Poradna duly
Jana Čurdová
@Schara Zvládáš se aspoň dospávat přes den? Já doufám, že se mi dneska aspoň na chvíli zavřít oči povede - Sam sice v noci nebrečí, ale jak baští skoro hodinu a pak je kukačka, která potřebuje pomoc s usnutím, navíc ráno už má problém zabrat, takže od šesti nespáváme… nějak mi ty noci na vyspání nestačí a v posledních dnech se mi denní dospání nepovedlo.
@Barčí1411 Emča byla taky moc hezký miminko! A vůbec nevypadá na to, že nespala a brečela ![]()
@stephora Taky mě ty mininožky a miniručky fascinují ![]()
Já odsávačku na vysavač (Nosátko) koupila v lékárně (u Maxe) a stála 283 Kč. Tu s dvěma trubičkama mívala ségra a zvládala s ní, ale těžko říct - kamarád, co ji má, taky nakonec používá tu na vysavač, že prý je efektivnější. Akorát je hloupý, když se mrně bojí vysavače ![]()
Náš pidižvík je poslední dva dny moc zlobicí při kojení - chvíli pije, aby se pak pustil a dvě vteřiny se tvářil, že má dost, vzápětí začne urputně hledat prso a házet hlavou (takže se mu špatně chytá) a pak hltavě pít, jako kdyby byl alespoň den o hladu. A takhle to vydrží i hodinu ![]()
@stephora nozicky jsou taky bozi
ono ty mrnavy deticky jsou cely tkhle k zulibani
jinak odsavacku baby vak mam taky z lekarny a nebyla draha ani, ale presne nereknu.
@Barčí1411 roztomily holky ![]()
@Iškaa no ja casto dospavam dopoledne kdyz se podari usnout, pres den moc ne, se proberu a nechce se mi vetsinou a v noci padam na cumak. Jinak taky kojim tak pul hodky a kdyz neusne sam tak uspat a to je nekdy na dyl
taky malej obcas takhle u kojeni zlobil, ted kdyz uz tak chytne z niceho nic hysterak u prsa a rve jak tur, ale kdyz prso zmacknu tak to tece, takze tezko rict, takze ho zvedam, trochu aspon zklidnim a znova, jo je to na hlavu. a vcera dokonce po jidle v 9 usnul az v pul 11 a to ho clovek musi chovat, narocne to dite. a v noci se budi presne po 2 hodkach, po nutrilonu po trech, je jak svycarsky hodinky. a nutrilon nema teda kazdy den.
@Iškaa protoze Lillinka porad chrape, musela jsem vystrachat jediny 3 fotky Emicky, kde spi
A hlavne nejake, kde nezaprou maminku
Moji rodinny prislusnici a kamaradka s Rickem na tech fotkach vubec nepoznali, kdo je kdo - teda krom jendy fotky, ta je jasna… ![]()
Holky co satkujete, co rikate na tenhle satek? jak to neznam nerada bych koupila neco blbe, tak se ptam radsi
nebo jsou vsechny stejne?
@Schara Nejsem odborník na šátky - moje zkušenost s nimi je stará stejně jako Sam, ale načetla jsem toho o nich dost, když jsem si šátek chtěla pořídit. Za sebe bych koupila šátek od firmy, která se na šátky specializuje. Ono člověk asi neposoudí, jak je který šátek dobrý (nebo spíš jestli mu nějaký nevyhovuje víc), dokud nevyzkouší nějaký jiný / lepší, takže nejspíš bys s tím odkazovaným spokojená byla. Nevím taky, jestli bude nosit i tvůj muž a jak je případně velký. Já mám teď šátek dlouhý 4,6 m a je to moc - vážu si ho jednou navíc kolem pasu a i tak mi cípy visí ještě téměř ke kolenům (možná až bude mrně větší, tak to bude lepší, ale stejně mám rezervu a stačil by mi o půl metru kratší). Měřím 173 cm, od pasu nahoru nosím velikost S. Takže délka 5 m je možná až zbytečně hodně. Můžeš se podívat na nosenideti.cz tam je na výběr šátků spousta ![]()
Ahoj holky, jdu vás pozdravit a chtěla bych vám všem popřát vše nejlepší do nového roku, hlavně spokojená a hodná miminka
![]()
Jinak Maxík je zlatej, když ho nezlobí prdíky, dokáže i přes hodinu koukat z lehátka, směje se, ale před spaním si pořvát musí
jinak spí pořád se mnou, ptže on nechce být asi v tý postýlce sám
hlavně po nocích ho zlobí prdíci, pořád sebou šije, někdy i zapláče, ale zásadně už v noci nechovám… prostě ho hladím, nebo plácám po prcce a usne ![]()
Tak hlavně zdraví maminečky
![]()
@Iškaa dekuju, mrknu na to, malej je nosici vylozene, umi si to vyrvat
jenze preci ho nenecham vyrvat si kylu nebo horecku. staci jak se poti a ze e obsypanej na hlavicce a ksichticku potnickama. v kocarku je taky spokojenej a temer hned tam vytuhne, to same ve vajicku, ale doma ho do nich nedavame.
@Schara Ještě jsem ti zapomněla napsat, že náš prďola se taky zahřívá a potí, když se vzteká - dneska několikrát ověřeno ![]()
V tuhle chvíli už je lepší pevný - elastický se začne celkem brzy váhou mrňavce prověšovat a hůř se dotahuje, výhodou je u úplně malých miminek a začínajícího nošení, že snáz odpustí horší uvázání šátku. Ale fakt bys ho teď už měla jen na chvilku a nevyplatí se ti to (já se v létě rozhodla pro elastický a po zkušenosti s ním bych teď už asi koupila rovnou pevný, přišlo by mi to jako smysluplnější investice; pevný mám nakonec půjčený od kamarádky - je od firmy Vatanai, byla s ním spokojená). Pevný můžeš použít už teď na drobečka i dál na roční a starší mrně, takže je univerzálnější. Z těch pevných šátků jsou asi úplně nejvíc chválené značky Didymos a Storchenweige, ale platí tu, že co člověk, to jiný názor ![]()
Jo a s pevným šátkem je lepší vázat kříž venku s kapsou uvnitř (doporučovala jsem jinde kříž uvnitř s kapsou venku - to je lepší s elastickým) - dá se to narozdíl od elastického líp dotáhnout.
@Mája B Májo, to je skvělé
že už se Maxík zabaví sám - OLivka dá max 10 minut na dece nebo s kolotočem, pak už béká ![]()
@Schara Máme pevný šátek značky ŠaNaMi a super!
Vážu taky kříž s kapsou uvnitř a malé s v něm celkem líbí. Ale není v něm tak často, jak jsem si myslela, většinou chovám, protože se chceme pomazlit. ![]()
Ahoj holčičky!!! Taky vám chci popřát vše nej do roku 2014!!! Hlavně jen a jen krásné chvíle s dětmi!!!
Jinak u nás nic nového, malá je pořád zlatá, už mi spala i 7 hodin v kuse, to jsem fakt nechápala.
Prdíky ji teď taky občas trápí, ale jen v noci, ale nebrečí, jen se tak kroutí a kňourá. Koupila jsem espumisan, ale ani nevím, jestli jí to pomáhá… ![]()
I ja se jdu pripojit k prani vseho nejlepsiho do noveho roku 2014! Hlavne zdrave a stastne deticky! ![]()
U nas je dnesni vecer slavnostni. Rick tu ma kamarada z Chille a jeho pritelkyni + hlidame dneska Emicku od sousedu
Bude tu veselo, bude se pit a jist a snad to vsechno prezijeme - resp. PREZIJU! ![]()
@stephora píše:
@Mája B Májo, to je skvěléže už se Maxík zabaví sám - OLivka dá max 10 minut na dece nebo s kolotočem, pak už béká
musím před ním lítat Vikča nebo blikat barvičky na telce, jinak taky bejká a není to pořád víš,… takže tak
![]()