Poradna duly
Jana Čurdová
@kamkakamka … koukam stejne depreeeze… Rick je to samy.. Navic otho ma plny kecky i on, takze se chodi vypnout s kamaradama, coz me, precitlivelou matku od rvoucich deti vytaci, ale vlastne mam i pochopeni, ale v danou chvili me to vytaci… A pak se hadame, nebo spis spolu nemluvime a pak se mi chce rvat a pak jsem v klidu a rikam si - dobry… Ale protejsek to jaksi nejak asi nechape
Tak mame tichou domacnost
Uz bych nejradsi mastila do prace… No, jeste 19 mesicu…
Do te doby se asi zcvoknu ![]()
@Nikkolla zavidim… Ja deti nemam komu dat… Ledaze bych je zavrela na balkon a sla si vypustit paru… Rodice na druhy strane CR, druhy rodice za oceanem…
Prestavam fungovat uz ![]()
@kamkakamka @Barčí1411
tak koukám, že je to všude stejný, na mě to taky dnes nějak padlo, relativně dost jsem se upínala ke třetímu měsíci, že přejdou prdy, ty sice přešly, ale zas místo toho mívá Mikuláš hysterické záchvaty breku - v kočáru, v autě, dnes skoro tři hodiny i doma - zajímalo by mě proč.
@kamkakamka ahoj, no a nikdo v okoli kdo by pomohl? nebo jet na vikend k mamince, rada povozi urcite malou a ty si dachnes. Jinak ke kojeni, kamaradka mela s malou spurt ve 4. mesici a mensi laktacni krizi diky tomu, tak treba to zas za tyden prejde, uvidis
![]()
@Barčí1411 ja koukam, ze se neobjevujes, tak hlavne at jsou holky v poradku a strevnoska je brzy prejde ![]()
@crazyidea ahoj, my míváme hysteraky nejčastěji z únavy.. chce spát, nemůže usnout a začne řvát.. přes den nevydrží víc jak 2h vzhůru, pak potřebuje aspoň pár minut chrupnout.. (bohužel jen přes den - večer 4-5h vzhuru není problem
) - to ji uspím na noc v osm (stále se nedaří usnout bez prsa
a v devět už je vyspinkana… ![]()
@Klairs
tak já si taky myslím, že je to z únavy, ale zvláštní, že dopoledne, když po dvou hodinách bdění začne kňourat, že stačí zavinout, dát do hacky, pohoupat a hned spí, ale po té čtvrté, páté odpoledne, je z toho kňourání hysterický řev a na usnutí už musíme například začít skákat na balónu, jen houpání v hace absolutně nezabírá. a taky ho to chytá po koupání, i když před tím chvilku spí, právě aby nebyl úplně „down“, takže i když ještě tak před týdnem někdy usínal sám v postýlce, sice zavinutý, ale jen jsem u něj stála a občas pohladila a dala dudlík, teď musíme pochodovat po ložnici a houpat s ním…
Tak dnes jsem malou naložila chlapovi do kočáru a řekla jsem, že je minimálně 3 hodiny nechci vidět. Stačila jsem jen dojet do centra na kafčo a zpátky, byl hrozný provoz.
Ale pomohlo mi to. Po příjezdu domů se mi náladu zase zhoršila, jen co jsem otevřela mail a měla jsem tam zprávu ze sociálky, že jim náhradní doklad parnera nestačí, a že i nadále mám pozastavený rodičák. Na MV totiž ještě neměli hotový partnerův doklad na pobyt, tak mu dali náhradní na 2 měsíce. Bohužel na druhém úřadě jim to nestačilo, takže budu další 2 měsíce bez rodičáku. Já to prostě nechápu, ale už jsem unavená se pořád na těch úřadech dohadovat…
Připadám si už jak blázen.
Nejraději bych už fakt šla pracovat a na celý rodičák bych se jim vy… ![]()
@kamkakamka
já myslela, že rodičák se partnera nemusí vůbec týkat
, u nás to bude zase tak, že až mě skončí vyplácení mateřské, tak žádat o rodičák bude David, ale posuzovat to budou podle mě, protože já jsem pracovala a pobírala mateřskou.
@Barčí1411 píše:
@Nikkolla zavidim… Ja deti nemam komu dat… Ledaze bych je zavrela na balkon a sla si vypustit paru… Rodice na druhy strane CR, druhy rodice za oceanem…Prestavam fungovat uz
tak my jsme na Mikuláše taky vlastně jen my dva s Davidem, mně maminka umřela, s otcem se nestýkám a Davidovo rodiče bydlí daleko, ale ti kdyby mohli, tak by hlídali, tak snad toho využijeme, až bude Mikuláš větší
. ale chápu, že u tebe je to jiné, protože tvůj muž nebývá tolik doma. David sice chodí do školy, ale to není denně a práci dělá z domova, sice se malému nevěnuje když pracuje, ale já mám jistotu, že když potřebuji něco udělat, dojít si na záchod a Mikula je zrovna ukňouranej, že ho aspoň na chvilku pochová a zabaví. jsem zvědavá, jak to budou zvládat až já začnu chodit do práce, tedy pokud rychle něco najdu.
@Barčí1411 Tak ty to máš ještě těžší než já, máš dvě děti. Ten můj teda nikam nechodí, to bych ho asi i přetáhla, protože si potřebuju dát v klidu aspoň sprchu. A hlavně, jak jezdí po různých vystoupeních, tak to vlastně má takovou zábavu. ![]()
@Schara Naši bydlí 260 km ode mě, jeho rodiče bydlí taky za oceánem, takže tam taky nic… Táta byl teď na operaci a máma toho má plné kecky, protože ještě opatruje její starou maminku a ještě se stará o firmu, takže ji tam teď nechci obtěžovat s malou, i když ona mi říká, že jí to nevadí… Navíc D1 je teď v hrozném stavu, tak se mi to nechce riskovat. Pořídila jsem si dítě, tak to holt musím zvládnout.
![]()
@crazyidea No, taky jsem koukala jako blázen, když mi poslali, že mi pozastavují rodičák, když žadatel jsem já. Všude jinde mu ten doklad uznali, jen tam ne. Dělala jsem dlouho v oblasti dokladů, takže vím, že mu to stačí, ale nebudu se tam s nimi dohadovat, nemám na to teď nervy.
![]()
@kamkakamka píše:
@crazyidea No, taky jsem koukala jako blázen, když mi poslali, že mi pozastavují rodičák, když žadatel jsem já. Všude jinde mu ten doklad uznali, jen tam ne. Dělala jsem dlouho v oblasti dokladů, takže vím, že mu to stačí, ale nebudu se tam s nimi dohadovat, nemám na to teď nervy.![]()
![]()
tak to je pakárna, no úředníci ![]()
ale docela mě děsíš, jsem zvědavá, jak to tedy bude u nás, tam bude žadatel David, který je student, ale posuzovat by to měli podle mě, doufám, že to tak bude!
@kamkakamka píše:
@crazyidea Učitele latinskoamerických tanců.:)))))
ty brďo ![]()