Poradna duly
Jana Čurdová
@Barčí1411 Terka taky toci hlavu spus na levou stranu. Usina tak, ale v noci uz ji toci i na druhou nebo ji ma rovnr, ale leva je preferovana ![]()
@kamkakamka no ta je uzasna a tech vlasku…
Tak bryndacky mame. Vypadaji super. Takze zitra odzkousim. Lill jsem pro zabaveni koupila takovy zviratka na zaveseni na sedacku nebo do postylky, takze vesele na ne cucelado ted. Tak snad se bude snazit otacet tu palicku.
Jinak mne taky staci polozit do postylky a spi. Vetsinou usne do 5minut, coz je desne fajn, protoze mi tim odpada uspavani a muzu jit k Emce na pohadku - ted cteme Dasenku
Desne se ji to libi.
No, jdu spat. Jsem dnes mrtva. Udelala jsem nakup v Ikee na zkrasleni obyvaku a kuchyne - doplnky, tak jsem si to tu nacancala a s panem bohem do postele ![]()
Ahoj holky, tak druhý den piju kmínový čaj, nechci nic zakřiknout, ale prdí jak o život, krásně
fakt zkuste, co vás trápí prdíky ![]()
Kami, to je pusinka, nasadit růžky a je to čertík ![]()
jinak my spíme při slabounké lampičce, nevím, je to zvyk i s Vikčou jsem tak spávala ![]()
@crazyidea
Je, ja se vcera nejak pretukla
To bylo samo na Tebe, promin @Schara ![]()
On je ten Sunar pry vic „zahustenejsi“, proto se ho davkuje nejspis min. Ja Nutrilon mela jen u Emci na zkousku, takze si popravde vubec nepamatuju kolik se tam dava. Ale je pravda, ze na kazdym UM jine znacky je to davkovani temer odlisne.
@Schara teda Filipek pekne pase
![]()
@kamkakamka ty blaaaaho, Jasminka dostava krasnou barvicku! Tatinek je uplne tmavej nebo jako Jasminka ted? Rick teda tolik tmavej neni, takze Lill bude pres zimu sejrata jako ja a v lete, kdyz bude se bude slunit, se opali proste krasne do hneda. Ale Po dedeckovi tmavsi asi nebude
Jinak jsem cekala u nas taky podobne haro, ale to se nekona - vlasku moc ma dost, ale teda to, co Jasminka, to neeee. Je teda uznasnacka ![]()
Vcera jsem tu byla jen na mob., takze dohanim radne reagovat az ted. Rick frci do prace a chrapal, tak jsem ho budila - Lill akorat vstala na prvni „snidani“ ![]()
Jo jeste k tomu usinani - mam stejne jako @kamkakamka - max mam rozsviceno na chodbe a to jeste privru vzdy dvere, nakrmim, polozim do postylky - vetsinou se na me jeste rechta (zasadne na ni nemluvim, max. PSSSST a SPAT!
- nacez se taky rechta
), zhasnu a do 5 minut je tuhon. Vstava nejdriv kolem 8hod. Odpoledne usina taky sama, ale to ji vic asistuju, protoze cim dyl je vzhuru, tim hur se ji usina. tak podavam dudlika treba 10×, nez se prestane vrtet a smrdlat a ja nevim co vse. Pak chrape. Ale uz ji staci pres den spat treba jen po 20 minutach
Vzhuru byva i ty 4 hodinky, ale jak rika Rick, mezitim je proste „on & off“ treba na 5 minut ![]()
@Barčí1411
a ty zvířátka na zavěšení jsi koupila taky v Ikee??
a jinak malá je tedy opravdu smíšek ![]()
Ahoj dámy ![]()
takže ad spaní - u nás se uhoupává
jinak to nejde. jakmile je malá „tužší“, nebo začne zívat a je trochu apatická, nesu do pokojíčku, zavinu do velké tetrapleny, dám dudlík a houpu na rukou, dokud nezavírá očička. pak ji, ještě bdělou, ale už skoro uspanou pokládám do postýlky a hladím po obočí a čelíčku, aby zavřela očička - někdy uspávám 10 minut, někdy hodinu. Postupně se snažim jí dávat vzbuzenější a vzbuzenější do postýlky, aby věděla, že v ní může/má usnout. Nějaký daní jen tak do postýlky neexistuje - okamžitě začne řvát a nepřestane, zkoušeli jsme. spí jen při světle na chůvičce - je to taková bludička, jinak tma… máme sovičku, takže spí cca od půlnoci do 8, ale tech 7-8 hodin v kuse dá, což je pohoda, naberu sílu ![]()
ad pasení koníků - jsem překvapená, jak krásně pase Filípek od Schary. OLivce to moc nejde :-/ vzteká se u toho a moc hlavu nezvedá. štve nás to, snažíme se s ní cvičit, ale holt je v tomhle opožděnější…Já ani nevím, jak často na tom bříšku denně má být a jak dlouho. třeba jí dáváme málo - ono je to naprd, min,. hodinu po jídle nemůže, protože by mi všechno poblinkala, takže na to zas tolik příležitostí není.
