Poradna duly
Jana Čurdová
@Lucík33 Ahoj Lucíku, určitě ne. Já jsem u prvního miminka si nic takového neměla a přiznám se, že jsem to ani neměla zakoupené, snad tak až někdy za několik měsíců, než mi malá onemocněla. Mám ji doma po malé, ale vůbec by mě nanenapadlo si to brát do porodnice.
To dítko ti ani tam neonemocní.
To je moje rada, zase někdo ti může poradit, že i když si ji vemeš, tak tim nic nezkazíš. ![]()
A kloboučky, to nevím…to si počkám na odpověď někoho zkušeného s něma ![]()
@Barča 27 teda máš pěkně popraskaný to bříško, ale věřím že se ti jich půlka stratí a vybledne a nebude to tak hrozný. Já jsem měla strach protože moje máti měla teda ode mě šílený strie tak že se mi to nevyhne, ale tím že mi břicho rostlo fakt pomalu a mazala sem se tak nemám ani jednu naštěstí.
Holky na co se pije ten maliník nějak sem neslyšela, že by ho těhotný měli pít. At si ho když tak koupím.
@Petulka1234 To necháš 10kg v porodce uvidíš
já v porodce vždycky nechala tak 1kg a to jsem se cítila na 10kg
Já jsem dnes 35+3 a začala jsem ho pít od ukončenýho 35tt. Můžeš ho pít buďto od toho 35tt nebo 36tt, záleží na tobě. Jo a přídává se hrnek 35tt jeden, 36tt dva, 37tt tři a pak od 38tt do porodu čtyři, ale myslím, že nějaký holky to pily i litr a půl za den. Záleží jak ti bude chutnat, mě chutná ![]()
@Lucík33 Já myslím, že nemusíš balit odsávačku a kloboučky. Záleží na porodce a vím, že u nás je odsávačka i kloboučky k dispozici. Ono stejnak než se ti udělá mlíčko tak to je 2-3 den po porodu a doma jsem odsávačku používala až když měla malá 5 měsíců, ale teď budu odstříkávat do zásob dřív
Doporučují odsávat až tak po 2-4 týdnech, když už je kojení zaběhlé
A kloboučky to nevím, jsem je nikdy nepoužívala ![]()
@mishutka83 To je stará babská rada, že popíjení maliníku má připravit porodní cesty k porodu, aby se ti zkrátila první doba porodní
Nemá ti to vyvolat porod. Může se pít od 35tt nebo 36tt, záleží na tobě a dá se koupit v lékárně, nebo někdo trhá na zahrádce ![]()
@Jitule38 aha tak to sem neslyšela tak díky, asi si ho teda pro jistotu taky koupím ![]()
@Petulka1234: Děkuji za radu, na internetových stránkaách porodnice nic takového nepíšou, tam je jen plenky, ubrousky a pro maminy ty věci co jsou potřebné v každé porodnici.
, takže si s tím nebudu lámat hlavu ![]()
@Jitule38: Na netu taky píšou,, že mají vše k dispozici, tak na to budu spoléhat a kdyby mi něco chybělo, tak se to rychle dokoupí, u nemocnice je hned lékarna a drogerie ![]()
@Petulka1234 no ono ty moje strie asi taky budou tím že jsem prakticky těhotná dvakrát za sebou s odstupem měsíce poprvé nám to s chlapečkem nedopadlo dobře v 6tém měsíci jsem musela jít rodit začala jsem s váhou na 57kg u porodu jsem měla 70kg to už jsem popraskala, u porodu jsem nenechala snad ani deko, celou váhu jsem si nesla domu za měsíc na to jsem zapadla znovu a teď jsem na 95 kg pomalu jednou tolik, jsem vyřízená na záda, kyčle, klouby, kůže mi praská každý den…hrůza divím se chlapovi že semnou ještě vydržel po tom jak vypadám…taky jen co dokojím první cesta vede do fitka na brutální tréning ![]()
Ahoj holky, tak dnes v noci jsem naspala jen 2 hodky…po ant se mi rozjely kvasinky
takze dneska rano jsem jela rychle k doktorovi a dostala jsem polygynax…jinak mam pocit, ze se mi zase vratil zanet mocaku (a to uz mam za sebou 3 ant), chodim curat co hodinu ![]()
@mishutka83 píše:
@Irisek83 porod si zatím nepřipouštím, ale té bolesti se bojím určitě. Ten strach asi teprve přijde až to bude ještě blíž
A co se týká péče tak z toho obavy nemám, já myslím že po pár dnech se spolu sžijem a bude i když nevím jaký budu mít mimčo, ale snad bude malej hodnej.
Tak to máme asi naopak
Já se spíš bojím toho, abych věděla co a jak s malou. Ale určitě se zžijeme a vše bude na jedničku ![]()
@Barča 27 píše:
@Petulka1234 no ono ty moje strie asi taky budou tím že jsem prakticky těhotná dvakrát za sebou s odstupem měsíce poprvé nám to s chlapečkem nedopadlo dobře v 6tém měsíci jsem musela jít rodit začala jsem s váhou na 57kg u porodu jsem měla 70kg to už jsem popraskala, u porodu jsem nenechala snad ani deko, celou váhu jsem si nesla domu za měsíc na to jsem zapadla znovu a teď jsem na 95 kg pomalu jednou tolik, jsem vyřízená na záda, kyčle, klouby, kůže mi praská každý den…hrůza divím se chlapovi že semnou ještě vydržel po tom jak vypadám…taky jen co dokojím první cesta vede do fitka na brutální tréning
Chuďátko
Ale brzy to bude za tebou a bude dobře. A co by to bylo za chlapa, kdyby se k tobě otočil zády. ![]()
@Barča 27 Přečetla jsem si Tvůj deníček a můžu Ti říct, že jsem si pěkně zabulela. Máš můj obdiv a teď už jenom vše dobré
moc Ti to přeji
. A z těch kil si nic nedělěj, chlap tě má určitě rád za to jaká jsi
. Já se taky těším až odkojím a budu moc do fitka ![]()
@Irisek83 Iri, tak jak se to teď blíží, tak taky začínám přemýšlet, co a jak bude, hlavně jestli zvládnu zkombinovat péči o 7-mi letou dceru a teď ještě sourozence. Je to zvláštní, když jsme se s partnerem rozhodli pro sourozence, tak jsem vůbec o tom nepřemýšlela, prostě jsem se těšila až otěhotním a teď poslední dva měsíce, tak nějak více přemýšlím a přemýšlím, jak to u nás bude vypadat, jak se spolu všichni sehrajeme, jestli to budu vše stíhat, jestli nebudu mít nějaké depky atd. atd. atd. no hrozné myšlenky, i když se moc těším až prcka uvydím, ale uklidňuji se tím, že je to zcela normální a ono to přejde, jen to chce čas. ![]()
Navíc se i uklidňuji tím, že když moje mamka zvládla 4 děti a to nás měla těsně po sobě, tak jááááááá se přece nezhroutím jen po 2 dětech, tak tak noooo ![]()
@Barča 27 i já jsem včera přečetla, klobouk dolů a hlavně hladký průběh, ať je vše v pořádku, moc si to zasloužíte! a ze strií si nic nedělej, když nejde o život, tak jde o h… ![]()