Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda holky, tak dalsi silena noc za mnou… tohle vstavani me znici, ale co bych pro toho prcicka neudelala, ze. tak zitra snad dorazi ta odsavacka, mam objednanou Calma lahvicku a uvidime. potrebudu aby se mi to jedno prso zahojilo. Jinak jsem volala dneska s laktacni poradkyni, tak rikala at do prevazeni jeste vydrzim, ze proste ten prcek si to ridi sam a pokud by na prevazeni bylo neco v neporadku, tak se mam ozvat a dorazi. takze zkusim jeste vydrzet. mam i objednane nejaky homeopatika na kojeni, tak uvidime. zatim nas to materske mleko vychazi draz jak nejaky UM
(odsavacka, homeopatika, caje, calma lahev…)
@Mája B jo to me rekla v podstate taky, ze si vytahne co potrebuje takze vetsinou tech 40-60ml a pak se driv budi a chce zas. jenze v noci to je ubijejici, porad ho u toho budim, dneska jsem mela jednu kojici serii 20min jedno prso a 20 min druhe (cast s toho spi, tak ho lechtam na brade at saje) a on pak stejne brecel… no vzala jsem si ho do postele, nasilim narvala dudlik, vydrzel s nim asi 3 minuty a pak uz si nic nepamatuju, vim jen jedno, usnula jsem driv jak on a pak jsme spali se podrz 2 a trictvrte hodiny ![]()
ja jdu neco udelat i kdyz se zachvilku vzbudi
a odpo mi prijdou manzelovi rodice na pochovani ![]()
@Schara urcite jeste vydrz
, ono se to bude pomalicku srovnavat…Mala mi taky u kojeni spala, zadne simrani nepomahalo - cucla 2× a byla zase tuha…tak jsem krmila casteji a dlouho…odeznelo to samo kolem 4.tydne. Ted mi taky nekdy u prsa spi, ale predtims e docela napije, takze uz to tolik neresim a malickem ji „odpojim“, vetsinou pak spi ![]()
mam pocit, ze to mate s malym stejne jako my s malou
to kojeni ma stejny prubeh ![]()
@stephora no zkusim vydrzet, akorat ty noci jak uz jsem psala jsou psychicky dost narocne, telo chce spat a nemuze. ja ho kolikrat odpojim malickem a on se probere, ocicka jak baterky, spuli pusinku a hleda. pak se prisaje a zase spi, takze si ze me dela i dudlik, ale to ja nejsem
a dudlika me plive.
@Schara ano, jakobys psala o me…musela jsem to vydrzet, i kdyz jsem usinala ve stoje… ale ver mi, zlepsi se to a nebude to dlouho trvat!
kdykoliv maly usne - ve dne, v noci, vykasli se na domacnost a spi. zdrimni si treba na 20 minut, je to hrozne, ale takhle se to prezit da. U nas se to stabilizovalo jakz takjz ve 3tydnu, v mesici ![]()
@Schara neboj, prozivala jsem to same a uz je to opravdu lepsi…zlepsi se to i u vas, jen se ten drobecek musi na tom nasem velkem svete rozkoukat -. vem si, ze byl 9 mesicu v malickem prostoru, kde byla neustala strava, tesno, nefoukalo, nikdo na nej nesahal…a najednou je kolem spousta prostoru, hlasy, proudeni vzduchu…vse ho desi, nezna to a plac je jediny prostredek co ma… ![]()
jinak nam zezacatku pomohlo zavinovani, kocicka se krasne uklidnila…ted uz to ale nedelame, spi i bez toho (nekdy
) ![]()
http://www.jaknamiminka.cz/…nka-a61.html
@stephora jj zavinovani nekdy taky pomuze. ale nejradsi ma volne ruce, ktere bych mu na spani nejradeji zavinula, leka se sam sebe trdylko nase
mava s nima a brouka si a knoura. ma asi po tatkovi, ten kdyz spi, tak je taky zivej a mluvi obcas ![]()
@Schara
Říkala jsem si, jestli to není tím, že má hlad, páč náš malý tygr vypije mezi 60-90 g (nejčastěji kolem 80), přes den ho budíme zhruba každé tři hodiny (a nakojení mi trvá zhruba 45 minut - 25 minut vydrží u prvního a pak je asi 20 minut u druhého prsa). Když občas u kojení moc usíná a vypije míň, je pak vztekací a plakací. A vlastně to tak bylo i u Deeh, že mrňous brečel, protože měl zřejmě málo. Ale podle všeho stephora s množstvím mlíka problém neměla a taky jí Oliv plakala, tak kdo ví ![]()
Já naštěstí s bradavkami problém nemám - jsme nuceně na kloboučcích, ale i tak jsou vždycky první tahy na zatnutí zubů, než se prso podtlaku přizpůsobí ![]()
Jo a na zatvrdlou bouli v prsu pomohl přes noc tvaroh ![]()
Ještě přidávám fotku našeho mrňouska, i když už je pár dní stará ![]()
Holky, mame Sofinku. 3380g a 49 cm. Byl to mazec, ale jedinacek asi nebude. pak napisu vic. ![]()
@Michellie gratuju k Sofince a tesim se na podrobny popis prubehu
![]()
Ja u vas, holky zlaty, vzdycky posnidam, posvacim, ted vecerim…
S tim kojenim vam drzim palce! Velke vetsine se to urcite uz brzy zlepsi a ustaly! Drzim pesti! ![]()
Ahoj holky. Tak dnes jsme byly na kontrole a malá krásně prospívá, tak jsem ráda. Doktorka nám nabídla očkování proti rotavirům. Co si o tom myslíte? Budete očkovat příp. očkovaly jste??? ![]()
Jinak s kojením vydržte!!! Já jsem se taky v porodnici stresovala, ale už nám to jde krásně!!! Max. 10 minut a malá je full.
Jsme už krásně sehrané…Bradavky mě taky ještě bolí, hlavně na začátku, ale dá se to přežít. Chci kojit min. 6 měsíců, když to půjde. Mléka mám dost, někdy mi teče proudem. ![]()