Poradna duly
Jana Čurdová
@Lucík33 nám po 14 dnech přibral 500g, ale myslím, že by měl tak kolem 200g/týden.. my s přítelem oba máme přes 180cm, takže má být po kom
a kolik jste vážili vy? ![]()
@nikiD nás je to napůl no, já jsem malá a drobná a přítel má kolem těch 183cm, tak mimčoo asi nebude obr
My byly včera na UTZ a malinký měl 1800g cca.
Za 14 dní nabral cca 300g..
Mě se zdá, že je to málo, ale doktorka říkala, že je to v pořádku ![]()
To máte holky uplně krásný váhy miminek, ten náš drobeček ve 33tt má asi 1500g je asi o 14 dní menší, ale prý je to ještě v normě, hlavně se to nesmí prohlubovat. Takže furt doufám že bude aspon trochu přibírat, jinak bude muset ven.
@mishutka83: NEboj prohlubovat se to určitě nebude
. Oni ty miminka ví co mají dělat
. V něčem to je výhoda, mít malý mimi, než obříka, hlavně u porodu
A jinak máte včechno v pořádku? ![]()
@Lucík33 já myslím, že je to úplně akorát
u nás od začátku říkali, že je to obřík a je o týden větší.. ale já se taky od začátku cpala těhu vitamínama i různýma dalšíma, protože jich mám málo a doktorka mi řekla, že je prostě musím brát umělé.. teď ještě piju gravimilk, tak si myslím, že to na toho mrňouska má taky vliv ![]()
@mishutka83 tak to držím palce, ať začne hezky nabírat.. a neříkali ti, čím by to mohlo být?
@nikiD: Já je taky beru od začátku těhu vitamíny ( femibion ), a ještě vitamíny s vápníkem a na mimi to asi nemá vliv
. Všichni říkají, že po vitamínech se rodí velká miminka, ale my jsme asi vyjímka a nebo se to ještě obrátí:) Ty vitamíny mi řekla, že musím brát i po dobu kojení, aby malému nic nechybělo ![]()
@Lucík33 já vím, že je to lepší kldyž je menší počítám s tím že bude mít max 3kg, ale aby se k nim vůbec dostal když mám 7 týdnu do porodu tak o tom pochybuju že by najednou tolik přibral.
@nikiD no vypadá to, že placenta nefunguje jak má a nedostává se k němu tolik živin, má i malý bříško.
@mishutka83: Máme to samé, já si taky myslím, že stěží se dostaneme ke 3kg a taky mám 7týdnů do porodu, a jem o 300g víc. A to mě hrozí předčasný porod a ještě ke všemu jsem dostala infekci do ledvin…Uvidíš, třeba prďolka překvapí, ale já jsem někde četla, že miminka od toho 35.-36.tt začnou nejvíc nabírat, tak jim musíme dát ještě šanci ![]()
@Lucík33 no tak to budu taky držet palce at mimčo vydrží co nejdýl. Já mám zase pro změnu špatný jaterní testy, a nějak to nechce klesat tak nevím jak to chcou řešit. je to prostě šílený furt něco nemůžu to mít v klidu. Domlouvám malýmu, že musí přibírat, aspon na 2 kg at se dostane.
@mishutka83 to je hrozný
já tak závidím holkám, co si těhotenství užívají a mají všechno v pořádku
ale určitě ještě nabere
já jak teď ležela v nemocnici, tak tam byla maminka, které miminko měsíc nepřibíralo a musela teda na císaře, ale všechno to zvládli
@mishutka83: Děkujeme
Tak ať to dobře doopadne
Koukám, že každá máme něco, někdo má ty problémy větší někdo menší, ne nadarmo se říká jiný stav
Na jednu stranu už se těším až bude malý na světě, aby tyhle problémy skončili a na druhou stranu mi bude hrozně líto, že nebudu mít bříško
Neboj na ty 2kg to dotáhnete, ještě 500g a jste tam
. Budu vám držet palečky a myslet na vás, aby jste to s prďolkou zvládli a nabírali
. Je to holt pořád něco v těhotenství, taky si říkám proč to nemůže probíhat bez komplikací. ![]()
@nikiD no tak radeji at je mimi vetsi, kdyby jsi fakt nahodou zacala rodit driv… pokud by melo byt fakt nejak o moc vetsi, tak by te stejne meli poslat na cisare ![]()
Jinak k tem nasim trapenim…ja ted beru uz 3 antibiotika - nemuzu se zbavit bakterii v mocaku a zacinam byt odolna vuci vsem moznym typum antibiotik, takze uz mi i malo co zabere…je to paradox - kvuli mimi se snazim omezit uplne vsechny mozne chemicke latky ve svem okoli a jidle a nakonec musim brat ntibiotika a jeste utrogestan (hormony) ![]()
@Herculka teď právě rodila známá, mimi 4.3kg.. prvně ji nechali dobu se trápit a pak stejně císař no..
No tak to je masakr..ja mam z normalniho porodu celkem dost strach…prece jenom od zacatku tehu lezim, ani nesedim, fakt jen lezim a mam strach, ze malou nebudu mit silu vytlacit ven…tak premyslim, ze bych zkusila ukecat dr na cisare - v nejhorsim bych si zkusila u psychiatricky nechat napsat papir, ze kvuli velkemu strachu z porodu musim na cisar…