Poradna duly
Jana Čurdová
@Alie Tak mě 4 kg nepříjdou zase tak moc. Já měřím 162 a začínala jsem na 52-53 kg. Teď mám +-6 kg. A na kontrole po 3 týdnech jsem vážila o 3 kg.
11+2 25.4. 53 kg
14+2 16.5. 53 kg
17+5 9.6. 54,5 kg
20+5 0.6. 56 kg
23+5 21.7. 59 kg
@Barča 27 Jj, nechutné ![]()
@nikiD Přesně tak, taky jsem moc ráda, že nemám doma váhu, taky bych to kontrolovala častějic a o to častějic bych sama sebe stresovala a to nechci. ![]()
A s tím jídlem to mám taky tak, taky tomu věřím ![]()
Děvčata, chci se vás zeptat, jestli to taky některá z vás má, nebo už zažila.
Dnes jsem teprve 23+5tt a s partnerem jsme dnes byli na noční prohlídce zámku. Bylo to moc pěkné, ale stalo se mi, že mi jednou ztvrdlo břicho na pár sekund a pak jsem měla asi tak půl hodiny pocit jako kdybych měla menstruační bolest. Nebylo to nic silného, ale dosti mě to tam strašilo. Teď jsem už doma a už to přešlo.
Myslíte, že může jít o něco vážnějšího? ![]()
Ještě chci dodat, že to tvrdnutí bříška mám tak již ze 3 týdny…vždy jen tak 1× denně, nebo obden na pár sekund…hlavně třeba když chci něco rychle udělat nebo tak…
@Petulka1234 a bereš magnesium? Já s tím tvrdnutím a křečma ležela i chvíli v nemocnici a od té doby co beru a piju magnesii to skoro úplně vymizelo. Ono jediné co, tak to prý může zkracovat čípek - to se dělo mně, ale pokud je vše v pořádku, tak je to prý normální..
@nikiD nene, magnesium neberu. Ale kdyby se to zhoršovala, tak bych zašla k doktorce. Všimla jsem si, že musím být v klidu, pohyb ano, ale v klidu, nic nepřehánět. Ale když jsem třeba dlouho na nohou, dlouho na procházce, nebo třeba ten včerejší výlet…bylo to do kopce a plno schodů, tak možná i proto mě to začlo.
A nebo mě ještě napadlo, že zrovna včera jsem chytly na tom výletě roztahování dělohy…no uvydím, každopádně se teď hodně hlídám a děkuji ti za radu. ![]()
@nikiD a jak se vůbec ty celkově cítíš? a je to tvé první mimi, nebo jste pořídili sourozence? ![]()
@Alie píše:
Ahoj holky, tak se hlásím po dlouhé době, dneska jsem byla na kontrole, jsem ve 26. týdnu, no a moc potěšená nejsem - paní doktorce se nelíbilo, že jsem za poslední měsíc a půl přibrala 4 kila, celkem mám nahoře 8, ještě před měsícem a půl na mě nebylo nic vidět a teď už bříško konečně mám, tak si myslím, že to zas tak strašné není - no mám si nasadit dietu, která se drží při těhu cukrovce a čeká mě i toto nepříjemné vyšetření
No já to nehrotím:D J8 jsem 25tt a mám nahoře 12,5 kg. Můj dr to taky neřeší, před těhu jsem měla 51,5,a u posledního jsem nabrala 27kg a šlo to dolů
@Petulka1234 čekáme první
proto asi taky lítám se vším k doktorovi, všechno řeším o všechno se zajímám, jsem teď hrozná.. divím se, jak to přítel dokáže se mnou zvládat
jinak jsem na začátku bývala často v nemocnici (prvně krvácení, pak tvrdnutí břicha,..) ale teď už jsem pár dní doma a naštěstí je všechno v pořádku, dalo by se říct, že se teď cítím nejlíp za celou dobu těhotenství:-) Už chodíme s přítelem po obchodech a kupujeme věci ze seznamu pro mimi, jsem ráda, že se zajímá a absolvujeme to spolu i když stejně vždycky musíme vybrat podle mě ![]()
A co ty? Taky první? ![]()
@nikiD Je to mé druhé těhotenství. Již mám jednu slečnu parádnici, teď v srpnu bude oslavovat 7 let. ![]()
Původně jsme chtěli vychovat pouze jedno dítko, ale minulý rok jsme se rozhodli, že naší rostoucí slečně pořídíme sourozence ![]()
A další už neplánujeme z důvodu kolik je mi už let (letos slavím 35let) a také z důvodu, že již to tak cítíme.
Takže se všichni tři moc těšíme na dalšího člena u nás doma
![]()
Jinak oblečení a vybavení nekupujeme (krom určitých nových detailů do výbavy) a taky z důvodu, že naše slečna bude mít sestru, takže malá všechno podědí. ![]()
A vy už víte pohlaví miminka, nebo si to necháváte jako krásnou tečku na dortu
![]()
@Petulka1234 Tak to je hezké
a těší se na sestřičku? ![]()
My budeme mít chlapečka, byli jsme oba od začátku oba hrozně zvědaví, co to bude, takže jsme si to nechali říct hned, jak to doktor viděl ![]()
S těma věcma to máš super, já teď bohužel kolem sebe nemám nikoho, po kom bych mohla dědit věci a oblečky, tak kupujeme všechno nové.. mám sepsaný seznam a i když už mám dětskou skříň plnou, tak mám pocit, že těch položek neubývá
nakupovat oblečky a roztomilé drobnosti mi jde, ale třeba u kočárku, chůvičky a tak jsem úplně marná, tak jsem to radši přehodila na přítele ![]()
@nikiD těší se a moc a mi taky samozřejmě
, jen se teď trošku obávám toho tvrdnutí bříška, ale už je to lepší.
Chůvičku jsem nechtěla řešit, ale sestra má po svém synovi chůvičku doma, tak říkala, že mě ji dá a kočárek máme chicco s3…máme ho z druhé ruky a za super cenu a líbí se mi moc. Taky i proto, že je trojkombinační. Shodou okolností jsme si ho pořídili v červeno šedé barvě, jako bychom už tenkrát tušili, že to bude holčička ![]()
A jaký kočár by jsi chtěla, máš už představu?
@Petulka1234 tak dneska jsme se byli s přítelem po práci podívat ve Vysočanech a teda jsem z toho úplně hotová.. je toho na výběr tolik, jsem z toho fakt jelen
no, od kočárku potřebuji to, aby byl celkově větší, protože jsme oba s přítelem vysocí a některé ty hluboké kočárky jsou dost malé.. jinak chci tu trojkombinaci, skladný, lehký, nafukovací a otočná kola
ale fakt jsou těch kočárků mraky a těch značek taky, takže fakt těžko říct, co vybrat..
Ještě přemýšlím, jestli koupit zavinovačku, fusak nebo spíš kombinézku.. nebo všechno
co máš na malou na zimu ty?
@nikiD Tak já jsem také řešila co na zimu, jelikož první dceru jsem rodila začátkem srpna, takže jsem to neřešila. Ale teď jsem také přemýšlela, v čem tu malou budu odnášet z porodnice a co na potom. Tak já to mám vyřešené, mám všechno, všechno jsem do dostala nebo dostala na půjčenou. Takže mám zavinovačku, plno kombinéz i fusak.
Asi si to vezmu všechno do porodonice a potom tam uvydím do čeho ji navleču. ![]()