Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, díky za rady, včera jsem kapala i přes noc, zároveň s odsáváním a je takovej unavenej, Vikča i chlap byli nemocní, tak to chytnul no
očičko je čistý skoro, ale začíná druhé
![]()
no stíhám, malýho dám buď to spát, a nebo ho mám v manduce, a peče se mnou
ale já furt nestíhám
teď vyženu menší a jdu uvařit a dopéct pracny ![]()
každopádně je doma 3týdny a celou noc v postýlce ještě nespal
spí s náma ![]()
tady chumelí, tak pěkný adventní víkend přeju ![]()
Ahoj holky,
malá spí v postýlve i s námi, jak kdy. Většinou usíná v postýlce a v noci ji většinou beru k sobě. Přes den spí na gauči nebo v kočárku. Usne prakticky kdekoliv. Když potřebuju sprchu, tak si ji v kočárku převezu do koupelny a je tam se mnou.
Venku jsme ještě nebyly, jen u doktorky a to jsme jely autem. Přemýšlím, že s ní dnes půjdu ven na chvilku, ať se provětráme.
Holky, tak ja objednala manzelovy nejaky ten darecek, jen drobnost po stromek
tak aspon neco mit budu ![]()
nevite nahodou, jestli se behem kojeni da uzivat faktu mast? v letaku je po konzultaci a o vikendu mi to nikdo nezkonzultuje… se me asi udelaly ty hemoroidy po porodu ![]()
@Iškaa @Michelie a co vy holky, uz mate prdousky u sebe?
@Schara můžeš podle mě, manža se stydí za hemeroid a šel do firemní lékárny, tak řekl, že je to pro kojící manželku, ale dali mu toto,http://hemeroidy.heureka.cz/procto-glyvenol-rct-sup-10/ ale je to určo stejný
co jsi objednala??? ![]()
@Schara s kojenim vydrz, zacne to byt lepsi tak po 14 dnech, do te doby je to hrozny opruz. bradavky maz bepanthenem po kazdem koju a pouzivej ty klobrcy, nez se zahoji - me to trvalo tyden, nez se zahojily a ted uz v pohode, i kdyz me mala nekdy blbe chytne ![]()
ja se taky kacela a nechtela sem kojit a prislo mi, že s UM by to bylo jednodussi, a rozkojila jsem se docela dobre, i kdyz zdaleka nejsme s Oliv sladene, jedfen den pije vic a ja mam malo mlicka a druhy den moc neche a me z prsou tece…takze vecernimu dokrmu Nutrilonem se bohuzel nevyhnu a mrzi me to, ale nepodarilo se mi ho odbourat…
my mame zas jiny problem, mala zacala ublinkavat
a to jen moje mliko, protoze je ridke. Nutrilon udrzi v pohode. Predtim to nemela a ted najednou uz tyden je blici…blby je, ze jak toho kus vyhodi, ma hlad a ja uz treba hned nemam mliko - chudak taha a nic…:-( budu to muset poresit s MUDr ![]()
@Schara jo a postel neres, my taky chceme, aby spala ve sve postylce a uz 2× jsme ji do postele vzali - jednou asi v 15ti dnech, to plakala a tohle triochu pomohlo, podruhe vcera - to uz nepomohlo. byl rev a ja nespala vubec, chlap asi 3 hodiny. ve 3 rano sjem ji musela dat rektalni rourku, jak ji neco natahovalo, i tak brecela a my jsme byly dnes jak zombie… ¨
takze ano, clovek podlehne, ale pokud to eni furt, myslim, ze si nezvykne… ![]()
Holky, myslíte, že je to normální, že malá pořád jen spí a skoro vůbec nebrečí a jen tak kouká…??? Mám strach, aby jí něco nebylo, když je taková až moc klidná. Co si o tom myslíte??? Dnes prospala úplně celý den, kromě krmení a a ni při koupání mi nezabrečela…
![]()
@kamkakamka píše:
Holky, myslíte, že je to normální, že malá pořád jen spí a skoro vůbec nebrečí a jen tak kouká…??? Mám strach, aby jí něco nebylo, když je taková až moc klidná. Co si o tom myslíte??? Dnes prospala úplně celý den, kromě krmení a a ni při koupání mi nezabrečela…![]()
![]()
![]()
zlaté dítě, závist
![]()
Holky, no u nás zase v posteli, jelikož, já jsem fakt vyšťavená, za den se nezastavím, tak na to nemám stát do 3hod u postýlky…
štěpi, řídký mlíko? mě Vikča blula furt a kojila jsem do 8. měsíce
malej taky blije, myslím, že blije přebytek… ale nevím…
@kamkakamka Lillinka je uplne to same… Breci jen, kdyz si musi pockat na mlicko - uz nekojim, tak nez treba uvarim, zchladim, popr., kdyz ji pichne v brisku. Jinak se naji a spi, anebo jen tak cuci a je fakt zlata. Sem tam si zaknoura - to vyzaduje pozornost, ale zase Jasminka je o cca mesic mladsi nez je Lill, ze? Myslim, ze jsme dostaly zlaty deticky ![]()
To ublinkavani je normalni - Ema blila do cca 8 mesicu a to tak, ze mi prislo, ze vyhodila vse, co snedla, ale na vaze pribyvala dost - narodila se se 3500g a po mesici mela 5 kilo
A hned od narozeni blinkala
Dr. to neresi do ty doby, dokud dite neprestane pribyvat na vaze, pokud prospiva, tak je to v poradku. Nam doporucila Dr. tenkrat Nutrac proti ublinkavani, ale stejne nepomohl ![]()
Jinak i u nas je taky postel velmi castou zalezitosti, ale vetsinou necham usnout a potom prenesu do postylky.
Lill si ted „nastavuje“ nejaky spaci rezim - vcera usnula uz ve 20:00, vstavala v 01:15 asi a potom po 06:00 - to uz zustava tak hodinku vzhuru a ak chrnela do 10:00. Ja mam Ricka doma, tak s ni v tech 6 odesel dolu do obyvaku a ja chrapala do 10
Potom jsem udelala UM, nakrmila, prebalila, snadani Emce, pripravila na peceni, Lill cucela kolem, par minut jsme se mazlily spolu a usnula kolem 11:30… Vim, ze bude chrnet do nejakych 14 hod., jidlo dame a zase hned vytuhne! Potom se probere na „veceri“, koupani, bude tu strasit ty 2-3 hodinky a pujde zase spat. Jen zjistuju, ze 3 hodinky jsou pro ni moc - nemuze potom zabrat a vyzaduje chovani a je takova „protivna“
Jinak je to fakt zlaticko ![]()
Ja vcera pekla, zatim cca 4 druhy, dnes to nazdobim a podle nalady mozna pridelam jeste neco - ale spis uz jen takovy ty „studeny“ - vosi hnizda, nejaky kokosovy kulicky, kavovy zra atd. Ale to fakt podle nalady. To zdobeni je totiz desnej vopruz a vuuuubec me to neba ![]()
@Mája B chudacku
Ja kdyz si to ctu, tak vidim sebe s Emcou, ale pokud si dobre pamatuju, tak Vikca taky nebyla zadnej spac a klidas, ze? Tak mas dve takovy kvitka. Jak to sakra zvladas!?! Jako s jednim asi jo, ale dve… Ja jsem rada, ze mam Emcu odrostlejsi a ze Lill je fakt zlata
Predstsava, ze by byla to same, co Emca… To bych si to sla hodit! ![]()
Baru, Vikina je divoch, malej pěkně spí z večera, ale o půl 11 je řev a končí kolem 2-3. hodina ranní, šla bych si lehnout třeba ve 20hod, ale ona chodí spát až tak po 22. a to malej vstává ![]()
no zvládám, jelikož mám malýho v manduce a tudíž volnou ruku a hodně zapojuju chlapa… já bych taky malýho dala do postýlky, ale vzbudí mě až má hlad, vrazím prso a zase usnu
nic, jdu péct marokánky ![]()
tak hezkou neděli, ženy
a pevné nervy ![]()
O svátkách už bude klid
stromek už máme ještě pobalit dárky a koupit manžovi, Baru jsi dobrá 4druhy za den… to mě nenechají ![]()
@Barčí1411 Ano, Jasmínka je mladší, 24.11. Tak to se mi ulevilo, lekla jsem se, že to není normání, když nebrečí… ![]()
Holky, já teda nic nepeču a nebudu svátky nějak moc řešit…Včera už jsem nastrojila stromeček, pověsila věnec a na stůl postavila Santu, ale víc se tím nemíním zabývat…
Nebudu mít ještě ani po šestinedělí…
@Mája B tak Vikca je fakt jako Emca - ta taky chodi spat po 22hod., nekdy driv, ale to musime jit s ni a vyslovene ji nutit zavrit cumak, oci a spat
Lill usina kolem tech 20:30, ale taky se treba kolem 20hod. probere a usne az kolem 22hod., ale teda spinka ty 4-5hodinek a behem dne tak, takze mam opravdu cas na domacnost. To kojo chapu - ja u nej taky usinala
A to i v sede
Ted u UM ne, to me probere, protoze musim ohrat - pokud nejdu spat dyl a nepripravim si ho, to pak strcim jen do termotasky a nazdar.
@kamkakamka no, tak to jsou devcatka o mesic a kousek - Lill je 18.10.. Jooo, ne kazdy miminko musi plakat, ale tak treba nam to vrati az povyrostou ![]()
U nas se Vanoce uz resi - kvuli Emicce. Mit jen maly mimiko, neresim nijak extra a snad bych ani nepekla - tohle jsou 2. Vanoce co pecu, pred tim jsem nikdy nepekla
Darky nemam zadny - vyresim po nete, nejak se nikam moc nedostanu a hlavne s Emcou jit kupovat nemuzu a bez Ricka ji nic kupovat nechci - on to dost proziva
Jinak chlapovi jsem koupila botky zimni, tak uz darek mam… Jeste si preje hodinky, ale to nevim jestli dam, preci jen nekakam korunky
Ale jeste neco dostane jako prekvapko, protoze boty uz taha ted. ro Emcu mam zatim jen velkou bichli s pohadkama na cteni a Rick ji koupil nejakou panenku v sedacce a doplnkama… mame v plano jeste nejaky velky Lego a Barbie - obe sousedky dostanou, tak at se muzou chlubit vsechny tri
A vic asi nic, at nema „trauma“ s cim si hrat driv… Pro Lill prakticky veci - od hrazdicky s dekou po oblecky, stejne z toho nebude mit rozum, bude max. koukat na svetylka na stromecku. Jinak stromecek zdobim 23.12. v noci - prinese ho Jezisek ![]()
Mam pauzicku, Rick je s malou, pred chvilkou vstala, tak dava odkrknout a slysim, ze si povidaji
Tatinek loudi usmev asi…
Pristi mesic nas ceka posledni KO na kyclich a v lednu prvni ockovani, tak jsem zvedava, jak ho bude snaset…
No nic, vracim se zpet k tomu prokletymu cukrovi - zdobiiiiim
![]()