TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2663
26.12.13 17:19

@Schara tak u nas to o dareckach moc nebylo…ja nemela kdy a kde shanet a chlap se me proste zeptal,. co chci, a ja chtela Viši a Viš ;) :mrgreen: krem Vichy a parfemWish od Chopard - užasna vůně, flakonek ve tvaru drahokamu :) no a já mu dala nějaké kosmetické balíčky, co si nadiktoval :) A malá dostala hrací deku a hrošíka co chrastí a kviká a šustí ;-)

jinak mě malá nzezačátku na nutrilonu vydržela taky jen 3hod, ale jakmile h začala jíst víc než 50ml, tak jí krásně zaplácne na 5-6hod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
26.12.13 18:30

@kamkakamka :nevim: Emicka je moje, o tom zadna :lol: Lillinka je cela Emca, kdyz byla prtavoucka… No, kdo vi, jak bude vypadat za par mesicu :P

Po MM mi obe spaly max. 2 hodky! Po UM - Ema nespala nikdy :lol; Lillinka vydrzela jednou i 9 hodin, ale tech 6 hodin v noci da s prehledem - najela si takovej rezim, ze pred 22hod. basti naposledy - cca 150ml, jak kdy, nekdy min, ale max. 180ml - vic by nemela, dle tech tabulek na denni davku… Nu a 5-6 hodin spi vzdy - nepocitam spurtovy dny, to vstava po 3 hodinach a ucucava…

Darecky… Tak mne nadelil Jezisek novy jidelni stul, ale doveze ho az v lednu, nemeli skladem typ se 6 zidlema, jen se 4 a pak jeste neco… :lol:… Par kousku mam u nasich v Plzni… Ja se spis poslednich par let kocham Emickou a letos i Rickem, dostal nejaky poukazy, tak jsem nadrzene vyckavala az si je najde uvnitr stromecku - mame krasnej smrcek, hustej, se tam ty obalky hledaly spatne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
27.12.13 02:51

@Barčí1411 Holky jsou fešandy :) Ta fotka s Emčou je parádně optimistická :D

@kamkakamka U nás taky zatím nemůže být o režimu řeč. Kojím, když si řekne, večer bývá živější (i plačtivější) a v noci se většinou kojící interval naštěstí alespoň jednou prodlouží na čtyři až pět hodin. Teď zrovna je po kojení živouš a na spaní se ani trošku netváří :cert: Ale zároveň u Sama bojujeme s plným nosíkem, tak mu toleruju ještě víc než jindy. Buď ráda, že můžeš Jasmínku položit do postýlky a ona si časem usne - u nás běžně končí odložení kukačky do postýlky brekem. :roll:

@stephora To ti Oliv spí úplně parádně :srdce: Dokrmování na noc vám doporučila doktorka, nebo jsi to zavedla sama, když jsi měla pocit, že má hlad?

@Schara Za asi sedm denních kojení jsem od začátku musela použít od začátku klobouček jednou - zlobil se a jak házel hlavou, nemohl se chytit; třikrát jsme pak přešli na klobouček v půlce - to už byl tím pitím zas asi unavený a jak se pustil, už se neuměl přisát. Třikrát jsme to zvládli úplně bez. Teď v noci jsem ale vyměkla - já má plný nosík, pouští se na dodýchání a pak se pokaždý znova musel chytat…
Intervaly se u nás drží zhruba na třech hodinách, občas (hlavně brzo ráno a večer) se dostaneme na dvě, v noci často na čtyři a lehce přes.

Taky jsme dnes byli na dlouhé procházce - bylo i u nás konečně hezky a teplo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.12.13 18:21

@Iškaa my dokrmovali od porodnice, nejak mám po tom císaři míň mlíčka :-( ale večer jsem brzy zjistila, ze mi po tom krásně spí, líp než po MM, a večer mám mlíka nejméně, tak se to tak sešlo a dokrmuju večer… doktorka myslela, že začnu plně kojit, a já ostatně taky, že ten příkrm odbouráme, ale je to pořád stejně ů večer prostě dokrmuju… jen množství se zvyšuje, protože malá roste a potřebuje víc mlíčka. Dáváme Nutrilon a jí asi chutná, protože někdy si ho vysloveně vyřve,,, :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
28.12.13 09:25

Ahojte děvčátka, se nám ten rok nějak krátí, co :)

U nás se dneska spalo krásně celou noc. Bobek se napapkal okolo 21:00 hodiny, usnul kolem 22:00 a ráno se probudil až o půl sedmé, jsem čuměla jak blázen na hodiny, že už je tolik :)

Jak jste tu řešily váhu, tak mě už zbývá z původních 22 kil dát dolu „jen“ 8 kilo. Což jsem ani nečekala, že půjde tak rychle, ale je mi jasné, že teď už to půjde mnohem pomaleji, ale snad to dolu ještě poleze. Je teda pravda, že do původních kalhot se ještě jaksi nemohu vejít, bříško už nemám téměř žadné, ale za to boky a zadek jsou pořád větší… takže taky ještě nosím těhu kalhoty, ale jsou mi volnější, no :D

Jinak vánoce u nás byli klidné, na štědrý večer mrňous krásně spinkal - od nějakých půl šesté večer až do půlnoci, chtěli jsme se s ním vyfotit u stromečku, ale nevzbudil se, tak jsme se s nim fotili se spícím :D

Už se taky téměř přibližuje k 5 kilům váhy, tak doufám, že ho moc nedokrmuji, stále jedem část MM a část UM. Ode mě stále vytáhne jen kolem 50-60ml. takže dalších 60 mu přidělávám. Je to trochu na budku, to takhle kombinovat, ale jsem ráda, že aspoň trochu mojeho mlíčka má.

Mně se před vánoci podařilo dokonale si zablokovat krk, až jsem chvílemi brečela bolestí, tak jsem byla ráda, že byl muž doma a dva dny se plně o bobka staral, já jen kojila… jsem ho nemohla ani pořádně pochovat, jak příšerně to bolelo, tak jsem ráda, že už je to za mnou.

Fujky, dneska je venku příšerně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
28.12.13 18:35

Ahojda holky, tak u nas se z toho hodneho miminka stava pekny kriklounek. vubec netusim proc, ale vydrzi brecet i 3-4 hodky (s mensima prestavkama) no nekdy to je na budku, protoze se musi chovat, v postylce je to jeste horsi a vyrvat ho nenecham, na to je malinkej, jinak jak rve, tak se desne poti a hlavicku a tvaricky ma samy potnicek :( tak to osetruju repikem a na noc mazu kalciovkou. v patek mame poradnu, jsem zvedava co dr rekne az ho bobanka uvidi.

@Deeh no to spinkani zavidim :mrgreen: nas bobek spi max 3 hodiny a to i po nutrilonu. ale dobry tri hodky. a nejlepsi je kdyz v noci hned usne u kojeni a nemusim tady chovat rvouci uzlicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
28.12.13 20:04

@Deeh ja take dokrmuju, ale ne po kazdem kojeni, rano mivam mlika dost, zato vecer je to horsi…ja totiz netusim, kolik si Oliv ze mě vezme, nemam kojeneckou vahu a nechci si ji pujcovat - Oli prospiva, takze bych se jen zbytecne stresovala, zda jsem nakojila vic nebo min… Jsa mam spis strach, abych ji neprezirala… prijde mi nejaka kulata :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
29.12.13 02:40

@stephora Aha, děkuju za rozepsání :) Já v porodnici taky jednou denně dokrmovala - teda třetí den jsem ještě vůbec neměla čím kojit, tak jsme byli jen na UM a až pak ten další den už jsem dokrmovala jednou - ale naštěstí se to rozjelo a zatím snad problém není. Ať Ti MM vydrží co nejdýl :palec:

@Deeh Myslím, že přibírá přiměřeně, pokud se blíží pěti kilům ;) Sam už má ve čtyřech týdnech téměř čtyři kila a to měl víc než o kilo nižší porodní váhu :D

@Schara Snad bylo na návštěvě dost náručí ochotných křiklounka chovat, aby sis ty mohla odpočinout? Poradna, to děsně letí - vy už budete mít konec šestinedělí 8o

Nevím, jestli se tu někdy řešila nosní odsávačka - já tomu úplně nepřikládala význam, dokud nás taky nedohonila rýma. Měla jsem balónkovou, ale je úplně k ničemu, nakonec jsem koupila odsávačku na vysavač a je skvělá. Překvapivě mrňous při odsávání ani nebrečí a navíc mi to přijde docela efektivní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
29.12.13 04:46

Ahoj, taky pouzivame odsavacku na vysavac (Nosatko) a jsem s ni maximalne spokojena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
29.12.13 09:21

My mame odsavacku na vysavac Baby-Vac :palec: Lillounkovi se to teda moc nelibi :lol: Pred odsavanim strikam morskou vodu, brrrrrr - to se taky nelibi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
29.12.13 10:56

@Schara Jejku, tak to musí být dost naročné takový křiklounek… mně stačí, když pláče hodinku a už jsem z toho nešťastná, že nevím, co mu je a jak mu mám ulevit :(.

@stephora já musím bohužel dokrmovat po každém kojení, vždycky se rozčílí už v průběhu kojení, že přestává téct a to mu samozřejmě dávám obě prsa, takže křik většinou na třikrát, včera večer vypil jen 30 ml a to byl uplně zoufale prosící pohled jako mámo dej mi prosím ještě najíst já mám hlad.

Odsáváčku máme taky baby-vac na vysavač a tomu našemu lumpovi se to odsávání normálně líbí… včera plakal a jakmile jsem mu začala nudličky odsávat, tak se uplně zklidil, zvláštní dítě :D

Jinak dnes máme poslední den šestinedělí :potlesk: to není možné, že to tak uteklo. Já jdu na gyndu hned zítra a bobek na kontrolu až příští úterý - na moje třicetiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
29.12.13 14:49

@stephora Máš moc hezkou ikonku :kytka:

@Deeh Jo, Samík je občas při / po odsávání taky jako v tranzu - jen hledí a je úplně v klidu. Kapání do nosu před odsáváním už většinou snáší trošku hůř :) Tuhle teda už měl hlad a natahoval po odsávačce pořád sosáček, tak to byl trochu boj, ale naštěstí jsem ještě pořád silnější 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
29.12.13 17:49

Ahojda holky :) mam za sebou dalsi trochu narocnejsi noc, ale co uz :)

@Iškaa taky mam koupenou baby vac odsavacku, doufam, ze nebude dlouho potreba. jeste to by mi schazelo. jinak babi s dedou chovaji jak o zavod, ale tim, ze krici porad skoro, tak se stridame vsici tri :mrgreen: desne to leti a opravdu v sobotu konci sestinedeli :) akorat jsem se ted zas mirne rozkrvacela, jsem ted tyden spinila azas se to trosku spustilo, uz chci aby to skoncilo.

@Deeh nárocne to je, ale snad se to srovna :mrgreen: tim jak porad breci se porad poti a ma celou hlavicku a ksichticek plny potnicku, snad ho to nesvedi ani nestipe. ty po kazdem kojeni vazis?

@stephora krasna fotecka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
29.12.13 17:58

Ja jen pro srovnani nasich devcatek… :lol: Jinak jako kdybych tu nebyla… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
29.12.13 20:13

@Iškaa @Schara díky moc :) to se povedla fotečka mojí a její ručky :) hodila jsem to do černobíla a vyšlo tohle :) jestě mám nožičky ;-)

jinak ad odsávačka - já mám nějakou ruční, jednou trubičkou se saje pusou do takové nádobky a druha se strka dítku do nosu…ale zatim jsem to nepoužila a tuším, že je to k ničemu. Kde jste kupovaly tu na vysavač a kolik stála? díky za info :) radši bych ji měla, rýma nás sice zatím minula, ale jistě brzo nemine, lítá toho všude hodně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí