TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
503
8.12.13 22:56

@stephora Děkuju. :kytka: Mějte se tady všechny moc hezky. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.12.13 10:05

Ahoj holky, gratuluji k dalsim prirustkum, mate vsechny moc krasne fotky My zatim kojime ikdyz je to porad boj a doufam, ze vydrzime. Minuly tyden jsem mela nejak zanicenou bradsvku, tak jsem kojila skoro s brekem, ale ted uz staci „jen“ zatnute zuby, tak snad uz to prejde uplne..Snazim se hodne pit a davat pozor co jim, ale stejne se mi mala ted osypala v oblicejiku a na hlavicce  asi budu volat dr. jestli ji na to neco dat, nebo to nechat zmizet samovolne… Jo a taky bojujeme s prdiky 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
9.12.13 12:03

@Iškaa moc gratuluji k miminecku a preji at jste hlavne zdravi a at se brzy pekne sladite a at pokud mozno netrapi prdiky :-)

@Michellie moc moc drzim palecky at je to rychle za tebou a mas uz broucka co nejdriv u sebe…

@stephora to jsi napsala moc krasne a naprosto vystizne :kytka: ja jsem moc rada, ze jsem tuhle skupinky kdysi na jare nasla :-) pani ten cas ale leti, za chvili budou nasi prckove slavit rok :-) my mame dneska 3 tydny, za hodinku se mi vyklubal na svet :-)

Jinak ja rezignovala a vcera jsme zacali dokrmovat UM a svete div se, hned po kojeni uz tak priserne nerve, jako driv, takze prdlajs silene prdiky, ale spis byl cvrcek furt hladovej, takze mu ke kazdymu na kojeni udelam jeste 30ml UM a je hned spokojenejsi. Prdiky sice jeste jsou, ale o 80% to je lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
9.12.13 12:19

@Deeh ahojda, ja zas porad koukam na odsavacky, jestli koupit a krmit z lahve :think: :( maly se mi v noci budi po 1-2 hodinach a ja mam pocit, ze to prdikama az tak nebude, ale ze si nevytahne tolik mlicka kolik potrebuje. takze v noci radne nespim a jsem nervozni jen ho slysim, ze zacal plakat :zed: kdyby to aspon z toho praveho prsa tak nebolelo…zkousela jsem mu idavat obe prsa, ale on navic usne a uz nic nechce a kdyz chce, tak se precpe a pozvraci, navic jak je tuhej, tak nekrkne a ja ho pak pul hodiny hlidam aby si neublinkl… snazim se vydrzet, ale nejde to…nejak ztracim vuli.

taky u vas tak leje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
9.12.13 13:07

@Schara však je to tak… trochu smutné, ale teď už jsme všechny jiné, mateřství nás posunulo dál ;-)

já kupovala novou odsávačku, protože jsem věděla, že ji budu potřebovat hned a že nebude čas se pohlédnout po bazarové… ale pokusím se ji pak prodat, až dokojím - vše vysterilizuji a myslím, že to pujde…

naše Oliv má asi růstový spurt, je jí 1měsíc a 3 dny - už jsem kojila suprově, a teď zas se nespí v noci, řve se hlady třeba po hodině, takže furt kojím, ale večer dokrmuju - i toho dokrmu si vezme víc než obvykle :-/ jenže jestli roste, musím to vydržet, přejde to, ale je to náročné - v jakémsi „režimu“, který jsem horkotěžko s Olivkou vytvořila, je to krok zpět - už zas nevím dne ani hodiny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
9.12.13 13:52

@Schara ja mam nastesti odsavacku od svagrove elektrickou od medely a ta je fakt super. Ale kdyz je v tech prsou toho mlicka malo, tak se hold neda nic delat a jak mi vcera rikala teta, proc zbytecne trapit sebe i malyho, kdyz mu staci dodat trochu UM. Ono je to s rim kojenim hodne jakoby medialni masirka na nas, musite kojit, dite potrbuje MM, matce kojeni taky prospiva atd… ale je treba si uvedomit, kdy to jeste prinasi uzitek a kdy uz jen stres, jestli mam dost mlika, jestli si vezme dost, jestli zrovna tenhle plac je hlady…
A jestli je u prsa taky neklidnej, tak to muze byt tim, ze tam je toho malo a jemu se nelibi, ze ac se snazi, tak toho tece minimalne, jinak vazit si nezkousela? Ja tim treba vim, ze vic jak 60, ale vetsinou jen 50 ode me nevytahne a prave pak uz je u prsa taky neklidnej, furt se odtahuje a prsa mam uplne mekka.

@stephora je to s temi detickami vecny boj, tim spis ze clovek nevi, co ten prcek vlastne chce, tak at Olivku spurt brzy prejde.

Jo holky a jak se stavite k ockovani, budete ockovat pneumokoky a rotaviry?

Jinak tady zatim neprsi, ale zatazeno je slusne, takze asi brzy bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
9.12.13 15:03

@lia2013 Ahoj a gratuluju k holcicce. Taky si neuvedomuju, ze by tu nektera byla z okoli Trince :nevim:

@Iškaa moooooc gratuluju a Samikovi hooooodne zdravicka! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
9.12.13 15:04

@Deeh my jdeme 23. na rotaviry, pneumokoky taky nechám…

a jsem píp matka, úplně jsem zapomněla na Vigantol!!! chjo :(

jinak prdíky to taky nebudou, skvěle prdí, tak nevím, proč řve :( v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
9.12.13 15:18

odsavacka - ja mela od Medely tu el., byla suprova a dala se regulovat sila odsavani - myslim, z e to melo 3 stupne.

Ach jo, holky, vy si davate s tim kojenim :( Jsem vlastne rada, ze uz nekojim - v dobrym slova smyslu… Vim, kolik vypije, kdy „muze“ mit hlad a kdy knoura protoze ji trapi neco jinyho nez hlad - pokud teda nema spurt, to by potom snedla i nas :lol: Holky, drzte se a nezblaznete se - spete, kdykoliv vam to prcek „dovoli“ :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
9.12.13 15:33
@Barčí1411 píše:Ach jo, holky, vy si davate s tim kojenim :( Jsem vlastne rada, ze uz nekojim - v dobrym slova smyslu… Vim, kolik vypije, kdy „muze“ mit hlad a kdy knoura protoze ji trapi neco jinyho nez hlad - pokud teda nema spurt, to by potom snedla i nas :lol: Holky, drzte se a nezblaznete se - spete, kdykoliv vam to prcek „dovoli“ :hug: :kytka:

pravda, taky bych se na to nejradši… :roll: :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
9.12.13 15:33

@Michellie Moc na tebe myslím, doufala jsem, žes tak dlouho čekat nemusela a napíšeš taky, že už jste zpátky z porodnice. Snad už to máš za sebou. A kdo ví, třeba se to přes noc pod pohrůžkou rozjelo samo. :hug: Drž se :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
9.12.13 15:49

Všem moc děkujeme :) Sam je zatím zlatíčko, trochu trnu, kdy to přijde. Přes den kojím po třech hodinách, v noci po čtyřech a v podstatě vždycky ho musíme budit.

Holky, tuhly vám některé prsa? Já mám na jednom citlivou bouli, zkoušela jsem to rozmasírovat, nahřát, i vytlačit případný zbytek mlíka a nepomohlo to, je tam pořád :(

@Deeh My žádný očkování, který není povinný, dávat nebudeme - mám pocit, že toho má mrňous už takhle dost a přidávat mu ještě něco k tomu… Navíc nás kvůli manželově práci čeká povinně i TBC. Koukala jsem se na pravděpodobnost onemocnění u těch nepovinných očkování a přijde mi menší než výskyt případných nežádoucích účinků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
9.12.13 19:20

@Deeh jo vazim a vypije jak kdy. nekdy vytahne 60, nekdy 40 a nekd kdyz je v dobrem rozmaru tak 80, ale to je tak jednou denne. nekdy i tech 60 davam na dvakrat. pije, pije usne, prevazim, vytahne 20 tak ho musim dat znova a dopit. dneska me ale vytahl skoro 80 a hned po jidle brecel, vyprdenej byl… tak jsem okoupala a dala znova k prsu, tak vyzahl 40 a spokojene usnul. no nic koupim odsavacku, zitra zkusim kontaktovat laktacni poradkyni, jestli by prijela a uvidime. kdyby aspon ty prsa nebolely, tak bych kojila a kojila… a ty noci kdyby nebyli tak psychicky narocny, telo chce spat a ditko ti to nedovoli…

ockovani zatim neresim, to prijde postupem casu. ale zatim to vypada, ze dame hexu jenom a zbytek se uvidi az s vekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
9.12.13 23:39

@Schara nevím, no, každý dítě má jinej hlad, ale mě malej 3. den po porodu tahal 70, když jsem v porodce vážila…ale teď pije snad co 2hodiny a furt chce prostě, já mám prsa prázdný, no nevím, jak to dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
10.12.13 08:18

@Mája B tak to je hustý Májo…máš otesánečka :srdce: Oliv pila v porodce od 35 do 50, víc ani prd, a kojila jsem ji po 2-3hod.

kolik vytáhne dneska, to nevim :-/ ale večer prostě dokrmuju - někdy víc a někdy míň, jak si řekne ;)

já mám taky měkký prsa kromě rána, Oliv spí v noci 4,5-6hod a to je mám pak nalitý. Ptala jsem se na to MUDr. a říkala, že je to normální, že to mlíčko se tvoří pak přímo při kojeni - je fakt, že i z těch měkkot jsem nakojila v pohodě, nějde to jenom někdy a to možná ani není mmnou a nedostatkem mléčka, ale tím, že Oliv prostě večer blbě pije všeobecně - nechce se přisát, kroutí se u toho, pouští se - je prostě večer nějaká rozptýlená… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí