Poradna duly
Jana Čurdová
@stephora Taky mi ty bryndáčky přijdou moc šikovný a taky mi to vyhozený mlíko smrdí, tak mu to nerada nechávám dýl ![]()
@Schara Je to jen o cviku - já to zkoušela ještě jako těhotná s polštářkem a pak už rovnou s mrňouskem, ale řekla jsem si k tomu o pomocný ruce, abych nehonila končetiny, hlavičku a ještě šátek. Teď už to jde dobře i bez pomocných rukou. Nevzdávej to, chce to opravdu jen párkrát vyzkoušet ![]()
@kamkakamka Hexu můžeš klidně odložit až na půl roku, až bude malá větší a silnější. Podstatný je stihnout všechny dávky do 18 měsíců a na to máš od půlroku pořád ještě i rezervu ![]()
Já dneska Samovi objevila hned u konečníku z obou stran malou opruzeninku - má tam i narušenou vrchní vrstvu kůže
Přebaluju ho často, střídám různý plenky, ale je to boj - téměř při každým přebalování má prdnuto a on si s prdnutím vypustí vždycky i trochu hmoty, tak se mu ten zadeček vlastně dráždí pořád
Navíc nevím, jak mu to případně nechat větrat, protože to je mezi půlkama
Zkusím ho přebalovat ještě častěji, zrušit vlhčený ubrousky a omývat jen čistou vodou a dělat mu oplachy řepíkem, snad to zabere, bojím se, aby se mu to nerozlezlo ![]()
@Barčí1411
můžu se zeptat, po kolika hodinách malá chtěla jíst, když byla na tom Sunaru NutraSense? (tak kolem jejího měsíce)
a kolikrát za den a množství? (i když to množství je asi relativní, ono jde i o váhu miminka)
ono s tou UM se asi přeci jenom musí dodržovat nějaké minimální intervaly - doktorka mi říkala, že aspoň dvě a půl hodiny… pořád totiž řeším to, jak nastavit nějaký pravidelný řád, jenže nám se někdy stane, že jak je ukňouranej, že pak po dlouhé době konečně usne a nevím, jestli ho budit (samozřejmě, že jen přes den)… bojím se, aby pak neměl celkově málo.
zdá se mi, že prcek ale zatím moc nerozlišuje den a noc, i když je pravda, že když se zadaří, že v noci spí někdy i pět hodin a pak třebas ještě čtyři.
a taky pořád řeším, kdy dávat poslední jídlo… v několika posledních dnech děláme totiž to, že ho nedáváme spát po šestém jídle (to vychází většinou kolem sedmé), ale že ho koupeme až po deváté a dáváme mu ještě jednu dávku jídla, ale právě, že na to koupání ho většinou budíme a zatím nám tedy vždy ale po vykoupání a jídle hned usíná a spí právě tu nejdelší dobu - někdy čtyři někdy pět…
Holky, jak řešíte s prckama nějaký řád? nebo řešíte to vůbec? necháváte je spát přes den i víc jak třeba čtyři hodiny?? mně říkala doktorka, že přes den by se děti neměly nechávat spát dýl jak čtyři hodiny, že by to jídlo potom mohly dohánět v noci, že je lepší, pokud ve dne usnou a spí už dýl jak čtyři hodiny je vzbudit, aby taky věděly, že se delší dobu spí v noci…
a kolikrát denně vaše miminka jedí?
(i když vy tady většinou kojíte, tak to je asi jiné…) hrozně se v tom plácám, ráda bych, aby si malej už udělal trochu denní režim, jen nevím, jestli není brzy, ale zas byla bych ráda, aby věděl, že v noci se spí.
@crazyidea
Ten Nutrasense je podle kil, tak tezko rict s presnosti… Ja davala od 5kg tech 180ml - ne vzdy je vypila, spis min. - 6× denne, podle instrukci na obalu, ale kdyz ji to nestacilo, jednu jsem ji vzdy dala navic - spis, kdyz mela spurt.. Jinak vyssi davkovani se ma resit s detskym Dr..
Rano kolem 5hod. - cca 100ml
Rano po 9hod. - 150-180ml
Odpoledne po 13hod. - 150-180ml
k veceru kolem 18hod. - 180ml
pokud chtela uz ve 20hod. dalsi - dopocitala jsem si to do tech 180ml, co nevypila treba rano a dala ji a posledni davku dostava do 22hod., kdy potom uz spi do 5hod. do rana… a zacina se nanovo
Tak snad pomohlo… Obyc sunar je podle mesicu - pije 150ml 5× denne - vzdy vypije, a taky dost pije cajiky - cca 150-200ml za den - nejdriv 30min. pred nebo po jidle.
@Schara Vážu kolébku v kříži s kapsou uvnitř, také mi přišla nejbezpečnější a malá je spokojená a vážně to není těžké uvázat chce to jen párkrát vyzkoušet ![]()
@Barčí1411
aha, tak Mikuláš je ale váhově dost jinde, on se narodil s porodní váhou 2610 a teď v měsíci má cca 3700, takže vypije míň.
@crazyidea to se narodil se stejnou vahou jako Lill, akorat ta je v rijnu
No v mesici jsem jeste kojila, tak to, bohuzel, zadnej postreh s UM nemam
Ale zkus se ridit tou tabulkou a kdyz bude chtit vic - porad se s Dr., ony by se ty nejaky extra davky nemely davat bez konzultace s Dr. A kolik vypije cajiku? Teda pokud mezitim nekojis…? TO bych potom prikladala mezi UM.
Chjo, náš mrňous je snad něčím nadopovaný - už víc jak hodinu je napitý, zvládl pak i vyprázdnit střeva, tak je znova přebalený (u toho se rozbalený vyčůral na přebalovacím stole), odříhl si, ublinkl, znova odříhl a několikrát ublinkl a pořád tu na mě se stejnou intenzitou svítí očičkama (a to má celou hodinu na uklidnění puštěný zvuk vysavače) ![]()
@crazyidea Já řád zatím neřeším, akorát se snažím, aby večerní usínání už bylo jen u lampičky a celou noc u něj nesvítím velkým světlem, ať mu aspoň nějak naznačím, že teď se spí. Přes den spí čím dál míň a dýl jak tři hodiny určitě nevydrží ani když se mu podaří zabrat. Krmení pak jak si řekne (6 - 8×), ale kojím teda, tak je to jiné.
@crazyidea neco jako rad se snazim vytvaret, ale ne vzdy se to uplne dari. Ale snazim se, aby vecer kdyz se nekoupe (koupeme obden), tak kolem devate prebalit a nakrmit a spat, aby do desiti spal, coz se celkem dari. Kdyz se koupe, tak koupel zacina kolem osme. V noci na jidlo pak vstava kolem 5-6 rano, to prebalim a jde se jeste spat, nekdy usne na hodku, nekdy i na dve, ale spis se pak uz v postylce jen rochni. Rano pak ji kolem 9 az pul desate., pak mi nekdy do obeda usne, ale tak max na pul hodky. Pak kolem 12-12:30 ji, chvilku uklidnim a jdem na prochajdu do kocarku, kde pak jeste spinka vetsinou min. Do 4 - pul paty, ale vydrzel uz i do pul sesty, nebudim ho cekam az se probudi sam.pak dostane najist a vetsinou mi uz usnout do vecera nechce, nebo max na pul hodky schrupne. Pokud se v kocarku probudi uz kolem 4, tak dostane trochu najist jeste jednou kolem 6, ale pokud spi dyl, tak ji az kolem te 9.
Narocnejsi je, ze po spani v kocarku chce pak tak nejak furt pozornost a moc nevydrzi sam se sebou, takze je potreba ho pak nejak furt necim zabavovat. Nastesti uz vnima hracky, tak na ne vydrzi chvili cucet ![]()
@Barčí1411 čaj mu nedávám zatím vůbec, doktorka říkala, že teď ho nepotřebuje, že stačí mléko, že jedině kdyby se narodil třebas v létě a byly tropy, tak že už se dává i takhle malým dětem, jinak prý až s příkrmama…
@Iškaa no paaani, tak snad ti pak nakonec jeste usnul. V noci mame taky zhasnuto, aby vedel, ze je noc a ma se spat.
Jinak kojim teda castecne, ale ji 5-6× denne. Pouzivame hipp delam mu 90ml + cuca z prsu, do minuleho tydne jsem vazila a vytahl z prsu kolem 30-50ml.
@Barčí1411
jo a dnes jsme přešli z Nutrilonu AntiColidx na Sunar Nutrasense a první jídlo relativně dobrý, ale teď po druhém jídle se vzbudil a pořád ublinkává, ale ne vyloženě mléko, ale spíš už natrávené mléko jakoby s vodou, tak nevím, jestli to ještě zkoušet a nebo se rychle vrátit k Nutrilonu ![]()
@Iškaa @Deeh
taky večer po koupání krmíme už jen při malé lampičce a v noci ho ani nepřebaluji, tedy když je v klidu a po nočním krmení usne
Ahojda, ja mam za sebou narocnou noc, maly do 11 plakal, asi od 6 vecera
bylo to tezce na hlavu, vzhledem k tomu, ze jsem byla sama doma
kdyz usnul, tak na pet az deset minut a ze spanku i parkrat tak zalostne zaplakal
asi ho trapilo brisko nebo jestli nas dohonil spurt. tak spal krom jedne serie mezi kojenim se mnou v posteli. To mivam rozvicenou lampu na minimum (ma tri stupne) jinak kdyz je v postylce je normalne tma. Rano si manzel vzal do obyvaku a ja mela hodku na spani.
holky pristi tyden musim do te skoly, 4 dny od rano do vecera. Bude hlidat manzelova mamka a v sobotu moje mamka. holky nejen ze nic neumim a mela bych byt pripravena na laborky, ale ja to obrecim urcite to odlouceni. navic me to stve skrze kojeni. I kdyz mam pocit, ze mu prestava kojeni stacit, stahne obe prsa jako nic, pokud je nemam extrmne nalite, ale to s intervalama pres den 2 hodky a v noci 3 hodky nehrozi.
preju hezky vikend a jeste uzijte jakz takz teploty venku
ja se tesim na odpoledni prochazku, venku je slunicko ![]()
Holky, koupili jsme Hacku – je to fajn vynález, Mikuláš se v ní nechá pěkně uhoupat a spí, pro mě docela úleva, protože radši chvíli postát a houpat, než nosit a korzovat po bytě, protože moje záda už mají dost!
zatím jí máme jen provizorně pověšenou za rám od schodů, v pondělí už snad bude navrtaný háček do stropu a bude nám viset u sedačky..