Poradna duly
Jana Čurdová
@lucyfree ja budit musim po 4 hodkach, ale to prcek stejne nevydrzi… malo nam totiz pribira.
ja se letos pokusim uhnacat vanocku…delam ji den predem, takze uz vlastne cerstva nebude. ja se snazim varit nejak, at mam normalni jidlo aspon jendou denne. rikam si, ze je to dobre pro me, pro mliko a prcka ![]()
ted jsem ho hodku uspavala a drndala tu s nim a spi slabou hodinku, a neklidne. asi brisko, uz dva dny nekadil
ale dr rikala, ze jak z nej jdou prdy, tak to nevadi. no tak snad se brzy posrajdi pro muj klid na dusi.
@stephora je to ten mesic utekl
ja se taky snazim doma neco udelat, ale je to na etapy, vse rozfrcany a nikde nic hotove, muj dojem. muz jak je doma, tak pomaha, ale to neni az tak casto. kdyz uz je, tak to vyuzivam a v klidu se najim a dam klidnou dlouhou teplou sprchu. to je pro me relax.
@stephora píše:![]()
Olivka má dneska 1 měsíc
![]()
Gratulujeme!!! Jasmínka bude mít 1 měsíc přesně na Štědrý den. ![]()
@kamkakamka no jo tys vlastne rodila den po me
to mi ani neprislo, jak jsem byla v porodce a docitala to tady tak nejak zpetne ![]()
holky ja bych tak prochazkovala s kocarkem, ale tady fouka a snezi a je kosa, tak musim pockat a snad se pocasi brzy umoudri.
@kamkakamka píše:
Gratulujeme!!! Jasmínka bude mít 1 měsíc přesně na Štědrý den.
to je nádhera ![]()
Olivce vše nej, my měli včera ![]()
holky, vajíčko v trojobalu snad nenadme
já to tak nehrotím, ptže vaječňák si neodpustím, samozřejmě nealko, salát si dám bez majonézy,…to by člověk nemohl nic, základ skoro každýho jídla je cibulka, ořechy které jsou v cukroví nadýmají, mlíko nadýmá-dávám si do Cara, a já nevím co všechno, takže všeho s mírou
pečivo jím i 3dny starý a stejně…nejsem super matka, takže se přiznávám, že malý už mi 3. den spí na bříšku chvíli, i když by se nemělo…leží na malým poslštářku trupem a kolínka vsunutá pod bříškem, jakoby v kleku spí a slyším ho prdět až do kuchyně
je to jediná poloha v které vydrží v postýlce sám
Vikinku jsem takhle nedávala, ale sama si na to přišla až byla pohyblivější…
no nic, dopekla jsem 50 ořechových trubiček a nakojím a jdu pokračovat marokánky, to je můj 5.druh, ještě dám tak 3 a prdím na to ![]()
Jinak jsme usnuli v 1 a v 5 vstávali, jsem zvědavá, kdy to naspím, já takovej spáč ![]()
K rýmě mu hnisá očičko, měla jste některá? čím potírat jen borovou vodou?
