TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9266
19.12.13 05:58

Dobré ráááno :mrgreen: tak ja jsem vzhuru od trictvte na 5 ;) a ted tady cumakuju s tim nasim pokladem. jsme spolu v posteli a chvilkama se pekne vzteka, sundala jsem mu siroky baleni at si muze kopat nozkama.

@Iškaa to jsi psala ty o te zelene stolici? nas malej ji mel ted rano mirne do zelena a ja jestli ti nerikala dr. neco nebo ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
19.12.13 09:18

@Barčí1411 taky Vikču od září poženu do školky, snad, chlap nechce že je malá, ale já chci, abychsi tu mateřskou taky trošku užila :D
ven taky moc nechodíme v tomto hnusu, malému vždycky začne trochu rýma a Vikču jen procházení nebaví, tak ji dám na skejt, půl hodinky zajdeme do Billy a dom, pak na něj nechám třeba jéště balkon otevřenej chvíli…

holky, nevím, jestli to má souvislost, ale došel mi kojící čaj, a co ho nepiju v noci spíme…jako taky se kroutí, ale neřve třeba 2hodiny, tak nevím, zda se k němu vrátím :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.12.13 11:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
19.12.13 13:29

@Schara Psala jsem to já. My jsme od té doby u doktorky ještě nebyli, jdeme v pondělí. Měl ji zelenou dvakrát a pak už zas žlutou (bobek dělá asi čtyřikrát denně, pro představu, jak dlouho to trvalo), tak příčina snad pak pominula. Myslím si, že to mohlo být železem, které beru a den předtím jsem k tomu hrozně málo jedla, tak se třeba promítlo výrazněji. A nebo pak ta alergie na laktózu, ale nejím mléčné výrobky už pátý den a žádnou změnu nezaznamenávám, tak to se asi nepotvrdí.

To široký balení vám doporučili z nějakýho důvodu, nebo preventivně? Mně teď taky řekli na noc široký balení, ale moc se mi do toho nechce, když jinak říkají, že je v pořádku :nevim: Jak do něj Filípka balíš? Mně ho nikdo neukázal, jen jsem si to pak vyčetla na netu… Přes den ale používám hlavně látkovky, tak si říkám, že mu tím nožičky od sebe jdou víc než u jednorázovek a v noci se mi z něj mravenečka už moc dělat nechce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
19.12.13 13:33

@kamkakamka Vitamín D jednou denně kapku dávám (a mám pocit, že po něm má trochu průjem - je zmiňovaný jako možný na příbalovým letáku) a pak jednou týdně vitamín K.

@Barčí1411 Měříš teplotu preventivně pravidelně? Já ji měřila akorát dvakrát, když se mi mrňous zdál teplejší, ale jinak ne, nevím, jestli bych měla, aby se případně včas podchytil nějaký bacil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
19.12.13 14:03

@Iškaa No malej se nám nějak rozkadil, za poslednich 13 dni jen 2× a vcera dokonce 3× :mrgreen: a v noci me to prislo se zelenym nadechem, lehce. Jinak zelezo jsem si vysadila, taky me ho v porodnici dali, ale brala jsem ho 14 dni, mela jsem po nem desnou zacpu a v kombinaci s hemoroidem co se mi po porodu vytvoril to bylo hoooodne spatny. Siroke baleni nam dali preventivne, jinak nalez ma malej fyziologicky. Davam tri pleny na tretiny slozene na body a zapinam do tech kalhotech latkovejch. me to ukazala doktorka, jsem se ji ptala :mrgreen: jsem nevedela jak maleho zabalit. A ma to cely den krome tech 2-3 hodinek rano co mu to sundavam na prokopani a kdyz usne tak ho nechavam spat :)
jinak teplotu jsem merila v porodnici preventivne a doma namatkove taky pred koupanim :) ted kdyz se mi zda jen teplejsi. ale nas malej ma vzdy teplotu od 36,2-36,4°C vic ani tuk a to merim rtutovou rychlobezkou, ktera ma byt nejpresnejsi :) dr. mi rikala at ten teplomer opatruju, ze mam doma poklad :) tak ted opatruju Filípka a teploměr :mrgreen: :lol:

@kamkakamka taky dávam 1× denne vigantol a 1× týdne kanavit, po kapicce.

jinak jsem dneska nasla cas a odsala jedno prso a za 10 minut jsem z nej vytahla 75ml :dance: takze mliko je. Pred tydnem jsem vytahla s bidou 30ml. je pravda, ze se prolivam kojicim cajem a mam ty homeopatika, tak to asi funguje. Jinak filípek spinká :srdce: a já si jdu taky na chvili lehnout a dachnout.

holky a uz mate darky?? ja nastesti jo. uz jen cekam darek pro rodice, co muz objednal a bude to kompletni. Jeste ze existuje internet, met to nakupovat osobne, tak zabalim jen Filípka pod stromek :lol: :lol: V pondeli upecu vanocku a v nedeli mozna podle casu udelam marokanky, ty ja rada. nejsou snad nadymave, ze ne??? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
19.12.13 14:08

Tak jsem ted docetla denícek Lilli, a je to fakt sílna zenska!
Lilli, obdivuju Te!!! zase brecim, ale verím, ze ti kluci z vrchu brzo seslou nejakeho andilka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
19.12.13 14:30

@lilli.c taky jsem cetla tvuj denicek dneska a priznavam, ze jsem ho ani nemohla docist :,( :,( ale věrim, ze vsechno zle uz je pryc a prijde novy clovicek, ktery vam to vse vynahradi :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
19.12.13 19:36

@Iškaa nene, nemerim pravidelne. Spis jen, kdyz se mi zda „teplejsi“ - vetsinou to ale poznam podle toho, ze je cervenejsi…

@lilli.c :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
19.12.13 20:03

@lilli.c :hug: :hug: :hug: nikdo z nás se do vaší situace nemůže ani přibližně zvládnout vžít :,( Moc držím pěsti, ať si co nejdřív chováte v náruči konečně své zdravé malé velké štěstíčko :srdce: :hug:

@Mája B Jsem zvědavá, jestli i dneska bude mrňous klidnější a hypotéza o čaji se třeba potrvdí :)

@Schara Děkuju za rozepsání, široký balení někdy vyzkouším a uvidím, co to s prťavcem udělá jestli nebude víc nespokojený než normálně. Rtuťovou rychloběžku tu má mamka ještě taky - měřívala se s ní třeba teplota vody v akvárku a podobně 8) Jsi dobrá s tím přendáváním do postýlky po usnutí - to se mi daří jen přes den, ale v noci, i když mám pocit, že spí, tak v momentu dotknutí se matrace má zas očička jak baterky a kroutí se :cert: Pokud v ní teda neusne po kojení ještě večer a pak v ní vydaří. Nějak nám po tom vzorném spavém miminku v prvních dnech začíná rozvazovat a vlčet :think:
Dárky já jsem naštěstí měla nakoupené už před porodem, tak už je nemusím řešit :dance:

@Barčí1411 Děkuju :hug: Já už zas začínala mít pocit, že mi něco uniklo a že bych mohla něco podcenit. Docela se těším, že až budeme mít druhé mrně (snad teda budeme mít), tak budu už ve spoustě momentech, které teď řeším a nevím, nad věcí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
20.12.13 01:29

Ahoj vsechny, absolutne vas tu nestiham  :oops:

My dnes byly s malou na kontrole – ma 5tydnu – 56cm a 4,46kg (porodni 50cm a 3,97kg)

Stale nas trapi prdiky, uz dobrala Espumisan a od vcera zkousim kapat Biogaia, tak snad Jinak uz kapeme jen Vigantol, nic o vitaminu K dr nezminovala…

Od tatky jsme obe chytly tu virozu, jemu uz to spadlo na prudusky, my mame od vcera zatim „jen“ rymicku..snad to nerozjedeme… Me navic porad trapi ten opar, mam to zalepene a malou se snazim nelibat, ale v rousce nechodim – tyden se to vazne neda, kor kdyz spi se mnou… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
20.12.13 10:40

@Iškaa to mi neco povidej o hodnem a spavem miminku :mrgreen: malej nejak od vcerejsiho odpoledne nemuze radne zabrat, uspavani je na dobu, v noci jsem ho musela udrndat a dalo mi to dve hodky od 11 do 1, me malem svihlo uz, mel uplne hysteraky a mezi nima usinal, no snad bude lepe.
me navic chytl moudrak :(, bolest jako hrom, snad paralen zabere rychle a na co nejdele.

@Klairs brzy se uzdravte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.12.13 12:13

Dámy, hodíte mi někdo sem odkaz na deníček Lilli. c? nemůžu ho najít, chtěla bych k němu napsat taky pár hojivých slov…moc díky.

jinak my máme dnes přesně 6.týdnů :* :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
20.12.13 13:34

@stephora je to denicek ze vcera, kdyz kliknes Lilli. c na profil a das tam jeji denicky najdes to :)
gratuluju k ukonceni sestinedeli :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
20.12.13 14:35

Ahoj holky. Tak jak se mate? Chtela jsem se zeptat, jestli pijete kafe? Ja piju doma jen rozpustne, takze to vlastne ani neni poradne kafe. Ale vcera odpoledne jsem si dala latte v kavarne a mala mi v noci nechtela spat. Poprve. Mela oci jako sova a nic. Proste nemohla usnout a zabrala az v noci. Myslite, ze to mohlo mit souvislost s tim kafe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí