Poradna duly
Jana Čurdová
@crazyidea my koupeme cca kolem osme az ctvrt na devet, pak chvilku pohrat, najist a po devate je pripraven na spani a do tech desiti usina, vcera se mu podarilo usnout uz o pul desate.
@Schara taky se na nej snazim porad mluvit, o zpev jsem se taky pokousela, ale to uz je slabsi, jeste ze me u toho neslysi. V hraci dece zatim moc vydrzet nechce, ale tak 10-15min. vydrzi v houpacce se houpat ![]()
@Iškaa Tak naše holčička už s krmením moc nezlobí, jen občas se u toho mele a nechce se přisát. Ale pak pije jak má, nemusí být u prsu třeba hodinu, za to jsem moc ráda.
Jinak posledních pár dnů bojujeme s bolením bříška, tak nosíme, chováme a já říkám, že to není miminko, ale malá opička.
Taky jsme koupili ty BioGaia kapky, tak snad zaberou. Dneska v noci jsme cvičily s nožičkama a žádnej efekt, ani prd.
a ještě mám v záloze nahřívací polštářek. ![]()
@crazyidea tak zkus jeste vydrzet na tom Nutrilonu - ono nez si to brisko zvykne.. Ja kojila cca 4-6 tydnu, ale ke konci sestinedelka spis jen v noci, protoze jsem proste MM nemela, lec v porodce jsem ho mela dost, cpar tydnu doma taky, m ale dostala jsem horecky a mliko slo pryc… Najela jsem postupne na UM - ten Sunar „lepsi“ a tak mesic trvalo, nez si mala zvykla - pila, to jo, ale prdiky mela taky. Po cca mesici se to zlepsilo a ted jen vyjimecne - spis pri nejakym tom spurtu, se krouti a chvilema zabejci, ale jinak dobry
Ono by se to UM pry nemelo nijak extra stridat - pry. Osobne nemam nijakou extra zkusenost - myslim, ze proste nektera mimca na ty koliky proste trpi, at uz dostanou UM jakykoliv - popr. MM… ![]()
Maaaajo tak to je srdicko
Lill ma spurtik, takze dnes docela knoura, ted ji Rick uspal, tak uvidime, jak dlouho bude chrnet, ale mela by jeste bastit
Budit ji ale nebudu, ona si rekne. Kazdopadne ve 22hod. je jeji cas jit spat, takze doufam, ze nebude protahovat, kdyby se vzbudila. Ja jsem dneska nejaka mrtva, rada bych padla za vlast brzo ![]()
Zitrejsim KO drzim palce, at je vse v poradku
Ja se nemuzu dockat nasi KO - jsem zvedava, kolik to nase zvire pribralo a jestli umi vse, co umet ma… Moc ji nebavi totiz lezet na brisku, takze hlavicku zveda tak jakoze „nic moc“ a navic porad chrape na jedny strane! Zacina se ji delat placka ![]()
@stephora Poradila ti tehdy doktorka něco na to zvracení? Nebo se to zlepšuje postupem času? Já teď zas kojila, mrňous se začal kroutit, tak jsem ho nechala odříhnout, což neudělal, ale místo toho hodil oblouk mlíka. Nechala jsem ho ještě chvíli odpočívat, jestli si přesto ještě neříhne, a pak jsem ho znovu dala k prsu, že už by si mohl vytáhnout to zadní hustší mlíko. No a následoval místo krknutí v tygříkovi zase proud mlíka ![]()
@lucyfree @Barčí1411 Díky za info o UM, 1500,– měsíčně je dost, ale zas když není jiná možnost, tak to úplně ukrutný není. Snad ale ještě aspoň pár týdnů na MM vydržíme…
@crazyidea Já koupu obden a téměř vždy se vejdu do intervalu 7 - 8 hodin večer. Samík bývá po koupání taky klidnější, ale bývá to teda spojené s předposledním kojením před spaním.
@Michellie To je dobře, že je líp, i když prdíky taky umí potrápit
Mně přijde, že taky cvičení s nožičkama častěji nepomůže než pomůže. Nakonec mi snad přijde nejlepší důsledný vyhýbání se nadýmavým potravinám, ale taky to nezachrání všechno
Sam v posledních dnech taky zkracuje dobu pití, často se vejdeme do čtvrt hodiny, ale začal zároveň s tím ublinkávat až zvracet, tak bych snad radši kojila hodinu bez následnýho blinkání ![]()
U nás se dneska usíná s připaženýma ručkama a s vysavačem a zdá se, že to funguje, ale abych to ještě nezakřikla… ![]()
Jinak náš mrňous je docela spokojenej na hrací dece. Nechá se tam odložit bez breku, rozhlíží se a často mu stačí, když člověk vedle něj sedí a povídá si s ním, občas ho pohladí. Tak vydrží docela dlouho. Brečící stavy mívá večer, i když zrovna dneska ani moc neplakal - nahradil to tím zvracením
Každopádně taky už přes den zas tak moc nespí.
@Iškaa ja delala jednu chybu - kdyz si ublinkla, po chvili zacala brecet a ja myslela, ze ma porad hlad, protoze ji chybi to, co vyblinkla - no a tak jsem ji prakticky prejidala a dostala jsem se do kolotoce (kojim - bleje - kojim - bleje…). Jenze ona neplakala hlady, ale tim, ze ji treba palila zaha…prestala jsem ji znova prikladat, pokud place, uklidnuju, nosim, snazim se odvest pozornost - a blinkat prestala. Dnes se nedivim, ze blinkala, kdyz po jidle vyhodila, co si cucla navic, a ja ji to tam hned doladovala zpatky ![]()
jako ublinkava, ale to je minimum, klasicky jen vyhodi tu trochu, co uz se ji tam nevejde…zadnej Nutriton a specialni mlika jsme nedavali…
@stephora Moc děkuju za rozepsání
Zkusím to brát taky tak, že vypil moc, jakmile si při krknutí ublinkne a pak už mu nedávat - radši ho nakojím v kratších intervalech a míň. Snad to pomůže ![]()
@Barčí1411 malej se mi taky polohuje k jedne strane, ja ho v noci pri prenaseni davam na druhy bok, s tim, ze ma prostor pretocit se na zada.
Jinak damy, se musim pochlubit, jsem vcera v 7 nakojila dokrmila 30ml nutrilonem, pac mel hlad porad. pak v 8 usnul, v pul 9 rikam manzelovi, jestli ho pohlida v obyvaku v kosiku at ho nemusim prenaset do postylky a budit ho tim, ze stejne bude do hodky vzhuru na dalsi jidlo
no manzel prisel ve ctvrt na jednu, ze malej spi porad v tom kosiku a on uz by taky spal
tak jsem mu rekla at ho prenese teda a ten se ani nehnul a pokracoval ve spanku do 3, takze 7 hodin chrnel a ja tim padem 5,5 V KUSE!!!
ja vim, ze to asi byla nahoda, ale krasna ![]()
akorat mi v nem u kojeni a usinani chrcelo, jakoby ryma, holky kdy jste odsavaly? z nosu mu nic netece
mam nejake kapky do nosu Liberin od dr. doporucene, nemate snima nekdo zkusenost? to se jim do nosu leje cela ampulka? z navodu to vyplyva, ale me toho prijde desne moc…
@Iškaa me kdyz se vyblil po kojeni ppa z prejedeni tak brecel taky, tak jsem mu dala cucnout na spachnuti a po par minutkach odpojila a byl o neco klidnejsi, ale nechala jsem ho max 5 minut podle toho jak sal.
@Schara
tak to gratuluji ke krásné noci ![]()
a jinak s tím chrčením, Mikuláš taky chrčí, ale když mu kouknu do nosu, tak tam má vždycky jen suché „holuby“, ty mu odstraním, ale chrčí dál, i když jen když je vzteklý a brečí, např. při pití nechrčí vůbec a ani při spaní…
já mu každý den stříkám do nosu sprej ze 100% mořské vody - četla jsem a i mi to říkala doktorka, že je to dobré na udržování nosní sliznice, že jí potom nemají tak vysušenou… ale nevím, jestli to má nějaký efekt..
@crazyidea ja zkusim az se vzbudi nakapat ty kapicky, taky jsou zvlhcujici a uvidim, co to s nim udela a taky u kojeni co bude delat, pak se rozhodnu dal, kazdopadne asi radsi na odsavani pockam na muze, kdyby nahodou nastal boj… jo noc byla super, fakt jsem se zrelaxovala paradne ![]()
@Schara Na tu rýmu myslíš Libenar? Mně říkali v lékárně, že načatá ampulka by se měla spotřebovat nejlíp do jednoho dne a pak případně se zbytkem vyhodit - kvůli zachování sterility roztoku. V příbalovým letáku je napsáno, že u malošků se má množství přizpůsobit a dát jen pár kapek. Já jsem mu vždycky kápla trošku (těžko se to odhaduje a taky záleželo na míře odporu, kolik se mi do toho nosu povedlo dostat, jedna ampulka mi vydržela tak na čtyřikrát asi) a na propláchnutí a lepší zprůchodnění to aspoň na chvilku stačilo. Odsávat jsem se snažila spíš míň, abych zbytečně nedráždila sliznici a neprovokovala ji k větší produkci hlenu (to i na odsávačce píšou). Takže určitě před spaním a pak často ráno, když měl ten nosík zjevně víc ucpaný a pak maximálně jednou dvakrát denně, když špatně dýchal. Ale snad vždycky v něm trochu chrčelo i po odsávání. ![]()
To je skvělý, že vydržel takhle spinkat, ať to brzy zopakuje ![]()
Ahoj, to ze neni videt ryma v nosanku neznamena, ze ji nema „vzadu“ - odsat bych zkusila, me ale s tou zadni rymou uz odsavacka moc nepomohla… K boji by snad nemelo dojit - malo kteremu miminu do idsavani vadi…
Add lybenar - urcite to nebudou kapicky jako takove, ale roztok na vyplach, tam opravdu ma dojit pouze k vyplachnuti, takze vstriknes cast ampule a mimco zvednes, aby to zas vyteklo (tak nejak to urcite budes mit v navodu);- jen dej pozor na silu vstriku atd - spis nakapat - at nedojde ke kontaminaci stredniho ucha..
Ad ublinkavani - kdyz si ublinkava po jidle, je to urcite normalni
A) jde pryc to co je navic a mimco je spokojene
B) nekdy kdyz se naloka behem jidla vic vzduchu a pije dal a pak nechavame odrihnout, tak ten vzduch kdyz stoupa, tak vytkaci to mlicko, co je nad nim a leti s krkaneckem nebo misto nej savlicka… Tam pak ditko treba moc spokojene neni, ale zalezi jestli toho vyletelo tolik, aby stalo za to jeste docucnout, nebo pripadne pak dalsi krmeni dat trochu driv… Nam pomohlo to krmeni „rozpulit“ - odrihnout v polovine a pak pricucnout znovu, aby tam nemela toho vzduchu naromadeno tolik pri finalnim krkani ![]()
My mely s blinkanim jeste jiny problem - mala blinkala „ublinkavala“ celou noc, a to tak, ze co pet minut nekolik hodin v kuse- budilo ji to, plakala u toho a nemela sanci, aby ji v brisku neco zustalo.. Rakze my druhy den dali asi 2× ten Nutriton.
Jinak ja „vyrvat“ nenechavam - to asi jde podle me praktikovat u deti, co uz to „zkousi“ a vztekají se, a ne u miminektakhle malinkych, kor kdyz vim, ze ji trapi prdiky, protoze ikdyz ji nijak s vytlacenim nepomuzu, tak ji alespon konejsim - kdyz uz ji to musi bolet, tak u toho aspon ma maminku a neni odstrcena, at si rve bolesti nekde sama.. Nam pomaha skakani na mici, trosku se uvolni a jak neni stazena v kreci, tak i ty prdy jdou pak lip a taky tedy pouzivam rourku a nebojim se i vickrat denne, nez ji nechat boleni ![]()
@Klairs taky nam pomaha mic na uklidneni i kdyz zada z nej boli taky fest, ale i kdybych na nem mela chcipnout
, tak tam budu hopsat kdyz vim, ze mu to dela dobre ![]()
jinak myslite, ze s nim muzu ven na chvilku kdyz ma ppa rymu? venku je pekne a teplo
a cerstvy vzduch ![]()