ad točení hlavičky - Oli si oblíbila jednu stranu, na boku mi nespí, jen na zádech, a má už šišatou hlavu
a to docela dost. takže spí teď se srolovaným ručníkem vedle hlavy, aby ji nedávala na tu svoji preferovanou, ale měla ji rovně nebo dávala na druhou…rovně už drží, na druhou stranu ještě moc ne…museli jsme ji i otočit v postýlce, aby byla obráceně a nutilo ji to na nás koukat z té druhé strany. Snad se jí ta hlavička zase spraví, fakt ji má na jedné straně placatou ![]()
jinak my, abychom toho neměli málo, máme tutově 3měsíční koliku - večer řev jak tur bez příčiny, náhle, hlavně po jídle, natahování nožiček, prdění, tlačení, mrzutost - díky bohu naštěstí aspoň usne a v noci spí, ale je to na nervy…
navíc stále nekakáme
naposledy v úterý pomocí rourky, a dnes je neděle. Včera jsme se ji pokusili vyroukovat znovu - moc plakala - a nic nevyšlo ven. ale trápí jí to a nás taky. Heřmánkový ani fenyklový čaj nezabírá
ve středu jdeme na prohlídku, tak to budu řešit dost naléhavě s doktorkou - Anti colics Nutrilon jí dávát nechci, hodně dětí po něm má zácpu, tak se bojím, abych ji nezabetonovala úplně. MOc už nevímne, co s ní. Dostává skoro 2 měsíce v kuse Bio Gia, Infacol, já piju fenyklovek čaj po litrech - ale je to všechno nějak k ničemu…říkám si, že kdybychm za tohle všechno neutráceli a nesnažili se, zda by to nakonec s ní nebylo stejné…no, ale možná by to s ní bylo ještě horší ![]()
dneska vstala levou nohou, řve od rána, nic jí není dobré. holt jí trápí to bříško…
@stephora ty nase holky jsou temer stejne, koukam - co se tyka paseni a otaceni… jeste prodavaji Nutrilon pri zacpe, kupovala jsem Lill, kdyz nekadila skoro 3dny a to je na UM. Maji v lekarne do max. 300kc. A je to to mensi baleni.
@crazyidea jojo, to jsem taky koupila v Ikee. Myslim, ze to stalo do stovky, max. 129Kc. Mala na tom muze oci nechat a pekne do toho pozduchuje ruckama
Jeste ale asi nevedomky, kazdopadne ji to zbavi a rechta se u toho jak koza ![]()
My dnes odpo vyrazime se sousedkou na solarko zahrat speky a provetrat vsechny 4 holky, tak se tesim. Boli me hrb, trochu si ho nahreju.
@stephora
tak u nás je taky problém s kakáním, Mikuláš sice občas zabere a něco vytlačí, nicméně i potom je ukňouraný, tak jsem zjistila, že on se prostě „nedokaká“, zkusila jsem rourku a vyjel z něj hned zbytek… a když vidím, že tedy tlačí a tlačí a nic, tak mu pomáhám, jinak je uplakaný, je třeba i vidět, že by spal, ale pořád se kroutí a tlačí, takže s kakáním v tom nejste sami, neboj. a dočetla jsem se, že ona to vlastně ani klasická zácpa není, že prostě jsou děti, pro které je první tři měsíce problém zkoordinovat to tlačení… taky se v úterý zkusím zeptat doktorky v poradně, jestli nezkusit nějaký čaj, že by mu mohl pomoct…
a s těma koníkama - taky si říkám, že je to problém vůbec stihnout, protože po jídle ho na břísko dát nemůžu, to by asi nedopadlo dobře, no a pak když začíná být po hodině, hodině a půl mrzutý, nastává uspávání a to když se povede, spí většinou do dalšího jídla a abych ho dávala hladového na pasení koníků je taky nesmysl, to je vzteklej… ale párkrát za den se zadaří a někdy to jde, někdy hůř…
@Barčí1411 ahoj, ja jsem to pochopila ze to neni na me, nevadi, aspon jsem se poucila, filipek bude na UM ted 4 dny co budu ve skole
tak se pekne nahrej ![]()
@stephora Filípek taky moc nekaka, jednou za 4 dny a to je pak naloz, den pred kakanim byva uz ale plactivy. Jinak pry u kojenych deti to byva a ja kojim porad, nutrilon davam obcas, jednou denne maximalne. jinak zatim nebylo potreba, to casteji kojim spis. Jinak na brisko dle dr mam davat tak 5× denne uz, tak davam tak 3× vic mi to nevychazi, ale mu se na brisku libi, doku d se neunavi a nema kebulku zaborenou pak
ma to rad hlavne po koupani nahatej kdyz mu mazu zadicka
jinak maly ma taky obcas asi koliku takhle vecer a je to mazec… neboj za par mesicu budeme jen vzpominat jake to s tema malyma miminkama bylo
i kdyz odejde kolika a prdiky, prijdou zuby ![]()
@Mája B jak ten kminovy cajik delas?? zkusila bych, piju fenyklovy po litrech a pomaha teda, dokonce i me
![]()
Holky, my rourkovali, ale z malé nic nevyšlo, i když rourka byla „umazaná“, takže hovínko tam je, ale ona ho nevytačí
strašně dnes pláče…byli jsme dvě hodiny na rpocházce, to naštěstí prospala, ale jinak doma pořád pláče, ať děláme co děláme…dneska jsme pěkně na nervy oba… a aby toho nebylo málo, po kojení teď v půl 2 hodila šavli…sice je OK a smále se po tom, ale to zvracení obloukem asi nebude nic dobrého…t asi jak furt plakala ![]()
Uvažuju o tom, že od začítku je malá na dokrmu Nutrilonem a vlastně od 4 týdně trpí na bolení, tak jestli to není tím mlíkem
ale přechod na jiný by to mohl ještě zhoršit. Nevím, co dělat. Zda to zkusit nebo nechat NUtrilon. A na jaké mléko vlastně přejít, abych jí neublížila… ![]()
@stephora
ty přechody UM jsou těžký, já to taky pořád řeším (např. tady s @Barčí1411), jenže já už nekojím vůbec, čtrnáct dnů byl Mikuláš na Nutrilonu Anti-Colics a včera jsme přešli na Sunar Nutrasense a je pravda, že včera odpoledne zase víc plakal, ale dnes už to není tak strašné, navíc už se sám dvakrát vykakal (sice s velkým úsilím, ale sám!), což u Nutrilonu se mu za celých těch čtrnáct dnů povedlo jen dvakrát, navíc se mi teď zdá, že i to kakání je takové „hezčí“ (nevím, jak to přesně vyjádřit), na Nutrilonu to bylo hodně zelený a smradlavý, od včera kaká žlutě, asi tak jako když byl ještě kojený…
@stephora s tema malejma spuntikama to neni jednoduche, na Filípka taky rourka nezabirala, i kdyz ji mel umazanou a u prdeni mel spinavou prdelku a smrdel, no ale vetsinou to je predzvest, ze bude v blizke dobe kadit. a taky je plactivejsi, zkousela jsi mazat brisko pupíkem? ja kazdy vecer masiruju brisko po koupani a pokud dyl nekadi nebo se mi zda ze neprdi dostatecne tak mazu tim pupikem. co se tyce zmeny UM, tak neporadim, ale asi bych klidne zavolala dr. a zeptala se, a im taky casto volam a ptam se ![]()
jinak filipek mel ted po kojeni taky zachvat brecici, on zas malo krka, tak ho to asi tlaciva a navic v nem tak strasne skrunda, tak se kroutil a propinal, ted smudlik usnul, dneska teda spi hodne, tak se desim jaka bude noc ![]()
dneska tu byla kamaradka s briskem, tak jsem si tak vzpomnela, jake to bylo pekne ![]()
@crazyidea já koupím jeden Hipp Bio Combiotic, všechnxy maminky tu na něj pějí chválu a hodně jich přecházelo z Nutrilonu, kterej jejich děti betonoval…Jedna krabice stojí kolem 150,– a je to 350g, za vyzkoušení nic nedám, už jsem se rozhodla…já kojím celý den MM, jen večer nemívám mlíčko a tak dokrmuju tím Nutrilonem, takže budu dokrmovat Hippem a uvidíme - maminky si to v jiných diskusích chválí, že jim po tom děti dobře kakají…
jinak s Barčí my jsme dlouhodobě v kontaktu na facebooku ![]()
@Schara Pupík je na denním pořádku! já vlastně už ani nemám den, kdy bych malou nenamasírovala, neprocvičila nožky…vlastně to dělám už u každého přebalování a Pupík min 5× denně…Já se modlím k bohu, opravdu, aby se už vykakala
moc si přeju, aby se jí ulevilo. Bojím se noci, bojím se večera, protože pořád knourá, tlačí, svíjí se… a to dostává už 1,5měsíce Bio Gaia kapičky a infacol před jídlem… no, s tím Hippem - zkusím to, horší to snad nebude…