Poradna duly
Jana Čurdová
@Lejla91 to je báječná zpráva!!! držím všechno co mám ať je nyní vše v pořádku
![]()
Jinak ahojda děvčátka ![]()
Laborky mám za sebou a teď se od Filípka ani nehnu
se mi i stýskalo. Mám tu teď rodiče, tak si užívají vnoučka
ted jsou na prochajde
me to bodne, protoze mam prisernou virozu. snad to ten muj prcinak nechytne. zitra jedeme na utz na kontrolu s ledvinou, mel rozsirenou panvicku, tak se pry kontroluje po dvou mesicich, jestli se to srovnalo, pry se to srovna samo. tak uvidime.
@stephora no me to pekne rozjelo laktaci a s tim pitim, myslim, ze 2,5l neni spatne
drz to na tom a bude ![]()
@Iškaa no už nepiju fenykl, tři dny, ale jeden hrnek kminoveho odvaru a neni to uplne nejhorsi, sice vcera plakal, ale predevcirem ne
taky jsem ty diskuz cetla ![]()
@misimibl ahoj, vítám
my budeme ted davat hexu a prevenar, tak uvidime jak na to ten nas prcinak zareaguje, snad dobre v ramci moznosti ![]()
dneska budu s nasima zkouset ten satek
drzte pesti
jo a vcera jsem v HM koupila Filipkovi soupravicku s napisem MUM+DAD=ME
a dva overalky se smoulikama
driv bych si koupila tricko a ted kupuju dupacky
![]()
Ahoj, mám na Vás ještě dotaz. Řeším pořád dokola kojení. Už z porodnice byla malá na UM a já se snažila rozkojit. Bohužel se mi to stále nedaří. Myslím, že hodně tomu napomohlo to, že jsem měla velké krevní ztráty a vnitřní krvácení po porodu. Byla jsem totálně vyčerpaná a dostávala jsem se z toho 3 týdny, pak už jsem začla trošku fungovat. Snažila jsem se to rozjet odsávačkou, ale za celý den jsem dohromady odsála vždy tak 30 ml. Malou už jsem měla u prsa tak 1× až 2× za den. Hrozně mě to mrzí a jsem z toho pořád špatná. Pořád se mi honí hlavou, že málá bude nemocná, protože není kojená. Jsem z toho ve stresu a pořád udržuju čistotu kolem malý a nechci ji ani moc nikomu půjčovat a ukazovat… manžel už mi řekl, že to přeháním, že nechce mít skleníkové dítě. Mě to taky štve, ale pořád vidím všude samej bacil
Teď jsem byla na kontole po šestinedělí a doktorka mi ještě předepsala oxytocin, čuchám před kojením. Je pravda, že se mi mlíčko začlo uvolňovat, sice je ho trošku, ale aspoň něco, ale zase malá dnes nechce vůbec prso, začne hrozně brečet a sát nechce. Takž dám flašku a je klid. A já jsem z toho zase na nervy, protože když už nějaká změna k lepšímu, tak malá prso nechce. Ještě si říkám, jestli to není tím, že jsem dostala menstruaci. No a pak si uvědomím, že vlasně už dva měsíce řeším pořád jen kojení a už jsem z toho zoufalá. Je tu taky některá, které se kojení nedařilo? Já už přemýšlím, že to zabalím a bude malá jen na UM a já už budu mít klid, ale zase mě žere, aby pak nebyla nemocná atd… všude čtu, jak je kojení nej… Díky za reakce, M.
@Schara no, dnes jsem s tím zase chtěla seknout :-/ malá totiž prso nechce, když to z něj musí tahat moc usilovně - ně, že by se nesnažila, ale ono je toho mléka prostě míň a míň a ona se pak vzteká, pouští se, pláče u toho, štípe mě rukama do prsou a samosebou je pak celý den protivná, chce znova jíst mnohem dřív, protože a hladová…a v prsou nic ![]()
mě prostě nepomáhá nic
ani hodně pít, ani homeopatika, ani být v klidu, ani kojící čaje, ani melta…laktace se zhoršuje a zhoršuje, vypadá to, že jí ztíží dokojím do toho 4 měsíce
prsa mám měkká a ošklivá, vytahaná ![]()
a trápí mě to, jenže nenadělám nic. Sama vidím, že je třeba ji dokrmovat víc a víc. Mě se mléko udělá, ale potřebuju na to aspoň 5 hodin - ráno už je zdaleka nemívám tak nalité jako dřív… Mrzí mě to, dobře se při tom hublo a UM je drahá. Ale když vidím to mrně, jak se kroutí a vzteká a saje jak o život a chce jíst a já jí nemám co dát, asi nám bude lépe s lahvičkou a UM a mlíčko bude mít holt jen, když bude…samo ji nechci odstavit úplně, ale jak tak na to koukám, bude to horší a horší.
Malá vždy dostane ráno a před spaním - to mlíčko mám, ale jinak to je spíš na škodu…trápíme se obě ![]()
@misimibl viz výše moje problémy s kojením - já kojím, ale tech dní, kdy malá nedostala vůbec dokrm, je asi 10 a to jí jsou 2,5měsíce
mlíčko se mi prostě nedělá.
Ale neřeším to tak moc jako ty. Samosebou mě to štve, ale když vidím, jak se obě trápíme, je mi jasné, že mlíka bude míň a míň a malá nesmí mít hlad a proto bude víc a víc na UM. UM je kvalitní, možná leckdy kvalitnější než moje mlíčko
a určitě malé neubližuju. Zatím nemocná nebyla a to dáváme každý týden nákup v nákupním centru s ní… Určitě nás to potká, ale zatím dobrý.
@misimibl z nekojení si nic nedělej, když to nejde, tak to prostě nejde. Kolikrat jsou deti na UM zdravejsi nez kojene, nemyslim si, ze by to bylo jen mlikem. nekdo je holt nachylnejsi. a dite ukazuj a chlub se. u nas uz bylo mnoho navstev a mnoho nas ceka
, ale samozrejme zdravi lide
a kocar pujcuju pokazde kdyz se nekdo prihlasi, jsem rada ze mam chvili klid, nekdy relaxuju a nekdy si v KLIDU uklidim a vyzehlim treba
a rozhodne nejsem uklidem posedla ![]()
@stephora heled, no tak holt prestanes s kojenim driv nez si chtela, jsou horsi veci na svete, hlavne ze jste obe zdrave a spokojene
a prsa mam taky mekky a nic moc, z toho si nic nedelej… to je udel asi kojeni
jeste ze delaji pushupky
![]()
@misimibl jeste teda dodatek do obchodu s nim nechodim zatim.
@Lejla91 Moc gratuluji k tomu štěstí v bříšku!!
Opatrujte se, držím palce.
Holky, jdu si pro radu, už jsem vážně zoufalá. Malá je plně kojená, ale hrozně nás trápí prdíky, už jsme zkusily snad všechno, možná trochu zabraly ta probiotický kapky, ale žádnej zázrak. Myslíte, že jí můžu dát fenyklovej čaj od Hippu? Občas dostane moje mlíko z lahvičky, ale u toho čaje se bojím, aby pak ještě chtěla moje mlíko, když to bude chutnat jinak..
Děkuju za rady a mějte se krásně. Dočítat vás moc nestíhám, protože pořád chovám.. ![]()
@Schara tak jsi laborky krasne zvladla, Filipek Tvoji nepritomnost taky ![]()
Holky jen bumbejte
To je na podporu laktace nej - ja u te chvile kojeni vyzahla za den i 4 litry
A hodne jsem jedla.
@misimibl ja mam prvni dceru kojenou cca 3 mesice a je zdrava jako ripa (musim zaklepat), takze bych se nebala, ze kdyz nekojis plne ci vubec, ze bude mimco nemocny vic nez jiny deti na MM
Tu nejmladsi jsem kojila jen pouhych asi 7-8 tydnu a posledni 2-3 tydny jsem kojila jen castecne a taky je v pohode - jsou ji 3 mesice. Jinak prehnany strach o dite chapu - u Emicky jsem to mela „na haku“, ale ted u Lill jsem nejaka opatrnejsi. I kdyz teda uz me to taky prestava tolik „zrat“. Takze si myslim, ze i u Tebe to bude brzy dobry. Necti tolik diskuzi o kojeni
Delej to tak, ajk citis, ze je to pro Tebe a hlavne pro Tvoje mimco nejlepsi ![]()
EDIT - my do obchodaku chodime
a to uz asi od jejich 3tydnu ![]()
Příspěvek upraven 19.01.14 v 18:50
@Michellie zkus dam popr. trochu cajiku na lzicku. Ale ten fenyklovej cajik pro deticky taky neni zadny zazrak. Lill ho pije, je na UM, ale i tak obcas dam kapicky - Babycalm nebo Espumisan. Proste nekterri prcci na ty prdy trpi vic, bohuzel… Mohla bych vypravet, co jsem zazivala s Emickou ![]()
@Barčí1411 Zkusim to, díky. ![]()
Už jsem toho vážně nešťastná, když jí nemůžu pomoct. Ještě jí není ani 6 týdnů, tak si to asi budeme ještě chvíli užívat.. ![]()
@Michellie to me mrzi
Clovek by radeji ty bolesti vzal na sebe, ze? No, snad ji neco pomuze, aby ji bylo lip, prdce ![]()
@Michellie taky porad chovam
jinak co se tyce caje tak ja bych si cinkla dr., ale pokud se bojis flasky, dej ji ho po lzickach ![]()
@Michellie my hrozne trpeli na prdy Michell, to prejde, neboj, jste jeste malicky
u nas to zacalo se lepsit po druhem mesici - delame vse porad - cviceni, masaze pupikem, probio kapky Bio Gaia, pred jidlem Infacol…ale par prorvanejch noci bylo. U nas se nakonec ukazalo, ze ji nesedi Nutrilon - presla jsem pred tydnem na Hipp a mam doma jiny dite, mnohem pohodovejsi, i kdyz samo taky prdi, ale jde to lip
jinak ja kojim s dokrmem, kdyz mam mlika malo…
btw…nejake hlidani se v jidle bylo k nicemu - samo nejim vejce, lusteniny, nepiju bublinky, a nejim ostre veci, ale jinak me prijde, ze je mala spokojenejsi dokonce po nejake prasarne, nez po dietnim jidle ![]()
a fenyklovej caj od Hipp klidne davej, ale mezi jidlama. hodku pred kojenim bych uz nedavala, mimi pak ma v zaludku rybnicek
me to mala obcas snaz vyblinkla - davej teply, studene miminkum nechutnaj.Ale zazraky necekej, ono to musi prejit casem, az se miminka zacnou vic hybat a ty strivka se taky rozhybaji,,,
@Schara ale ver, ze je mi to lito
ja byla vychovavana v tom, ze kdyz se clovek snazi, uspech se dostavi…ale ted se musim naucit, ze v zivote je nekdy jakekoliv snazeni k nicemu… dnes jsem Olivce posledni dve „kojeni“ dala flasku a ted spokojene chrupe ![]()
@stephora Děkuju za rady, asi musíme prostě vydržet.. Kombinuju všechny možný metody, jak jí pomoct. Teprve teď usnula a stejně spí lehce, pořád se kroutí.. Jsem vyřízená a taky jdu spát. Ještě ke všemu jsem si dneska zablokovala páteř. ![]()
Než jsem to dopsala, tak se vzbudila a má očíčka jak dvě žárovky. ![]()