Poradna duly
Jana Čurdová
Holky budu mit dotaz, nebo jen můj opožděnej postřech.
Koupila jsem si oranzove pampers velikost 4 a jsou 7-18 kg, pritom ostatni pampers jiny druh stejna velikost jsou 7-14 kg nechapu to
, nevite jestli jsou ty oranžové i do 14 kg?!?
A druhý postřeh… Byla jsem nemile překvapena že pampers premiovky jsou od velikosti 4, jiné než 1,2,3 nemají ani tu sítku
, du zkusit zapatrat z jakého důvodu.
@Barčí1411 nekdy je ta cesta k miminku narocnejsi, ale oproti tobe jsem to mela jestejednoduchy. Nam na zadny problem nikdy nastesti neprisli, takze to byl asi jen blok v hlave, proto jsem fakt zvedava, jak to bude s druhym. Doufam, ze ten blok je uz pryc!
@Nikkolla no to snad ne, ze bile papmrsky jsou od ctyrky jine, to se na ne budu muset jit podivat, uz mam dva balicky koupene.
@Nikkolla @Deeh jj, už jsem o těch bílých pamperskách slyšela víckrát, že od 4 to už je o dost horší, myslím, že je to tady i v recenzích. Trojkama s nima končím a pak už jen AB.
@Ťouk
Taky jsem si to už našla… každopádně mám už 5 balíku ve skříni. Tak snad to bude dobre ( zatim v poho - jen mi tam opravdu chybi ta sitěčka ) ![]()
Holky jak s tim uzamcenim?? Ted jsem nekde cetla… Že jde vytvořit novou už zamklou napsat adminovi a ten tu starou nakopiruje do te nove. No a pak smaze tu starou.
Jeste se nak domluvte kdo by byl spravcem - ja tu jsem prece jen kratce tak se ani nenabizim ![]()
Tak jsem se zastavila v Kaufu pro ty bile pampers, vzala jsem 2 baliky, 72 ks za 279,– nadherna cena!!! Mame jeste vel. 2. Ty bile jsou super. Tak diky za typ.
Dnes jsem byla cely den s kamoskou v Hostivari u prehrady, jsem znavena. ![]()
Jinak s tim uzamcenim asi zatim nic, zakladatelka mi nic nenapsala, tak admin asi nereagoval. Nevim, jak to chodi.
Pokusim se mu napsat sama, jo??? A jdu na to hned! ![]()
@Deeh @Barčí1411 holky my mame Terezku pres IVF, 4 roky to neslo, tak nam pomohli ![]()
Holky, jak vám teď usínají děti? Jasmínka mi dřív usínala sama, teď už však sama spát nechce, takže jsem ji zkoušela uspávat v posteli, ale to bylo hrozně zdlouhavé a ne vždy se to podařilo. Uspávám ji teď v kočárku, usne většinou do 5 minut, pak ji převezu do ložnice, a když se vzbudí na první noční kojení, tak ji šupnu do postýlky a spí v ní do rána. Zkoušela jsem ji přenášet hned po usnutí z kočárku do postýlky, ale to se vždy vzbudila a vše nanovo. Po tom prvním kojení už to zvládne. Jinak mi to zatím nejde. ![]()
@kamkakamka
tak přes den Mikula usíná jen v té Hace, navečer když už je asi hodně unavený, tak s ním většinou David skáče tak hodinu na balónu, no a po koupání večerní usínání jak kdy - včera například usnul sám, ale to se stává výjimečně, většinou ho houpáme na ruce a to usne tak do 10minut a po přendání do postýlky spí a neprobudí se. budí se až kolem páté na jídlo a po něm usne úplně v pohodě hned po položení do postýlky a teď, po posunutí času vydrží ještě spát tak do půl osmé, osmé. ale upozorňuji, že navíc musíme Mikulu ještě zavinovat, jinak jak máchá rukama, tak ho to spíš znervózňuje a taky nám při spaní jede bílý šum, takže mě už z toho solidně hrabe ![]()
@kamkakamka kami, me usina u prsa u me v posteli a az citim ten spravny cas (uz to na nem poznam) tak prenasim do postylky. ja sem prave uspavani v kocaru nechtela zavadet, jsem rikala co bych delala, az by se me tam nevesel
radsi to mam tak i kdyz nekdy je uspavani na dyl i hodinu, ale nekdy je tuhon do 10 minut hned jak se naji. No ale kazda mame sve metody
to jako aby sis nemyslela, ze kritizuju nebo tak
spouste maminam by se zas nelibilo me uspavani u prsa
i kdyz obcas se mi ted treba pusti a vrti se porad a kdyz ho chci dat bdeleho do postylky tak obcas vytuhne, jen se zvednu z postele, jako by mi daval najevo „uhni, chci svuj prostor“ tak chvili cekam az vytuhne a opet prenesu ![]()
@crazyidea jj ten bily sum je mazec
ale kdyz zabira
na Filu zabiral jen kdyz byl mrnavej, to same pevne zavinuti, to ted nesnese ![]()
jinak dneska jsem zkusila lahvicku a vzal ji, sice mu to trvalo, ale nerval hystericky, tak je mozne, ze to bylo tema zubama.
no ja si jdu precist jeste nejake uceni a za chvili padim do pelechu doku mi malej spinka
at nacerpam neco taky ![]()
broooou
![]()
Dnes mi malá usnula taky na rukou, dala jsem jí do postýlky a spí. Zajímavé, že když byla menší, tak usínala v postýlce sama…
Uvidíme, jak to bude dál..ty mimča se tak hrozně mění, že to nedokážu odhadnout…Jsem ráda, že už má aspoň nějaký režim.
Přes den spí taky většinou v kočárku, postýlku mám v ložnici a dávám ji tam jen v noci. Přes den doma spí max. tak 20 min., venku však klidně i několik hodin. ![]()
@kamkakamka
Tak já kolem 21 h. po nakrmení uložím do postýlky, pohladím dám pusinku popřeju dobrou noc, zasnu světýlko a jdu vedle k telce, za 10 minut jdu na kontrolu a to už spinká. 1až 2 usínání z deseti třeba trochu kňourá tak mu musím jít dat vyplivlej dudyš a je klid.
A přez den si dá tak 3 šlofíčky většinou kolem 30 minut, venku spí i 3h - ale v kočárku za chůze… takhle to začal mít až po 3. měsici, do té doby usínal před pulnocí a byla fuška ho uspat.
Já jsem taky zkoušela zavinovat, jenže to bylo ješťě horší, knižku od Karpa - nejštǎstnější miminko - jsem dostala až v jeho myslím měsíci a půl a to už asi bylo pozdě začít praktikovat, bílej šum fungoval jen chvílu.