Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, OLivce bude zítra měsíc ![]()
už jsme se trochu sladily, ale stejně jsou probrečené večery a přikládám to tomu, že prostě nepoznám, co to moje malé choudě chce, když pláče - takže určitě krmím, když krmit netřeba atd…
ale lepší se to.
Olivka je úžasná
, protože když se jí podaří uspat, tak spí i 5-6 hodin a já mám tak čas nabrat sílu a krásně se mi udělá mlíčko (které pak ale večer občas stejně dojde - nebo ho Oliv nechce
)
trápí nás prdíky vlastně neustále - malá strašně pořád tlačí - doktorka lae říkala, že to primárně neškodí, prostě to musí dostat ven. Je mi jí líto, ale dělám maximum, co jde - piju fenyklový čaj, dáváme Infacol a bio gaia laktobacilkové kapičky, poctivě jí krkám, masírujeme a hřejeme bříško, cvičíme s nožkama…Já samo nejím nic extra nadýmavého, ale stejně to zřejmě často netrefím
bez toho všeho by to asi bylo horší, kdo ví.
jinak tady v Chrášťanech jsem hrozně sama a vůbec je to tu jak na samotě u lesa, protože i když jdu na prochajdu, tak tu nikoho nepotkám…je mi tu smutno a m, oc se nám tu s přítelem nelíbí
. ale budu si muset zvyknout, nejen já, protože to tu má přítel na hypotéku a jen tak se nikam stěhovat nebudeme…Ono je to na mě asi moc změn najednou - máme malé miminko, já se dávám do kupy po porodu, bydlíme někde, kde nikoho neznáme a byt je také zčásti provizorně zařízený…časem se to usadí…
@Mája B @Barčí1411 holky fakt Vás obdivuju, nechápu jak se to dá s dalším prckem zvládnout
@kamkakamka malá mi začala taky zvedat hlavičku druhý týden ![]()
@stephora My jsme na tom byly hodně podobně, malá brečela třeba tři hodiny v kuse, napínala se a byla div ne fialová, doktorka nám poradila 3× denně 10 kapek espumisanu a od té doby je opravdu klid a taky zabral dudlík ![]()
@lucyfree tak u nás espumisan ani náhodou - jako bychom jí nic nedávali, nezabralo. Dáváme Infacol pred téměř každým jídlem a kapičky Bio Gaia. Dudlík samozřejmě dávám od 2.týdne - sama doktorka mi ho doporučila, protže jinak mi malá chce furt dudlat prsa - a prsa nejsou dudlík ![]()
my to máme jak kdy - někdy prořve 3-4 hodiny a někdy je zlatá. Většinou mám ale pocit, že v konečném dusledku řve hlady, protože prso (popř. dokrm) jí dávám až jako poslední možnost když pláče a vše jiné nezabralo…a to jídlo většinou nakonec zabere ![]()
jenže nám za 14 dní přibrala 600g a paní doktorka říkala, že je to docela dost, i když samo ne nějak extrémně, a tak mám pocit, že jí přežíráme
protože začala ublinkávat, což předtím nedělala
to je fakt začarovanej kruh ![]()
Ahoj holky. Tak dnes se mi malinká budila už více než po 4 hodinách a spali jsme zase až do půl desáté.
Jen mě teda začaly šíleně bolet bradavky, hlavně pravá a nevím, co s tím. Doufám, že to přejde, protože jsem z toho ve stresu, když mám kojit! ![]()
A co vaši chlapi??? Jak se chovají? Ten můj je zatím úžasný, je z malé úplně hotový, snaží se pomáhat, zpívá jí atd. Škoda jen, že chlapi nemůžou taky kojit.
To by byla paráda!!! ![]()
Ahojda holky ![]()
Dneska jsme byli na prevazeni a na to, ze nedelam nic jineho nez ze kojim, tak maly moc nepribral, prej to neni malo, ale je to na hrane, tak ho mam budit nejdyl po 4 hodinach, dr. je sprymarka, protoze nas broucek spi max 3 hodky… spis se budi po 1,5 az 2 hodkach. A jak porad kojim a kojim, tak mam pocit, ze uz v tech prsou zadne mliko neni, pritom tam jako asi je, navic ty bradavky pobolivaji. no za 10 dni jdeme na prevazeni a uvidime. jinak uz sem to vzdala a dala mu i dudlik… obcas i zabere
jako dneska rano usnuli jsme pekne spolu v posteli, mela jsem ho na brisku briskem a bylo to prijemne. hlavne jsem usnula driv nez Filípek
byla to teda jen chvilinka, pak supajdil do postylky.
@stephora nam teda nastesti to vypada espumisan pomaha a jeste do toho davame biopron, zitra teda bdu davat kapicky, kapsle mi plival a nevyhovovaly nam nejak i na pripravu. jinak hormony se mnou taky pekne cloumaji, porad mam na krajicku, takhle kdyz place a ja nevim proc… no ucime se spolu vychazet tak nejak za pochodu, tak snad to sestinedeli utece, my se sehrajeme a bude dobre ![]()
My jsme byli taky dnes na prevazeni a kupodivu bobek pribral 200g za tyden, tak byla mudra spokojena… dneska s nim ale zas cl:-)oumaji prdiky zdatne, rekla bych, ze espuzinan nam teda nepomaha, tak jsem jeste koupila baby calm, tak uvidim, jestli nepomuze aspon to a sak biogaiu uz bere 10 dni, tak by snad uz taky konecne mohla zacit ucinkovat ![]()
@kamkakamka chlap se taky snazi, ak muze… prvni tyden byl s nami doma, tak to byla pohodicka, ted dyz uz zas chodi do prace, tak je to narocnejsi, ale kdyz uz je doma a bobek se zrovna krouti prdikama, tak se ho snazi utesovat, to mi pomaha hodne, protoze, kdyz mi tu pak hodinu place, tak moje hormony se mnou taky cloumaj ![]()
Jinak devcata, co si takhle bezne davate k jidlu, uz nevim co bych varila, aby to bylo dostatecne neprdikovy ![]()
Jo a k vanocum dostane taky hraci deku a nejspis to houpaci lehatko, ale to premyslim, ze uz bych mu koupila a vyzkousela driv
oni budou spis az ty dalsi vanoce vic dareckovy, kdyz ted z toho tak nejak nebude nic poradne vnimat.
@Deeh ja moc nestiham varit
nastesti jsem mela neco v mrazaku… rajskou, kure na paprice. Dneska jsem mela file s bramborama, to mam i na zitra. jinak mi nam rikali jist tak nejak vse a zkouset
jo teda samo, ze se nebudu cpat zelim a knedlikama
tyhle omajdy by snad mohly byt neskodne… aaaa uz se mi tam broucek hlasi
jdu ho ocvachnout a nakrmit ![]()
@stephora Neboj, chce to nějaký čas, než se zabydlíte atd. Teď jsi ještě citlivější, tak si to vše moc bereš. Buď šťastná, že jste ve svém. Až se oteplí, zase to bude jiné, budeš chodit na procházky a určitě potkáš spoustu maminek. My jsme se přestěhovali v srpnu a taky tady nikoho neznáme, ale zatím si s tím hlavu nelámu, počkám do jara.
Přijedeme se pak za vámi podívat, mám to tam u vás ráda… Závidím ti také tu nákupní zónu, Metropole, Ikea, nonstop Tesco…taky je tam dětské centrum.
A pokud ráda cvičíš, tak v Metropoli je fitko Olgy Šípkové a jsou tam cvičení pro maminky s dětmi (to až později, ale abys věděla).
![]()
Holky, já jím teda všechno a zatím v pohodě…Ani jsem nezkoumala, co se smí a nesmí…Jen kafčo si dávám ráno, aby malá v noci spala. Jím i dost ovoce a malá se zatím z ničeho neosypala.
A jak to máte s hubnutím? Já nějak moc nehubnu, v porodce jsem skoro nic nenechala, tak nevím…Myslela jsem, jak to půjde rychle a nic… Asi mi to už zůstane nebo co… ![]()
@kamkakamka tak to ja se hlidam, protoze kdyz ho to brisko zlobi, tak tak strasne place, ze si zatim radeji leccos odepru… po pravde jak porad kojim a prebaluju a nespim a nestiham jist tak sem tam neco zdobnu jenom, kdyz je doma muz tak to vyuzivam na poradnou sprch a poradne jidlo v klidu… takze v porodce jsem 7 kg nechala a za tech 10 dni doma mam dalsi 3 dole.ale bude to tim jaky to je ficak, vse je nove a kazdy den je zatim jiny.
holky jak moc chodite ted s prckama ven?
@stephora no ja si tady prijdu taky sama, zatim jsme bez nejakeho rezimu, takze pripojit se ke kamaradkam, ktere maji 2 a vicemesicni deti nejde jeste, ale uz se na to tesim. v sobotu mi mely dojit holky z prace, ale nestihnou to, tak jsem to vcera obrecela, jsem se na ne tak tesila… no holt asi nejaka poporodni depka
ale jinak ten nas poklad je slunicko ![]()
Holky, vy jedete ![]()
u nás se řve v noci, ale včera jsem o půlnoci vypěnila, oblíkla mu kombinku a jak jsem dopla zip spal, tak jsem šla k balkonu(má rýmu), asii se mu líp dýchalo a klid, vysleču, dám pát, za 5min řev, tak znovu,…tak nevím, jestli mu něco vůbec je, nebo ječí ze zvyku ![]()
jinak se snažím vyhýbat nadýmavým jídlům…
já deku nekupuju, fyzioterapeutka u Vikči nám ji nedoporučila, tak dostane takovou tu hrazdičku, ale od ségry jako dar k narození, tudíž nevím, dneska dostal od Mikuláše tišítko
k Vánocům mám zatím jen pěnový kostky, zpívajícího Brumdu(čmelda nám dohrál
chrastítko a moje první autíčko…
každopádně ta jeho rýma je hrozná :/ když leží nemůže dýchat…přes den nosím v manduce, tam mu je nejlíp ![]()
Příspěvek upraven 05.12.13 v 19:01
@kamkakamka
moc děkuju za podporu! máš úplnou pravdu ve všem co píšeš, jo, je mi tu smutno, je tu prázdno. V baráku mám 3 maminy s miminky a dvě jsou sympatky, ale nejsem typ, co by zazvonil u dveří s bábovkou - ani to nejde s tím drobečkem - ale s každou jsme se už potkaly na chodbě a zakecaly…ale pak jdu na prochajdu a nejen, že tu není pořádně kam jít, ale člověk si připadá jak na samotě u lesa - nikde nikdo.
moc se těším na jaro - já zimu nemám ráda a vždy jsem ji přečkala jen proto, že jsem hodně pracovala a vysedávala po kavárnách a to ted taky nejde
zima bude dlouhá, ale jaro bude skvělé - vyšechno vypučí a rozkvete a Olivka bude větší už a už budeme mít trochu režim a budu se moct vydat třeba do metropole a na delší prochajdu…
problém je, že tu nejezdí žádné nízkopodlažní autobusy, takže dokud bude malá v hlubokém kočáru a nebo dokud si nepořídím auto, nedostanu se odsud sama bez chlapa nikam :-/
@kamkakamka píše:
A jak to máte s hubnutím? Já nějak moc nehubnu, v porodce jsem skoro nic nenechala, tak nevím…Myslela jsem, jak to půjde rychle a nic… Asi mi to už zůstane nebo co…
musim se pochválit
do porodky jsem šla s +16kg, domů se vrátila o 10 kg lehčí a dnes, po měsíci od porodu, mám dole další 4 - tedy navíc mám už jen 2 a ty třeba ještě do konce 6tinedělí sundám
nic pro to nedělám a postava je úplně jiná - břicho mám furt a špeky
- ale to kojení mě „cvičí“. Třeba budu mít štěstí a shodim ještě něco víc, než jsem měla před těhu, když se mi podaří kojit malou třeba ještě další 4 mesíce ![]()
Štěpi, to znám, taky jsme tady na kraji, a já tady nikdy před tím nežila, tak je to těžký, s nikým tady po kafíčkách nevysedávám, mám tu 2kamarádky bez dětí, a pár takových „známých“…no tak nejvíc mezi lidi chodím do mateřského centra
to se poddá ![]()
Příspěvek upraven 05.12.13 v 19:08