Malá byla nedonošená (2kg) a nutili mě jí budit v porodnici, druhý den doma jsem to vzdala a malá krásně přibírá, ale vydrží spát max.4 hodinky
@Schara Já mám malou na UM a nekaká třeba i 3 dny, je to prý normální a pokud se nekroutí a nemá tvrdé bříško tak se s tím prý nemusím zabývat, kojené děti jsou na tom ještě lépe u těch je normální klidně i týden a Dr. mi říkala, že měli i mimi co to vydrželo 15 dní, tak se netřeba znepokojovat ![]()
@Mája B teda ty jsi superžena, dvě malé děti a ještě zvládáš takhle péct, fakt smekám ![]()
@Mája B píše:
Ahoj, nam hnisaji obe uz od porodnice - kapu 3× denne ophtalmo-septonex
@Mája B píše:
Májo, my měli velkej zánět v slzném kanálku, ale to jsme byli v Motole na pohotovosti a dostali jsme antibiotické kapky Tobrex, kapali jsme 5× denne a zabraly zázračně, ale jsou na předpis ![]()
borová voda neuškodí, potírat a můžes i přímo vypláchnout očičko, neuškodí - my ji dostali k otírání taky k těm antibiotikům
@lucyfree tak to naše Olivka je kojená a kaká třeba 3× denně - jsem ráda, protože vím, že je to OK - kdyby se 3 dny nevykakala, zešílela bych strachy…ale ona se naše berunka kroutí FURT, prdíky jsou hrozné - já jí teda slyším prdět jen vleže - jak se tu všichni chlubí, že jejich děti prděj jak staeý chlapi, tak u nás je takových prdů málo
ale z každého mám děsnou radost a z krknutí taky ![]()
@Schara jj taky vyuzivam muze na to, abych se mohla v klidu najist, osprchnout a tak
ja dneska na kratickou orochazku vyrazila, ale vraceli jsme se se snezenim, ale bobek byl v kocarku poradne zachumlanej, takze pohodicka… mne ty prochazky delaj moc dobre, aspon se trochu protahne telo ![]()
@stephora k mesici gratulujeme
… ty jo, takze za 14 dni uz budes mit po sestinedelku ![]()
@Mája B to bobek chytnul moucnivku, tak potirame fialovou vodickou, tak snad se toho rychle zbavime.
Zdravim vas. Tak nam dneskem konci sestinedeli, takze verim, ze uz bude jen lepe
. Ale utika to desne rychle… Dnes jsme se byli fotit, tak se tesim na krasne fotecky, ktere budou i jako vanocni darek pro babicky ![]()
A jedno foto nasi Terezky
Ahojda holky. tak vcera me ten nas poklad zamestnal tak, ze jsem myslela, ze je po me. Ve 4 kojeni, spokojenost
pak koupani, bez kriku, parada. Chvili u tatky a ja dala krasnou sprchu a veceri, pak kojeni no a pak dve hodiny pobrekavani a vztekani a chovani… vydrzel tak do dalsiho kojeni a v pul 10 slavnostne usnul. za pul hodky plac v postylce, chovani a holky SELHALA jsem
vzala jsem ho do postele a spali jsme tak do 1 hodiny
pak uz teda zbytek noci byl ve svem. tak snad se mu to moc nezalibilo. holky kdyby ty bradavky aspon tk nebolely, tak ja bych i kojila s chuti, ale takhle je to celkem utrpeni a kazdou noc mam choutky se na to vyprdnout ![]()
@stephora malej teda neprdi jak stary chlap, ale prdi… brisko mu masiruju a potiram vecer pupikem a kdyz moc nebreci u brebalovani tak davam kolinka na brisko, to ma celkem rad. no a pred kazdym kojenim davam ten espumisan, ale i tak se trochu krouti. jsem zvedava az se vykadi, co z nej vyleze.
@Mája B to teda nechapu, jak zvladas pect
to bych nedala
. ja jsem rada, ze se muz ted o vikendu ujal vareni. No salat si radeji nedam
to vydrzim, my ho delavame i v roce, takze si pochtnam az pak, dam si holt kaprika a rizek s bramborama a s maslem, to me neva
me rikala dr. kdyby zaclo hnisat ocicko, tak kapat opthalmo septonex, tak ho mam pro jistotu doma.
@Deeh no dneska na prochajdu pujdem uz, sice snezi, ale prehodim ho igelitem a na pul hodinky vyrazime, na vzduch… to potrebuju i ja. me celou noc bolela hlava… chce to tu hlavu vycistit.
jak moc prcky oblekate? ja mu davam ven bodyno, ponozticky, dupajdy, kabatek, teply overal rukavicky a tepla cepice, zabalim ho do fusaku a jeste do deky, ale nevim, jestli to neni malo.
@verča 1 mala je moc krasna ![]()
hezky vikend holky