TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1331
13.1.14 16:08

@Schara jj vlasatce mame poradneho :-) v sedmi tydnech mel 61cm a 5100g. Uz jsme zacali vyrazovat nejake oblecky, mi prijde, ze nejak rychle najednou vyrostl. A taky uz budeme muset prejit na pemprsky trojky, jen co dojedeme jeste pulku balicku dvojek, prijde mi ze uz mu zacinaji byt taky tesnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.1.14 16:56

@Deeh na trojky 8o malej ma 5kg taky a dvojky pliny mu protikaji, takze je na jednickach :nevim: zatim jak je dlouhy tak nema zadne faldicky. no nevim teda, ale kdyby hladovel dal by to snad nejak najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
13.1.14 16:58

@Schara jeee, tak to Ti zavidim. Ja muzu byt na slunicku nonstop, ale krom toho, ze se pekne pripecu, se nic nestane. I kdyz je pravda, ze po porodu s Emcou jsem se opalovala mnohem lip, ale porad nijak extra. Tak kdo vi, jak to bude letos. Ale do leta bych chtela nejak vypadat, at neletim do Portorika jako sejra :lol:

@Deeh no to je zlaticko a teda fakt vlasacek :srdce: Jinak Lillinka je mensi, ale Pampersky 3 uz jsem koupila - dnes druhy balik. Taky mi prislo, ze ji ty dvojky uz skrtily a u posledniho baliku mi jich dost procurala :nevim: Tak uz je skoro mesic na „trojkach“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.1.14 17:02

@Barčí1411 no jo vy vlastne poletite na vylet :) a jak dlouho tam budete? no je pravda, ze kdyz porovnam vase deti s mym raubirkem :srdce: tak jsou pekne oplacany (myslim to v dobrem slova smyslu :) ) me prave procuraval 2 jak mu byly volne. no musim ho asi vic vykrmit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
13.1.14 17:07

@Schara to jeste nevim :nevim: Ja s holkama ale minimalne na mesic - je tam dost velkej casovej posun, tak at neni moc zmen narychlo. Ale uvidime.
No jo, Lill je docela oplacana. Pacicky ma pekne spekatoucky oproti Filipkovi a to si vezmi, ze je o mesic driv narozena a jak to pekne dohnala :lol: Ale taky je uz jen na UM - na Sunaru, to je „zradlo“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
13.1.14 17:30

@Barčí1411 tak ma byt po kom vlasaty, protoze oba s manzelem mame vlasu spousty.
Prave, ze mi taky prijde, ze ho tydvojky dost skrti u nozicek a dneska jsem ho uz 2× prevlekala, ze to plenkou vyteklo ven a to mi zacalo delat az ted par dnu.
Jeee a kdy poletite, taky bych si to nechala libit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
13.1.14 19:10

Zdravíme se Samem po hektickém pondělku :kytka: Dopoledne jsme jeli do nemocnice kvůli očkování proti TBC, abychom se dozvěděli, že zbytečně - dělala se dnes jen tuberkulínová zkouška, kterou dělají jen větším miminkům. Na samotné očkování jdeme ve čtvrtek. Nakonec jsem se po velkém hloubání a s těžkou hlavou rozhodla, že dáme jako první TBC a odsuneme tím hexy, které jsem po načtení různých článků vyhodnotila jako pro miminko náročnější na zvládnutí (po TBC by se tři měsíce nemělo ničím očkovat) :nevim:
Po obědě jsme pak byli v poradně, vyšlo nám to přesně na šest týdnů - Samík neroste zatím moc do délky, má 54 cm (z 50), ale nechtěl natáhnout nohu, ale na váze přibývá statečně 4,44 kg (z 3,05), takže spokojenost :)

Ptala jsem se na přebalování v noci, prý přebalovat mám, protože by Samík jinak byl v jedné plence 10 hodin, což je moc. Míváme přes noc nejčastěji dva pětihodinové intervaly, z kterých nám teda bohužel vždy minimálně hodinu a půl zabere přebalení, kojení a uspávání. Takže když spím dvakrát tři a půl hodiny, je to bezva :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
13.1.14 19:18

@Schara Ať to ve škole uteče a není ti moc smutno :hug:
My taky máme skoro plešounka ;) Akorát nemá vyleženou lysinku vzadu, ale začly mu obývat vlásky od čela dozadu - tam je asi má vyhlazený, jak ho hladím při uklidňování a uspávání :mrgreen: A to ho hladím jemně, nijak netlačím :)

@Barčí1411 Jů, výlet do Portorika si moc užijte, to bych si asi taky dala říct :dance: Manžel už pomalu kouká na novou práci a navrhoval mi jako potenciální místo zaměstnání Nepál :mrgreen: Tam by se mi sice líbilo moc, ale nevím, jestli takhle hned s malým miminkem. Naštěstí prošvihl termín přihlášek.

Jo a plenky, my jsme taky na dvojkách, bílý Pampersky jsou v pohodě, ale zelený mi přijdou dost akorát přes bříško, tak už mám taky pak nakoupený trojky. :nevim: My navíc máme spotřebu nižší, tak nám zbytek dvojek ještě nějakou dobu vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.1.14 19:23

No tak to nechapu, ze ho mam narvanyho v jednickach :nevim: a uplne v pohode.

@Iškaa bud rada, ze vstavas v noci jednou, ja vstavam od pulnoci do 2 (zalezi na malem) a pak kazde dve hodiny :mrgreen: a prebaluju ho pred kazdym kojenim. Pokud teda nejdu kojit po hodine :) jinak ti vyrostl pekne 4cm za 6 týdnu, filipek vyrostl 5cm za 6 tydnu, to je skoro stejne a taky pribral zhruba stejne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
13.1.14 19:43

Ještě obrázky s naším trpaslem, když mělo zrovna svoji klidnou roztomilou chvilku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
13.1.14 19:45

Ahojky,

tam my balime do Pampers dvojek bilych, zelene mi nesedi a nejhorsi jsou Huggies…Takove ty levne z drigerii nejsou spatne, ale vyjdou casto skoro stejne draho a jsou to desna prkna tlusta oproti pamperskám…

jinak jsem dnes dala dokrm Hipp Bio Combiotic, tak drzte palce, aby berunka neměla boleni…netusim, za jak dlouho se mohou objevit problemy…mlicko voni a chutna mnohem lepe nez Nutrilon, vypila mi ho v pohode, zdalo se mi, ze ji chutna…pak usnula a neblinkala, ale ani nekrkala…Hipp si tu na emimi v diskusich chvali nejvic, tak snad sedne i nam a nebude proplakana noc a den a kolika… strasne dlouho sjem se odhodlavala tu UM zmenit - jde jen o dokrmeni vecer a na noc, klasika…

jinak ja zobu homeopatika ricinus communis 5CH na zvyseni laktace a prijde mi, ze mam mlika jeste min… :nevim: :zed: vcera jsem prikrmila jen na noc a dnes uz v 7 :-( braly jste to nektera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
13.1.14 19:45

@Iškaa krasne miminko :) :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
13.1.14 19:46

@Schara By se podle našich mrňousů mohly dělat tabulky ;)
Já si na to vstávání jednou za noc úplně nestěžuju, ale často slyším, jak se musím vyspat, když vydrží po pěti hodinách, což ne vždycky platí 8o Každopádně mu spánek až o hodinu prodlouží včasné dodání dudlíku při začátku nočního vrtění se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
13.1.14 19:51

@stephora Palce držím, snad to bude změna k lepšímu :hug:
Teď koukám na metřík, že jsou Oliv už dva měsíce a týden - to to neuvěřitelně letí - vždyť nedávno jsi řešila, že ti nechtějí dát termín na císaře a najednou budete mít už za tři týdny ukončení tři měsíce 8o :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
13.1.14 20:14

Ahoj holky. Vidím, že máme všechny podobné starosti. :mrgreen: My jsme s malou trajdaly po městě a na kávičce. Už jí učím odmalička kávičkovat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Holky, a chodíte už s dětmi všude? Myslím po obchoďácích apod.?
Já používám taky zatím pampers 1 newborn, ale dodělám balení a chci přejít na 2. Jaké kupujete? Bílé nebo zelené???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí