Termín porodu listopad 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.7.14 20:03

Ahoj holky, ja jsem dostala ve stredu zadanku na ten test, sestra se ptala, zda s tim souhlasim, myslim, ze je to dobre vedet(a myslim si, ze zvyseny cukr budu mit)..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
13.7.14 09:34

@Irisek83 mezi 23. tt az do 28.tt, pozdeji nebo driv by nemuseli byt vysledky dobre. Na miminko by to nemelo mit zasadni vliv cetla jsem ze muze mit u porodu pres ctyri kila, sklony k detske obezite atd. Je toho dost na netu. Jen mi to prijde trochu zbytecne driv to delali jen u ohrozenych a obeznich maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
13.7.14 19:35

@Barča 27 tak to mě tam MUDr pošle asi teď při kontrole. No já malou se 4 kg mít určo nebudu, teď jsme o týden menší. Ale já tam stejně půjdu, byly na tom všechny kámošky, tak to zvládnu i já…snad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
13.7.14 21:25

Kamarádka měla těhotenskou cukrovku, bylo jí pod 25 let, sportovkyně, v rodině nic, první dítě, taky to nečekala. A vliv na dítě - nemusí být důsledkem jen vyšší porodní hmotnost. Nejít na tohle vyšetření jenom proto, že se někdo bojí, že mu bude zle je podle mě zvláštní… Nedělají to jen tak pro nic za nic, můj názor. O cukrovce něco vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
14.7.14 09:09

Bela111 Souhlasím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
14.7.14 10:22

@Bela111 to neni jen o tom že se bojím že mi bude zle, například vcelku uznávaná PA Ivana Königsmarková na svých přednáškách tohle vyšetření absolutně nedoporučuje, je to prý obrovský šok pro organismus matky i dítěte…nevím no samozřejmě ať si každý dělá co chce a jde si na co chce, ale moje máma a tisíce dalších tohle vyšetření nepotřebovali a najednou je zase takový booom že to potřebuje každý ani se nedivím že mě každý doktor tahá po vyšetřeních, zřídila jsem si kartu života u ministerstva vnitra a vidím částky co za tyto vyšetření pojišťovna platí nejsou nejmenší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
14.7.14 10:31
@Barča 27 píše:
@Bela111 to neni jen o tom že se bojím že mi bude zle, například vcelku uznávaná PA Ivana Königsmarková na svých přednáškách tohle vyšetření absolutně nedoporučuje, je to prý obrovský šok pro organismus matky i dítěte…nevím no samozřejmě ať si každý dělá co chce a jde si na co chce, ale moje máma a tisíce dalších tohle vyšetření nepotřebovali a najednou je zase takový booom že to potřebuje každý ani se nedivím že mě každý doktor tahá po vyšetřeních, zřídila jsem si kartu života u ministerstva vnitra a vidím částky co za tyto vyšetření pojišťovna platí nejsou nejmenší :palec:

Přesně tak je to šok i pro to miminko a co to s ním bříšku udělá vám také nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
14.7.14 10:54

S tou pojišťovnou věřím, že to tak je. Mně už ale bylo 25 a navíc máme DM i GDM v rodinné anamnéze, tak proto mě tam doktor posílal. Naopak mi nezkontroloval štítnou žlázu a přišly až relativně později na to, že mi jaksi nepracuje - už beru léky, ale kdyby bylo jenom na pojišťovně, tak mi hypofunkci ŠŽ taky nezjistí, protože se odběry standardně nenabírají. Jsem ve 22. týdnu a od žaludku je mi blbě už naštěstí jenom ráno, při ranních odběrech krve jsem naposledy zkolabovala, přesto tam teda jdu a pokusím se to v sobě udržet. I kdybych měla jen porušenou glukózovou toleranci, chci to vědět. Ale to rozhodnutí je na každé, nikoho nekritizuju, ať si každý zváží své pro a proti a rozhodně se, jestli je ochoten podstoupit určitá rizika. Já už musela pár věcí risknout a rozhodně si nechci přidělávat další otazníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
14.7.14 11:07

@Bela111 a s tou štítnou žlázou ti na to přišli jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
14.7.14 11:37

Praktickej doktor mě tam odeslal, protože se mu něco nezdálo ve starších odběrech z podzima. Gynekologa to pravděpodobně ani nenapadlo, přestože jsem mu říkala, že tohle onemocnění máme hodně v rodině. Pojišťovna to normálně neproplácí. Já si myslela, že to odeberou automaticky s těmi odběry, co dělali krevní obraz atd., až pak při kontrole u praktika v 16. týdnu jsem přišla na to, že se kontrola hormonů ŠŽ jaksi nekonala a to byste koukali, jakou rychlostí mě pak objednali na endokrinologii :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
14.7.14 12:23

:lol: Já jdu taky dnes na druhy UZ, měl by to být chlapeček, ale uvidíme, zda-li se to potvrdí, ve 14:30 jdu na to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
14.7.14 14:49

Ahoj holky, já co se týče toho testu na těhu cukrovku už byla dávno rozhodnutá - odmítnout. Kamarádka ale pracuje v porodnici, tak jsem si pro jistotu nechala zjistit, zda nedělají pak u porodu nějaké problémy, když výsledky v průkazce nejsou a ono bohužel ano. Prý v případě těhu cukrovky při porodu postupují jinak. Proto jsem teď také na vážkách. Na kontrolu jdu příští týden, tak to proberu s doktorkou. Každopádně v případě, že by mě na to měli hnát ke konci těhotenství, to možná raději podstoupím teď, i když to nebude nic příjemného :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
14.7.14 21:45
@Alie píše:
Ahoj holky, já co se týče toho testu na těhu cukrovku už byla dávno rozhodnutá - odmítnout. Kamarádka ale pracuje v porodnici, tak jsem si pro jistotu nechala zjistit, zda nedělají pak u porodu nějaké problémy, když výsledky v průkazce nejsou a ono bohužel ano. Prý v případě těhu cukrovky při porodu postupují jinak. Proto jsem teď také na vážkách. Na kontrolu jdu příští týden, tak to proberu s doktorkou. Každopádně v případě, že by mě na to měli hnát ke konci těhotenství, to možná raději podstoupím teď, i když to nebude nic příjemného :,(.

Mně nikdo problémy nedělal ani u jednoho porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
15.7.14 08:50

To je zase strašení, milion vyšetření, milion stresů a pak se ženy nemaji bat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
15.7.14 13:00

@Alie a jak to dělali když se na tyhle testy nechodilo :nevim: všechny rodili stejně ne? :roll: To jsou takové novodobé stresy pro maminy až hrůza, klepat se na každé vyšetření zda dopadne dobře a furt jich přibývá ale neinvazivní vyšetření jako výtěry, které bych potřebovala mi udělá na začátku a pak na konci na streptokoka a to je vše, u malého jsem měla výtěry ve 20.týdnu v pořádku a ve 25. už mě vezly do nemocnice se zánětem raději bych při každé poradně podstoupila výtěr než test na cukrovku a kardio měření atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí