Poradna duly
Jana Čurdová
@Schara moc gratuluji a teda super, ze byl porod tak rychly
nas prcek mel taky snuru okolo krku, ale ozvy mu nastesti nepadaly. Jinak kojeni… ja z toho byla primo zoufala, jak se malej nechtel vubec prisat, vzdycky to byl dlouhej boj, klidne pul az trictvrte hodiny nez se prisal a toho kriku… prvni den doma jsem byla zrala jet pro um. mliko, aby se aspon trochu najedl, protoze nmusel byt neskutecne hladovy, tak jsem si mlicko odsala a dali jsme mu ho po lzickach a pak mi manzel s prisatim vzdycky pomahal a ted uz tozvladame pekne… chce to jen se snazit se uklidnit a verit, ze to pujde, ale naprostl chapu to zoufalstvi, drz se ![]()
Jinak mi se ted neskutecne trapime s prdikama, v noci kolikrat usina 2 hodky nez ho to prejde a predtim usilovne place, to je vzdycky uplne zoufaly pohled, jak mu nejde nijak ucinne pomoci
ale zacneme dneska s kapkama, tak snad co nejdriv zaberou.
@Mája B to ja moc rychly nemela, od dvou pravidelny kontrakce po 5 minutach a asi tak od peti hodin uz pravidelny po trech minutach, sice se to ke konci zas zpomalilo, ale teda bolesti se zvysily a co mi nasadili kapacku, tak to byl mazec. A narodil se ve 13:10. Za chvili mu bude presne tyden ![]()
Jakto, ze se ti ho nepodarilo vytlacit?
@Deeh nám zabira 'Infacol a hlavne probiotika Bio Gaia protectis - ale ta jsou hodne draha
560kc - nicmene jsou skoro zazracna. Oliv po nich krasne kaka i prdikuje…no a jinak stale cvicime s nozkama a mažeme pupík masážní emulzí Pupík - při každém přebalování. NO a teplo na bříško je taky pomocník - máme třešˇové pecicčky v pytlíku, nahřeju 30s v mikrovlnce a dám jí to na bříško a je jí líp…
@stephora pro biogaiu jsem uz manzela vyslala, takze kapickujes taky jeste driv nez by se teoreticky melo? Nahrivaci polstarek mame taky, takze nahrivame… ted se upinam, ze zaberou kapicky. Dneska i konecne po trech dnech konecne kadil, jsme malem radosti skakalike stropu, ze se konecne vykadil ![]()
Ach ty prdy, ze?
U nas je to v norme - proste normalka prdy, za chvili se poprdi jak starej chlap a je fajn. Jinak pouzivam Babycalm - vetsinou ji zklidni hned, co nakapu - je prirodni. S nicim jinym zkusenost nemam, anebo mam a nezabiralo to…
Jeee, holky, nase Emicka ma 15.12. vystoupeni z aerobicem na Vystavisti v Lyse. Bude tanciiiit
Tak se tesim a jsem napnuta jak ksandy, jak se s tim popere
![]()
Jinak doufam, ze vsechny zvladate a miminkum se dari! Tem, co stale cekaji - konec listopadu je za dverma, takze at to mate rychly a co nejmin bolestivy! ![]()
@Deeh konzultovala jsem to s doktorkou, tu gaiu, vim, že je to až od 1 měsíce, ale říkala, že klidně můžeme, že to miminku neublíží, když začneme dřív…
mám ještě doma od Hippu fenyklový čaj pro miminka, to je od ukončeného 1.týdne, ale ještě jsem jí to nedávala, zatím nebylo potřeba ![]()
Ahojda.
@Iškaa šití bylo ok, vevnitř myslim dobry a mam zasity nastrih, sili me asi 15 minut. ficaka v poho, jen to 2× stiplo
za to ted to trosku zaboli.
Ahojda holky ![]()
drzim pesti co jste v (po) terminu at se vam to pekne rozjede a mate to rychle za sebou ![]()
ja mela prvni noc s malym, bylo to narocne, prvne jsem nespala jak jsem mela potrebu ho hlidat a pak nespal malej, usnula jsem ve 4 a spala sice tvrde ale sotva hodku a pul, pak jsem dala jeste hodku dopoledne, vzbudila se a nevedela kde jsem
![]()
ale jinak v poho, musim zaklepat, ze je hodny ![]()
@Deeh to prisavani nam porad nejde, ale sestricky statecne pomahaji (i v noci) a pak saje broucek
, bradavky uz mam teda trochu do krve jak parkrat kousnul, tak mazu b-pantenem. sestricky samy rikaji, ze se nam to zlepsi
tak doufam. taky se bojim toho co bude doma, tady kdyz mi to nejde jdu pro sestricku a pomuze a verte ze maly vzdy prestane i brecet
takze asi s nim i ja blbe manipuluju…ale snazim se ![]()
Ahoj všechny!
Tak jak se Vám všem daří? Gratuluji k miminkům! To naše bude mít za chvilku tri měsíce, hrozně to utíká! Občas trápí prdy a ted momentálně celou rodinu rýma, kašel a v mem případe i teplota. Tak snad se nejak dame dohromady. Nicméně se tady s Vámi budu muset loučit, v pondělí se stehujeme a tam nejsou některé české stránky dostupné. Se @stephora jsem v neustálém kontaktu, tak to jo, jinak kdybyste někdo chtěl klidně pošlu do SZ mail a tam me zastihnete vždy ![]()
Tak snad se máte všechny dobře a ja se snad ještě do pondělka ozvu a udelam Vám pápá ![]()
@Schara Tak to je fajn, že se nenaplnily tvoje obavy z porodních poranění a dalo a dá se to teď zvládnout
Jsem ráda, že tu zmiňuješ / zmiňujete kojení, aspoň se na něj snad ještě líp psychicky připravím a obrním se proti případnému nezdaru, když čtu, že to je celkem rozšířená starost.
Tipuju, že už má porod za sebou i @kamkakamka a zřejmě i @belhana, obě se na chvilku odmlčely, tak už asi zbývám jen já a Michellie. U nás doma už jsme komplet, tak už by to taky klidně mohlo přijít - mrňousek má uvnitř evidentně čím dál tím míň místa - často mi někde „trčí“, tak by mu venku už třeba bylo líp ![]()
@anlendy. Ať stěhovací akce proběhne hladce a vánoční Londýn splní tvá očekávání
Ty asi moc neřešíš, kde zrovna jsi, protože jsi na přesuny zvyklá, viď, já mám pocit, že by mi po takovémhle předvánočním přesunu bylo smutno, chvíli bych si na to nové musela zvykat. Možná to je teď ale hlavně vliv hormonů a potřeby vytvářet „hnízdo“ ![]()
@Iškaa Tak tak, asi jen my dvě.. U nás včera poslíčci po deseti minutách, trvalo to asi tři hodinky.. Pak jsem usnula a nic mě neprobudilo.
A dneska jen takový píchání v podbřišku, ale ne tvrdnutí břich, jako včera.. Takže zase nic.
Malá tam zřejmě bude až do Vánoc.
@Michellie Tak to já zatím ani nic takového - občas mi děloha ztuhne možná kvůli tomu, jak se trpaslo někde vytrčí, ale žádná pravidelnost v tom určitě není. Včera jsem zaváhala, jestli mi nezačíná odcházet hlenová zátka, ale těžko říct. Uvidíme.
Snad ani u jedné z nás nebudou chtít mrňousci čekat na prosinec ![]()
@Iškaa No to doufám, že nee…
Já bych radši už o víkendu měla malou u sebe.
@Iškaa my to nakonec udělali tak, že budeme na víkendy jezdit do Prahy, nechci tam moc dlouho být. Nejak jsem si to tu oblíbila
na stěhování jsem zvykla, to mi nevadí
děkujeme ![]()