Poradna duly
Jana Čurdová
@Iškaa
tak u nás frčí bílý šum - taky na doporučení z knížky dr. Karpa - pouštíme sprchu. malýmu to asi vyhovuje, ale nám dospělým už z toho pěkně hučí v hlavě!
@stephora
tak zkusím dnes zavinout je ručičky a uvidíme, díky za tip ![]()
@Iškaa nepokládám dřív jak za 20 minut - ale Oliv nespí hned po kojení, takže pohoda - chvíli se nosí a pak třeba usne, ale někdy se ublinkne i po dvou hodinách od krmení… důsledně se s ní snažím odkrkávat a někdy místo krknutí ublinkne… taky když se u krmení kroutí a tlačí prdíky, pak se většinou poblinká. když pije klidně, neblinká…
@crazyidea u nás ticho - nemusíme chodit po špičkách, ale malá moc nemusí ukolébavky ani jiný zvuky…spíš jí to vzbudí…ale my dva si povídat můžeme vedle v pokoji, na TV je taky zvyklá - takže vlastně taky šum, i když ne bílej ![]()
@crazyidea ahojda, tak my musime taky chovat nez usne. je to celkem na hlavu, nekdy to trva i hodinu a u toho desne place, krouti se a macha rucickama krecovite. pevne zavinuti ho jeste vice rozcili a to ho mel kdyz myl mrnavej rad.
holky dneska malej skoro cely den byl vzhuru a brecel, jsem dnes celkem KO a moje zada z chovani uplne. ted chrni uz 2 hodky, snad po nakrmeni usne abych mohla taky. to prvni spani vecerni ma nejdelsi ![]()
@Schara
tak to jsme na tom opravdu hodně podobně… přes den usíná jak kdy, zavinutej v náručí někdy do půl hoďky, ale jakýkoli pokus ho přendat do košíku končí nezdarem, začne se budit a kroutit, takže chováme pak znova. pokud zavinutej není, tak máchá ručičkama a kroutí se mnohem víc a to by prostě asi neusnul (ještě před týdnem se nám ale i tak podařilo ho unosit, teď jen se zavinutím). o zádech mi ani nemluv, je to šílený, myslela jsem, že na míči to bude lepší, ale je to spíš horší…
teď se chystáme koupat a taky se modlím, že po jídle a po koupání usne a bude spát, přesně jako u vás, to první večerní spaní má nejdelší (čtyři až pět hodin) a jsou to vlastně mé jediné naspané hodiny v celku, pak už se vzbudí většinou po třech hodinách a od čtyř nebo pěti spí dost neklidně, v postýlce vůbec, jen u mě na břiše a prdí!
@crazyidea tak me spi prumerne 3 hodky to prvni spani a pak spis po 2
i kdyz sem tam je i dobra noc, ted jen vzpominam na tu predvcerejsi
kdy spal 4 hodky a pak 3
no a ta dnesni byla zas silena a ted cekam co bude dnes v noci.
jj na mici sice zada boli taky jako prase, ale aspon se uklidni. v tydnu mi snad dorazi satek a uvolnim apson ruce k jidlu ![]()
@Barčí1411 JJ tak to jsme na tom podobně, jakmile se nedospím a nebo jdu spát dlouho tak už se mnou nic není a přes den nám to většinou pokazí ten náš milovaný,,kazišuk", ta má na to snad radar ![]()
@magda82 Malá se narodila v 37.týdnu a koníky pást na bříšku moc nechce, řve jak tur, ale na ruce zvedá hlavičku pěkně, Eliška je šikulka ![]()
@Iškaa Nás doteď vyšlo UM docela dost, protože měla speciální pro nedonošená miminka a plechovka 400g Nutrilonu vyšla na 310 Kč a stačila v průměru na cca 4dny ![]()
@crazyidea Tak naše malá bez nošení taky neusne, přes den spí opravdu málo a večer většinou nemůže zabrat jak je přetažená, ale naštěstí pak v noci se budí jen na krmení a pak už usína sama v postýlce
, taky ji zavinujeme. Na prdíky trpí dost a používáme Espimisan. Já po císaři taky nekojím a do teď byla na Nutrilonu Nenatal a teď budeme přecházet na klasický Nutrilon 1 tak snad to bude v pořádku, do teď mi kakala denně max. obden ![]()
@lucyfree
Tak u nas pres den nic nehrozi…
Je nas tu vic ![]()
Jinak UM vyjde mesicne - to zalezi na otm, ktery UM by jsi pripadne chtela davat
Ja davala Sunar Nutrasense - nevim, za mesic jsem koupila, rekneme 4,5 krabice (800g) - cenu nereknu, protoze jednou stal 349, podruhe 319. Ale tak asi je treba pocitat s cca 1500/mes.
Do toho cajiky - i kdyz nejsou nijak drahy, ale ja kupuju kazdy tyden krabicku fenyklovyho a 1× za 14dnu krabicku hermankovyho, tak i ty mensi polozky kolem se nascitaji urcite na tech 1500/mes.
U nas doma se spinka porad krasne. Tech 7 hod. minimalne - pres noc. Ale ja teda taky musim dodat to, ze neni dle Dr. uplne donosena, jak by si „tabulkari“ prali, takze ono to mozna bude i tim, ze jsou ty deticky proste spavejsi - nebo teda vetsina, nebudu rikat, ze vsechny ![]()
Usinani - pres den polozim do sedacky, vrazim dudlika, muchlacka, zavesim nejaky hracky - uz docela sleduje, nic extra, ale hodne pestrobarevny hracky ji zaujmou - koukanim se unavi a vytuhne - minimalne dopoledne to tak funguje. Pres den ji mam pobliz sebe a jak mluvim na EMcu, tak ona u toho myho kvakani usne. Vecer supajdi do postylky - lehnout, dudllika zastrcim tak 30× nez se uraci ho drzet, nerechtat se a spat!
Vetsinou vecer uklizim pradlo, popr. davam vyprane na susak, takze u toho ji povidam a ona usne - do max. 15minut
Usina kolem 22hod. nejdyl. Vstava +- hodinka v tech 5:30, trochu se nabasti a ihned vytuhne a chrni - ted treba jeste chrape ![]()
Jinak vypije mi kolem 180ml UM
Ale asi nas honi spurt, protoze je u flasky desne protivna a ucamtava a nevi jestli jeste chce, kdyz ne, tak za hodinu chce zase camtat…
To je takovy neprakticky - ja se vydam do kramu a ona dostane hlad! ![]()
Dneska jdu na KO po „sestinedeli“, spis po dvanactinedeli
Pro prasky a pri dalsi navsteve bych rada to telisko - rozhoduju se mezi Goldlili a Silverlili - volala jsem memu exgyndari do Plzne, tak mi je doporucil, ale protoze me ted rok nevidel, t ak se mam o detailech pobavit s mym soucasnym gynekologem - tak snad se s tou babou bude dat bavit, jinak jedu na konzultaci a KO do Plzne ![]()
@Schara u nás dneska taky žádná idylka oproti normálu - Oli breká, knourá, spala málo a pořád chce jíst - u nás asi spurt :-/ jsem taky unavená, ale oproti tvýmu nevyspání jsem já rozhodně v pohodě… ![]()
Tak já včera večer myslela, že mě trefí! malej zatím vždy po koupání spí ty čtyři někdy i pět hodin a já vím, že je to opravdu můj jediný čas, kdy se v kuse vyspím víc jak hodinu a půl, no a včera tedy po chvíli chování usnul, já už taky vykoupaná, zalehla jsem a já nemohla usnout!!! nevím, jak je to možný, protože přes den a hlavně tedy k večeru, mám pocit, že usnu i ve stoje!! takže jsem se přetáčela z boku na bok a vztekle sledovala na budíku, jak mi ubývá čas, já byla tak nas..á!!
jestli to bylo z přetažení…
@Barčí1411
my malému dáváme Nutrilon Anti-Colics, ale tady v recenzích jsem četla samou chválu na Sunar Nutradefense, chtěla bych zkusit přejít, protože tenhle Nutrilon je k sehnání jen v některých lékárnách a asi vyjde ten Sunar i levněji.
všimla jsem si ale, že píšeš, že ty malé dáváš Sunar Nutrasense. to jsou dva druhy nějakých speciálních Sunarů??
@crazyidea tak, bylo to z přetažení - mívala jsem to taky - navíc já, jak jsem dnes nevyspalá, jsem protivná i na malou, nafackovala bych si! teďka vytuhla, ostříhala jsem nehty a chvíli jsem na netu, než se probudí…odpo vyrazíme ven, teď už ji nechci budit oblíkáním ![]()
Hej Barůůůůů, ta je ukázková, já chci taky
hodinu vydrží koukat z křesílka, ale pak si žádá nošení, položím je vzhůru
no je to už namáhavé tady nosit takovýho klacouna… večer chodíme spát kolem 23hod a nechávám vyřvát, většinou ho trápí břicho, tak ječí…