Poradna duly
Jana Čurdová
@Lucipa
Já jsem dnes 31+4tt, takže ještě nějaký ten týden to potrvá. ![]()
Přesně, miluji když mám polštář mezi nohama, je to taková příjemná úleva a kdybych byla doma sama, tak posbírám všechny polštáře co najdu doma a peřiny a vyrobila si na velké posteli pelech, aby každý z nich byl ihned po ruce
![]()
A ty jsi jak daleko s týdny? ![]()
Já jedu 30 týden
Přesně, polštáře, polštáře, polštáře
hlavně ať mezi těma nohama něco mám
Jsem ráda, že v tom nejsem sama… ![]()
Jj, tu bolest stydké kosti mám taky, plus ještě občas záda. Ted jsem doluxovala celej byt a jsem jak kdybych ho uklidila od půdy po sklep ![]()
Holky mam mezi nohy kojící polštář vynikající vynález je to 210cm velký loupák nemůžu si ho vynachválit
@Jitule38 píše:
@Barča 27 No mě tvrdne bříško tak od toho 25tt, když mě malá rozčílínebo při námáze a v klidu mám od 30tt zase poslíčky tak 5× za den.
@Petulka1234 @verunielka Já jdu na kontrolu ve čtvrtek, ale to asi utz nebude, čítám tak příští týden, no prostě se ozvu jak dopadneme
Jo a holky jdete někdo do bylinek maliníku a pupalky? Já jsem brala v druhém těhu a myslím, že to celkem zabralo i když byl porod vyvoláváný.
Už se nemůžu dočkat, až se malá narodí a budu ji muchlovat. A taky až se budu moct zohnout a v noci se přetočím z boku na bok bez funění
Tak já mám maliníkové listí už natrhané a usušené, akorát nevím ve kterém týdnu je nejlepší čas odvar začít pít a můžu se zeptat na co je pupalka?
@Petulka1234 Jak kdo doporučuje pití maliníku, někdo od 35tt a někdo od 36tt. Já začnu od 35tt jeden šálek denně, od 36tt dva šálky, od 37tt tři šálky a od 38tt čtyři až do porodu
. Pupalka dvouletá je olej a ten má taky připravovat tělo na porod a uvolňovat porodní cesty. Někdo ho doporučuje i pro vyvolání porodu, když mamča přenáší. Dá se koupit jako olej nebo v kapslích. Má se užívat 3 týdny před termínem porodu. Od 37tt 1 kapsle denně a od 38tt 2 kapsle denně. ![]()
@Jitule38 Super, díky radu ![]()
Při prvním těhotenství jsem nic takového neřešila (je to už taky 7 let zpátky)
, ale teď co jsem o něco starší a moudřejší
, tak se snažím příjít na různé praktiky jak předejít přenášení a vyvolávání (špatná a dlouháááá zkušenost brrrr().
Jituš a taky jsem něco četla někdy tady v diskuzi, že děvčata ke konci i pojídali myslím, že ječmen, nebo takového něco, že je to rosolovité a prý to vytváří skluzavku pro dítě (snažší porod). Co myslíš?
@Jitule38 Ješmen, nebo něco podobného, teď si na to nemůžu přesně vzpomenout, ale myslím, si, že ty to budeš určitě vědět co mám na mysli… ![]()
@Jitule38 k čemu to je ten malinovník? aby se nepřenášelo? a jak to chutná
?
@Petulka1234 Jj
ty určo myslíš lněný semínko, joóó to hodně holek pojídalo, ale já jsem do něho nešla, páč bych to asi nedala
. Ale myslím, že když do něho půjdeš nic nepokazíš
. No u mě u první porod brrr, bylinky jsem nejedla, pak po 15 letech druhej porod, každej, že je to jak první porod a malou mě vyvolávali 39+3 tt, lítal mě tlak a byla jsem zamklá na sedm západů
. Všichni to hned tak nebude a v 7h mě dali tbt a malá se narodila v 13h, takže pro mě super
. To jsem brala maliník a pupalku a pěkně jsem se otvírala, oproti prvnímu. Tak to přisuzuju bylinkám
. Taky si myslím, že když není mimi připravené ven, tak ho odtam my sami nedostaneme
. Už se těším, až si tady budeme psát účinky bylinek ![]()
@Barča 27 Maliník je bylinka na přípravu čaje. Uvolňuje hladké svalstvo v pánvi a může pozitivně ovlivnit a zkrátit průběh porodu
. Někdo píše, že pomohl a někdo, že vůbec. Mě teda chutná a jestli jsi zvyklá na bylinkový čaje, nebo piješ teď těhotenský čaje tak to neboj, to ti čajík z maliníku bude chutnat ![]()
@Jitule38 díky já jen nesnášim ovo čaje, ale bylinky mi nevadí…ten maliník zněl tak ovocně
koupim ale nechám to raději na 36 tt abych nešla rodit nějak brzo kdyby to opravdu fungovalo ![]()
Jee, tak to take vyzkousim, tehu caje vubec nepiju, ale treba to bude prijemna zmena, holky a co takhle pradlo, nevite o nejake fajn znacce, aby to trosku vypadala, to, co je na internetu, to je des.
![]()
@Barča 27 ovo čaje taky nemusím, neboj maliník ti bude chutnat
a neměl by ti rozjet porod, ale jenom připravit cesty ![]()
@Jitule38 Anoooo, to je ono lněné semínko
, četla jsem, že je to nechutné, ale já to pak zkusím pojídat. I ten čaj pak budu popíjet a pupalku pojídat (mám ji doma v kapslích od švagrové zbytek, co to tento rok už nedojedla).
Jinak jak jsi na tom třeba s oblečením, já se musím přiznat, že jsem zabavila již mému muži tepláky, které jsou fakt pohodlné a nikde netlačí ![]()