Poradna duly
Jana Čurdová
@kamkakamka ja si delam obcas doma latte, ale dam si bezkofeinove, ale teoreticky to muze mit vliv, jestli si kojila brzy po tom, co jsi ho vypila.
Mne se podarilo si nejak namoct sval na krku, tak to ted dost boli, tak jestli to do zitra neprejde budu muset splasit kamaradku, aby to rozmasirovala, au au.
Jinak cvrcek nam dneska v noci zas krasne spinkal, nakojila jsem ho kolem pul desate a pak chtel az kolem pate rano, to by se mohl naucit a nejlepe to jeste pekne prodluzovat ![]()
Denicek Lilli jsem taky cetla a musela jsem hned jit naseho bobka obejmout a podekovat za to stesti jake nam bylo doprano, ze ho mame doma.
@Deeh taky jsem po tom denicku utikala do loznice a lezela a koukala na ten nas poklad. to spani zavidim ![]()
@kamkakamka ja piju jen Caro, kafe bych u nas neriskovala ![]()
@Schara no, to jsem udelala, ale nemuzu se dostat na denicky
nemam Lilli v pratelich a tak me to nikam nepusti… to nevadi ![]()
cekala jsem, ze 6tinedeli bude nejakej prelom, ale ono se to vyviji tak nejak postupne, rozhodne od tedka nebude vsechno jinak ![]()
jak valcis s kojenim Schari? uz lepsi?
@kamkakamka ja obcas si dam rozpustne nescafe 3v1, a taky jsem mela pocit, ze je potom mala zivejsi, ale to je kravina - kdys si dam kafe rano/dopoledne, tezko to na ni bude pusobit za X hodin…no, ale stejne kafe moc nepiju a u vubec ne s mlikem, kvuli pripadne nesnasenlivosti laktozy ![]()
@stephora http://www. emimino. cz/denicky/moje-de-za-vi-11194/ tady je…
edit nejak se to rozhodilo… ale je to ta adresa
@stephora no kojeni, prave za posledni tri dny mi po kojeni desne rve, s prestavkama teda, i 2 hodiny. obnovila jsem si tady jednu diskuzi na to kde radi nechat dite u prsu jak chce, tak jsem to zkousela dneska v noci. tak v 9 prvni kojeni 40 minut a pekne usnul a ja taky, spal skoro do dvou (nadhera
) pak dalsi kojeni, sal (hltal 5 minut) a poblil se, takze prevlict postel, ja chytrak si tam zapomnela pod nej dat plenu a pak rev, chtel znova prso, dala jsem a sal 30 minut a usnul, spal do pul 6, u prsa byl 50minut, jen cucal a napul spal, tak jsem ho odpojila, protoze bradavky mam obe zas ozuzlany a boli… no a nasledoval rev. po hodce jsem mu dala znova a usnul u prsa do 10 minut
nevim co uz s nim. no prej ma asi spurt, ale ja nevim, me neprijde extremne hladovy, spis chce cumlat jen prso a to ja nedam. kdyby si vzal dudlika, bylo by vystarano.
a co to blinkani u vas, co na to rikala dr.? dala vam ten nutrition?
je mi jasne ze po skonceni sestinedeli nenastava zadny zlom
navic v 6ti týdnech maji dalsi spurtik
takze spis kok k horsimu, uz se tesim.
@Schara
Ahoj, ja bezne kojim tech cca 40 minut a mala pribyva asi 150g tydne. Kdybych odpojovala podle dr po 15ti minutach, tak bude hlady rvat do pobliti a pak do dalsiho kojeni..
takhle sice cumla pomalu a ke konci uz spis aby se nereklo, ale aspon do zasyceni a kdyz pak place, tak kvuli prdikum a ne hlady…
@Klairs ja ho odpojovala po dvaceti minutach kdyz jsem videla ze jen cumla, on je schopny se i behem 10 minut prepit a poblit, jako kdyz vidim, ze od zacatku si to taha pomalu a rozvazne s pauzama tak neodpojuju po 20, ale treba 35 minut.Ted u posledniho kojeni ze me vytahl 100ml (nedalo mi to a vazila jsem, fakt nevim proc tak place) a stejne plakal. ja fakt nevim, ja ze sebe snad budu muset ten dudlik delat aby byl spokojeny, ale copak to jde?
kdyz ale zas chci aby spokojenej byl a neplakal.
@Schara byly jsme na tom v noci podobně
mě teda víc řval, přežral se nejspíš a já si dopřála cukroví, tak to stálo za to
celej den nespí, asi 2× půl hodiny, protiva
![]()
@kamkakamka Já jsem si kafe (ani to rozpustný) od porodu ještě netroufla - bojím se, že by usínal ještě hůř než teď. I jsem teda kofein četla na seznamu potenciálně problematických „potravin“ ![]()
@Schara Já prcka vždycky nechávám pít dokud se sám neodpojí - někdy to zvládne za 20 minut (to se pak ale brzy hlásí o příděl znovu), častěji jsme na 30 - 50 minutách. Když mu krmení přeruším dřív, moc se vzteká a nechce se dát uklidnit ![]()
Teď odpoledne se teda začal vztekat nevím proč, už jsem nevěděla, co s ním, tak putoval do šátku a během pár minut spinkal jak dudek a vydrželo mu to překvapivě dlouho ![]()
@Mája B Myslíš, že cukroví vadí? Já ho taky ujídám - někdy víc, někdy míň.
@Iškaa Faaakt??? Já si kafčo dávám jen občas a většinou ráno a půl na půl s mlékem. Malá spí krásně už od začátku, jen tu jednu noc, kdy jsem si dala „pravé kafe“ odpoledne, tak mi usnula až pozdě.
A co se ještě nesmí? já totiž jím úplně všechno a zatím byl problém jen u mandarinky, jinak nic. ![]()
Holky, já kojím tak něco kolem 15 min. a malá se většinou sama pustí nebo si jen už tak hraje, tak ji odpojím.
@Iškaa ořechy nadýmají, nic jinýho mě nenapadá co jsem včera měla
![]()
my kojíme tak 10minut, max. 15min, kafe jsem ani nezkusila ![]()
My kojíme taky cca 15 minut, někdy 20 - ona beruška se s tim někdy strašně mazlí, ale ráno po tom, co spí 5-7hod, má samosebou velký hlad a já zas nalitá prsa a to nám to jde nejlíp
to pije 10 minut naplno a je spokojená…
cukroví jím, strašně se na něj těším…snad to nebude mít následky…
Tak holky, ja dala malemu prostor, nechala ho u prsa dle libosti, bolej jako hrom a stejne potom rval
kdyz neusnul. rano jsem dala nutrilon, 120 ml pekne ji vysal a je po kriku, ale treba to je nahoda. ted odsavam, dam mu to z lahve, prsa boli. pritom lika mam dost, to vypada, tak nevim
no ten nutrilon zkusim dat zas na noc, jinak se pokusim davat to mm a zitra si cinku dr., jeste ordinuje a asi to s ni zkonzultuju
tak snad bude leope a budeme spokojeni oba dva brzo ![]()
Holky mam dotaz, vy co dokrmujete UM, davate jeste nejake piti jako tekutiny?
@Schara davam mu pouze moje mlicko a umele mlicko, zadne jine tekutiny nee. A plenecku ma vzdy pocuranou pekne, takze mu zrejme nic nechybi…
Jeste me napada, kamaradka mela mlika taky dost, ale bylo malo vyzivne, takze ji to nestacilo a mala byla porad hladova a plakala, ale kdyz ti nabira, tak je to divny, ze po tvem mlicku place a po UM ne…