Poradna duly
Jana Čurdová
Iško, metřík jsem smazala, několikrát jsem se chystala,. ale nikdy to neudělala ![]()
zítra mi šestinedělko končí a ještě jsem nějak nestihla odpočinout ![]()
děti takhle po sobě, no toť otázka, když jsem přišla z porodky, tak bych řekla NEDĚLEJ TO!!! ale už to začíná být fajn, ty první prořvané noci, když konečně usnul ve 3 ráno a v 6 už byla ve dveřích Vikča, která mámu nechtěla, a chtěla jen tátu, ptže máma má mimi, bylo to pro mě těžký, miluju je oba, což ona nebrala…někdo má hodný děti, Vikča je téměř bez režimu, ptže je tvrdohlavá a když jí dám spát po obědě, tak nespí, prostě jde až je unavená,… to jsme posrandili sami, no takže je to smraďoch, hlavně ještě moc nemluví, úplně se sama nenají, neobleče,…o to je to těžší, ale je chytrá, podá co chci, asistuje, teď už jsme v poho, nebýt těch Vánoc, a nepíct, tak pohodička, ale to je napíct, nakoupit, zabalit, předvánoční úklid,…já si prostě toto všechno neodpustím šestinedělí-nešestinedělí, pro mě jsou to nejkrásnější svátkx a k nim toto prostě patří, takže jsem si docela zalítala, ale je napečíno, nakoupeno, dneska začnu balit…a bude pohoda, malej už snad taky začne být v „poho“ a bude fajn, ty první 3týdny to bylo na kebuli, když řval i ve dne…ale už se tomu snad zasměju…jinak Vikina je divoch, den před porodem šití brady-bourala na motorce, předevčírem hopla z postele na topení prokouslej ret, včera se rozplácla a rozkousla si ho ještě víc, a můžeš jí bít, vysvětlovat, nic nepomůže…
![]()
těším se, za půl roku-rok, až si spolu začnou hrát, vystačí si a já budu moct mít nohy nahoře a popíjet kávičku
![]()
chtěla jsem to takhle, já a ségra jsme o 5let a našly jsme k sobě cestu až v dospělosti…
@Iškaa ja vubec nevim kolik Lill vazi
Nevazim doma, asi 4 dny po sestinedelku mela 4400g, ted ji jsou 2 mesice - nevim jak to spravne pocitat - v patek ji bylo 8 tydnu, ale narodila se 18., takze toho ji budou 2 mesice
No, ale rekla bych, ze ma neco malo kolem 5kg, ne-li opravdu 5kg+…
Jenomze ona je uz na UM, takze to je trochu neco jineho nez kdyz se koji - u toho kojeni se pribira bud bud jooo dost anebo min - takovej ten prumer byva vetsinou u tech UM. Ja to prave porovnavala s Emcou - ta pribyvala jako blazen po MM a kdyz uz mi MM dochazelo, tak nepribrala skoro nic
Po UM to byl takovej normal - ale to je takova muj osobni nazor ![]()
Jinak holky, Lill snad ma zase spurt
Ja uplne zapomnela, jak casty to muze byt…, ze to proste neni 1× - 2× za mesic, ale ze to muze bejt klidne ob dne, ob dva, tri
Anebo jsou dneska nejaky skrvny na Slunci, protoze opet pres den vubec nespala -max. hodku od 8 od rana, co vstala a ted jsem ji uspala… Ve vetsine pripadech chtela mliko, no
Bumba Sunar Nutrasense-Nutradefense - to maji nejaky posahany, nevim, kterej nazev je ten spravnej, ale 2× mela NutraDefesense a ted 2× Nutrasense - pry prejmenovavali, ale nevim na jakej
Kazdopadne ji posledni dny trapi prdici - nevim jestli to nemuze bejt treba i tim, ze ma ten spurt a fakt hlta, anebo tim Sunarem - kadi teda normalne - jako po UM…
Maja je moje hrdinka, ja bych to s detickama s takovym minimalnim vekovym rozdilem nedala. Mne staci Emca, ktere jsou 4 roky. Sice zase treba musim zvladat jeji aktivity, ale uz se sama „obstara“ - WC, piti, naji se sama, domluvime se spolu, jinak nevim, jak bych to delala. Treba ted pred Vanocema - pomaha vykrajovat, zdobit, nepotrebuje, abych za ni nekam behala, prisune si zidli a drepi mi za zadkem a povidame si
Takze ja Maju obdivuju, jak bravurne to dava
Ja bych sedela zhroucena a predevsim vystavena a tudiz naserkana na balkone s cigarem u huby
![]()
Hehe, moderni technika vypomaha vsude - ja nechavam zapnuty PC v loznici na stolku taky, vetsinou pustim nejakej filmik - Lill se zklidni a chrni - my totiz v noci cucime z postele, takze ona je zvykla a spis ji chybi „kraval“ a v tichu moc spinkat nechce
No a Ema usina u pohadky v posteli
Kdyz nejsou babicky na hlidani ci vypomoc, tak si proste pomuzeme jinak ![]()
Jinak ja tu mela tatku myho na vikend
Emca mela dnes vystoupeni - bylo to desne srandovni - holky malicky to moc neumely, ale i tak byly kouzelny a nakonec jim to i docela slo - vsak se taky uci prvni 2 mesice
Tak jsem pysna mamina - jsem se tam skoro rozbrecela, mela jsem na krajicku
… A v tomhle jsou deticky NEJ
Takovej ten uspokojivej pocit pro nas pro rodice v takovychto chvilich je k nezaplaceni
![]()
@Barčí1411 to není hrdinství, jen silné nervy to chce
teď valíme na tancování, to si Vikča neodpustí svůj kroužek, do kterýho jsme začly od půl roku
![]()
no cigáro bych si dala dneska v noci, ptže od půlnoci do 2 pobrekávala Vikča-bonbonů se přežrala!!! a od 2 do půl 6. byl vzhůru malej
bych je zabila
![]()
Emička je šikulka
taky se těším na tento věk, no nic, valím to pooblíkat ![]()
Hezký slunečný den, mamky ![]()
@Mája B ja te taky obdivuju!!!
me staci ten muj skritek… ja jsem rada kdyz si neco malo udelam doma, najim se a nebo na moment sednu
a to je muz hodne doma a hodne pomaha ![]()
vcera vecer se zacal u kojeni vzpouzet, vztekat, tahat za bradavky a poustet se a nasledne hledat(vztekle
) prso. takze jsem ho v 9 po tomhle boji nakojila, z obou kozenek a do pul 11 rval, to jsem ho zas napojila na zdroj, neco vycucnul a usnul, predpokladam, ze vycerpanim a ve dve ten samy prubeh
usnul az v 5, pak se zase vzbudil v pul 7 a pak se vzbudil ve ctvrt na 9 a ted to vypada ze spi, ale taky mi to dalo ho uspat
mam pocit, ze ma hlad. je me ho tak lito kdyz place a ja nevim co chce. no jinak po tech vztekacich krmenich mam bradavky zase bolave jako prase.
dneska odpoledne jdeme na prevazeni, jsem zvedava.
U nás je od včera taky živo
Začal kolem sedmé večer a vydržel střídat kojeníí, koukání a pobrekávání s dudlíkem a plakání až do půlnoci. Pak vypadal po kojení uondaně, ale v postýlce mu vypadl dudlík a začlo to nanovo, tak nakonec skončil u mě v posteli, kde byl najednou klid - budila jsem ho v půl páté na kojení. Nevím, jestli nějak vycítil, že mu odjíždí taťka - já se snažila a snažím to zvládat a nepřenášet na něj. Muž odjel před osmou ráno a od tý doby zase pořádně nespal, kroutí se a pláče a uklidní se až při nošení a chození po bytě a vždycky tak hodinu po kojení podstatnou část vypitýho mlíka vyblinká
![]()
Napadlo mě už i, jestli nemá alergii na laktózu, když se po každým kojení kroutí, v noci měl totiž dvakrát i nazelenalou stolici, teď už má zas žlutou. Tak možná zkusím na deset dní vysadit mléčný výrobky, ať můžem aspoň něco potvrdit / vyloučit, ale když zruším i jídlo svádějící k prdíkům, tak už toho moc povolenýho nezbyde ![]()
@Iškaa taky mate veselo, ja ted taky chovam, houpu, prebaluju a kojim. nas mladej ale nechce dudlik, takze se neda uklidnit. dneska tedka jsem ho pred a po kojeni zvazila (doted jsem na to prdela, at se nestresujeme oba) a vypil za pul hodky z obou prsu 60ml, coz mi prijde malinko
ale za chvili jdeme k dr., tak se na vse musim optat.
a neboj nic, tatka se vam potom vrati a verim, ze uz jen tak neodjede
a budete porad spolu ![]()
Teda baby, vy si taky užíváte
no s tím kojením, když se rozčiluje u prsu, mohlo by to být, že se zlobí, že málo teče, snad to nebude tvůj případ, Scharo :/ uvidíš, co nazná doktorka, já myslím, že my už těch 6kilo budeme mít a to končíme šestinedělko, zítra frčíme na kyčle, ve čtvrtek gynda-aspoň, že to stihnu do Vánoc
v pondělí 23. ještě naočkujeme rotaviry a pneumokoky a nechám ho rovnu převážit, akorát jak mu rychle rostou papule, tak mu popraskaly jakoby žilka na tvářích, nevím co s tím, já mám toto na stehnech
![]()
a jinak dudlík je pro nás taky tabu
Vikina dudlá o 106 a mimino nic, aspoň se to nebude muset odnaučovat ![]()
nic, jdu něco málo pobalit, momentálně snad oba spí ![]()
Holky pomoc!
manzel ma nejakou hroznou virozu - prska/smrka/nemuze dychat - bojim se ze to mala chytne
a co hur - dneska dopokedne jsem zjistila, ze mam opar (samozrejme nemame naplast), a to spim s ni a kdyz to prezenu, tak ji celou joc a cele rano porad olibavam - jsem ted stresem zrala na Chocholouska ![]()
Ahojda, jsme zpet od doktorky. Holky, tak miko zcela evidentne mam. Predtim malej za 7 dni pribral 60g a ted za 11 dni pul kila
takze hlady asi nerve. jinak ho pani doktorka chvali ze je sikovnej
ale ty noci jsou narocne
ted jdeme na kontrolu po novem roce.
@Klairs ja bych utikala pro naplasti a neolibvala, ale chapu, my trpime na opary s muzem oba dva.
@Schara tak to je divne, ze hkady nerve… protoze jakmile se vzteka u prsu, tak to byva vetsinou tim, ze netece, ale tak kdyz pribral pul kila, tak to je zas slusny nooo ![]()
@Klairs manzel mel taky virozu a v pohode malej to nechytl… jako ciziho bych k orckob0vi s virozou nepustil:-)a, ale u manzela jsem si rikala, jen at si zvyka na jeho bacily
jinak ten opar, to bych radsi supajdila pro naplasti, to by mimcu nemuselo byt prijemne kdyby to chytnul ![]()
@Iškaa jestli se nechces primo vzdat mleka, v DM maji i ryzove mleko a palki mleko bez laktozy… ale jestli neblinka moc, jen troghu tak by to mohlo byt taky zeje treba prekrmeny… na jak dlouho ti muz odjizdi?
@Mája B dej pak vedet, jak prcek reagoval na ockovani… to davate najednou hexu, rotaviry a pneumokoka? Koncici setinedelko zavidim, mne jeste zbyva 14 dni ale nastesti uz spis jen lehce spinim, tak snad se to jeste nevrati. My jsme byli na kyclich ve 3 tydnech, nastesti vse ok.
@Barčí1411 jeee nase mimi jsou presne mesic od sebe, bobek se narodil 18.11.
.
U nas byla tato noc az podezrele klidna, sli jsme spat okolo pul 11, kupodivu usnul skoro hned, pak se probral kolem treti na krmeni a do 4 uz jsme zase spali a pak se probral kolem 6 a nastesti do hodky zas usl a pak jsme vstavali kolem 9 s jednou asi 10min. Prestavkou, takze pohodicka
. Ted uz mi tady chrni asi od pul druhy, byli jsme venku, tak cekam ze se kazdou chvili probere hlady
@Iškaa Mě Dr. říkala, že jiná barva stolice značí, že miminko není pořádně nasycené, když prý jí tak jak má tak ta barva zůstane žlutá.
@Schara Naše malá byla do 6 týdnů na 60ml UM a až teprve po kontrole mi doktorka dovolila jí dávat 90ml tak bych neřekla, že je to nějak málo
@Mája B Páni 6kg
jak to děláš s nošením, to musí být šílené. Malá má teď v 7 týdnech 3 kg a přijde mi těžká až až ![]()
@Klairs My měli s manželem oba nedávno angínu a antibiotika a malá to naštěstí nechytla, tyhle malé děti mají prý dobrou imunitu a také jsme používali roušku ![]()
Jinak to naše skřítče už přes den skoro nespí, nají se, je přebalená a jen ji uložím do postýlky tak řev, začala jsem to řešit šátkem a tam usne hned a spí div né celý den, ale já mám strach, aby si na to nezvykla, protože už takhle je to nápor na záda a co až bude těžší ![]()
@Deeh no je to zahada. kdyz se vzteka u prsa, mam ho vzit a uklidnit, ze mela taky takoveho vzteklouna, ktery by byl pomalu schopny to prso urvat… uvidime jak to bude pokracovat, ted taky chrni a pekne, byli jsme venku a tak dospava v kocare, i kdyz uz se pomalu budi. prijemnou noc zavidim a preju ![]()
@lucyfree tak nas malej ma 4,21kg
a taky nechce byt sam a v postylce, pokud nespi a to ho tam musim dat spiciho. zatim si rikam, ze je malej, ale az bude starsi, tak to budu muset nejak odbourat, jinak budu jen a jen chovat ![]()
@Iškaa tak naš malej zas nekadil od stredy
asi to tak proste bude mit. no jinak ta bezmlecna dieta je mazec, drzela ji kamaradka (musela) a sama rikala, ze skoro nic nejedla, uz tak mela 40kilo i s posteli, natoz po takove diete. ale zase, jestli to pomuze. me rikala dr. ze nema vyznam to prehanet s mlecnyma vyrobkama, max 1 jogurt denne, kousek syra, ale rozhodne ne litry mlika a tak ![]()
@Schara To bych asi koukala, kdybych si myslela, že mám málo mlíka a drobek přibral za 11 dnů půl kila
![]()
@Schara @lucyfree Dopoledne už měl stolici zase žlutou, i když mi zas přišla dost řídká, což v kombinaci se zvracením není ideální, ale zatím neřeším, uvidíme, co přijde. Dočetla jsem se taky, že zelená barva může být způsobená železem v tabletách, které beru, včera jsem hrozně málo jedla, tak se třeba mohlo projevit výrazněji
Hlad bych řekla že určitě nemá - končí s pitím sám od sebe a ne z donucení, že přestalo tést.
@Deeh Odjíždí na tři měsíce, původně měl na čtyři, tak aspoň něco pozitivního.
@Mája B Jak o tom píšeš… Já se právě taky bojím, když teď mrňavce vezmu do postele, nebo ho budu chovat, aby si na to nezvykl, ale zase co s ním, když pláče ![]()
@Barčí1411 Ono je dobře, že tu váhu neřešíš. Mně přijde, že nás zvládli docela zblbnout v porodnici, jak jsme musely vážit před a po kojení a večer převažovat a šlo to všechno přes čísla místo nějakýho pocitu ze spokojenosti miminka. A někdo je tomu imunní víc a někdo míň ![]()
@Klairs Držím pěsti, ať se s tím malá srovná a nic na ní z vás nepřeskočí ![]()
@Klairs náš malej prodělal už rýmu
opar je blbej, no…
@Deeh říkala, že před Vánoci mu dá jen Rotatéq a Synflorix, ty se snáší dobře
@Schara stolice zelená když je dýl na vzduchu, někdy se to stane, že je zelenější, hlavně když nahltají hodně předního mlíka…
@lucyfree je těžkej, nosím převážně v manduce http://vaky-a-nosice-deti.heureka.cz/…a-new-style/