Poradna duly
Jana Čurdová
@Deeh divne to je
ale kazdopadne vyzkousime a uvidime. a zitra si zavolam k dr. a poptam se ji
at mame aspon trochu klidne vanoce a ne ve stresu, proc malej place. navic ma na obliceji ted desnou vyrazku, jestli potnicky, nevim, ale ma to horsi a horsi a to si davam pozor co jim.
@kamkakamka Jestli ti malá spí a jestli se nekroutí s bolavým bříškem a jestli není osypaná, tak asi můžeš jíst a pít všechno kromě té mandarinky ![]()
Ahoj holky!
Koukam, ze nektere stale statecne bojujete s kojenim. Drzim palce, aby se vam to co nejdriv hodilo do klidu a prcicci byli spokojeni a vy take.
Ja musim dodat, ze u Meci jsem mela MM spoustu - odstrikavala jsem I po kojeni, jak jsem mela nality prsa, ale krome prvnich 2 mesicu mi Emca potom nic moc nepribirala. A vicemene tu dobu, kdy pribirala, jsem kojila kdykolv si rekla a jak dlouho chtela - takmer neustale! Dr.mi potom sama rekla, ze to MM neni asi moc vyzivny, lec jsem jedla hodne, aby to nebyla zadna „voda“. U Lill jsem mela to same a navic mlicko dochazelo az doslo. Ted po UM je spokojena - v noci mi chrni min. 5 hodin I dyl - pokud nema spurt, to ucamtava UM treba po 3 hodinach.
Za 2 dny Vanoce! To to uteklo! Ja statecne finisuju s cukrovim a uklidem, zitra v noci udelam stromecek a salat a potom se budu uz jen valet a dospavat
jen je skoda, ze Vanoce budou opet na blate. Vcera d ny pred tu byl peknej mrazik, tak to vypadalo z okna krasne, ale dnes uz je tu zase blaticko, mokro… no nevadi, hlavne, ze si dam nohy na stul ![]()
Tak vam preji s celou rodinkou hezke a klidne svatky a zase brzy papa ![]()
@Schara ja dokrmuju jen vecer Nutrilon a to 60ml a potom jeste dokojuju…kdyz teda mam mlicko - dneska totiz zase moc nemam:) Oliv pred dvema dny moc nepila a ja dneska, kdy by bystila, mam prsa „prazdny“ ![]()
nicmene uz zadne tekutiny nedavam - Oliv kaka krasne a to nekolikrat denne. Tim, ze flasku dostane vzdy jako doplnek ke kojeni a navic jen jednou, max 2× denne (to jen vyjimecne, kdyz mi to fakt netece), tak mi neprijde, ze je to potreba…
edit: jo a vyrazka nas taky potkala - tp asi neni ze stravy
Oli byla osypana cela - novorozenecke akne, reakce na hormonalni bouri pri porodu
a taky mela seborheu - zlute supinky po cele hlavicce - snad jsme se toho zbavili, ale vypadala jak kostej nesmrtelny,,, ted uz se ji xichticek skoro vycistil a zas je to princeznicka ![]()
ale tuhle sem si zrovna rikala, ze bych ji nejradsi odstavila, ale ja kojit chci, sice me to nekdy otravuje, ale to jsem proste ja, chci kojit co to pujde a nechci se vzdat, pokud uvidim, ze to jen trochu jde… ![]()
@stephora ja chci taky kojit, ale tim ze jsem ze sebe udelala dudlik jsem to podelala asi. v noci ho zkusim prilozit, cely den pil z lahve, snad se chytne smudlik muj milovanej
pil teda MM z lahe a na noc zkusim dat nutrilon, uvidime.
Já si dneska po týdnu úplně bez mléčných potravin pokusně dala jogurt. Mrňousek se teď po kojení tak strašně moc kroutí a pláče, že bez mléka a spol. radši ještě pár týdnů vydržím - je mi ho tak líto a nevím, jak bych mu teď mohla pomoct ![]()
@Schara Jsem si ve tři ráno při uspávání (s hudbou nám jde usínání líp, tak jsem měla zapnutý notebook) přečetla o Tvém boji s kojením v jiné diskuzi a mám potřebu ti napsat, že je skvělý, jak se v mezích možností snažíš dělat maximum. Spousta jiných by se na to už vykašlala. Filípek má štěstí, že má za maminku tebe. I s ohledem na trpělivost, s jakou ho uklidňuješ a uspáváš, když se vzteká
![]()
U nás překvapivě k vztekacímu večeru byla noc celkem klidná - dali jsme si kojící a chovací pauzu od 1:30 do 3:30 a pak se Sam začal vrtět až po šesté a vydržel v postýlce bez breku až do sedmi.
Včera mi u kojení hrozně usínal - zapomene i polknout a najednou vytuhne, i když nasycený ještě není. Máte nějaké tipy, jak drobka vzbudit, aby to zároveň nebylo moc brutální?
to mi zacala delat Klarka taky.. Kolikrat ji i prso vypadne z pusy a jak ji ma otevrenou tak ji vyteka i mleko a spi jak jak parizek… Zvednu na odkrknuti - v tu chvili je vzhuru a desne hladova… Vetsinou ale usne zakozsnuta, tak vzdycky jakoby povytahnu prso ven a to hned zacne pracne sat…(nez zase vytuhne) ![]()
Ahoj holky,
jdu vás pozdravit a všem popřát hezký svátky…bohatého Ježíška a hlavně klídek(klidné dětičky ![]()
my teď byly na rotavirech a poradně(min. týden neměla dr. volno), malej má zítra 7týdnů a s hrůzou v očích mi dr. řekla, že má 6670g
prej to fakt jenom kojíte
no a prdy prej by ho trápit neměli, nafouklej ji nepřišel, spíš přežranej ![]()
@Barčí1411 Díky za rozepsání se o kojení. Já jsem zvědavá, jak to bude u nás, ale každopádně je dobrý být připravená na možnost, která se vyskytla u tebe.
@Klairs Jak to u vás vypadá s nachlazením?
@Mája B
My dneska taky byli v poradně, ve třech týdnech prťavec přibral oproti porodní váze 590 g, což mi přijde moc pěkný, ale to má pořád 3640 g. Vy jste sice měli náskok už od porodu, ale šanci se vám vyrovnat rozhodně nemáme ![]()
I my se Samíkem všem přejeme vydařené vánoční svátky a ať se pořád daří nacházet spoustu důvodů k úsměvu ![]()
@Iškaa to máte krásnou váhu, to máme teď 3650g a 55cm v 10 týdnech
korigovaně ve 4 týdnech
Ahoj holcicky. Taky vam chci poprat krasne vanocni svatky, hlavne klid a pohodu. Darecek uz mame a myslim, ze vetsi uz dostat nemuzeme.
![]()
@Iškaa ahoj, nastesti se nam to nijak moc nerozjelo, mame rymu a mala obcas zakasle… Porad ale mam ten opar a a musim davat pozor abych ji nedalla pusu a porad mam bud naplast nebo mast ![]()
Ahoj, tak i ja s rodinou se přidáváme ![]()
Veselé Vánoce a toho roku 2014 jen to nejlepší pro Vás a Vaše broučky! ![]()
Annik+family ![]()