Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak se hlásím po dlouhé době, dneska jsem byla na kontrole, jsem ve 26. týdnu, no a moc potěšená nejsem - paní doktorce se nelíbilo, že jsem za poslední měsíc a půl přibrala 4 kila, celkem mám nahoře 8, ještě před měsícem a půl na mě nebylo nic vidět a teď už bříško konečně mám, tak si myslím, že to zas tak strašné není - no mám si nasadit dietu, která se drží při těhu cukrovce a čeká mě i toto nepříjemné vyšetření ![]()
@Alie myslim že je to nesmysl každá těhule přibírá jinak dokonce i jednotlivá těhotenství se liší u kluka jsem ubírala a pak se moje váha lehounce zvedla a teď u holky jsem neměla nevolnosti a pořád hrozně přibírám každá kontrola mám cca 2 - 3 kg nahoře
@Barča 27, @lachtanek11, holky děkuju za uklidnění, no moc se jí zdají ty 4 kila - až se sama bojím, co mi v těch oGTT testech vyleze. Dokonce mi řekla, že pokud mi nic nezjistí a budu přibírat dál, půjdu na testy po nějaké době znovu. Měřím jen 160 cm, takže chápu, že 8 kg je dost, ale 2 moje kamarádky jsou menší a měly nahoře 20 a 25 kg, tak mi to zas tak strašné teda nepřijde. No uvidíme. Ještě jednou děkuju za uklidnění ![]()
@Alie
Ahoj, tak já jsem počínaje dneškem ve 23+5tt a předevčírem jsem byla na kontrole a celkově od začátku mám již 10kg.
A to se nepřejídám, hodně jím zeleninu a ovoce, nic moc tučného a každý měsíc mám 1-2 nahoře. A to nejsem nějak obzvlášť silná. Na začátku těhotneství jsem měla 68kg.
Takže nevím a zcela nechápu, co se tvé doktorce nelíbí…mít 8kg navíc a to jsi ve 26tt je normální.
Možná mě napadlo, že jsi najednou přibrala 4kg za pouhý měsíc a půl. Tak tam možná by mohlo jít o těhotenskou cukrovku nebo tak něco…nevím, protože já měsíc co měsíc přibírám 1-2 kg…ale 4kg najednou za měsíc už stojí o větší pozornost.
Buď ráda, že tě na to upozornila, díky tomu můžete přijít na to, jestli je něco špatně a nebo zcela v pořádku. Každopádně držím ti palečky a věřím, že je vše naprosto u tebe v pořádku. ![]()
Mám to přesně takhle: 7.4…68kg
28.4…70kg
26.5. 73kg
23.6. 75kg
21.7. 78kg
Na to že jsem ve 24tt, tak se mě zdá 10kg opravdu hodně.
Vůbec nejím sladké (jen ovoce), vyhýbám se moc tučným věcem, jím hodně zeleniny, ovoco, mléčné výrobka a každý den jsem si naordinovala 3 hodinovou procházku, takže fakt nechápu, ale z druhé strany si říkám, že jsem přece těhotná a mé tělo si říká přesně o to co potřebuje a já se snažím stravovat v rovnováze.
Jsem na tom stejně jako @Petulka1234, jsem 25tt a taky mám nahoře 11kg.. ale přesně, smaženému a tučnému se vyhýbám, snažím se jíst zdravě a stejně ty kila jdou nahoru.. jdu na kontrolu za 14 dní i na ten cukr, tak jsem zvědavá, co mi řeknou a hlavně, co mi řekne váha, doma ji nemám..
@Alie píše:
Ahoj holky, tak se hlásím po dlouhé době, dneska jsem byla na kontrole, jsem ve 26. týdnu, no a moc potěšená nejsem - paní doktorce se nelíbilo, že jsem za poslední měsíc a půl přibrala 4 kila, celkem mám nahoře 8, ještě před měsícem a půl na mě nebylo nic vidět a teď už bříško konečně mám, tak si myslím, že to zas tak strašné není - no mám si nasadit dietu, která se drží při těhu cukrovce a čeká mě i toto nepříjemné vyšetření
Tak v tom případě já už bych musela být jen o chlebu a vodě ![]()
@nikiD taky doma nemám váhu, takže pokaždé na kontrole mi proběhne hlavou, tak to zase budou určitě 2kg nahoře. ![]()
Ale je zvláštní, že při prvním těhotenství jsem tohle vůbec neřešila, pamatuji si, že jsem také každý měsíc přibírala 2kg, ale neřešila jsem to. A teď ano, zvláštní, no možná proto, že jsem o 7 let dále než při prvním těhotenství a víc mi asi záleží teď na tom i jak vypadám
![]()
Naštěstí jsem 10kg nechala rovnou v porodnici a doma jsem do dvou týdnů byla tam kde jsem byla, tak trošku tajně doufám, že se mě to povede i teď, ale zase na druhou stranu si říkám, že je to opravdu již 7 let, tělo o něco starší…tak uvydíme a svému tělu věřím, tak to bude zase dobrý. ![]()
Holky slyšely jste o lotosovém porodu, přijde mi to jako děsnej hnus, ale někdo je z toho přímo nadšenej tak nevim kdo je tady divnej ![]()
@Petulka1234 jo jo, jde přesně o to, že za měsíc a půl mám navíc 4 kg, já měla původní váhu 54, pak.:
13. t. 54,5
17. t. 56
21. t. 58
26. t. 62.
Uvidíme, co vyleze z těch testů, ale spousta holek okolo začala prostě ve 3. trimestru nabírat víc, tak si taky myslím, že to je normální:).
@Barča 27 co to je? ![]()
@Alie po porodu nikdo nestříhá pupeční šňůru, díte jí má dokud sama neodpadne cca do 3 týdnů, musí se nasolovat nebo polívat bylinkovými extrakty aby nesmrděla a nehnila
@Petulka1234 já jsem ráda, že ji doma nemáme, jak se znám, tak bych na ni lezla každý den a to by pak bylo něco
já mám 182cm a teď 88kg měla jsem i před otěhotněním víc, protože jsem dlouhodobě trpěla zácpou, ale ani s tím doktorka nic nedělala, tak nevím.. zase si říkám, když se snažím jíst zdravě a necpu do sebe žádný tučný, smažený a přeslazený jídla, tak by se to nemuselo tak ukládat a pak to zase zmizet ![]()