Termín porodu listopad 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
23.7.14 14:51

Ahoj holky, tak se hlásím po dlouhé době, dneska jsem byla na kontrole, jsem ve 26. týdnu, no a moc potěšená nejsem - paní doktorce se nelíbilo, že jsem za poslední měsíc a půl přibrala 4 kila, celkem mám nahoře 8, ještě před měsícem a půl na mě nebylo nic vidět a teď už bříško konečně mám, tak si myslím, že to zas tak strašné není - no mám si nasadit dietu, která se drží při těhu cukrovce a čeká mě i toto nepříjemné vyšetření :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
23.7.14 15:31

@Alie to je jako moc? Na 26 TT? Smarja… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
23.7.14 15:41

@Alie myslim že je to nesmysl každá těhule přibírá jinak dokonce i jednotlivá těhotenství se liší u kluka jsem ubírala a pak se moje váha lehounce zvedla a teď u holky jsem neměla nevolnosti a pořád hrozně přibírám každá kontrola mám cca 2 - 3 kg nahoře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
23.7.14 15:49

@Barča 27, @lachtanek11, holky děkuju za uklidnění, no moc se jí zdají ty 4 kila - až se sama bojím, co mi v těch oGTT testech vyleze. Dokonce mi řekla, že pokud mi nic nezjistí a budu přibírat dál, půjdu na testy po nějaké době znovu. Měřím jen 160 cm, takže chápu, že 8 kg je dost, ale 2 moje kamarádky jsou menší a měly nahoře 20 a 25 kg, tak mi to zas tak strašné teda nepřijde. No uvidíme. Ještě jednou děkuju za uklidnění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
23.7.14 15:50

@Alie
Ahoj, tak já jsem počínaje dneškem ve 23+5tt a předevčírem jsem byla na kontrole a celkově od začátku mám již 10kg.
A to se nepřejídám, hodně jím zeleninu a ovoce, nic moc tučného a každý měsíc mám 1-2 nahoře. A to nejsem nějak obzvlášť silná. Na začátku těhotneství jsem měla 68kg.
Takže nevím a zcela nechápu, co se tvé doktorce nelíbí…mít 8kg navíc a to jsi ve 26tt je normální.
Možná mě napadlo, že jsi najednou přibrala 4kg za pouhý měsíc a půl. Tak tam možná by mohlo jít o těhotenskou cukrovku nebo tak něco…nevím, protože já měsíc co měsíc přibírám 1-2 kg…ale 4kg najednou za měsíc už stojí o větší pozornost.
Buď ráda, že tě na to upozornila, díky tomu můžete přijít na to, jestli je něco špatně a nebo zcela v pořádku. Každopádně držím ti palečky a věřím, že je vše naprosto u tebe v pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
23.7.14 15:53

Mám to přesně takhle: 7.4…68kg
28.4…70kg
26.5. 73kg
23.6. 75kg
21.7. 78kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
23.7.14 15:56

Na to že jsem ve 24tt, tak se mě zdá 10kg opravdu hodně.
Vůbec nejím sladké (jen ovoce), vyhýbám se moc tučným věcem, jím hodně zeleniny, ovoco, mléčné výrobka a každý den jsem si naordinovala 3 hodinovou procházku, takže fakt nechápu, ale z druhé strany si říkám, že jsem přece těhotná a mé tělo si říká přesně o to co potřebuje a já se snažím stravovat v rovnováze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
23.7.14 15:59

Jsem na tom stejně jako @Petulka1234, jsem 25tt a taky mám nahoře 11kg.. ale přesně, smaženému a tučnému se vyhýbám, snažím se jíst zdravě a stejně ty kila jdou nahoru.. jdu na kontrolu za 14 dní i na ten cukr, tak jsem zvědavá, co mi řeknou a hlavně, co mi řekne váha, doma ji nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
23.7.14 16:08
@Alie píše:
Ahoj holky, tak se hlásím po dlouhé době, dneska jsem byla na kontrole, jsem ve 26. týdnu, no a moc potěšená nejsem - paní doktorce se nelíbilo, že jsem za poslední měsíc a půl přibrala 4 kila, celkem mám nahoře 8, ještě před měsícem a půl na mě nebylo nic vidět a teď už bříško konečně mám, tak si myslím, že to zas tak strašné není - no mám si nasadit dietu, která se drží při těhu cukrovce a čeká mě i toto nepříjemné vyšetření :(

Tak v tom případě já už bych musela být jen o chlebu a vodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
23.7.14 16:11

@nikiD taky doma nemám váhu, takže pokaždé na kontrole mi proběhne hlavou, tak to zase budou určitě 2kg nahoře. :D
Ale je zvláštní, že při prvním těhotenství jsem tohle vůbec neřešila, pamatuji si, že jsem také každý měsíc přibírala 2kg, ale neřešila jsem to. A teď ano, zvláštní, no možná proto, že jsem o 7 let dále než při prvním těhotenství a víc mi asi záleží teď na tom i jak vypadám :mrgreen: :)
Naštěstí jsem 10kg nechala rovnou v porodnici a doma jsem do dvou týdnů byla tam kde jsem byla, tak trošku tajně doufám, že se mě to povede i teď, ale zase na druhou stranu si říkám, že je to opravdu již 7 let, tělo o něco starší…tak uvydíme a svému tělu věřím, tak to bude zase dobrý. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
23.7.14 16:13

Holky slyšely jste o lotosovém porodu, přijde mi to jako děsnej hnus, ale někdo je z toho přímo nadšenej tak nevim kdo je tady divnej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
23.7.14 16:19

@Petulka1234 jo jo, jde přesně o to, že za měsíc a půl mám navíc 4 kg, já měla původní váhu 54, pak.:
13. t. 54,5
17. t. 56
21. t. 58
26. t. 62.

Uvidíme, co vyleze z těch testů, ale spousta holek okolo začala prostě ve 3. trimestru nabírat víc, tak si taky myslím, že to je normální:).

@Barča 27 co to je? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
23.7.14 16:24

@Alie po porodu nikdo nestříhá pupeční šňůru, díte jí má dokud sama neodpadne cca do 3 týdnů, musí se nasolovat nebo polívat bylinkovými extrakty aby nesmrděla a nehnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
23.7.14 16:25
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
23.7.14 16:27

@Petulka1234 já jsem ráda, že ji doma nemáme, jak se znám, tak bych na ni lezla každý den a to by pak bylo něco :D já mám 182cm a teď 88kg měla jsem i před otěhotněním víc, protože jsem dlouhodobě trpěla zácpou, ale ani s tím doktorka nic nedělala, tak nevím.. zase si říkám, když se snažím jíst zdravě a necpu do sebe žádný tučný, smažený a přeslazený jídla, tak by se to nemuselo tak ukládat a pak to zase zmizet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí