Termín porodu listopad 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13118
15.9.14 20:15

@Petulka1234 To je dobrej doktorAle já se toho přetáčení bojím, tak nějak si říkám, že ty děti vědí proč se neotočí(např. omotaná šnůra), já malou zatím přetočenou nemám. I dcera byla konec pánevní, proto jsem i byla na císaři.
@Alie Jj, vyžehlím a poskládám, ělám si takový komínky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
15.9.14 20:45

@Alie já taky komínkuju :-D abych se do komody vůbec vešla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
15.9.14 21:54

@Petulka1234 Ahojky, taky už začínám pociťovat nepříjemnosti, neustálé tlaky na močák, začínají trošku bolet záda.. naštěstí neotékám, ale vím o čem mluvíš.. to se mi v 8.měsíci stalo u 1.těhu, nateklé nohy šíleně, nevlezla jsem se do bot a do ponožek… teď se mi to doufám vyhne, zatím moc nerostu :) Ještě necelých 9týdnů do termínu, už aby to bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
15.9.14 23:23

:mavam: tvrdnou vám bříška? četla jsem že je normální tvrdnutí snad 10× denně mě nepřijde že bych měla poslíčky ani tvrdnutí…jen když dlouho jdu nebo do kopce tak se mi zdá že mi břicho ztvrdne ale jen na chvilinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
15.9.14 23:26

Jinak už se taky těším až malá vyleze, nejhorší jsou noci, křeče do nohou, převalování, kyčle mě bolí někdy tak strašně až je to k nevydržení, jindy zase v kříži a jen co ulehnu mě chytne žáha :lol:…jinak ale oproti prvnímu těhu je vše super to mi tvrdlo břicho, mívala jsem průjem, křeče a zvracení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
15.9.14 23:37

@Barča 27 Bříško ani moc netvrdne, ale občas to cítím… jinak malá kope pořád pěkně. Taky oproti prvnímu těhu je to lepší, to mě hodně pálila žáha, bolela záda a měla jsem nateklé nohy. Tak uvidíme co budeme říkat za měsíc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
16.9.14 08:50
@Alie píše:
@Petulka1234 tak hlavně, ať je líp, ale ani já už tomu nevěřím, každý den mi taky přibývá nový problém, že už chci, aby byla malá venku…Holky jeden takový hloupý dotaz, skládáte vyžehlené oblečky nebo ne? Mě přijde, že jak je to prťavé, tak to snad ani skládat nejde :D

Tak já také žehlím a skládám, ale v čem máš pravdu, tak že ty některé oblečky jsou tak malilinkaté a slaďoučké, že je mi to až líto poskládat, takže ti rozumím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
16.9.14 08:58
@Barča 27 píše: :mavam: tvrdnou vám bříška? četla jsem že je normální tvrdnutí snad 10× denně mě nepřijde že bych měla poslíčky ani tvrdnutí…jen když dlouho jdu nebo do kopce tak se mi zdá že mi břicho ztvrdne ale jen na chvilinku

Tak mě tvrdne také bříško asi tak již druhý měsíc, ale nic hrozného. Někdy za den 3-5×, nekdy třeba vůbec, ale většinou ztvrdne, když se zapomenu a zničeho nic zrychlím, nebo když se začnu rozčilovat třeba nad tím, že malé se nechce do úkolů do školy, nebo se jí nechce oblékat atd., ale snažím se brát ohled na mimi v bříšku a snažím se to vícemeně řešit v klídku. I malá mě kolikrát řekne : mami, už se zase stresuješ? :mrgreen: tak tím mě vždy odbrojí :lol:
Teď mě třeba i sem tam bolí v bříšku jako na menstruaci, ale jen tak lehce, tak se snažím už i moc nikam nechodit, maximálně pro malou do školy (naštěstí je to jen 10min pěšky) a nebo do obchoda, když potřebuji něco uvařit atd.

Uff ještě pár týdnů a konečně můžeme ty naše miminka láskou pusinkovat a ňuchlat :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13118
16.9.14 09:37

@Barča 27 Mě břicho párkrát za den ztvrdne.Ale nic hroznýho. Jinak nic nepocituju, až na horší spaní a když se tam malá mele tak to je už nepříjemný. Občas(docela často :) ) mě pálí žáha, jinak asi nic. Holky, jak budete mít po kontrolách napište jestli máte děti už přetočené, já ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
16.9.14 09:57
@verunielka píše:
@Barča 27 Mě břicho párkrát za den ztvrdne.Ale nic hroznýho. Jinak nic nepocituju, až na horší spaní a když se tam malá mele tak to je už nepříjemný. Občas(docela často :) ) mě pálí žáha, jinak asi nic. Holky, jak budete mít po kontrolách napište jestli máte děti už přetočené, já ještě ne.

No mě se malá v bříšku pořád točí, asi tam má ještě dostatek místa, protože jednou je koncem pánevní, potom zase v poloze přímé, pak zase hlavičkou dolů, tak jsem zvědavá v jaké si bude zase lebedit za dva týdny. Tak pak ti písnu, ju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13118
16.9.14 10:19

@Petulka1234 Mě se právě asi ani netočí, podle škytání a kopání ji mám pořád KP a na každé kontrole je KP.Tak uvidímme jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.9.14 10:19

@Barča 27 No mě tvrdne bříško tak od toho 25tt, když mě malá rozčílí :lol: nebo při námáze a v klidu mám od 30tt zase poslíčky tak 5× za den.
@Petulka1234 @verunielka Já jdu na kontrolu ve čtvrtek, ale to asi utz nebude, čítám tak příští týden, no prostě se ozvu jak dopadneme :)
Jo a holky jdete někdo do bylinek maliníku a pupalky? Já jsem brala v druhém těhu a myslím, že to celkem zabralo i když byl porod vyvoláváný.
Už se nemůžu dočkat, až se malá narodí a budu ji muchlovat :hug:. A taky až se budu moct zohnout a v noci se přetočím z boku na bok bez funění :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
16.9.14 10:22

To já pociťuji také už ty,,nepříjemné stránky" těhotenství, ale vůbec mi to nevadí. Brouček se neustále pohybuje, kope, jak divej :-D Jinak tvrdnutí břicha jsem měla i 30 denně, tedy jsem na vyšších dávkách hořčíku a po týdnu se mi to srovnalo, objevuje se mi cca 5 x denně. Problém s močením to mám snad od 6 měsíce :-D 4* v noci normálně vstávám, ale co mě teď opravdu dohání k šílenství je bolest stydké kosti, kdy jsem včera nemohla ani vstát :-/ Ještě řeším pálení žáhy, ale stejně jsem prostě maximálně spokojená, že je vše v pořádku a tohle vše nějak doklepu ;-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
16.9.14 11:37

@Lucipa
Tak to já taky vstávám už teď pravidelně 4× na záchod, takže už asi trénujeme na vstávačku po porodu k miminkům :mrgreen: :lol:
To bolení stydké kosti, je to takové jakoby píchání?, jako že jsi v pořádku, z ničeho nic vstaneš a začne tě tam píchat?, protože jestli ano, tak to mám i já a vyčetla jsem si někde, že jak děloha roste, tak tlačí na stydkou kost svou váhou a to co nás bolí je ten tlak dělohy na roztahování vazu ve stydké kosti.
Taky se tam dole vše postupně rozvolňuje, takže už si zvykám na jakékoli zabolení nebo píchnutí tam dole :mrgreen:
Ale už se nemohu dočkat toho nádherného výsledku naší výdrži :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
16.9.14 11:52
No není to jen zabolení nebo píchnutí v třísle. To mám třeba, když se v noci přetáčím z boku na bok. Prostě mě bolí celá stydká kost, obzvlášť při chůzi, když si mám obléct kalhoty a mám tu jednu nohu jakoby nadzvednout, přirovnalo bych to k řezání, když je zle, mám i slzy v očích a to opravdu nejsem nějak citlivá. Ale je to přesně jak píšeš, prostě se uvolňuje relaxin, který vše postupně rozvolňuje a vše se chystá k porodu, řekl mi to i sám ĺékař, čípek vše mám v pořádku, nejvíce mi pomůže polštář mezi nohy a když je opravdu zle, prostě ležet a ležet a odpočívat - i led :-D. Bohužel, jsem takový typ, že to moc dlouho nevydržím. Hrozně ráda chodím, nejdřív jsem si myslela, že mi to právě pomůže a zlepší se to, když budu chodit, ale bohužel. Opravdu pomohlo, ležet polštář mezi nohy a led. Chlap na mě kouká jak na nějakou citlivku, ale když už jsem přestávala mluvit, věděl, že je opravdu zle :-D Ale ř @Petulka1234 íkám, ten výsledek za to stojí. A pak si budeme říkat, jsme prostě holky šikovný :srdce: :srdce: A v kolikátým ty jsi týdnu, jestli můžu být tak zvědavá? :-)
@Petulka1234 píše:
@Lucipa
Tak to já taky vstávám už teď pravidelně 4× na záchod, takže už asi trénujeme na vstávačku po porodu k miminkům :mrgreen: :lol:
To bolení stydké kosti, je to takové jakoby píchání?, jako že jsi v pořádku, z ničeho nic vstaneš a začne tě tam píchat?, protože jestli ano, tak to mám i já a vyčetla jsem si někde, že jak děloha roste, tak tlačí na stydkou kost svou váhou a to co nás bolí je ten tlak dělohy na roztahování vazu ve stydké kosti.
Taky se tam dole vše postupně rozvolňuje, takže už si zvykám na jakékoli zabolení nebo píchnutí tam dole :mrgreen:
Ale už se nemohu dočkat toho nádherného výsledku naší výdrži :srdce: :hug:
@Petulka1234
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí