TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1714
9.1.14 15:42

Ahoj holky. Koukám, že stále diskutujete. :mrgreen: Píšu po delší době. U nás je pořád všechno tak nějak stejné…Malá je hodná, krásně papá a spinká. Prdíky jí občas taky trápí. U nás to cvičení s nožičkama zabírá. Přitáhnu jí nožičky k bříšku a ubrouskem jí trošku otírám konečník a okolí a prdíky jdou ven, někdy i s trochou stolice, tak jsem někdy „pokakaná“, jak to tím tlakem vystřelí. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mlíka mám pořád dost. Jen se mi v poslední době zdá, že malá chce jíst přes den častěji, klidně někdy i po hodině, tak si říkám, čím to je… :nevim:

Holky, koupete už mimi ve vaničce? Já malou zatím jen oplachuju v umyvadle a musím říct, že se jí to moc líbí. :mrgreen:

A ještě ke kilům po porodu…5 týdnů prostě nic, ať se přejídám nebo jím málo, hýbu se nebo nehýbu, pořád stejná váha…Myslím, že dokud budu kojit, tak se to asi nepohne… :zed: Na svůj oblíbený šatník se jen koukám, neobleču nic. No jo no, nenadělám nic… :nevim:

A ještě jedna otázka…Očkovali jste rotaviry??? Zítra máme kontrolu a musím se rozhodnout… :nevim: Poradíte? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
9.1.14 16:01

@kamkakamka ahojky, neboj, váha pujde dolu, chce to čas…zas máš ultrahodné miminko ;-) každý máme něco ;-) já jsem sice vše zhubla, ale s Olivkou je to občas docela těžké…
rotaviry jsem nedávala, je to moc drahé :-/ my budem příští týden očkovat Prevenar první dávku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
9.1.14 16:14

@kamkakamka mne uz zbyva shodi " jen" 6 kg z puvodnch 22. Ale jde to ted uz pomaleji. Rekla bych ze trochu min jim nez driv, pac neni tolik casu na jidlo a kazdy den chodim na prochajdu cca kolem hodky a jako fakt se snazim jit sviznou chuzi, to je ale muj jediny pohyb. Ale do puvodnich kalhot se teda jeste nevejdu :(, bricho uz mam vicemene pryc, ale boky a stehna jsou furt vetsi…
Mimi koupeme ve vanicce od narozeni a moc se mu tam libi, ma vodu vylozene rad :-)
Rotaviry porad resim, jestli ano nebo ne, nejsem schopna se rozhodnout… nejspis to udelam tak, ze necham prvni davku hexa a pneumokoky a pokud by to bylo s min. reakci, tak bych pak jeste pridala i rotaviry… mudra teda sama rikala, ze ty rotaviry zas az tak moc nutne nejsou, ze preci jenom to neni vylozene smrtelne onemocneni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
9.1.14 16:57

@kamkakamka neboj, ono to pujde pomalu dolu :) nekomu to jde rychleji nekomu pomaleji ;)

@Deeh no tak si predstav, ze tady byla manzelova maminka a chtela si vyzkouset krmeni flaskou na ty dny co budu pristi tyden ve skole a malej vyzahl 140ml 8o 8o jsem cumela jak puk, me vzdycky vypil tak 80ml. asi mel extrmni hlad, ted spokojene chrni.

holky uz mam satek, tak budu zkouset satkovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
9.1.14 17:24

@Schara asi se chtel Filipek pred tchynkou pochlubit, jak umi pit :-) ja nasemu bobkovi davam 90ml + co vypije ode me, a to je tak 30-40ml. Ted mi na chodbe taky spokojene chrni, prevezla jsem ho radsi z venku uz na chodbu… spinka od pul druhy, tak snad si to nevybere na :roll: noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
9.1.14 18:11

@Deeh to jo, on pred kazdou navstevou je uuuplne zlaty a ani nepipne pkud nema hlad, pak nam kazdy rika, ze kecame, ze je ubreceny :mrgreen: kdyz ja ted jen kojila 2 dny a on byl spokojeny, tak jsem nedokrmovala a nevazim ho, protoze me to akorat stresovalo. ale je pravda, ze kojim uz jen 15 minut, kdyz z obou prsu tak 20 a taha jak drak, tak treba to vytahne taky :)
jo kdyz me pekne spi pres den, tak taky ocekavam jaka bude asi noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
10.1.14 04:41

@Schara Taky je u nás každá noc jiná a vždycky večer trnu, co přijde :) Kdybych to mohla vědět předem, tak bych se na to psychicky připravila a snášela to líp… 8)

@stephora Oliv je kouzelná :srdce: Bryndáčky z Ikei jsou šikovné viď, já je dostala od kolegů v práci a jsem za ně teď moc ráda.

@Deeh To je hezký, že to u paní doktorky takhle s úsměvem zvládl :potlesk: Náš prťavec úsměvy zatím šetří, ale ještě na ně taky má čas. Vždycky se ale usmívá na prso a na lžičku s kapkama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
10.1.14 04:52

@kamkakamka Taky koupu ve vaničce od začátku a taky má drobek vodu rád :) S váhou to je hloupý, ale taky bych čekala, že se to upraví po konci kojení, když to nejde při něm (četla jsem, že někdo při kojení dokonce přibíral a pak celkem v klidu zhubnul po skončení). To častější krmení může být spurtem? Věkem by to i odpovídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
10.1.14 11:26

@Iškaa děkuju :hug: je to taková šibalka :) bryndáčky z ikey jsou nejlepší! koupila jsem jednu sadu a hned další víkend jela pro druhou a přemýšlím, že koupím ještě jednu - OLivka unlinkává a ty bryndáky pak hned smrdí, není nic horšího než natrávené mléko…tak je furt točim dokola :) pěkně sednou ke krčku, ale neškrtí a nekroutí se a poberou, co je třeba :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
10.1.14 11:45

Ahojda holky, filipek dneska ve 4 rano usoudil po jidle, ze je vyspanej, tak jsem s nim do 6hodin cumakovala. no a satek, zatim ho zkousim uvazat a nekaj nejsem schopna, takze kvuli me levosti to budou vyhozene penize :( :zed: navic malej je dneska urvanej, tak by se mi i hodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
10.1.14 11:59

@kamkakamka já se nad rotaviry také rozmýšlela a nakonec jsem je dala, když mi kamarádka řekla, že s malým byli kvůli rotivirům v roce více jak týden v nemocnici na kapačkách. Ve vaničce koupeme taky od začátku a malá teplou vodu miluje :D. S váhou neporadím já kojila týden a teď mám jen asi 1,5 nad původní váhu.
@Schara neboj já jsem se podle youtoube naučila vázat zatím jen jeden úvaz a teď ho vážu asi za minutu a to mi to ze začátku připadalo úplně nemožné, malá je tam pěkně zkroucená a stažená jak v děloze a naprosto spokojená, během chvilky spinká a mohla by tam být pořád, ale to by moje záda fakt nevydrželi :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
10.1.14 12:40

Ahoj holky. Tak jsem dnes nechala male dat ten rotarix. Jinak meri 55 cm a vazi 4,28 kg, takze nadherne prospiva. Za 6 tydnu jdeme na dalsi davku rotarixu a na prvni zakladni ockovani. Jsou na vyber 2 vakciny, jedna se doplaci. Kterou jste davaly? Nejradeji bych neockovala nic, ale vim, ze musim. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
10.1.14 13:10

@kamkakamka my asi rotaviry davat nebudeme, ale budeme davat prevenar, ten se doplaci. dr. nam pneumokoky doporucila s tim, ze muz mel casto anginy a ja pry taky jako mala a sem tam zanet stredniho ucha.

@lucyfree no musim to natrenovat :? ale jsem z toho na rozpacich, jsem myslela, ze je to jednodussi, no snad mi pujde ta kolebka II… ja k tomu mam i dvd i obrazkovy navod. Me ta kolebka v krizi s kapsou prijde takova nejvic bezpecna, ze je tam malej pekne zajistenej, musim trenovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
10.1.14 13:10

@lucyfree copak vazes za uvaz ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
10.1.14 14:04

@kamkakamka Synflorix - ten uz se neplati, u Emci si jsem za nej „vyhodila“cca 6500Kc :) A protoze uz ho mam „odzkouseny“ na Emce, dam ho i Lill… Jinak hexa je jasna… Rotaviry jsem nedavala.

Holky, satky vam docela i zavidim - do kramu by se mi to hodilo :) Bohuzel mam problemy se zadama, takze nemuzu slouzit. Doma teda chovam, ale obcas se rano ani neohnu k postylce a neuzvednu z ni malou - to potom priklusava Rick. Ale mam jeste nejaky kilo nahore, tak snad se to da zase do cajku az budu na sve uplne puvodni vaze, ne-li ze budu mit o trosku min :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí