Poradna duly
Jana Čurdová
@Schara hrnek vody, do toho 2lžičky, chvíli povařím, scedím, za chvilu vypiju, někdo si do toho dává fenykl ještě…
@stephora Hipp používá celá moje rodina, jediné mléko, po kterém jsou děti spokojené…
tak ať je Olivce dobře
@Schara @stephora
tak u nás je dnes od odpoledne opět „veselo“ probrečel se od krmení v půl čtvrté až do koupání v sedm! a ani po vykoupání a najezení to nebylo bez pláče, museli jsme chovat aby usnul, ach jo, takže se taky děsím dnešní noci!
a Pupík používáme denně taky, ale nemám pocit, že by to k něčemu bylo, taky nahříváme bříško a cvičíme s nožičkama a Bio Gaiu kapeme taky a před jídlem dáváme kapičky BabyCalm. jsem zvědavá, jestli to opravdu bude trvat „jen“ ty tři měsíce, když se říká tříměsíční kolika!
@stephora
A ještě k tomu spaní, psala jsi, že ti malá spí od půlnoci 7-8 hodin. A kdy tedy koupete? Až před tím a nebo dřív? Ty večery zatím nemám vychytaný. Náš prcek má zatím nejdelší večerní spaní okolo 5hodin a myslím, ze vždy po koupání. Jenže, když mu to vychází na sedmou, tak to pak spí právě do té půlnoci, někdy do jedné a pak už jen 4hod, málokdy 5hod. A mně se samozřejmě vstávat po čtvrté nebo páté nechce. Zkusili jsme tedy několikrát koupat až kolem 22hod a pak tedy jídlo a to mu pak těch 5hod spaní vychází do tří a další jídlo kolem sedmé, což je pro mě samozřejmě lepší, jen mi přijde to koupání pozdě, a navíc ho na něj i budime.
Holky, když píšete o nočním spaní, tak i většinou máte ještě poslední jídlo před půlnocí. Kdy tedy koupete? To se vám děti na to poslední jídlo sami budí (hlásíl a nebo jim dáte najíst vy, než si jdete lehnout? (Vím, ze to tak taky někdo dělá, že než jde spát, nakrmi dítě i když dítě spí, kvůli tomu, že mu prodlouží spánek).
@Mája B zkusím ho Májo, sand sedne i nám, zítra se ho pokusím někde dojet koupit… tady v Rudné je jen jedna lékárna a tam se s kočárem nedostanu :-/
@crazyidea u nás koupání neznamená bohužel, že se pak jde spát
koupu prostě proto, aby dítko nebylo špinavé
koupeme 1× za dva dny kolem půl 7, 7. vůbec to nespojuju s krmením, protože u Oli je to tak, že podle toho, jaks e probudí, má zhruba 3hod intervaly na krmení a ani to neni pravidlo, takže vlastně nevím, kdy bude mít hlad a nevychytám tedy koupání před tím
My tedy v 7 vykoupeme, pak možná krmím, malá je večer hodně aktivní a taky hodně „zlobí“, večerní kojení je horor - pouští se, knourá, kroutí se…dávám radši flašku. Naposledyx kojím/krkmím tak koelm půl 10, 10 a pak už se jen modlím, aby se mi jí podařilo brzo uspat - někdy se podaří v 11, někdy kolem půlnoci…ale pak spí opravdu 7hod v kuse, zlatíčko… tedy pak krmím zas až ráno hned po probuzení a to má velký hlad ![]()
edit: jo, ale nebudím…ani na koupání, ani na krmení…jsem ráda, že spí a radši se přizpůsobím já jí ![]()
@stephora tak ja teda neporadim
snad jen pevne nervy, protoze to je napor na nervy. a Oliv at se brzy ulevi, ja to znam, nam se tak Filipek krouti den pred kadenim taky a strasne place a nic na nej nezabira, ani rourka a masaze, proste to musi jit samo, ale zas je pravda, ze nutrilon ma min. Uvidime jak to bude ted kdyz bude tk ze 70% na nutrilonu
trosku z toho mam strach.
@crazyidea Taky na jidlo ani koupani nebudim, koupeme jak kdy to vychazi a to mezi 5-8hodinou s tim, ze po koupani vetsinou krmim a pak ho musim uspat. Ted dva dny mi to vyslo pekne v pul 8 koupani, pak jidlo a do 9 byl uspanej (samozrejme probehlo vztekani a rev) a spal cca 5 hodin, to proste vyuzivam a uleham taky, holt chodim spat brzy s nim. pak uz to je po 2,5 hodkach.
jinak dneska rano jsem filipka nakojila a pak jsme se spolu valeli v posteli a byl 3/4 hodky tak milej, nasmival se, zkousel povidat, na brisko jsem ho dala a pak prevlikla s pizamka, pak zacal knourat tak sup do zavinovacky a na balon a zpivat(coz ja absolutne neumim, ale zatim se mu to libi) a usnul
ted uz spi pul hodky ![]()
jinak ja dnes volala k dr. jsem nevedela jestli musi k UM mit i nejaky cajik, ale rikala, ze v 7mi tydnech staci jeste jenom mliko
i na odsavani jsem se teda ptala, tak aspon vim, on muz ma rymu tak mam strach at ji nechytne taky
jsem muze vyexpedovala i z loznice…
@Mája B dekuji, vyzkousim ![]()
@Schara
taky chodím spát zároveň s Mikulášem… ale mám problé někdy usnout, i když jsem strašně unavená a stává se mi to i během noci po krmení, je to strašný!
@crazyidea taky nekdy v noci nemuzu zabrat, ale nastesti to neni casto
jeste to by mi schazelo.
@crazyidea mne se Lill pred pulnoci nebudi. Ja davam posledni mlicko nejdyl do 21hod. a koupu pred jidlem - jak to zrovna vyjde, ale nejdyl ve 20hod. s Emcou obe dve najednou
Pak vetsinou nasleduje do max. 40 minut posledni mlicko, chvili koukani kolem, popr. cekani na tatu do 21hod. a po 21hod. tahnou obe damy do pelechu. Nez prectu Emce pohadku, Lill je vetsinou tuha a vstava az mezi 4-5 hodinou rano. Ale zase - je na UM a kazda to ma jinak „nastaveny“, resp. ditko
Hoky s MM to maji zase jinak povetsinou ![]()
@Barčí1411 ano mame to uplne jinak s tim krmenim a u nas doma konkretne i s usinanim a taaak
tak co vcera solarko? jsi nahrata? ja tady ted testuju ohrivac lahvi
at maji nachystano na zitrek. predtim jsem ohrivala vodu v mikrovlnce, ale casto jsem ji prehrala, tak jsem koupila toto za 400kc, uvidime jake to bude
mezitim se snazim neco naucit na ty zitrejsi laborky
ale nejde to nejak. filipek ted spinka totiz, smudlinek, boli ho brisko dneska, tlaci kazdy prdik, ocekavam teda v nejblizsich dnech plnou plinku, uz aby to bylo.
@Schara bobicek
Fuj, zkousky! Vubec Ti to nezavidim, ale na druhous tranu na to rada vzpominam… Prvni zkouskovy v 1.tr., dalsi zkouskovy v sestinedelku
Jednou jsem se strachy skoro
ve skole (pri prvnich zkouskach, takze jako tehule):lol: Drzim palce, aby jsi to dala, je jedna za kolik, podstatny je to dat ![]()
Ja mam v mikrosce tlacitko na ohrev vody v hrnicku nebo flase („cup“), tak uz mam vychytano. Ohrivac lahvi ale poridim - do auta, kdyz jedeme dal, tak treba alespon prihrat cajik - jidlo vetsinou vychytavame.
SOlarko jsem si uzila celych krasnych dlouhych 10 minut. DOkonce tu maji nejaky super dobry, protoze jsem mela gatky a pod tema gatkama jsem, na rozdil od zbytku tela, bila
Tak krome toho, ze jsem se nahrala, tak jsem chytila takovou zdravou barvu z te me vyblite zimni bilo-zeleno-sedivo-cerveny
Zitra jdeme zas ![]()
@Barčí1411 tak si to nahrivani pekne uzivej, taky bych potrebovala chytit barvu, jsem jak vyblity zeli
zimni obdobi, unava a tak
no pockam si ale do leta
![]()
@Schara ja bych cekala zbytecne - blbe se opaluju, tak si trochu pomuzu. Spojim prijemny s uzitecnym
Vcera mi slecna dala i kremik, ponevac jsem citlivka na vse a mozna i prave tim mi docela neco malicko chytlo na ty moje sejraty speky
![]()
@Barčí1411 no tak ja s opalovanim nemam problem, chytnu se hned a krasne do hneda
ale jak rikam, musim pockat do leta ![]()
@Schara hodne stesti pri zkouskach ![]()
Ad koupani snazime se koupat okolo osme-pul devate, pak napapkat a spat, aby do desiti spinkal. Pak uz se mi na jidlo nebudi… dneska spani protahl dokonce az skoro do pul sedme rano ![]()
@Deeh dekuju, ono to nejsou ani tak zkousky, ty odkladam na dalsi rok, jako laborky, ale zakoncene testem ktery musim napsat samozrejmne, ale moc tomu nefandim…
ten je roztomilej a spokojenej a vlasatej teda, no snad jen Filipek ma takove chmyri na hlavicce a jinak mate vsici celkem vlasace
a to spani zavidim
i kdyz dneska spal filpek 5 hodin v kuse, takze taky dobry
kolikpak vazi a meri?? vis? koukam, ze je jen o 5 dni starsi ![]()