Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj ženy ![]()
Barůůů, brzy se uzdravte, Vikča mi taky nakazila Maxíka a oba rýmujou
hnus počasí, vůbec nevím, jak dlouho s ním mám procházkovat v takovým hnusu!!!
My taky pokřtíme, ale až bude tepelji, klidně v létě, ještě do kostela v této zimě…brrrr…
Kami, to je divnej farář, tady ve všech kostelích se dá příslib-vezmeme se v budoucnu a oni dítě pokřtí, manža k tomu vza´h nemá, já křtěná sem, v kostele jsme se nebrali…
@Mája B ahoj, u nás už přestalo foukat
aspoň něco. Jinak ven jsem s malym chodila normalne na dvě hodinky
mu bylo v kočárku dobře a teplíčko
chápu, že horší to je když máš sebou Vikču, ta není před tím mrazem a vichrem tak chráněná, jak ty mimina v kočáru ![]()
holky co kojíte, jak často kojíte? vím, že každé mimi je jiné
jen mě to zajímá, já každé dvě hodiny (obě prsa), krom venkovní prochajdy, to vydrží tři hodiny.
@Mája B joo, dve smradatka jsou proste v tomhle „za trest“
Holky to na sebe prskaji navzajem. Alespon si Lill zvykne na vsechny ty nase bacili
JInak ja v tomhle hnusu ven moc nechodim. Ema se venku nudi - v bahne si moc nepohraje, piskoviste jsou taky
Kdyz tu byl snih, tak to byla jina… Stacilo ji se v nem valet. Ted uz je tu zase cvachta. Takze pokud nemusim, nikam nejdu. Taky na to nemam tolik casu. A na pul hodky to snad ani nema smysl nekam chodit. To mi nestoji sejit ty 4 poschodi
Spis Rick vyvetrava devcatka treba na 4 hodinky ![]()
Ahoj holky ![]()
tak to moje kojení jde pomalu ale jistě vy víte kam
už vlastně kojím jen cca 3× denněm, hlavně ráno, to s mi prsa ještě nalejou mlíčkem. je mi to líto, ale nenadělám nic. Chci mít spokojené a ne hladové miminko. Navíc Oli to moje mlíčko blinká, umělou nikdy
Ale ten Hipp jí sedí, to jsem ráda - jen mě štve, že musíme UM kupovat, mlíčko z prsu bylo zadarmo - jenže to pachtění se a snažení, abych měla vlastně stejně málo na celý den kojení, to za to nestojí.
Jen se budu muset naučit s tou UM nějak pracpvat - vybírat krámy, kde maj přebaloák, případně kde se dá UM ohřát, nebo tahat termosku…
holky, co máte mimi na UM, jak to provozně děláte, když jste z domu pryč déle než 3 hodinky? termoska s teplou kojovodou a odměřený prášek sebou?
@stephora z toho, ze prestavas kojit si nic nedelej
hlavne ze je Oliv spokojena a ne hladova jak pises
udelala jsi podle me maximum
navic porad se kojit snazis a mate za sebou uz skoro tri mesice, to je uz pekna doba ![]()
jinak ja teda ted trosku zamachruju, ze jsem uz 2 tydny nedokrmovala
jsem rada, hlavne v noci
vlastne nedokrmuju od doby, kdy jsem domu koupila nutrilon anti-colics, protoze ten obyc nevyhovoval. ale tak aspon je doma pro pripad nouze ![]()
nekde jsem tady v diskuzich cetla, ze maminky nosi vodu ohratou v termosce
zkus i pohledat v diskuzich ![]()
@Barčí1411 ja jsem rada zase za kazdou prochazku venku, chodim porad pokud vylozene neleje, nechumeli a neni -10 ![]()
@Schara jojo, udělala jsem max, vím to. jen se nerada vzdávám. Malovala jsem si, jak budu kojit do 8 měsíců, jak to bude pohodlné a zadarmo, ale stálo mě to moc sil a stejně to nestačilo - odsávat i v noci, čaje, homeopatika, přikládat neustále, hodně pít…nic nepomáhalo
Ono ty peníze za kojočaje a gravimilk a podobné volovinky vlastně vydali pomalu za cenu UM ![]()
jdu na diskuse hledat tipy, jak na to ![]()
holt sebou budu na prochajdy a nákupy tahat další krámy ![]()
a gratuluju, že ses tak rozkojila! ![]()
@stephora dekuju… delala jsem to same, a i kdyz vezmu odsavacka 2800kc, kojo caje, homeopatika a gravimilky, tak to vyslo podobne jako um, to mas naprostou pravdu, je pravda, ze tohle je pohodlne hlavne v noci a na cesty
nic si z toho nedelej, nekdo koji dva roky a nekdo vubec a nemyslim, ze by to na tech detech bylo videt, ktere je kojene a ktere ne ![]()
@Schara Oli určitě bude mít to nej, co může dostat - si říkám, že to UM je složením určitě zdravější, přecejen pořádně nejím, neberu žádné doplňky s vitamíny… ![]()
a přesně jak říkáš - moje odsavačka stála 3500, mám Avent, kojočaje 40kč/ks a min jeden týdně, pak fenyklovej, toho jsem vypila taky krabku týdně, gravimilk, homeopatika…minimáně 4 tis, to je na 4 měsíce UM - člověku to ani nedojde!
@stephora no tak to ja jsem se teda rozjedla hodne. den bez obeda neexistuje a mezitim taky porad neco a vcera jsme meli s muzem i pizzu, ta byla
jinak si teda hlidam abych nejedla nadymavy jidla, a na to jak doslova zeru ani nepribiram
![]()
@Schara jo, tak to ja s Emcou chodila ven taky porad
![]()
@stephora - Lill vydrzi bez UM 5 hodin, kdyz spi v kocare, tak i 6 hodin. Jinak mam termotasku od Aventu a z domu vetsinou odjizdim hned po nakrmeni a dalsi davam do termotasky - teply mi tam ty 4hodiny vydrzi - varici voda + zasobnik na UM. krmim v kocare, popr. v sedacce, tu beru vic nez korbu - na nakupy atd… Obcas krmim i v Albertu, jen tak na stsojaka.. Holt si nesednu a Lill spokojene basti v sedacce
V tomhle mi spis vadilo kojeni, protoze jsem musela hledat misto, kam si sednu a nakojim. Jinak se mi jeste nestalo, ze bych musela resit ohrivani UM
Ale je to hodne o nejakym planovani, v kolik se jede a vzdy musim malou nakrmit tesne pred odjezdem ![]()
@stephora my to mame podobne jako Barci. Vetsinou vse planuju, ze vychazime po jidle a kdyz vim, ze se na dalsi jidlo nestihnem vratitam v termoscr prevarenou vodu a idsypany UM. Pak jen smicham… ale my zatim nikde na verejnosti krmit nemuseli, to spis na navstevach…
@Barčí1411 Barčí, qa kde koupit zásibník na UM a jaký? já přemýšlím o tom od Aventu, ale skoro nikde ho nemaj… ![]()
@Barčí1411 no je pravda, ze vy uz se oblikate 3 a chapu, ze to neni uplne brnkacka se vseci nejak rozumne rychle nabalit do „kombinez“ tak aby se nekdo mezitim totalne neopotil
v lete az clovek vyrazi v sortkach a ted hend to bude paradicka ![]()
holky budete nekdo chodit s detma plavat? ja bych chtela na jare zkusit nejaky kurzik ![]()
@stephora mrkni na www.fidex.cz
a nebo se optej v lekarne, u nas kdyz neco takoveho nemaji, tak mi to objednaji, ale neco maji drazsi nez na tom fidexu ![]()