Poradna duly
Jana Čurdová
Holky tak ja ted diky vam zjistila, ze tam je nejaka novorozenecka vlozka
jsem si rikala jak se tam to dite vejde treba za mesic
![]()
jinak tady je brutalni ledovka ![]()
@Schara U nás je moc hezky. Sice nesvítí, ale v noci napadl poprašek, tak bylo krásně bílo, včetně posypaných stromů, a díky sněhu to neklouže. Byli jsme venku skoro dvě hodiny a bylo to jako v pohádce, jak jsme šli mezi těmi zasněženými stromy. Moc jsem se dneska procházku užila ![]()
@stephora kolik davas UM?
@Iškaa tady sice sviti slunicko, ale fouka poradny fukar a zima je, brrrrr. Ale zase je to hezky, jak je vsude bilo.
Taky jsem premyslela, jestli uz neni pomalu cas vyndat tu novorozeneckou vlozku, protoze uz se tam sotva posklada bobek
.
Od minuleho tydne se Venousek pokousi jakoze plazit… kdyz ho dam na pupek, tak nejdriv chvilku kouka, co se kde deje, hlavu uz drzi uplne sam, ale po chvilce se zacne nudit a zkousi pak zvedat se na nohy az ma uplne nadzvedle telicko a jakoby se zkousi odrazet…neni to nejak moc brzo???
@stephora nic si nedelej z toho, ze znervoznis, kdyz Oliv place dlouho a hodne. Ja jsem taky pak uz nervozni, nevim jak mu pomoct a hlavne co mu je. Kdyz uz place nepricetne, tak ho boli brisko, ale obcas taky nevim co s nim. A to vsude pisou, ze uz ted poznam proc dite place, houby s octem
ja to teda obcas nepoznam.
@Schara vypada to, ze se to bude dnes vecer opakovat
pritom pres den byla OK, tak jsem doktorku neresila
rupnou mi nervy, fakt…zítra navíc jsou tam az pozdeji, nemůze me odezt pritel, tak budu muset busem a nejezdi tu nizkopodlazni, takze se budu muset nekoh prosit, aby me pomohl do schodu…ach jo ![]()
@stephora a nemuze mit tu koliku kdyz tak place jen vecer? nebo ma vyraznou teplotu? nemuze mit ten rustovy spurt?
to mi rekni ze po Praze jeste nejsou nizkopodlazni busy
to neni moc bezbarierove teda. neboj ale on se nekdo ochotny najde, nejsou vsici bubaci
preju pevne nervy, ja mam filipka vecer taky trochu protivu…
holky ja ucite deti usinat pokud neusinaji sami?? ja uz mam ruce jak opice ![]()
@Schara ony to budou asi zuby
se picnu, vše si vyžerem s ní, fakt ![]()
jinak já prostě položím do postýlky a za chvíli odejdu. jo a rituál, každej večer stejnej - třeba u nás je to přebalit, zavinout, pohoupat, dát do postýlky…za 10-14 dni si zvykla, že pak už se spí…
@stephora chudackove
Projela jsi ji dasne? To poznas jestli jsou to zuby, bude na nich mit doooost vyrazny boule a vetsinou i ta teplota trochu vyleze. Zkus v lekarne koupit masticku na dasnicky a pri tomhle velkym placi ji maznout pres dasne - chladi, takze prcek se vetsinou na chvili uklidni. Ale bez zjisteni duvodu PROC, bych ji cipky nedavala. Dr. mi rikala, ze ji tim zbytecne odbouravam imunitu a kor, kdyz nevim, co ji je. Drzim palecky, aby to zoubky jeste nebyly a aby to byl spis spurt - Lill ma podobne reakce cim je vetsi tim vic pri spurtu rve a neda se uklidnit.
![]()
@Barčí1411 dasne neotekle, ale mam pocit, ze ty zoubky tam citim! ma na dasnickach takove bile plosky asi tri uz dlouho…navic se zklidni po zuzlani cehokoliv, ale sama si jeste napr. zuzlaci kolecko z lednicky neumi podrzet. Teplotu nemame, hlad taky ne (spurtik vylucuju, sni jen svoji davku a dalsi odmita…)
cipek jsme ji dali jednou, vcera uz ne. Poradim se samo s MUDr. Ty masticky jsou bohuzel az od 5 mesice ![]()
Štěpi, no možná to zuby budou, já s tímhle taky byla u doktorky a zuby to nebyly, i když jsme to na ně sváděly až do 8mi měsíců
to bílý tam taky Vikča měla, ale prostě byla uřvaná no…
mě malej ječí a prdí pravidelně od půl 8. do půl 9. večer, tak si zaječí, a pak spí
člověk si zvykne na všechno, ale není to pravidelně ![]()
@stephora hm, my mely to same - Emca teda, jak pise @Mája B a zuby vylezly az v 8 mesicich - na zacatku 8m prvni zub! Az od 5m?
Ty jo, vydrz, ja zaptram v pameti, jak se jmenoval gelik, co jsem mela pro Emcu - byl snbad uz od ukoncenyho 1.mesice. Takova pruhledna tubicka malickata to byla a ten gelik v tom byl desne dobrej ![]()
Jsem byla venku s holkama. Svitilo slunicko a potrebovala jsem na postu, tak jsme byly asi 2 hodky venku - Emca se zapichla u skolky se sousedkou Emickou - mela zrovna ve skolce „venceni“, tak si povidaly pres plot asi pul hodiny ![]()
@Barčí1411 no kdybysis vzpomnela, budu rada
jinak ja znam CalGel a ten je od 5M ![]()
dnes je Oli klidna, ale vecer to zas prijde - masiruju ji dasnicky, drzi, dokonce mam pocit, ze se ji to libi ![]()
@Mája B nechci si zvykat
ale co mi zbude, ze…uvidime…vcerejsi vecer uz byl lepsi, tak uvidime. Oli je plactiva vic nez obvykle, ale sand bude dobre ![]()
@Deeh 90-150ml podle toho, jak chce - udelám 90 a pak pripadne pridelavam po 30tkach, abyh to nevxylejvala…ted si to pisu, abych vedela, kdy jak prumerne pije…dopoledne ma vetsi hlad… Rano jeste kojim, ale mlicka dnes bylo malo, dokrmovala jsem 30ml…
@stephora ja budu smejdit po netu jestli tam najdu ten obal - podle toho poznam jestli to bylo ono nebo ne. CalGel to urcite nebyl, to si jsem jista. Ten „nas“ byl malicka, fakt pidi tubicka s pruhlednym gelikem - z citrusu, krasne vonel a dobre chutnal ![]()