Poradna duly
Jana Čurdová
@Mája B My jsme si přáli manducu k Vánocům a už ji máme, ale je od 3,5 kg a to náš mrňous ještě nemá. Navíc nevím, jestli je pro něj ve dvou týdnech dobré sedět svisle. Zatím jsem na dvou vycházkách využila šátek, tam ho mám v klubíčku (kolíbce) a vypadal vždycky klidně a spokojeně. Naivně jsem si myslela, že miminka i přes den spí a vydrží chvíli v postýlce a že šátek sice občas využiju i doma, ale tak podle chuti a ne jako nutnost. Začínám otvírat oči v realitě… ![]()
Je super:-)a uvolni ruce. nesnasim tyhle vecery, kdy nespi a jeci=-O
Holky tak my ted hysterak… Zkousela jsem prebalit, odrihnout, ruzne polohy, cviceni, rourku, houpani, dudlajz a proste nic…Pak jsem si nasla na netu „Uspavac“ a pustila ten nahrany ramus (bily sum) – a jestli jste videli, jak Mr.Bean odpocitava medvidkovi spanek, nacez ten to po lusknuti prstu zalomi – po spusteni toho kravalu mala udelala totez a chrni!!! ![]()
@Klairs na nás to teda nezabralo
ale jelikož v manduce spal a položila jsem tak řval, tak asi ho nic moc netrápí, nevím no, každopádně ho nebudu chovat celou noc, musí si zvykat, hold… ![]()
Ahoj dámy,
jen v rychlosti, jak vás dočítám ![]()
@Mája B jsi třída Májo, já to říkám furt. mš by švíklo z toho všeho - já tu knourám, když malá nespí, ale ty jsi opravdu zapřažená ženská, a skvělý je, jak všechno stíháš! ![]()
@Schara mě se malá taky vzteká u prsa - má to příčiny jak kdy - někdy, že neteče (ano, na konci 6tinedělí stále jsou dny, kdy nemám odpoledne a večer mlíko), někdy jí ale bolí bříško a spíš se kroutí - t je nejhorší - nemá klid na jídlo, ale má hlad a bez prsa řve, takže jí nakojit musím a pulku toho stejně vybleje…
jinak včera jsem s tím kojením chtěla zas seknout, jenže je mi to líto. Já mám ráda ten pocit, kdy pije klidně a mám tu její hlavičku u prsa - koukám se na ni, ona mi mačká ručičkou prso a je taková u mě schoulená…tohle pohodový kojení si užívám
, i když jich tolik není.
U nás se bleje
a nejhorší je, že s ní můžu zacházet jakkoliv, ale stejně mi vyhodí kus pracně vysoslýho mlíka pokaždý - furt peru poblitý hadry - její i moje, pleny… hrůza. ani tolik oblečků na ni nemám, pračka jede denně
a úplně nejhorší je, že jakmile se pobleje, tak chce zas jíst (pač má najednou volno v žaludku), řve a já jí zas musím přiložit a zas se pobleje - nekonečnej kolotoč.
zítra máme prohlídku 6týdenní, tak se poradím s MUDr., co s tím. Třeba předepíše ten Nutriton, kdo ví. ale je to s tím blitím fakt dost hrozný
, včera večer byl zrogna takovejhle koloběh řvaní a vyblinka i UM, které je hustší - já už neměla mlíko, neměla jsem jí co dát!!!Ale přide mi, že prospívá, tvářičky má kulaté…uvidíme zítra…
držte se všechny! jsou dny klidné a méně klidné. Naše beruška aspoň v noci spí, když se jí podaří uspat, zvládne 5-7 hodin, takže mám aspoň sílu ![]()
Ahoj holky. U nas zadna zmena. Mala je proste nej!!! Kojime, neblinkame, spime, neplaceme (jen nekdy pri prebalovani), proste porad uzasne miminko. Nekdy se trosku krouti, asi brisko, ale stejne nebreci. V klidu vse stiham i litani po uradech i domacnost. Preji kazde z vas tak pohodove materstvi. I kdyz vy aspon vite, ze mate deti, ja ani nekdy ne.
Ahoj holky, je nam 6tydnu, ted jsem ho zvazila a vazi 6300g:-)
Holky dneska nadherna noc, male se budil po 2,5-3 hodinach
nakojila sem a usnul (no jednou se asi prejedl, tak neco vyblinkal hned u prsa - a to jsem kojila sotva 15 minut
) zato tedka trosku radi a knoura, no ale za chvili prijde navsteva a hodna teta bude chovat ![]()
@stephora no tak me se ted po 6 dnech zas vykadil a musela jsem s nim pod vodu
a obleceni co mel ciste do spiny a to jsem zrovna doprala jeho varku
taky porad peru. kdyz takhle blinka tak vam na to treba neco da a bude dobre ![]()
ten uspavac jsem taky jednou pouzila, zabral jen na chvili, malej me reaguje kdyz mu do ucha syčim šššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš ![]()
@Iškaa
Ahoj, můžu se zeptat na to očkování TBC, nechali jste to nakonec naočkovat? Dostali jsme tu preindikaci na TBC taky, chtěli malýho očkovat už v šestinedělí, ale nakonec jsem se s doktorkou domluvila, že se to udělá až v půl roce, pokud teda bude vakcína.
@samurajka Ahoj, zatím ještě nenechali, já si vyčetla, že se to má do konce šestého týdne, tak jsem na to nespěchala - nechci zatěžovat úplnýho maloška. U nás se na to musí do nemocnice, a dělá se to jen v pondělí, teď mi tam odpoledne nikdo nebral telefon, tak zatím nevím nic dalšího. To, že se necháte naočkovat až v půl roce, je bezva, taky bych to nejradši odložila ještě víc ![]()
Ahoj holky. nějak vás ani nestíhám dočítat. Malá mi dnes dává zabrat, už od poledne se nechce přisát k prsu, jen vztekle hledá, ale sát nezačne a rozčiluje se, kope nožičkama a brečí. Zkoušela jsem různý polohy při kojení a nic.. Už jsem byla zoufalá, tak jsem jí mlíčko odsála, bylo toho 40ml (což nevim, jestli jí v 6ti dnech stačí
) a dokrmila jí lahví, co má stejnou savičku, jako její dudlík. Doufám, že kvůli jedný takovýhle akci se mi nevykašle na prso úplně.
Jsem z toho už vyřízená, akorát brečí, nic nepomáhá a já už brečim s ní. Ještě, že je manžel tak trpělivej, houpe jí a já můžu chvíli na netu hledat, jestli něco nedělám špatně. ![]()
Mějte se moc hezky. ![]()
@Iškaa vazit jsem musela v porodnici Emcu. Emicka mela bezvadnou detsou Dr., ke ktere jsem ji vozila temer kazdy tyden na prevazeni - ne podle prukazky, jak je to „nastaveno“, ale Dr. si nas v obdobi kojeni zvala pravidelneji.
Holky, TBC pro prcicky vubec nezavidim. Nas to minulo o fous! Kazdopadne za mesic ma Lill ockovani - HEXA + pneumo., tak se budu „tesit“ na nejakou reakci, kterou ma snad kazdy dite. Doma mam pekne pripraveny cipecky uz… Jooo, kdyby tak nebyly treba…
U nas se posledni 2 dny spinka krasne. Z pondeli na utery spala 9 hodin a potom jeste clej den a noc, jen na dnesek teda v noci uz byla 2× vzhuru, ale to proto, ze opravdu prospala cely vcerejsek i s tou predchozi noci
Rano ve 4 si se mnou chtela desne povidat - uz vydava takovy skrehotavy zvuky, takova „zpevacka“
Tak jsme si asi hodinu a pul povidaly a potom vytuhla do 9 hod.,t ed uz zase chrape
Mam hodny detatko, ale taky o ni vim, ohlasit se umi pekne! ![]()
Nedavno jsem zapnula Lill vysavac, aby se dala do klidu
- taky zafungovalo, pak stacil jen dudlik a byla tuha
Emcu uklidnovala sekacka na travu
Tak jsem v lete sekala zahrady u nasich ![]()
@stephora at dopadnete u Dr. dobre!