Termín porodu listopad 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
458
30.9.14 15:40

@nikiD Přesně :-)krásný pocit, také je mi to moc příjemné :-) A to začal dělat sám z ničeho nic, poprvé jsem z toho byla až zaskočená :-D
@Lucík33 Tak to se máš ;-) tomu mému to chvilku trvalo, ale teď to stojí za to dneska mi chtěl zajít i pro věci, co jsem objednala, abych tam nemusela letět. :-) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
30.9.14 16:41

@Lucipa ahoj, ja mam termin podle MS 26.11. a podle screeningu 29.11., ale uz od 23.tydne nam vyhrozuji predcasnym porodem, takze si myslim, ze bych mohla rodit treba v pulce listopadu…uz aby to bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
30.9.14 17:09

Ahoj holky, jak se máte? Déle jsem tu nebyla, jsem dnes 33+2, mám za sebou poslední kontrolu u doktora a 24.10. jdu poprvé do porodnice na monitor. Nějak to rychle utíká.. jinak vše v pořádku, jen už malá tlačí na žebra a to zadýchávání je nepříjemný, přírůstek na váze zatím 11kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
30.9.14 17:16

Holky možná to bude blbá otázka, ale budu mít poprvé mimčo tedy i všechno spojené kolem toho. Prosím Vás, jak je to s mateřskou a rodičovskou, kdy si domlouvám, na jak dlouho chci rodičovskou atd? Mateřská se vypočítává z platu a je automaticky daná na půl roku, poté to přechází na rodičovskou, ale kde se domlouvá, zda to chci na dva roky nebo na tři atd. Doufám, že víte, co myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
30.9.14 17:18

@Herculka No tak super, to nám ničím nevyhrožují, ale mám neustále stahy dělohy, tak beru silné dávky hořčíku, tak se taky bojím, že až to vysadím, že to půjde rychle, protože jsem mívala 30 stahu za den :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
30.9.14 17:31

Lucipa: rodičovský příspěvek je 220tis a můžeš si ho zvolit na jak dlouho chceš.. tedy maximálně se bere tuším 11,5tis. kč měsíčně.. a vyřizuje se na sociálce, kde se vyřizuje i porodné, přídavky na dítě, atd.. u nás je to ve stejné budově jako Úřad práce, ale jsou samostatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
30.9.14 17:53

@Lucipa: No vidíš, asi jen potřeboval trošku času, aby si zvykl na tu změnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
30.9.14 17:56

@Lucipa: rodičovský příspěvek se vyřizuje na úřadu práce, a to se žádá tak měsíc nebo půl měsíce před tím něž ti končí peněžitá pomoc v mateřství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
30.9.14 17:57

@Mishuge Moc Ti děkuji!!! @Lucík33 no hlavně, že už je klídek a je volnějc :-) a jak ty to máš, taky chodíš, jak kachna : -D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
30.9.14 17:59

@Lucipa: Hele ani ne, chodím docela normálně, ale dáva mi to zabrat :mrgreen: hlavně do schodů :mrgreen: Jinak v pohodě, tak já stejně jen ležím, kvůli hrozícímu předčasnému porodu, tak moje cesta na wc a zpět se dá zvladnout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
30.9.14 18:51

@Lucipa no ja taky beru horcik, protoze mi tvrdlo bricho a byla jsem i v nemocnici na kapackach :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
30.9.14 19:14

@Lucík33 no tak hlavne, at vse v poradku dopadne. To ja pry chodim jak medved s kachnou dohromady :-D @Herculka co takhle ctu, tak je nas pomerne dost. Ja jdu ted v patek na kontrolu, tak jsem zvedava na s3 mi rekli, ze pph takze dobry, ale druhe postaveni a vsudd ctu, ze jsou casteji problemy s dorotovanim hlavicky, tak se na to chci optat. A jinak uz mate vse do porodnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
30.9.14 19:41

@Lucipa já nemám ještě vůbec nic :D jen jednorázové kalhotky z DM a sprchový gel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
30.9.14 23:30

Lucipa: nemám taky vůbec nic, zbývá mi ještě více než 6týdnů do termínu, tak to začnu v říjnu pomalu chystat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
1.10.14 07:14

To me svagrova tak zblba, ze uz mam snad vsechno  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie