TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
27.11.13 09:57
@kamkakamka píše:
Ahoj holky. Tak nase Jasminka se narodila 24.11. ve 14.29, 3050 g a 47 cm. Je krasna, zdrava a vlasata. Fotku poslu. Od prvni kontrakce trval porod 23 hodin, ale stalo to zato!!!

obrovská gratulace a hodně zdraví tobě i Jasmínce :dance: taky sis užila celý den :hug: ale na porodu je nejlepší to, že už je za námi a nemusíme na něj myslet ať byl jakýkoli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
27.11.13 09:58
@Barčí1411 píše:
@Klairs bydlis 20km ode mne :lol: :palec:I my dnes mame za sebou KO - v 6 tydnech. Mala ma 4400g a 54cm (pred mesicem mela 3160g a 52cm - pro predstavu, jak rychle roste :lol: ) a vse OK :dance:

hádám, že bydlíš směrem ku Praze :)
míry máte super, ale roste to až nějak moc rychle ne? co pak s těma pidi věcičkama co tu mám? :cert:
už teď mám ruce vytahané, nevím nevím jak bude vypadat noční nošení až se váha zdvojnásobí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
27.11.13 10:24

Ahoj holky :kytka:,konečně dočteno :) všem maminkám moc gratuluji k novým miminkům a přeji jim jen to nej :kytka:, všechny miminka podle fotek krásňoučký :hug:, my už s těma našima cácorama máme pěknej kolotoč, zkoordinovat 2děti a někam se vypravit, je fakt paráda :lol: a to je malinká zlatý dítě a budí se jen na kojení, jinak spí, skoro nebrečí a občas jen pokukuje nebo se chce chovat :srdce:
přeji, ať se Vám daří s miminkama a máte se krásně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.11.13 10:34

@Schara jojo, kloboucky jsou predevsim pro ty, co nemaji moc velke bradavky, malej by ji mel tedy chytit ihned - do toho kloboucku si tu Tvoji bradavku potom vcucne :)Ja tak kojila Eminu - taky ji trvalo nez se prisala a s klobouckama to bylo hned ;) mela jsem uplne obycejny od Babynova :nevim: Ale urco delaji i nejaky specialni ;)

@Klairs v Milovicich ;)

No Emicka je pekne protivna… Kolem 5hod. rano vzbudila nas vsechny - proste lezela v posteli a hulakala na me, protoze chtela, abych ji sla podat caj, co mela vedle postele! Ale hulakala schvalne… No, vzbudila samosebou vsechny, takze jsem se v 5 rano sebrala - po mych 2hodinkach spanku - usnula jsem po pulnoci, behem par minut vstala Lill na jidlo, pak Ema sirup, to bylo neco kolem 3 rano, pak jsem do tech cca 5hod. spala - a sla jsem s Lillinou do obyvaku, protoze ta se probrala uplne, zeeee, tak at se aspon Rick vyspi. Potom poserkana kocka zacala delat bordel, tak jsem ji vyhodila na balkon do ty zimy :) Takova zla ja jsem :)Na chvili jsem si zdrimla, ale tak na pul oka na par minut… Toz jsem dnes na pest :lol: Nechapu, jak to delaji maminy s mensima detma nez je Ema… Ja bych se zabila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
27.11.13 10:48

Čerstvím maminám véééélka gratulácia! Nech vám detičky rastú jak z vody a robia len radosť :hug: :kytka:.

Som akurát dovolala s účetní s práce… Materskú máte do 18.12. Nástup 19.12. Len pre zaujímavosť: 19.12. je posledný výrobný deň. Potom až po novom roku. Takže v tej mojej smole mám jedno veľké šťastie :mrgreen:. Aspoň sa nemusím stresovať ohladom vianoc. Všetko stihnem pekne pomaličky a s úsmevom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.11.13 10:50

@novacekk to mi povidej… 2 deticky… A to je Emicka „velka“… :lol:

Ja koukam, ze mame dnes s Rickem vyroci svatby, tak to se asi „vozeru“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
27.11.13 10:51

@Barčí1411 :kytka: Blahoželám k výročí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.11.13 12:12

@lilli.c Dekujeme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
27.11.13 13:15

Moc gratuluji všem novým nádherným miminkům :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
27.11.13 13:16

@Schara neboj bude to kojeni lepsi a lepsi :-) mne kdyz se nechtel z kraje prisat, tak jsem taky odstrikavala, ale pak mu to davame po lzickach, ale k tomu chce jeste pomoc dalsi ruka, ale pokud jsi na to sama tak strikackou injekcni. Oni z te flasky se pry pak nauci a pak uz se tuplem nehteji prisat. Mne teda kamaradka pujcila i nejakou flasku, co ma imitovat prso, ale prislo mi ze i tak tovypil dost rychle. A ty malita prsa, to taky prejde, je dobry si je trochu promasirovat, to je taky trochu uleva :-) v kazdem pripade pevne v nervy v pprisati, chce to fakt jen obrnet se trpelivosti.

@kamkakamka uff 23 hodin, to je dost, ale je fakt, ze jakmile je pfcek venku, ta uleva je neskutecna :-) a moc moc gratuluji a ted preji co nenmin trapenicka s kojenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
27.11.13 14:09

@Deeh strikacku doma mam, takze to by bylo v pohode. jo lzicku jsme zkouseli v noci s muzem na uklidneni pred dalsimi pokusy, no moc nepomohla, ale je fakt, ze uz byl asi hodne rozcileny.no bude to boj, ale my to snad zvladneme. zitra jdeme k detske dr. tak pokud se to nezlepsi, tak by mohla taky poradit a kdyz neporadi, tak zkusim laktacni poradkyni, maji je v porodnici kde jsem rodila.

kdyz jsem ted z toho prsu odstrikala trochu mlika, vim, ze ho muzu uskladnit v lednici 24hodin. kdybych mu ho treba v noci chtela dat strikackou, na kolik se ohriva? na 37°C? stacilo by jen po teplou tekouci vodou nebo jakpak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
27.11.13 14:35

Ahoj mamkyyyyyyyyyyy, teda super, jak se tu rodí, moc gratuluju Kamko k Jasmínce :srdce: krásný jméno :)

Barčí, malá je jako my v 8dnech, ale my měli 4390g a 53cm, tak skoro stejný :) to bylo 2dny po příchodu z porodky, do poradny jdeme v pátek, no už aby to bylo, kolem konečníku má zase puchýřky(měl i v porodce z vlhčených ubrousků, teď jsem asi jednou použila a jsou tam zase)…a ještě mi přijde, že má v puse moučnivku, ale nejsem si jistá…

No jinak Viktorka nám žárlí a už víc jak týden je nachlazená, tudíž řve jeden nebo druhej a někdy oba, tak je zavřu každýho do svého pokoje a řvu taky :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: no prostě náročné,…Vikča mě moc nechce říká MAMA MIMI a miluje tatínka, tak ten uspává a v noci, když se vzbudí, jde k ní, akorát teď dělá to, že brečí abychom si ji všimli :think: :roll: snad to přejde…

Scharo, to půjde, to mlíčko asi tak nějak ta teplota, ohřej klidně v mikrovlnce, a když kápneš pod dlaň(jako na zápěstí), nevím jak to napsat----dáš dlaň vzhůru a ´kápneš si to na ty žilky :D tam je to místo citlivé, tak by to mlíčko nemělo pálit, teda tak to učili mě :)

Jinak mě mrňous každé ráno hodinku řve, před třemi dny i dvě hodiny v noci…takže jsem dneska objednala Bio Gaiu a chtěla jsem vám říct, že na LEKARNA.CZ je teď v akci za 359kč 10ml, poštovné na dobírku je 100,–kč, tak jsem si vzali se ségrou každá jednu, ptže u nás v lékárně stojí 600,–kč a tady to vyjde na 420,–kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
27.11.13 16:36

@Schara rozhodne to kojeni nevzdavejte! A mlicko ohrivam na cca 25 stupnu, beru to jako pokoj. teplotu a tu lahvicku dam do teple vody a za chvilinku je nahrato.

@Mája B my jsme kupovali bio gaiu u nas v lekarne a byla za 430 kc, pani rikala, ze ji pry zlevnili.

Jinak zitra jdeme na kontrolu, tak jsem zvedava, jak nam bobek pribira :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
27.11.13 18:53

Holky, tak mam doma kloboucky a maly se prisal napoprve, tak snad to nebyla nahoda :) no akorat mi po jidle nekrka… pak se me rozbrecel tak, ze jsem fakt nevedela jak ho uklidnit, doufam, ze takovych stavu bude co nejmene.
zitra nas ceka prvni kontrola u pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
27.11.13 19:07
@Klairs píše:
Máme kontrolu za sebou, malá váží 3,99 - takže už dohnala zpět porodní váhu (je nám dnes 12 dní), Má od porodnice zanícená očička, tak pořád kapeme a dnes nám dr ukázala jak na masáž slzných kanálků, tak jí snad neublížím a nezamáčknu očička 8o 8o

Tak my máme taky problém se zánětem v očíčku. Tak snad něco ještě vymyslíme, než budeme muset na to čištění kanálků. Synáček na tom byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí