Poradna duly
Jana Čurdová
Děvčata, jste zlaté, děkuji za podporu
. Už jsem rozhodnutá to nepodstoupit. Před chvíli jsem mluvila s kamarádkou po telefonu a ta mi řekla, že má kamarádku, která měla také screening v pořádku, ale jelikož jí je už 38 let, tak ji poslali na plodovku ve 21 tt.
Z plodovky zjistili, že je v pořádku a je jak mám být, ale ouhaaaaaa, po pár dnech dostala zánět po vpichu jehly a o dítě přišla.
Ještě teď mám z toho kůži. Dítě bylo v pořádku, ale kvůli vpichu jehlou zemřelo na zánět…hrůůůůůůůůůza ![]()
Teď čeká porodila druhé zdravé dítě, i když ji už je 40 let a při nabídce plodovky kvůli věku okamžitě a razantně odmítla.
Vůbec se nedivím ![]()
Když si teď vzpomenu, že jsem řešila před pár týdny ještě pohlaví dítěte, tak teď je to pro mě obyčejnou malicherností a hloupostí.
Přeji si jen opravdu zdravé miminko.
Možná tato situace měla být, aby mě to otevřelo oči. A otevřelo, takže děkuji. ![]()
Přesně tak, prevence není nikdy dost ![]()
Teda holky, taky jste tak rozežrané? Povolila jsem i uzdu a to je samá oplatka ke kafi, občas něco někde venku.. (což jsem si vůbec dřív nedávala).. no, to bude zase 20kg jak vyšitých, jestli nezačnu jíst trošku líp ![]()
Péťulka: přesně tak.. podobný případ od tety známých znám taky.. a to bylo v USA.. proto teta taky razantně odmítla.
Já budu v klidu až po 7.7., kdy jdu do Gennetu.. vyšla mi vyšší nějaká hodnota hCG, nemáte s tím někdo zkušenost?
@Barča 27 blahopřeji k holčičce ![]()
@Mishuge mě přijde, že taky jím pořád, nikdy jsem nepekla, protože jsme to ve 2 nesnědli, teď musím mít k snídani něco sladkého, takže už peču
… navíc mi přijde, že už se mi i hůř dýchá, když jdu do kopce, schodů apod. A jak jste na tom s váhou? Já mám zatím 5 nahoře - 22. týden, no děsím se toho, co bude, až budu mít nahoře 10 ![]()
@Petulka1234 píše:
Děvčata potřebuji jenom takovou radu a váš názor.
Včera jsem byla na kontrole v 19+3tt a sestřička mi říkala, že neví proč, když mám screening ve 12tt negativní a v 16tt také negativní, mám doporučení na plodovou vodu. Prý bych to nemusela podstupovat, kdybych neměla letos v září 35 let.
A co vím, tak plodovka se dělá při pozitivním nálezu ve 12tt nebo v 16tt a také hranice věku 35let a výše.
Sestra mi ale řekla, že pokud nechci tak nemusím a že se mám zeptat pana doktora.
Tak jsem se ho včera zeptala a on mě řekl, že pokud nechci tak nemusím, že nevydí jediný důvod proč tam jít.
Takže jsem to odmítla.
Teď se vás děvčata ptám na radu, neudělala jsem hloupost?
Já mám z toho strach.
Prostě jsem v pořádku, jen takové to doporučení kvůli věku, že mi teď v září bude 35 let.
Co myslíte?
Díky za každou odpověď.
Na plodovce jsem byla 2× a už bych nešla. Po druhé to byl horor. A jen kvůli věku bych rozhodně nešla. Neboj pokud máš vše negativní, tak je to ok:)
Holky, mám za sebou vyšetření ve 20 tt a můžu říct jedním slovem děs. Nechci působit jako nějaká citlivka, ale tohle bych nepřála nikomu. Měla jít se mnou kamarádka, ale ujel jí bus. Tak jsem na to byla sama. Začalo vyšetření, vše se zdálo ok, jen mi MUDr. občas bouchla do břicha, jelikož malá (jooo, bude to holčička
) asi spinkala a nespolupracovala. To jsem ještě pobrala, i když to pak celkem hodně bolelo. Pak se tam něco doktorce nezdálo, ale mě nikdo nic neřekl, vycítila jsem to. Pořád jezdila po břichu sem a tam, vyžádala si k sobě druhou, ale to právě dělala jinou maminku. Tak mě na posteli nechaly ležet samotnou a to už se mi chtělo fakt brečet. Pak teda došla ta druhá paní, začala mě vyšetřovat a já se jí ptala, co se děje. No zdálo se jim, že má malá roštěp, ale měla před pusinou ruku, pak nohu a to byl ten problém. Druhá paní doktorka byla supet, jemná, udělala mi zadarmo obrázek miminka ať se sama přesvědčím, že je vše ok. No holky já z tama odcházela uplně vyřízená a v autě sem se fakt rozeřvala. Ale na štěstí je to v pořádku. Takže Vám co píšete, že to byl krásný zážitek závidím. Pro mě teda ne ![]()
A měla bych dotaz, nevíte co znamená BPD na dolní hranici normy při poloze plodu KP. Kontrolu mám mít u mojí MUDr. Nikdo mi k tomu nic neřekl ![]()
@Mishuge tak já jsem taky ve 20 tt a mám celkem 7kg nahoře.
Doktor říkal, že je to v normě, ale přiznám se, že ty chutě mám taky. Kolikrát se přistihnu, že jím a jím a jím, nemám dost, ale potom se musím zastavit, protože mě strašně z toho tahá břicho, prostě nesnáším ten pocit přeplnění, takže si to musím kontrolovat.
Jinak každý den musím mít 2-3 jablka a teď se nemůžu dojíst meruněk ze zahrady
a stím zvýšeným hcg nemám žádnou zkušenost, tak neporadím ![]()
Ale ať je to co je to, tak ať to máš v pořádku ![]()
já se nemůžu nabažit sladkého jak nesním denně aspoň oplatku, tak mám celý den zkažený
připadám si nedojedená když si nedám sladké po obědě…hrozím se testu na cukrovku ![]()
A taky když ráno vstanu, tak musím něco sníst, nebo aspoň něco vypít, jinak se mi začne dělat špatně a to jsem předtím nedělala. Když jsem nebyla těhotná, tak jsem snídala až třeba za dvě hodiny po probuzení, ale teď je to jiná ![]()
Tak to zas já měla sladké vždy ráda a teď na něj nemám vůbec chuť a nejím ho. Navíc mne ze sladkého pálí teď žáha. Co mi teď strašně voní, tak jsou fastfoody a taková ta smažená, slaná jídla, což je bohužel nezdravé ![]()
Já také vůbec nemusím mít sladké jako čokoláda atd…ale asi to sladké si vybírám v ovoci. Prostě teď musím mít hooooooooooooodně šťavnatého ovoce ![]()
Ahojky holky, tak my máme termín 10.11 a čekáme kluka, dneska nám to bylo řečeno, tak to musím trošku rozchodit, tajně jsem doufala v holčičku, ale hlavně že jsme v pořádku ![]()
Alie: tak koukám, že s narůstající váhou v tom nejsem sama.. ono jde pak hlavně o tu druhou půlku těhotenství.
Péťulka: 7kg je docela příbytek, ale to vůbec nevadí;-) To, že nemáš chuť na sladké ti závidím.. já čoko nemusím, ale zmrzku a oplatky, mňaaaam…
Lucík: fastfoody.. jsem na tom podobně, dřív bych se jim vyhnula, teď už jsem měla i krokety s tatarkou ![]()
malakobra: my doufáme naopak v klučíka.. ale jenom tajně, takže hlavně ať je mimi zdravé ![]()
Omlouvám se dopředu za anonym, ale otázka mi přijde debilní
…holky chci se zeptat, bolí vás ty „kosti mezi nohama“?
nevím, jak to jinak nazvat, asi jde o stydké kosti? já mám občas pocit, že nedojdu po bytě, většinou to mám z chůze, byť jen když jdu kousek po městě…je mi jasné, že se pánev rozšiřuje, ale občas je to nesnesitelné ![]()