Poradna duly
Jana Čurdová
@kamkakamka píše:
Ahoj holky. Tak nase Jasminka se narodila 24.11. ve 14.29, 3050 g a 47 cm. Je krasna, zdrava a vlasata. Fotku poslu. Od prvni kontrakce trval porod 23 hodin, ale stalo to zato!!!
obrovská gratulace a hodně zdraví tobě i Jasmínce
taky sis užila celý den
ale na porodu je nejlepší to, že už je za námi a nemusíme na něj myslet ať byl jakýkoli ![]()
@Barčí1411 píše:
@Klairs bydlis 20km ode mne![]()
I my dnes mame za sebou KO - v 6 tydnech. Mala ma 4400g a 54cm (pred mesicem mela 3160g a 52cm - pro predstavu, jak rychle roste
) a vse OK
hádám, že bydlíš směrem ku Praze ![]()
míry máte super, ale roste to až nějak moc rychle ne? co pak s těma pidi věcičkama co tu mám? ![]()
už teď mám ruce vytahané, nevím nevím jak bude vypadat noční nošení až se váha zdvojnásobí
![]()
Ahoj holky
,konečně dočteno
všem maminkám moc gratuluji k novým miminkům a přeji jim jen to nej
, všechny miminka podle fotek krásňoučký
, my už s těma našima cácorama máme pěknej kolotoč, zkoordinovat 2děti a někam se vypravit, je fakt paráda
a to je malinká zlatý dítě a budí se jen na kojení, jinak spí, skoro nebrečí a občas jen pokukuje nebo se chce chovat ![]()
přeji, ať se Vám daří s miminkama a máte se krásně ![]()
@Schara jojo, kloboucky jsou predevsim pro ty, co nemaji moc velke bradavky, malej by ji mel tedy chytit ihned - do toho kloboucku si tu Tvoji bradavku potom vcucne
Ja tak kojila Eminu - taky ji trvalo nez se prisala a s klobouckama to bylo hned
mela jsem uplne obycejny od Babynova
Ale urco delaji i nejaky specialni ![]()
@Klairs v Milovicich ![]()
No Emicka je pekne protivna… Kolem 5hod. rano vzbudila nas vsechny - proste lezela v posteli a hulakala na me, protoze chtela, abych ji sla podat caj, co mela vedle postele! Ale hulakala schvalne… No, vzbudila samosebou vsechny, takze jsem se v 5 rano sebrala - po mych 2hodinkach spanku - usnula jsem po pulnoci, behem par minut vstala Lill na jidlo, pak Ema sirup, to bylo neco kolem 3 rano, pak jsem do tech cca 5hod. spala - a sla jsem s Lillinou do obyvaku, protoze ta se probrala uplne, zeeee, tak at se aspon Rick vyspi. Potom poserkana kocka zacala delat bordel, tak jsem ji vyhodila na balkon do ty zimy
Takova zla ja jsem
Na chvili jsem si zdrimla, ale tak na pul oka na par minut… Toz jsem dnes na pest
Nechapu, jak to delaji maminy s mensima detma nez je Ema… Ja bych se zabila ![]()
Čerstvím maminám véééélka gratulácia! Nech vám detičky rastú jak z vody a robia len radosť
.
Som akurát dovolala s účetní s práce… Materskú máte do 18.12. Nástup 19.12. Len pre zaujímavosť: 19.12. je posledný výrobný deň. Potom až po novom roku. Takže v tej mojej smole mám jedno veľké šťastie
. Aspoň sa nemusím stresovať ohladom vianoc. Všetko stihnem pekne pomaličky a s úsmevom…
@novacekk to mi povidej… 2 deticky… A to je Emicka „velka“… ![]()
Ja koukam, ze mame dnes s Rickem vyroci svatby, tak to se asi „vozeru“ ![]()
@Schara neboj bude to kojeni lepsi a lepsi
mne kdyz se nechtel z kraje prisat, tak jsem taky odstrikavala, ale pak mu to davame po lzickach, ale k tomu chce jeste pomoc dalsi ruka, ale pokud jsi na to sama tak strikackou injekcni. Oni z te flasky se pry pak nauci a pak uz se tuplem nehteji prisat. Mne teda kamaradka pujcila i nejakou flasku, co ma imitovat prso, ale prislo mi ze i tak tovypil dost rychle. A ty malita prsa, to taky prejde, je dobry si je trochu promasirovat, to je taky trochu uleva
v kazdem pripade pevne v nervy v pprisati, chce to fakt jen obrnet se trpelivosti.
@kamkakamka uff 23 hodin, to je dost, ale je fakt, ze jakmile je pfcek venku, ta uleva je neskutecna
a moc moc gratuluji a ted preji co nenmin trapenicka s kojenim.
@Deeh strikacku doma mam, takze to by bylo v pohode. jo lzicku jsme zkouseli v noci s muzem na uklidneni pred dalsimi pokusy, no moc nepomohla, ale je fakt, ze uz byl asi hodne rozcileny.no bude to boj, ale my to snad zvladneme. zitra jdeme k detske dr. tak pokud se to nezlepsi, tak by mohla taky poradit a kdyz neporadi, tak zkusim laktacni poradkyni, maji je v porodnici kde jsem rodila.
kdyz jsem ted z toho prsu odstrikala trochu mlika, vim, ze ho muzu uskladnit v lednici 24hodin. kdybych mu ho treba v noci chtela dat strikackou, na kolik se ohriva? na 37°C? stacilo by jen po teplou tekouci vodou nebo jakpak?
Ahoj mamkyyyyyyyyyyy, teda super, jak se tu rodí, moc gratuluju Kamko k Jasmínce
krásný jméno ![]()
Barčí, malá je jako my v 8dnech, ale my měli 4390g a 53cm, tak skoro stejný
to bylo 2dny po příchodu z porodky, do poradny jdeme v pátek, no už aby to bylo, kolem konečníku má zase puchýřky(měl i v porodce z vlhčených ubrousků, teď jsem asi jednou použila a jsou tam zase)…a ještě mi přijde, že má v puse moučnivku, ale nejsem si jistá…
No jinak Viktorka nám žárlí a už víc jak týden je nachlazená, tudíž řve jeden nebo druhej a někdy oba, tak je zavřu každýho do svého pokoje a řvu taky
no prostě náročné,…Vikča mě moc nechce říká MAMA MIMI a miluje tatínka, tak ten uspává a v noci, když se vzbudí, jde k ní, akorát teď dělá to, že brečí abychom si ji všimli
snad to přejde…
Scharo, to půjde, to mlíčko asi tak nějak ta teplota, ohřej klidně v mikrovlnce, a když kápneš pod dlaň(jako na zápěstí), nevím jak to napsat----dáš dlaň vzhůru a ´kápneš si to na ty žilky
tam je to místo citlivé, tak by to mlíčko nemělo pálit, teda tak to učili mě ![]()
Jinak mě mrňous každé ráno hodinku řve, před třemi dny i dvě hodiny v noci…takže jsem dneska objednala Bio Gaiu a chtěla jsem vám říct, že na LEKARNA.CZ je teď v akci za 359kč 10ml, poštovné na dobírku je 100,–kč, tak jsem si vzali se ségrou každá jednu, ptže u nás v lékárně stojí 600,–kč a tady to vyjde na 420,–kč
@Schara rozhodne to kojeni nevzdavejte! A mlicko ohrivam na cca 25 stupnu, beru to jako pokoj. teplotu a tu lahvicku dam do teple vody a za chvilinku je nahrato.
@Mája B my jsme kupovali bio gaiu u nas v lekarne a byla za 430 kc, pani rikala, ze ji pry zlevnili.
Jinak zitra jdeme na kontrolu, tak jsem zvedava, jak nam bobek pribira ![]()
Holky, tak mam doma kloboucky a maly se prisal napoprve, tak snad to nebyla nahoda
no akorat mi po jidle nekrka… pak se me rozbrecel tak, ze jsem fakt nevedela jak ho uklidnit, doufam, ze takovych stavu bude co nejmene.
zitra nas ceka prvni kontrola u pediatra.
@Klairs píše:
Máme kontrolu za sebou, malá váží 3,99 - takže už dohnala zpět porodní váhu (je nám dnes 12 dní), Má od porodnice zanícená očička, tak pořád kapeme a dnes nám dr ukázala jak na masáž slzných kanálků, tak jí snad neublížím a nezamáčknu očička![]()
Tak my máme taky problém se zánětem v očíčku. Tak snad něco ještě vymyslíme, než budeme muset na to čištění kanálků. Synáček na tom byl.