Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky. Koukám, že stále diskutujete.
Píšu po delší době. U nás je pořád všechno tak nějak stejné…Malá je hodná, krásně papá a spinká. Prdíky jí občas taky trápí. U nás to cvičení s nožičkama zabírá. Přitáhnu jí nožičky k bříšku a ubrouskem jí trošku otírám konečník a okolí a prdíky jdou ven, někdy i s trochou stolice, tak jsem někdy „pokakaná“, jak to tím tlakem vystřelí.
Mlíka mám pořád dost. Jen se mi v poslední době zdá, že malá chce jíst přes den častěji, klidně někdy i po hodině, tak si říkám, čím to je… ![]()
Holky, koupete už mimi ve vaničce? Já malou zatím jen oplachuju v umyvadle a musím říct, že se jí to moc líbí. ![]()
A ještě ke kilům po porodu…5 týdnů prostě nic, ať se přejídám nebo jím málo, hýbu se nebo nehýbu, pořád stejná váha…Myslím, že dokud budu kojit, tak se to asi nepohne…
Na svůj oblíbený šatník se jen koukám, neobleču nic. No jo no, nenadělám nic… ![]()
A ještě jedna otázka…Očkovali jste rotaviry??? Zítra máme kontrolu a musím se rozhodnout…
Poradíte? ![]()
@kamkakamka ahojky, neboj, váha pujde dolu, chce to čas…zas máš ultrahodné miminko
každý máme něco
já jsem sice vše zhubla, ale s Olivkou je to občas docela těžké…
rotaviry jsem nedávala, je to moc drahé :-/ my budem příští týden očkovat Prevenar první dávku…
@kamkakamka mne uz zbyva shodi " jen" 6 kg z puvodnch 22. Ale jde to ted uz pomaleji. Rekla bych ze trochu min jim nez driv, pac neni tolik casu na jidlo a kazdy den chodim na prochajdu cca kolem hodky a jako fakt se snazim jit sviznou chuzi, to je ale muj jediny pohyb. Ale do puvodnich kalhot se teda jeste nevejdu
, bricho uz mam vicemene pryc, ale boky a stehna jsou furt vetsi…
Mimi koupeme ve vanicce od narozeni a moc se mu tam libi, ma vodu vylozene rad ![]()
Rotaviry porad resim, jestli ano nebo ne, nejsem schopna se rozhodnout… nejspis to udelam tak, ze necham prvni davku hexa a pneumokoky a pokud by to bylo s min. reakci, tak bych pak jeste pridala i rotaviry… mudra teda sama rikala, ze ty rotaviry zas az tak moc nutne nejsou, ze preci jenom to neni vylozene smrtelne onemocneni…
@kamkakamka neboj, ono to pujde pomalu dolu
nekomu to jde rychleji nekomu pomaleji ![]()
@Deeh no tak si predstav, ze tady byla manzelova maminka a chtela si vyzkouset krmeni flaskou na ty dny co budu pristi tyden ve skole a malej vyzahl 140ml
jsem cumela jak puk, me vzdycky vypil tak 80ml. asi mel extrmni hlad, ted spokojene chrni.
holky uz mam satek, tak budu zkouset satkovat ![]()
@Schara asi se chtel Filipek pred tchynkou pochlubit, jak umi pit
ja nasemu bobkovi davam 90ml + co vypije ode me, a to je tak 30-40ml. Ted mi na chodbe taky spokojene chrni, prevezla jsem ho radsi z venku uz na chodbu… spinka od pul druhy, tak snad si to nevybere na
noc
@Deeh to jo, on pred kazdou navstevou je uuuplne zlaty a ani nepipne pkud nema hlad, pak nam kazdy rika, ze kecame, ze je ubreceny
kdyz ja ted jen kojila 2 dny a on byl spokojeny, tak jsem nedokrmovala a nevazim ho, protoze me to akorat stresovalo. ale je pravda, ze kojim uz jen 15 minut, kdyz z obou prsu tak 20 a taha jak drak, tak treba to vytahne taky ![]()
jo kdyz me pekne spi pres den, tak taky ocekavam jaka bude asi noc.
@Schara Taky je u nás každá noc jiná a vždycky večer trnu, co přijde
Kdybych to mohla vědět předem, tak bych se na to psychicky připravila a snášela to líp… ![]()
@stephora Oliv je kouzelná
Bryndáčky z Ikei jsou šikovné viď, já je dostala od kolegů v práci a jsem za ně teď moc ráda.
@Deeh To je hezký, že to u paní doktorky takhle s úsměvem zvládl
Náš prťavec úsměvy zatím šetří, ale ještě na ně taky má čas. Vždycky se ale usmívá na prso a na lžičku s kapkama ![]()
@kamkakamka Taky koupu ve vaničce od začátku a taky má drobek vodu rád
S váhou to je hloupý, ale taky bych čekala, že se to upraví po konci kojení, když to nejde při něm (četla jsem, že někdo při kojení dokonce přibíral a pak celkem v klidu zhubnul po skončení). To častější krmení může být spurtem? Věkem by to i odpovídalo.
@Iškaa děkuju
je to taková šibalka
bryndáčky z ikey jsou nejlepší! koupila jsem jednu sadu a hned další víkend jela pro druhou a přemýšlím, že koupím ještě jednu - OLivka unlinkává a ty bryndáky pak hned smrdí, není nic horšího než natrávené mléko…tak je furt točim dokola
pěkně sednou ke krčku, ale neškrtí a nekroutí se a poberou, co je třeba ![]()
Ahojda holky, filipek dneska ve 4 rano usoudil po jidle, ze je vyspanej, tak jsem s nim do 6hodin cumakovala. no a satek, zatim ho zkousim uvazat a nekaj nejsem schopna, takze kvuli me levosti to budou vyhozene penize
navic malej je dneska urvanej, tak by se mi i hodil.
@kamkakamka já se nad rotaviry také rozmýšlela a nakonec jsem je dala, když mi kamarádka řekla, že s malým byli kvůli rotivirům v roce více jak týden v nemocnici na kapačkách. Ve vaničce koupeme taky od začátku a malá teplou vodu miluje
. S váhou neporadím já kojila týden a teď mám jen asi 1,5 nad původní váhu.
@Schara neboj já jsem se podle youtoube naučila vázat zatím jen jeden úvaz a teď ho vážu asi za minutu a to mi to ze začátku připadalo úplně nemožné, malá je tam pěkně zkroucená a stažená jak v děloze a naprosto spokojená, během chvilky spinká a mohla by tam být pořád, ale to by moje záda fakt nevydrželi ![]()
Ahoj holky. Tak jsem dnes nechala male dat ten rotarix. Jinak meri 55 cm a vazi 4,28 kg, takze nadherne prospiva. Za 6 tydnu jdeme na dalsi davku rotarixu a na prvni zakladni ockovani. Jsou na vyber 2 vakciny, jedna se doplaci. Kterou jste davaly? Nejradeji bych neockovala nic, ale vim, ze musim. ![]()
@kamkakamka my asi rotaviry davat nebudeme, ale budeme davat prevenar, ten se doplaci. dr. nam pneumokoky doporucila s tim, ze muz mel casto anginy a ja pry taky jako mala a sem tam zanet stredniho ucha.
@lucyfree no musim to natrenovat
ale jsem z toho na rozpacich, jsem myslela, ze je to jednodussi, no snad mi pujde ta kolebka II… ja k tomu mam i dvd i obrazkovy navod. Me ta kolebka v krizi s kapsou prijde takova nejvic bezpecna, ze je tam malej pekne zajistenej, musim trenovat ![]()
@kamkakamka Synflorix - ten uz se neplati, u Emci si jsem za nej „vyhodila“cca 6500Kc
A protoze uz ho mam „odzkouseny“ na Emce, dam ho i Lill… Jinak hexa je jasna… Rotaviry jsem nedavala.
Holky, satky vam docela i zavidim - do kramu by se mi to hodilo
Bohuzel mam problemy se zadama, takze nemuzu slouzit. Doma teda chovam, ale obcas se rano ani neohnu k postylce a neuzvednu z ni malou - to potom priklusava Rick. Ale mam jeste nejaky kilo nahore, tak snad se to da zase do cajku az budu na sve uplne puvodni vaze, ne-li ze budu mit o trosku min ![]()