Poradna duly
Jana Čurdová
@Schara jj vlasatce mame poradneho
v sedmi tydnech mel 61cm a 5100g. Uz jsme zacali vyrazovat nejake oblecky, mi prijde, ze nejak rychle najednou vyrostl. A taky uz budeme muset prejit na pemprsky trojky, jen co dojedeme jeste pulku balicku dvojek, prijde mi ze uz mu zacinaji byt taky tesnejsi.
@Deeh na trojky
malej ma 5kg taky a dvojky pliny mu protikaji, takze je na jednickach
zatim jak je dlouhy tak nema zadne faldicky. no nevim teda, ale kdyby hladovel dal by to snad nejak najevo.
@Schara jeee, tak to Ti zavidim. Ja muzu byt na slunicku nonstop, ale krom toho, ze se pekne pripecu, se nic nestane. I kdyz je pravda, ze po porodu s Emcou jsem se opalovala mnohem lip, ale porad nijak extra. Tak kdo vi, jak to bude letos. Ale do leta bych chtela nejak vypadat, at neletim do Portorika jako sejra ![]()
@Deeh no to je zlaticko a teda fakt vlasacek
Jinak Lillinka je mensi, ale Pampersky 3 uz jsem koupila - dnes druhy balik. Taky mi prislo, ze ji ty dvojky uz skrtily a u posledniho baliku mi jich dost procurala
Tak uz je skoro mesic na „trojkach“.
@Barčí1411 no jo vy vlastne poletite na vylet
a jak dlouho tam budete? no je pravda, ze kdyz porovnam vase deti s mym raubirkem
tak jsou pekne oplacany (myslim to v dobrem slova smyslu
) me prave procuraval 2 jak mu byly volne. no musim ho asi vic vykrmit ![]()
@Schara to jeste nevim
Ja s holkama ale minimalne na mesic - je tam dost velkej casovej posun, tak at neni moc zmen narychlo. Ale uvidime.
No jo, Lill je docela oplacana. Pacicky ma pekne spekatoucky oproti Filipkovi a to si vezmi, ze je o mesic driv narozena a jak to pekne dohnala
Ale taky je uz jen na UM - na Sunaru, to je „zradlo“ ![]()
@Barčí1411 tak ma byt po kom vlasaty, protoze oba s manzelem mame vlasu spousty.
Prave, ze mi taky prijde, ze ho tydvojky dost skrti u nozicek a dneska jsem ho uz 2× prevlekala, ze to plenkou vyteklo ven a to mi zacalo delat az ted par dnu.
Jeee a kdy poletite, taky bych si to nechala libit ![]()
Zdravíme se Samem po hektickém pondělku
Dopoledne jsme jeli do nemocnice kvůli očkování proti TBC, abychom se dozvěděli, že zbytečně - dělala se dnes jen tuberkulínová zkouška, kterou dělají jen větším miminkům. Na samotné očkování jdeme ve čtvrtek. Nakonec jsem se po velkém hloubání a s těžkou hlavou rozhodla, že dáme jako první TBC a odsuneme tím hexy, které jsem po načtení různých článků vyhodnotila jako pro miminko náročnější na zvládnutí (po TBC by se tři měsíce nemělo ničím očkovat) ![]()
Po obědě jsme pak byli v poradně, vyšlo nám to přesně na šest týdnů - Samík neroste zatím moc do délky, má 54 cm (z 50), ale nechtěl natáhnout nohu, ale na váze přibývá statečně 4,44 kg (z 3,05), takže spokojenost ![]()
Ptala jsem se na přebalování v noci, prý přebalovat mám, protože by Samík jinak byl v jedné plence 10 hodin, což je moc. Míváme přes noc nejčastěji dva pětihodinové intervaly, z kterých nám teda bohužel vždy minimálně hodinu a půl zabere přebalení, kojení a uspávání. Takže když spím dvakrát tři a půl hodiny, je to bezva ![]()
@Schara Ať to ve škole uteče a není ti moc smutno ![]()
My taky máme skoro plešounka
Akorát nemá vyleženou lysinku vzadu, ale začly mu obývat vlásky od čela dozadu - tam je asi má vyhlazený, jak ho hladím při uklidňování a uspávání
A to ho hladím jemně, nijak netlačím ![]()
@Barčí1411 Jů, výlet do Portorika si moc užijte, to bych si asi taky dala říct
Manžel už pomalu kouká na novou práci a navrhoval mi jako potenciální místo zaměstnání Nepál
Tam by se mi sice líbilo moc, ale nevím, jestli takhle hned s malým miminkem. Naštěstí prošvihl termín přihlášek.
Jo a plenky, my jsme taky na dvojkách, bílý Pampersky jsou v pohodě, ale zelený mi přijdou dost akorát přes bříško, tak už mám taky pak nakoupený trojky.
My navíc máme spotřebu nižší, tak nám zbytek dvojek ještě nějakou dobu vydrží…
No tak to nechapu, ze ho mam narvanyho v jednickach
a uplne v pohode.
@Iškaa bud rada, ze vstavas v noci jednou, ja vstavam od pulnoci do 2 (zalezi na malem) a pak kazde dve hodiny
a prebaluju ho pred kazdym kojenim. Pokud teda nejdu kojit po hodine
jinak ti vyrostl pekne 4cm za 6 týdnu, filipek vyrostl 5cm za 6 tydnu, to je skoro stejne a taky pribral zhruba stejne ![]()
Ještě obrázky s naším trpaslem, když mělo zrovna svoji klidnou roztomilou chvilku ![]()
Ahojky,
tam my balime do Pampers dvojek bilych, zelene mi nesedi a nejhorsi jsou Huggies…Takove ty levne z drigerii nejsou spatne, ale vyjdou casto skoro stejne draho a jsou to desna prkna tlusta oproti pamperskám…
jinak jsem dnes dala dokrm Hipp Bio Combiotic, tak drzte palce, aby berunka neměla boleni…netusim, za jak dlouho se mohou objevit problemy…mlicko voni a chutna mnohem lepe nez Nutrilon, vypila mi ho v pohode, zdalo se mi, ze ji chutna…pak usnula a neblinkala, ale ani nekrkala…Hipp si tu na emimi v diskusich chvali nejvic, tak snad sedne i nam a nebude proplakana noc a den a kolika… strasne dlouho sjem se odhodlavala tu UM zmenit - jde jen o dokrmeni vecer a na noc, klasika…
jinak ja zobu homeopatika ricinus communis 5CH na zvyseni laktace a prijde mi, ze mam mlika jeste min…
vcera jsem prikrmila jen na noc a dnes uz v 7
braly jste to nektera?
@Schara By se podle našich mrňousů mohly dělat tabulky ![]()
Já si na to vstávání jednou za noc úplně nestěžuju, ale často slyším, jak se musím vyspat, když vydrží po pěti hodinách, což ne vždycky platí
Každopádně mu spánek až o hodinu prodlouží včasné dodání dudlíku při začátku nočního vrtění se ![]()
@stephora Palce držím, snad to bude změna k lepšímu ![]()
Teď koukám na metřík, že jsou Oliv už dva měsíce a týden - to to neuvěřitelně letí - vždyť nedávno jsi řešila, že ti nechtějí dát termín na císaře a najednou budete mít už za tři týdny ukončení tři měsíce
![]()
Ahoj holky. Vidím, že máme všechny podobné starosti.
My jsme s malou trajdaly po městě a na kávičce. Už jí učím odmalička kávičkovat.
Holky, a chodíte už s dětmi všude? Myslím po obchoďácích apod.?
Já používám taky zatím pampers 1 newborn, ale dodělám balení a chci přejít na 2. Jaké kupujete? Bílé nebo zelené???