TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1537
12.12.13 18:15

@Schara No když já právě v noci vstala k prťouskovi, když zakňoural, ležela jsem v tu dobu jen asi 20 minut, protože jsem předtím kojila, a cítila jsem, jak ze mě teče teplý proud :( Tak jsem to měla jen snad půlden hned po porodu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
12.12.13 18:21

@lilli.c i tobe krasne vanoce a hlavne uz jen same radosti a splnena prani :hug: jak uz tady psala devcata, jsi neskutecne silna osobnost :kytka:

@verča 1 panejo toto leti :-). To je dobre, ze prcek pekne prospiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
12.12.13 18:42

@kamkakamka ja uz taky bobka ke krmeni nebudim, ale teda Jasminka je fakt zlaticko, moc preji aby vam to vydrzelo… jako Venousek je taky v celku hodny, ale asi zrejme ted u neho probiha ten rustovy spurt, tak je to narocnejsi, ale nastesti v noci nas necha celkem i spat, vetsinou tech 5 hodin vydrzi, ale dnesni noc byla narocnejsi, ze cca 2 hodinky se musel utisovat nez znova usnul, ale pres den jeste spi taky docela dost „nejhorsi“ obdobi je zhruba mezi 16:00 az 19:00 to vetsinou nemuze zabrat a je hladovejsi, ze mu musim davat casteji za sebou…

@stephora jo to je nejhorsi, kdyz vsichni chteji spat jen bobek furt ne a ne usnout, ociska dokoran a spanek v nedohlednu.

@Michellie jejku tak to jsi si teda taky pekne uzila, jeste ze jak miminko vyleze je to takova uleva a hned se zapomina, jak to bolelo…

@Iškaa ja po kojeni taky vzdycky vic krvacela, kolikrat jsem primo citila, jak to tece… ted uz nastesti mam jen slabe ocistky, rekla bych, ze uz pomalu mizi uplne.

@Schara mne ted kadil vcera i dnes a teda pokazdy dost slusna naloz, vcera to bylo asi po 4 dnech, tak jsem pomalu radosti tleskala, ze kadil :-) jinak rekla bych, ze spi tak 16 - 17 hodin za den cca, mozna jeste o trochu min, vetsinou po kojeni min. hodinu nespi vzdy a odpoledne i 2-3 hodky nezabere a rano vlastne taky usne nejdriv 2 hodky po nakojeni.

@kamkakamka jo hormony, o tech mi ani radsi nemluv! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
12.12.13 18:46

@Deeh Děkuju, trochu jsi mě uklidnila :hug: Byla bych nejradši, kdybych už taky jen špinila, ale zatím to na to bohužel nevypadá. Snad to brzy přijde - přecejen máš dva týdny náskok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
12.12.13 20:49

Heh, ted uz s lehkym usmevem, ale mrazem v zadech muzu potvrdit, ze vyvolavany porod opravdu boli. Muzu porovnat rirozeny s Emcou a vyvolavany s Lill… brrrrrrr. Ale vsechny jsme to zvladly!!!

Ja jsem krvacela temer cele sestinedelko. Nekdy to preslo na 2 dny a pak znovu + horecka (2×)… Zzlatej menses :lol:

U nas se spi jak kdy… ale rozhhodne doba, kdy je vzhuru se protahuje. Nejradsi je vzhuru odd cca 18:30 do cca 22hod. :lol: Ale mala je hodna, sice rada v tu vecerni dobu pobrekava, ale nic, co by se nezvladlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
12.12.13 21:05

Ahááá, tak jsem konečně zjistila, co je to ten růstový sprut. Několikrát jste to tady zmínily a já jsem pořád řešila, co to je. No jo, jsem blbka, no. :nevim: A já jsem si říkala, že malá je nějaká hladová přes den, a že kojím častěji. Tak to asi bude ono. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak jsem zase chytřejší… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
12.12.13 22:50

@Iškaa při kojení se svinuje děloha, tak se krvácí víc, to znám :hug: už je špiním, ale końčím v úterý 6neděl…to uteklo :(

jinak pevné nervy, ženy :hug: :hug: :hug:

Lilli, tobě krásné Vánoce též :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.12.13 10:59

Ahoj holky, chodim za vami, ale prispivat moc nestiham. Takze opozdene gratulace k nadhernym prtatum!
Nase Klarka je uzasny zlaticko, zvlada bez breku me nesikovne prevlekani, kopani a vlastne vse.. Trapi ji ale prdiky a to je vzdy vecer k neutiseni  kapu pri kazdym kojeni espumisan.
Bezne kojime uz vzdy jen z jednoho prsu a pri dalsim z druheho.. Je napojena pokazde priblizne hodinu nez se odpoji (vzdy pri tom tedy usne a ikdyz ji potom polohuji na krknuti, tak je tuha..)

Jinak nechapu, jak odpojujete vase deti od prsu.. Ma se to pry delat malickem do koutku ust, ale ja se vzdy musim procpat mezi dasne a prso vypacit, protoze je bezne mirne zakousnuta, ale jak hnu prsem, nebo se ji dotknu u pusy, tak stiskne a to bych brecela bolesti – takze u me je odpojovani velmi nezadouci…

Jo a ted mame asi spurt, jinak nevim, co by ji jineho trapilo… Vcera byla pres den dost vzhuru, tak jsem se tajne tesila na klidnou noc a ono nic, propasovala jsem ji do loznice asi na sty pokus, a to az pred patou rano…Krmi se standardne tu hodinku, ale mam vzdy pocit, ze se mi tim prsem prokouse k hrudniku, je i tak nespokojena a obsas u toho zaplace, nebo skousne a sviji se u toho.. Kdyz se po te hodine pusti, tak spusti rev a zacne hledat a kdyz najde, tak hlta jako by tyden nejedlaa samozrejme blinka, protoze uz to nema kam davat.. Takze uz ji nenechavam to druhe kolo a cekame aspon hodinu-dve nez ji zas dam a to je prorvany cas, kdy se placem zalyka a samozrejme z toho tase je ten kruh, kdy zacne blinkat a z polykaneho vzduchu zase prdiky…

A jeste lekani.. Mala co chvili rozhodi ruckama, nevim, co se jim chudatkum zda, ale lekava je hrozne a kolikrat se ze spani tak zamraci a rozplace… :|

Omluva za roman, ale to je z toho jak nestiham psat prubezne..  jo a preklepy dela ten telefon, ne ja :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
13.12.13 12:01

@Klairs zkus na to lekani zavinout do plenky…posilam odkaz na zajimavou knizku a hlavne vycuc z ni :-D kdo ma cas ted cist knizky, ze? :mrgreen:

http://www.jaknamiminka.cz/…nka-a61.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
13.12.13 14:18

@Klairs Ahoj. Tak to lekání je u miminek prý běžné. Malá to má taky, tak ji dávám do zavinovačky, aby se jí ručičky o něco zastavily (tak jako v bříšku). To mi poradila doktorka. A ještě ohledně toho kojení…Když se malá neodpojí sama, tak ji stisknu nosní dírky a ona se automaticky pustí sama (potřebuje se nadechnout). To mi taky poradila doktorka. Působí to drasticky, ale funguje to bezvadně, je to opravdu vteřinka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
13.12.13 14:25

@stephora Tak jsem si to přečetla a to zavinování a polohu na boku jsem dělala taky, ale doktorka mi doporučila nechat ručičky volné a ukládat na záda, tak nevím. :nevim: Dělám to dle doktorky a vše v pořádku…Každý říká něco jiného, tak nevím. Za našich maminek to bylo zase jinak…Je to těžké… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.12.13 14:44

Ahojda holky :) tak male dneska dopoledne moc nespal a navic je to citovy vyderac, chce chovat a chovat a chovat a pozornost :) jen ho dam nespiciho do postylky, ze jdu na zachod ci se napit nebo tak neco a to mate slyset ten rev dokud ho nevezmu, ale uplne vzteklej, az se zakuckava… no tak chovam a chovam, nemam to srdce nechat ho tak silene rvat.

jinak filipek se taky ze psani leka a obcas zaplace, i kdyz mu dam rucky do zavinovacky tak je vytahne, nebo se vzbudi a vzteka se, ze s nima nemuze hybat.

@kamkakamka taky nam dr. rikala at spi na zadech, tak chrni na zadech a na boku jen se mnou v posteli rano, kdyz dospavame :) tu polohu na boku upltnuju kdyz ho mam v naruci a utesuju ten krik… to na nej plati dokonale. zatim, musim zatukat.

@Deeh no holt asi nas prcek nebude uplne kadici typ :mrgreen: ale hlavne ze prdi a neboli ho brisko. porad vecer dokrmujes UM? ja spokojenejsi v noci? co ti na to rikala dr.? me jen co dorazila mega draha odsavacka s drahou lahvi, tak to vypada, ze jsem se zacla pekne rozkojovat a malej lip asi sat :) kdyz vydrzi tri hodky spinkat. Sotva ted najeden na tohle a prijde nam ten spurtik a zas budu vstavat v noci co chvila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.12.13 14:54

Jo a tady je z dnesniho dopoledne fotecka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
13.12.13 15:40

@Schara jo bobek se taky nekdy zacne vztekat, kdyz ho zavinu i s rucickama, tak ze s nimi nemuze hybat… ale jinak je pravda, ze to trovhu pomaha a pak pomaha hodne s nim natrasat, to se taky utisi rychle, ale nekdy kdyz prestanu, tak spusti znova, nekdy ne a pak usne :-).
Jinak UM stake dokrmuji, temer po kazdem kojeni mu jeste 30ml dodelavam. Protoze poctive ho vazim pred a po kojeni a vic, jak 60ml nikdy nevytahne a je jedno jestli je u prsu 20min nebo hodinu a to mu uz vzdy prostridam obe. A jakmile se odpoji, tak je asi 2 min vklidu a pak spusti sileny rev, kdyz dam dudlika, tak parkrat jakoby zataha a pak si ho rukou odstrci a rve znova, az z toho rudne a nekdy se mu orosi celo, a jakmile se dotahne z flasky, tak je pak klidnej… takze tady je to jasny hlad… s dr. jsem to zatim neresila na kontrolu jsmeobjednani az 7.1. - tomu bude 7 tydnu. A predtim jsme byli minuly tyden a to to jeste vypadalo, ze ho trapi prdici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
13.12.13 16:26

My taky dnes zachytili úsměv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie