Poradna duly
Jana Čurdová
@Barča 27 asi normálka. Jak se napínají vazy od dělohy, tak bolí podbřišek a bederní část zad…mám to taky tak, asi bych se neznepokojovala. Mě se navíc rozvolňují vazy v kloubech, takže mě bolí kyčle, kolena…no připadám si občas jako stará bába ![]()
Taky končím 20 týden a konečně od včera už zase více cítím pohyby, po té pauze od cca 17 týdne, tak jsem hned klidnější…
@Mishuge Hojky ![]()
Máš pravdu strašně to letí, dneškem jsem už 19+3 a říkám si, waw, tak půlka za pár dní je už za námi a příjde mi to jako kdybych si dělala t. test
fakt to letííííí a jsem za to ráda, protože už se nemůžu dočkat až tu malou uvydím a podívám se jí poprvé do očiček, už se těším až si ji poprvé očmuchkám, pohladím, dám první pusinku
![]()
Dnes jsem byla na kontrole a rosteme jak máme
a další velký ultrazvuk mám příští týden, tak se tam také těším…
Holky vydržmeeeeeeeeeee už se nám to blížíííííííí ![]()
…mám to chybu, nedopsala jsem tam slovo…přijde mi to jako kdybych si dělala test včera…
Já jsem v 18 týdnu podle PM a podle uz asi o 10 dní více a nevím, jestli je to tím, že jsem si ještě po státnicích nestačila odpočinout, ale vůbec nemám ještě nic nakoupeno (dost věcí mám po prvním synovi) a ani moc na nakupování nemám. Pár dní už ale cítím pohyby a mám z toho děsnou radost ![]()
@Barča 27 Gratulace k holčičce. Teď už nemusíš řešit dilema s klučičim jménem ![]()
Já jdu na velký ULZ dneska na 12 hod. ![]()
Děvčata potřebuji jenom takovou radu a váš názor.
Včera jsem byla na kontrole v 19+3tt a sestřička mi říkala, že neví proč, když mám screening ve 12tt negativní a v 16tt také negativní, mám doporučení na plodovou vodu. Prý bych to nemusela podstupovat, kdybych neměla letos v září 35 let.
A co vím, tak plodovka se dělá při pozitivním nálezu ve 12tt nebo v 16tt a také hranice věku 35let a výše.
Sestra mi ale řekla, že pokud nechci tak nemusím a že se mám zeptat pana doktora.
Tak jsem se ho včera zeptala a on mě řekl, že pokud nechci tak nemusím, že nevydí jediný důvod proč tam jít.
Takže jsem to odmítla.
Teď se vás děvčata ptám na radu, neudělala jsem hloupost?
Já mám z toho strach.
Prostě jsem v pořádku, jen takové to doporučení kvůli věku, že mi teď v září bude 35 let.
Co myslíte? ![]()
Díky za každou odpověď.
@Petulka1234 ahojky sice nejsem stalím pisatelem ale poctívě vás čtu.
Hloupost si určitě neudělala páč toto vyšetření je zbytečné pokud máš všechny vysledky v pořádku ![]()
Petulka1234 Souhlasím s mojemaličkost. Pokud ti vyšlo vše ok, tak je vše v pořádku. Taky bych do toho nešla ![]()
Děkuji vám za super rychlou odpověď
jste mě uklidnili, uf uf ![]()
Péťo určitě jsi udělala moc dobře!!! Protože je větší šance, že přijdeš o miminko kvůli odběru plodové vody (tuším 1:100) než to, že by mohlo být nemocné.. a pokud máš screeningy v pořádku, tak není co řešit ![]()
Znám plno mamin, co mají děti až kolem 40let.. naštěstí žádná nemá postižené dítě.. např. mojí tetě se teď ve 40 narodil v únoru první klučík.. plodovku odmítla a vše je v pořádku ![]()
@Petulka1234 náš doktor zase aktivně posílá na vyšetření srdce, i když se to dělá jen při nálezu a moje obvoďačka zase měří kardio i když jsem naprosto v pořádku, to je tak když pojišťovna za tyhle všechny zákroky platí doktorům peníze, ale je lepší mít aktivisty a odmítnout než aby na tebe kašlali ![]()