Termín porodu listopad 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3372
1.10.14 08:47

Tak já už maminky mám taky všehcno připravený, kromě plen. Ty ještě nechávám tak a pořád přemýšlím jaké mám koupit a ze kterých by se mi malá třeba neosypala (i když to neodhadnu, že).
Mohu se jen přiznat, že cím víc se to blíží, tak tím více začínám být z toho nervózní. Včera jsem řekla parnterovi, že ten týden až dva předtím budu nervózně přešlapovat, hlídat se a už jen čekat…no uvydíme :)
Jinak zítra už mám konečně po vycházkách a ofiko jsem na mateřské :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
1.10.14 08:52

@Barča 27 jednorázovky jsem si koupila v lékárně od značky tena, jedno balení a je jich tam 5ks za 140kč. Jiné tam neměli, tak jsem je koupila. A prosímtě nevíš jak je to s lihem na čištění pupíku? jestli si ho mám koupit už teď a nebo to mám nechat až přijedu z porodnice domů? Nevíš jestli to mívají normálně v porodnicích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
1.10.14 09:01

@Mishuge No ahojkýýýý, je pravda, že jsem tě tady dlouho neviděla :)
U mě taky nic extra nového, jsem dnes 33+5tt, malá už konečně ze 2 týdny hlavičkou dolů, tak jsem horzně za to ráda, dala si konečně říci moje holka šikovná :lol: :mrgreen:
Ty máš jen 11kg nahoře? waw paráda, to já se stydím, ale narovinu říkám, že mám už 19kg, no hrůůůůůza :oops:.
U první jsem měla jen 15-16kg a teď jsem teprve ve 34tt a už mám 19kg navrch, no fakt hrůza, ale co se dá dělat, pan gynekolog mě uklidňoval, že to po porodu všechno vyčůrám a vykojím :lol: :mrgreen:.
Tak uvydíme, no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
1.10.14 09:53

@Petulka1234 Nevadí, já měla s první 20kg nahoře a krásně se to kojením shodilo.. Jinak plínky doporučuju bílé pampers na začátek.. jsou dražší, ale nejlepší:-)
Tak to já jsem ještě v klidu a myslím, že do konce října budu.. a když to příjde dřív, tak to tak bude.. ale raději bych až v listopadu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.10.14 09:54

Ahoj maminky tak jsem si vás tu trochu pročetla. Vidím, že jste tu opravdu mladé maminky doufám, že tu nejsem nestarší :roll: :lol: ale my na to naše zlatíčko čekáme už 3 roky a nemůžu se ho už dočkat.
Já jsem ted 34tt a termín máme 16.11. ale myslím si, že to bude dříve a vůbec by mi to nevadilo. Já na monitor chodím už asi 3 týdny, ale je to proto aby hlídali malého že je vše v pořádku, je fajn slyšet to jeho srdíčko. Ted mi, ale řekli že mám chodit 2× týdně a to už je pro mě celkem unavující, hlavně to nekonečný čekání je šílený. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.10.14 10:02

@Petulka1234 teda já si nedokážu představit mít 19kg nahoře, já mám zatím 5kg ale to je asi tím, že ze začátku si to bralo mimčo ze mě vůbec sem nepřibírala. A kopce mi dávájí teda docela zabrat to funím jak pes a chodím jak šnek, už to nejde tak rychle jako dříve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
1.10.14 10:55

@mishutka83 Taky jsem si neuměla představit, že někdo přibral třeba 20kg a více za celé těhotenství a hned mě napadali myšlenky aaaaa však její chyba, určitě jen doma leží, nic nedělá a jenom žere a cpe se vším možným jen ne zdravým jídlem.
Jenže to tak není, od začátku jsem zastáncem akčního těhotenství, snažím se jíst zdravě, samozřejmě se nebráním i tuku, protože vím, že mimi to potřebuje, aby pěkně nabíralo, každý den se procházím 2-3 hod. venku na procházce s mou 7- mi letou dcerou, nebo jezdím pomáhat dědáčkům na zahradu a nebo domů pouklízet, samozřejmě to nepřeháním, ale ty kila jdou neúprosně nahoru.
Dr. mě uklidnuje, že je to hlavně i tím, že mám otoky, jsem nalitá vodou a jde to i vidět, jsem zděšená, když se podívám na své ruce atd.
Ale když mě někdo venku potká a řeknu mu, že mám již 19 kg nahoře, tak mě odpoví, že to ani nejde moc poznat, že to mám všechno v bříšku. Samozřejmě to mám i na bocích stehnech.
Takže mě to není jedno jak vypadám a už se nemohu dočkat, až se začnu dávat zase dokupy, protože tolik kilo jsem nikdy navíc neměla.
A to jsem začla na 68 kg. :lol:
Jo a taky už jsem pomalu zafuněná, hlavně když jdu do obchodu pro nákup a vracím se s ním domů až do třetího patra uf uf :( :)
Ale už to bude brzy, waw k 13. listopadu to už je hodně blízko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
1.10.14 10:59
@Mishuge píše:
@Petulka1234 Nevadí, já měla s první 20kg nahoře a krásně se to kojením shodilo.. Jinak plínky doporučuju bílé pampers na začátek.. jsou dražší, ale nejlepší:-)
Tak to já jsem ještě v klidu a myslím, že do konce října budu.. a když to příjde dřív, tak to tak bude.. ale raději bych až v listopadu.. :)

Přesně tak, při prvním porodu jsem nabrala za celé těhotensví 15-16kg a vzpomínám, si, že jsem to shazovala rychlým tempem, za 14 dní kojení mi tchán řekl, že nemám nikomu ani říkat, že jsem nedávno rodila, že by mi to nikdo ani nevěřil :mrgreen: :lol:
Takž tajně doufám, že to půjde taky hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
1.10.14 11:03
@nikiD píše:
@Lucipa taky mi přijde, že už jsou všechny strašně daleko.. :-) já mám termín 12.11.

Já mám taky termín 12.11. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
1.10.14 11:06

@Irisek83 Ahoj Irisku a jak se těšíš na porod, nebo spíše až uvydíš svého broučka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
1.10.14 11:13

Děvčata chci se vás zeptat, které máte už jedno nebo více dítek, bojíte se, že bude starší zárlit na mimčo? Moje dcera má již 7 let, sice ji nějakým způsobem na mimi už připravuji, jako, že až tu bude i tvá sestřička atd. tak tě budu mít stejně pořád ráda atd atd…
Jak je to u vás? Já se bojím, že může začít dělat schválnosti nebo tak… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
1.10.14 11:20
@Petulka1234 píše:
@Irisek83 Ahoj Irisku a jak se těšíš na porod, nebo spíše až uvydíš svého broučka?

Ahoj Peťo. Je to mé první těhotenství, vůbec nevím, do čeho jdu :nevim: Z porodu zatím nervy nemám, na malou se moc těším, i když po pravdě se bojím, zda všechno zvládnu. Snad v tom nejsem sama :think: Ale tak prý intinkt napoví, tak tomu věřím. Jinak dneska první den na MD, přibrala jsem 11 kg. Připadám si jak už jak slon :mrgreen: Ten konec bude mazec, co? :-)

Sleduji, kolik je tady mladých maminek… :-) Já prvorodička 31 :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.10.14 11:21

@Petulka1234 to já vůbec neříkám, že by si ty maminy za to mohli samy, každý tělo je jiný. Hold to ovlivnit nejde. Já se toho ze začátku bála, že se budu valit jak tank a moje koleno by to nevydrželo. Ještě nejsem u konce tak nevím co mě čeká a kolik naberu, ale do 10kg se snad vejdu. Nejsem žádný drobeček takže každý kilo poznám na sobě.
Taky si říkám, že už je to kousek do cíle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.10.14 11:24

@Irisek83 neboj nejsi v tom sama mě je taky 31 a jsem prvorodička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
1.10.14 11:29
@mishutka83 píše:
@Irisek83 neboj nejsi v tom sama mě je taky 31 a jsem prvorodička :mrgreen:

No super :hug: A pocity? Bojíš se porodu, zda dáš péči o prcka atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí