TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1537
10.1.14 17:02

@stephora Taky mi ty bryndáčky přijdou moc šikovný a taky mi to vyhozený mlíko smrdí, tak mu to nerada nechávám dýl :)

@Schara Je to jen o cviku - já to zkoušela ještě jako těhotná s polštářkem a pak už rovnou s mrňouskem, ale řekla jsem si k tomu o pomocný ruce, abych nehonila končetiny, hlavičku a ještě šátek. Teď už to jde dobře i bez pomocných rukou. Nevzdávej to, chce to opravdu jen párkrát vyzkoušet :hug:

@kamkakamka Hexu můžeš klidně odložit až na půl roku, až bude malá větší a silnější. Podstatný je stihnout všechny dávky do 18 měsíců a na to máš od půlroku pořád ještě i rezervu ;)

Já dneska Samovi objevila hned u konečníku z obou stran malou opruzeninku - má tam i narušenou vrchní vrstvu kůže :( Přebaluju ho často, střídám různý plenky, ale je to boj - téměř při každým přebalování má prdnuto a on si s prdnutím vypustí vždycky i trochu hmoty, tak se mu ten zadeček vlastně dráždí pořád :cert: Navíc nevím, jak mu to případně nechat větrat, protože to je mezi půlkama :nevim: Zkusím ho přebalovat ještě častěji, zrušit vlhčený ubrousky a omývat jen čistou vodou a dělat mu oplachy řepíkem, snad to zabere, bojím se, aby se mu to nerozlezlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
10.1.14 18:16

@Barčí1411
můžu se zeptat, po kolika hodinách malá chtěla jíst, když byla na tom Sunaru NutraSense? (tak kolem jejího měsíce)
a kolikrát za den a množství? (i když to množství je asi relativní, ono jde i o váhu miminka)
ono s tou UM se asi přeci jenom musí dodržovat nějaké minimální intervaly - doktorka mi říkala, že aspoň dvě a půl hodiny… pořád totiž řeším to, jak nastavit nějaký pravidelný řád, jenže nám se někdy stane, že jak je ukňouranej, že pak po dlouhé době konečně usne a nevím, jestli ho budit (samozřejmě, že jen přes den)… bojím se, aby pak neměl celkově málo.
zdá se mi, že prcek ale zatím moc nerozlišuje den a noc, i když je pravda, že když se zadaří, že v noci spí někdy i pět hodin a pak třebas ještě čtyři.
a taky pořád řeším, kdy dávat poslední jídlo… v několika posledních dnech děláme totiž to, že ho nedáváme spát po šestém jídle (to vychází většinou kolem sedmé), ale že ho koupeme až po deváté a dáváme mu ještě jednu dávku jídla, ale právě, že na to koupání ho většinou budíme a zatím nám tedy vždy ale po vykoupání a jídle hned usíná a spí právě tu nejdelší dobu - někdy čtyři někdy pět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
10.1.14 18:26

Holky, jak řešíte s prckama nějaký řád? nebo řešíte to vůbec? necháváte je spát přes den i víc jak třeba čtyři hodiny?? mně říkala doktorka, že přes den by se děti neměly nechávat spát dýl jak čtyři hodiny, že by to jídlo potom mohly dohánět v noci, že je lepší, pokud ve dne usnou a spí už dýl jak čtyři hodiny je vzbudit, aby taky věděly, že se delší dobu spí v noci…
a kolikrát denně vaše miminka jedí?
(i když vy tady většinou kojíte, tak to je asi jiné…) hrozně se v tom plácám, ráda bych, aby si malej už udělal trochu denní režim, jen nevím, jestli není brzy, ale zas byla bych ráda, aby věděl, že v noci se spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
10.1.14 18:38

@crazyidea
Ten Nutrasense je podle kil, tak tezko rict s presnosti… Ja davala od 5kg tech 180ml - ne vzdy je vypila, spis min. - 6× denne, podle instrukci na obalu, ale kdyz ji to nestacilo, jednu jsem ji vzdy dala navic - spis, kdyz mela spurt.. Jinak vyssi davkovani se ma resit s detskym Dr..
Rano kolem 5hod. - cca 100ml
Rano po 9hod. - 150-180ml
Odpoledne po 13hod. - 150-180ml
k veceru kolem 18hod. - 180ml
pokud chtela uz ve 20hod. dalsi - dopocitala jsem si to do tech 180ml, co nevypila treba rano a dala ji a posledni davku dostava do 22hod., kdy potom uz spi do 5hod. do rana… a zacina se nanovo :) Tak snad pomohlo… Obyc sunar je podle mesicu - pije 150ml 5× denne - vzdy vypije, a taky dost pije cajiky - cca 150-200ml za den - nejdriv 30min. pred nebo po jidle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
10.1.14 18:56

@Schara Vážu kolébku v kříži s kapsou uvnitř, také mi přišla nejbezpečnější a malá je spokojená a vážně to není těžké uvázat chce to jen párkrát vyzkoušet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
10.1.14 18:57

@Barčí1411
aha, tak Mikuláš je ale váhově dost jinde, on se narodil s porodní váhou 2610 a teď v měsíci má cca 3700, takže vypije míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
10.1.14 19:11

@crazyidea to se narodil se stejnou vahou jako Lill, akorat ta je v rijnu :lol: No v mesici jsem jeste kojila, tak to, bohuzel, zadnej postreh s UM nemam :( Ale zkus se ridit tou tabulkou a kdyz bude chtit vic - porad se s Dr., ony by se ty nejaky extra davky nemely davat bez konzultace s Dr. A kolik vypije cajiku? Teda pokud mezitim nekojis…? TO bych potom prikladala mezi UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
11.1.14 04:12

Chjo, náš mrňous je snad něčím nadopovaný - už víc jak hodinu je napitý, zvládl pak i vyprázdnit střeva, tak je znova přebalený (u toho se rozbalený vyčůral na přebalovacím stole), odříhl si, ublinkl, znova odříhl a několikrát ublinkl a pořád tu na mě se stejnou intenzitou svítí očičkama (a to má celou hodinu na uklidnění puštěný zvuk vysavače) :zed:

@crazyidea Já řád zatím neřeším, akorát se snažím, aby večerní usínání už bylo jen u lampičky a celou noc u něj nesvítím velkým světlem, ať mu aspoň nějak naznačím, že teď se spí. Přes den spí čím dál míň a dýl jak tři hodiny určitě nevydrží ani když se mu podaří zabrat. Krmení pak jak si řekne (6 - 8×), ale kojím teda, tak je to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
11.1.14 09:59

@crazyidea neco jako rad se snazim vytvaret, ale ne vzdy se to uplne dari. Ale snazim se, aby vecer kdyz se nekoupe (koupeme obden), tak kolem devate prebalit a nakrmit a spat, aby do desiti spal, coz se celkem dari. Kdyz se koupe, tak koupel zacina kolem osme. V noci na jidlo pak vstava kolem 5-6 rano, to prebalim a jde se jeste spat, nekdy usne na hodku, nekdy i na dve, ale spis se pak uz v postylce jen rochni. Rano pak ji kolem 9 az pul desate., pak mi nekdy do obeda usne, ale tak max na pul hodky. Pak kolem 12-12:30 ji, chvilku uklidnim a jdem na prochajdu do kocarku, kde pak jeste spinka vetsinou min. Do 4 - pul paty, ale vydrzel uz i do pul sesty, nebudim ho cekam az se probudi sam.pak dostane najist a vetsinou mi uz usnout do vecera nechce, nebo max na pul hodky schrupne. Pokud se v kocarku probudi uz kolem 4, tak dostane trochu najist jeste jednou kolem 6, ale pokud spi dyl, tak ji az kolem te 9.

Narocnejsi je, ze po spani v kocarku chce pak tak nejak furt pozornost a moc nevydrzi sam se sebou, takze je potreba ho pak nejak furt necim zabavovat. Nastesti uz vnima hracky, tak na ne vydrzi chvili cucet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
11.1.14 10:02

@Barčí1411 čaj mu nedávám zatím vůbec, doktorka říkala, že teď ho nepotřebuje, že stačí mléko, že jedině kdyby se narodil třebas v létě a byly tropy, tak že už se dává i takhle malým dětem, jinak prý až s příkrmama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
11.1.14 10:05

@Iškaa no paaani, tak snad ti pak nakonec jeste usnul. V noci mame taky zhasnuto, aby vedel, ze je noc a ma se spat.

Jinak kojim teda castecne, ale ji 5-6× denne. Pouzivame hipp delam mu 90ml + cuca z prsu, do minuleho tydne jsem vazila a vytahl z prsu kolem 30-50ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
11.1.14 10:17

@Barčí1411
jo a dnes jsme přešli z Nutrilonu AntiColidx na Sunar Nutrasense a první jídlo relativně dobrý, ale teď po druhém jídle se vzbudil a pořád ublinkává, ale ne vyloženě mléko, ale spíš už natrávené mléko jakoby s vodou, tak nevím, jestli to ještě zkoušet a nebo se rychle vrátit k Nutrilonu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
11.1.14 10:20

@Iškaa @Deeh
taky večer po koupání krmíme už jen při malé lampičce a v noci ho ani nepřebaluji, tedy když je v klidu a po nočním krmení usne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
11.1.14 11:04

Ahojda, ja mam za sebou narocnou noc, maly do 11 plakal, asi od 6 vecera :( bylo to tezce na hlavu, vzhledem k tomu, ze jsem byla sama doma :zed: kdyz usnul, tak na pet az deset minut a ze spanku i parkrat tak zalostne zaplakal :( asi ho trapilo brisko nebo jestli nas dohonil spurt. tak spal krom jedne serie mezi kojenim se mnou v posteli. To mivam rozvicenou lampu na minimum (ma tri stupne) jinak kdyz je v postylce je normalne tma. Rano si manzel vzal do obyvaku a ja mela hodku na spani.

holky pristi tyden musim do te skoly, 4 dny od rano do vecera. Bude hlidat manzelova mamka a v sobotu moje mamka. holky nejen ze nic neumim a mela bych byt pripravena na laborky, ale ja to obrecim urcite to odlouceni. navic me to stve skrze kojeni. I kdyz mam pocit, ze mu prestava kojeni stacit, stahne obe prsa jako nic, pokud je nemam extrmne nalite, ale to s intervalama pres den 2 hodky a v noci 3 hodky nehrozi.

preju hezky vikend a jeste uzijte jakz takz teploty venku :) ja se tesim na odpoledni prochazku, venku je slunicko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
11.1.14 11:18

Holky, koupili jsme Hacku – je to fajn vynález, Mikuláš se v ní nechá pěkně uhoupat a spí, pro mě docela úleva, protože radši chvíli postát a houpat, než nosit a korzovat po bytě, protože moje záda už mají dost!
zatím jí máme jen provizorně pověšenou za rám od schodů, v pondělí už snad bude navrtaný háček do stropu a bude nám viset u sedačky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí