TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4004
12.1.14 19:48

@Schara hrnek vody, do toho 2lžičky, chvíli povařím, scedím, za chvilu vypiju, někdo si do toho dává fenykl ještě…

@stephora Hipp používá celá moje rodina, jediné mléko, po kterém jsou děti spokojené… :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: tak ať je Olivce dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
12.1.14 20:24

@Schara @stephora
tak u nás je dnes od odpoledne opět „veselo“ probrečel se od krmení v půl čtvrté až do koupání v sedm! a ani po vykoupání a najezení to nebylo bez pláče, museli jsme chovat aby usnul, ach jo, takže se taky děsím dnešní noci!
a Pupík používáme denně taky, ale nemám pocit, že by to k něčemu bylo, taky nahříváme bříško a cvičíme s nožičkama a Bio Gaiu kapeme taky a před jídlem dáváme kapičky BabyCalm. jsem zvědavá, jestli to opravdu bude trvat „jen“ ty tři měsíce, když se říká tříměsíční kolika!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
12.1.14 21:18

@stephora
A ještě k tomu spaní, psala jsi, že ti malá spí od půlnoci 7-8 hodin. A kdy tedy koupete? Až před tím a nebo dřív? Ty večery zatím nemám vychytaný. Náš prcek má zatím nejdelší večerní spaní okolo 5hodin a myslím, ze vždy po koupání. Jenže, když mu to vychází na sedmou, tak to pak spí právě do té půlnoci, někdy do jedné a pak už jen 4hod, málokdy 5hod. A mně se samozřejmě vstávat po čtvrté nebo páté nechce. Zkusili jsme tedy několikrát koupat až kolem 22hod a pak tedy jídlo a to mu pak těch 5hod spaní vychází do tří a další jídlo kolem sedmé, což je pro mě samozřejmě lepší, jen mi přijde to koupání pozdě, a navíc ho na něj i budime.

Holky, když píšete o nočním spaní, tak i většinou máte ještě poslední jídlo před půlnocí. Kdy tedy koupete? To se vám děti na to poslední jídlo sami budí (hlásíl a nebo jim dáte najíst vy, než si jdete lehnout? (Vím, ze to tak taky někdo dělá, že než jde spát, nakrmi dítě i když dítě spí, kvůli tomu, že mu prodlouží spánek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
12.1.14 22:01

@Mája B zkusím ho Májo, sand sedne i nám, zítra se ho pokusím někde dojet koupit… tady v Rudné je jen jedna lékárna a tam se s kočárem nedostanu :-/

@crazyidea u nás koupání neznamená bohužel, že se pak jde spát :-( koupu prostě proto, aby dítko nebylo špinavé ;-) koupeme 1× za dva dny kolem půl 7, 7. vůbec to nespojuju s krmením, protože u Oli je to tak, že podle toho, jaks e probudí, má zhruba 3hod intervaly na krmení a ani to neni pravidlo, takže vlastně nevím, kdy bude mít hlad a nevychytám tedy koupání před tím :nevim: My tedy v 7 vykoupeme, pak možná krmím, malá je večer hodně aktivní a taky hodně „zlobí“, večerní kojení je horor - pouští se, knourá, kroutí se…dávám radši flašku. Naposledyx kojím/krkmím tak koelm půl 10, 10 a pak už se jen modlím, aby se mi jí podařilo brzo uspat - někdy se podaří v 11, někdy kolem půlnoci…ale pak spí opravdu 7hod v kuse, zlatíčko… tedy pak krmím zas až ráno hned po probuzení a to má velký hlad ;-)

edit: jo, ale nebudím…ani na koupání, ani na krmení…jsem ráda, že spí a radši se přizpůsobím já jí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.1.14 08:37

@stephora tak ja teda neporadim :think: snad jen pevne nervy, protoze to je napor na nervy. a Oliv at se brzy ulevi, ja to znam, nam se tak Filipek krouti den pred kadenim taky a strasne place a nic na nej nezabira, ani rourka a masaze, proste to musi jit samo, ale zas je pravda, ze nutrilon ma min. Uvidime jak to bude ted kdyz bude tk ze 70% na nutrilonu :nevim: trosku z toho mam strach.

@crazyidea Taky na jidlo ani koupani nebudim, koupeme jak kdy to vychazi a to mezi 5-8hodinou s tim, ze po koupani vetsinou krmim a pak ho musim uspat. Ted dva dny mi to vyslo pekne v pul 8 koupani, pak jidlo a do 9 byl uspanej (samozrejme probehlo vztekani a rev) a spal cca 5 hodin, to proste vyuzivam a uleham taky, holt chodim spat brzy s nim. pak uz to je po 2,5 hodkach.

jinak dneska rano jsem filipka nakojila a pak jsme se spolu valeli v posteli a byl 3/4 hodky tak milej, nasmival se, zkousel povidat, na brisko jsem ho dala a pak prevlikla s pizamka, pak zacal knourat tak sup do zavinovacky a na balon a zpivat(coz ja absolutne neumim, ale zatim se mu to libi) a usnul :) ted uz spi pul hodky :)

jinak ja dnes volala k dr. jsem nevedela jestli musi k UM mit i nejaky cajik, ale rikala, ze v 7mi tydnech staci jeste jenom mliko :) i na odsavani jsem se teda ptala, tak aspon vim, on muz ma rymu tak mam strach at ji nechytne taky :( jsem muze vyexpedovala i z loznice…

@Mája B dekuji, vyzkousim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
13.1.14 11:35

@Schara
taky chodím spát zároveň s Mikulášem… ale mám problé někdy usnout, i když jsem strašně unavená a stává se mi to i během noci po krmení, je to strašný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.1.14 11:38

@crazyidea taky nekdy v noci nemuzu zabrat, ale nastesti to neni casto :) jeste to by mi schazelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
13.1.14 12:15

@crazyidea mne se Lill pred pulnoci nebudi. Ja davam posledni mlicko nejdyl do 21hod. a koupu pred jidlem - jak to zrovna vyjde, ale nejdyl ve 20hod. s Emcou obe dve najednou :mrgreen: Pak vetsinou nasleduje do max. 40 minut posledni mlicko, chvili koukani kolem, popr. cekani na tatu do 21hod. a po 21hod. tahnou obe damy do pelechu. Nez prectu Emce pohadku, Lill je vetsinou tuha a vstava az mezi 4-5 hodinou rano. Ale zase - je na UM a kazda to ma jinak „nastaveny“, resp. ditko :nevim: Hoky s MM to maji zase jinak povetsinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.1.14 12:35

@Barčí1411 ano mame to uplne jinak s tim krmenim a u nas doma konkretne i s usinanim a taaak :mrgreen: :lol: tak co vcera solarko? jsi nahrata? ja tady ted testuju ohrivac lahvi :) at maji nachystano na zitrek. predtim jsem ohrivala vodu v mikrovlnce, ale casto jsem ji prehrala, tak jsem koupila toto za 400kc, uvidime jake to bude :) mezitim se snazim neco naucit na ty zitrejsi laborky :( ale nejde to nejak. filipek ted spinka totiz, smudlinek, boli ho brisko dneska, tlaci kazdy prdik, ocekavam teda v nejblizsich dnech plnou plinku, uz aby to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
13.1.14 13:31

@Schara bobicek :srdce: Fuj, zkousky! Vubec Ti to nezavidim, ale na druhous tranu na to rada vzpominam… Prvni zkouskovy v 1.tr., dalsi zkouskovy v sestinedelku :lol: Jednou jsem se strachy skoro :poblion: ve skole (pri prvnich zkouskach, takze jako tehule):lol: Drzim palce, aby jsi to dala, je jedna za kolik, podstatny je to dat :potlesk:
Ja mam v mikrosce tlacitko na ohrev vody v hrnicku nebo flase („cup“), tak uz mam vychytano. Ohrivac lahvi ale poridim - do auta, kdyz jedeme dal, tak treba alespon prihrat cajik - jidlo vetsinou vychytavame.
SOlarko jsem si uzila celych krasnych dlouhych 10 minut. DOkonce tu maji nejaky super dobry, protoze jsem mela gatky a pod tema gatkama jsem, na rozdil od zbytku tela, bila :lol: Tak krome toho, ze jsem se nahrala, tak jsem chytila takovou zdravou barvu z te me vyblite zimni bilo-zeleno-sedivo-cerveny :lol: Zitra jdeme zas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.1.14 13:48

@Barčí1411 tak si to nahrivani pekne uzivej, taky bych potrebovala chytit barvu, jsem jak vyblity zeli :mrgreen: zimni obdobi, unava a tak :lol: :mrgreen: no pockam si ale do leta :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
13.1.14 14:04

@Schara ja bych cekala zbytecne - blbe se opaluju, tak si trochu pomuzu. Spojim prijemny s uzitecnym :D Vcera mi slecna dala i kremik, ponevac jsem citlivka na vse a mozna i prave tim mi docela neco malicko chytlo na ty moje sejraty speky :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.1.14 14:08

@Barčí1411 no tak ja s opalovanim nemam problem, chytnu se hned a krasne do hneda :) ale jak rikam, musim pockat do leta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
13.1.14 14:30

@Schara hodne stesti pri zkouskach :kytka:

Ad koupani snazime se koupat okolo osme-pul devate, pak napapkat a spat, aby do desiti spinkal. Pak uz se mi na jidlo nebudi… dneska spani protahl dokonce az skoro do pul sedme rano :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.1.14 14:38

@Deeh dekuju, ono to nejsou ani tak zkousky, ty odkladam na dalsi rok, jako laborky, ale zakoncene testem ktery musim napsat samozrejmne, ale moc tomu nefandim…
ten je roztomilej a spokojenej a vlasatej teda, no snad jen Filipek ma takove chmyri na hlavicce a jinak mate vsici celkem vlasace :mrgreen: a to spani zavidim :mrgreen: i kdyz dneska spal filpek 5 hodin v kuse, takze taky dobry :) kolikpak vazi a meri?? vis? koukam, ze je jen o 5 dni starsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí