Poradna duly
Jana Čurdová
@vercaaaa moc moc gratuluju, preju same zdravicko a mejte se cile k svetu ![]()
@kamkakamka no ta je naaaadherna ![]()
@Barčí1411 tak at se emicka brzy uzdravi ![]()
jinak maly pije s tema klobouckama, prisaty je v podstate hned, jen porad prestava a asi mu to jde ztuha, takze kojim desne dlouho, vlastne ja nedelam nic jineho…
holky ma vyznam dat nad postylku takovymu mrneti kolotoc? ja jsem ho tam zatim nedala.
odpoledne jdeme k doktorce, takze prvni vyjizdka v kocarku, jsem zvedava co ten nas broucek na to rekne. U doktorky to je jasne, tam to bude svlikani a prohlizeni, tudiz deeeeesnej hysterak neutisitelnej a ja uz si jdu psat listek z dotazama at na neco nezapomenu.
hezky den vsem maminkam a miminkum a i poslednim tehulkam. Jak pak jste na tom?
Holky, gratuluju k miminkům.
@kamkakamka Jasmínka je nádherná! ![]()
Já budu asi 2v1 do Vánoc, včera na kontrole se nic nezměnilo, k porodu to prý není, tak zase za týden..
Na jednu stranu jsem i ráda, mám docela chřipku a aspoň nebudu prskat na malou.. Tak ty dva dny, aby tam ještě byla. Ale už se těším, když vidím ta vaše krásná miminečka. ![]()
@kamkakamka je nádherná, gratuluju
, mnohem vlasatejší než byla Olivka
nám už vlásky vypadávají ![]()
@Schara jakmile se bradavky zahoji, koj bez kloboucku - mela jsem to stejne s Oliv - lip se prisaje a pije bez nich, ale musela jsem se zahojit z porodky… jinak na bradavky je vybornej Bepanthen…
U doktora se neboj, jednak jsou na rvouci deti zvykli a druhak ony ty detio vetsinou nebreci
bala jsem se scen s nasi Olivunkou ( a jiste mi nekde nejakou udela), ale v podstate jak v Motole na pohotovosti, tak na kyclich i v poradne spis koukala kolem a neplakala ![]()
Jinak holky, je to ficak, vcera mela Olivka 21 dni…bojovaly jsme spolu hodne, ucila sem se kojit, nespala, trapila se, ze place - ale postupne ja jsem klidnejsi a obrnenejsi, uz me ten jeji plac tak strane nenici, a taky ona je vetsi a jsme spolu sladenejsi… nekdy je den a noc blbec, jindy je pohoda.
Pomaha mi dodrzovat pres den kojeni po trech hodinach, popr. driv, pokud si rekne. Pak mi tolik neplace. Jinak se furt krouti a tlaci, ale kaka dobre, uz jsme bojovali s prdikama - ja se prolevam fenyklovym cajem a drzim „dietu“, abych ji nedrazdila, ale na muj vkus jim moc sladkeho-kdyz se nestihate najist, sahnete rychle po nejake susence, abyste zahnali ten nejhorsi hlad.
kila sla dolu sama - 10 ze 16ti jsem nechala v porodce, dalsi 3 jsem zhubla kojenim a tim, ze nejim, nespim… Snazim se to delat tak, ze spim, kdyz spi Olivka - ne vzdy to jde a spis jen drimete, ale musim! staci dve tri probdele a proplakane noci a horutim se - placu, ze Oliv place a plasim, ze jsem spatna mama
bez spanku je hur, takze spete, co to jde! ![]()
Holky jsme doma. tak s tim kojenim, mam kojit max pul hodky, pak uz ne. ja myslela, ze kdyz plakal a hledal tak ma furt hlad a ono ne, ono ho zlobi brisko… tak jsme dostali nejaka probiotika a snad bude lepe
no ale ten plac me taky nici, kor kdyz neni jak pomoc protoze clovek vlastne ani poradne nevi… ale jinak pribral pekne, jeste aby ne kdyz jsem ho vlastne prekrmovala s tema klobouckama
![]()
@stephora az se prsa zahoji zkusim to bez nich… ony se mi ty bradavky i trosku zformujou… jj mazu je, pekne mlikem a b-panthenem a nechavam to pekne dychat kdyz to jde
jinak maly to u pani doktorky kraaaasne prorval
on se nerad svlika a oblika… to jeci na cele kolo. pak se teda uklidnil az bylo po vsem. je to moje zlaticko
![]()
@kamkakamka Malá je moc hezká, tyjo, u míšenečků je to vždycky ještě větší překvápko ![]()
@vercaaaa Gratulace veliká, přeji pevné zdraví a nervy v prvních dnech ![]()
@Michellie Taky jsme ještě 2v1 a po dnešní kontrole taky nejsme termínově moudřejší - děloha je sice aktivnější, ale otevřená jsem pořád stejně, chjo. Ale hlavně, že je mrňous v pořádku, i když pořád uvnitř ![]()
Ahoj holky!
Kolik vas tu je jeste 2v1? Vy si to nechavate na prosinec, ze jo? ![]()
@vercaaaa moc gratuluju! Hlavne hodne zdravicka!!! ![]()
@Iškaa nam Lillinka docela vybledla
Kdyz se narodila, byla krasne tmavoucka a ted je o dost svetlejsi
A vlasky se ji meni - nejak ji svetlaji na svetlounce hnedou, ja tam vidim normalne odlesky cerveny - to nakonec bude zrzka
Tak jsme zvedavi, jak nakonec bude vypadat
Tudiz je to u misenecku opravdu vzdycky prekvapko, co „z toho“ nakonec bude ![]()
@Schara broucek
To kojeni je obcas boj, ale vy to davate fajnove teda!
![]()
Jeee, speky… Zbyl mi spicek po bruchu vytahanej, skoro vse jsem nechala v porodce. Jako zadnou hubenour nejsem, jeste mam nahore nejakych 5-7 kilo urcite! Ale rozhodne musim rict, ze s Eminkou jsem na tom byla mnohem hur. Ted mi staci stahovaci pradlo a hotovo ![]()
Emicku uz mam zdravou, vcera uz tu zase radila jako cerna ruka a mne uz z ni zase bolela hlava ![]()
No nic, holky! Zbylym 2v1 preju, aby uz to mely za sebou taky!!! A vam maminam at mate co nejmin probdelych noci a bolavych brisek ![]()
Jdu to tu popleskat nez holky vstanou ![]()
U nás pořád žádná změna, asi opravdu čekáme na prosinec, ale včera jsme naše trpaslo proti očekávání alespoň „viděli“
Doktorka mi neměla dělat ultrazvuk, ale když viděla, že tam se mnou je manžel, tak sama od sebe zahlásila, že to bez ultrazvuku nejde, ať drobka taky vidí a že to nebudou nikde evidovat a chtít proplácet po pojišťovně. Ukázala nám obličejík a to, jak už má trpaslo zmačklé tvářičky, jak je nacpané dole, srdíčko, ledvinu, bránici, játra, žaludek, pupečník, prstíky na nožičce…
i mrňku odhadem zvážila - má 3,1 kg. Ven se mu ale asi zatím nechce. Každopádně mám z takového přístupu doktorky moc dobrý pocit ![]()
@Iškaa Chudatko malicky, at uz je venku!
Ty jo, to je drobecek na to, ze uz mate po TP!
Hlavne zdravicko ale! ![]()
Ahoj holky…Tak jak to zvládáte? Já musím napsat, že mám zatím tu nejhodnější princeznu. Skoro vůbec nepláče, jen někdy při přebalování. V noci spinká krásně, vzbudí se jen na jídlo a zase v klidu usne, prostě zatím pohoda. Samozřejmě jsem unavená, než si zvyknu na nový režim, ale malá mi to usnadňuje tím, jak je hodná. Doufám, že jí to vydrží. ![]()
Tak všem přeji krásný den a jen pohodu s miminkami.
![]()
@Barčí1411 Děkuju
Už je mi to dlouhé a ráda bych to měla za sebou. Říkám si, že 1. prosinec a ještě k tomu první adventní neděle je docela hezký den, tak by si to mohl myslet i mrňousek a zítra konečně vykouknout ![]()