Poradna duly
Jana Čurdová
Ja mam nahore 7 kg, vek 22,chtela bych strasne pribrat, ale uz nevim jak
i doktor, ze se nemusim bat pribrat.. Jinak zacinam. Mit take strach z porodu, abych nekricela a vse v poradku dopadlo. Noci jsou cim dal nesnesitelnejsi:-D. A jak Vam se dari?
@Petulka1234 Tak to naléhání na čípek mám už par týdnů, někdy jecto fakt nepříjemný. Na monitoru jsem byla včera takovou dobu, bo malej moc divočil. Moc se mu to asi nelíbilo. Ale křivku mel v pořádku. Termín mám 8. listopadu, jak jsem na tom s cipkem, nevím, v „naší“ ordinaci se spodem nevysetruje. Včera večer mi břicho dost tvrdlo, ale zatím to je naprosto bez bolesti.
@Lucipa Tak to mi povídej o nocích, na rovinu říkám, že dny dávám dobře, krom toho naléhání na čípku, ale to je naprosto pohodička oproti nocím…přísahám, že teď poslední týden mě trvá hodinu než usnu, protože mám vždy před spaním šílený neklid nohou (nikomu to nepřeji), to se musím už z nervů i 3× projít třeba jen na záchod, pak si lehnu a v duchu si už přeji ať se ty nohy uklidní a mohu usnout. Potom usnu, neklid už nemám, ale to převalování z boku na bok ufufufufu no jako velryba ![]()
Jo a partner mi říká už ne miláčku, ale funítko
, tak si do něho vždy ve vtipu rypnu, že mu to bříško klidně dám, ať si ho taky zkusit nosit a uvydí, kdo je tady funítko
![]()
Ale jediné co mě psychicky drží, je to, že už to máme děvčata za chviličku a už se nemohu dočkat až toho svého tvorečka uvydím a budu ho moci láskou spapkat ![]()
@Raduš.ka44 já zase byla včera u svého gynekologa a ten mi vyšetřil i spodem, ale říkal, že více se tam tzv. šťourat radši nebudu, aby dělohu nějak nepodráždil, přeci ať si tam malinká ještě nějaký ten pátek pobude v teplíčku. Tak to jen ukončil slovy, že čípek je už na prst, že by byl schopný tam zajet prstem skrz a nahmatat hlavičku, ale radši prý ne.
Jen se potom ještě koukl na malou přes bříško a řekl: jééééé chudinká malá, jak už je tam namačkaná, už tam nemá místečka moc
, tak jsme se tomu pousmáli, ale je mě malinké už líto, že je tam už tak skrčená. Jak já říkám až si tam jen doplýtá svetýrek na zimu, protože už ví, že když vyleze, tak venku nebudu ani náhodou trochu teplo ![]()
Jo a jinak mi držte palce, dnes jsem objednaná na vyšetření svého srdce, jak po 10 letech vypadá. Mám od mala šelest na srdci, tak se modlím v duchu ať je nález stále nepozměněn a nebo nejlépe kdyby už tam nebyl, ale přiznám se bojím bojím ![]()
@Petulka1234 Krásně jsi to napsala s tím svetýrkem
A dej vědět jak dopadli výsledky srdce.To by tě nenechalirodit normálně?
Ahojky holky, ja byla na kontrole v patek a doktorka povidala, ze vsechno je stejne uz mesic, od 30.tt mi hrozi predcasny porod, takze jsem rada ze je vse ok, ze se nic nemeni. Rekla mi ze nejmene 14 dni vydrzime 2v1, to uz budu ve 38.tt, nyni jsem ve 36.tt:-) Hlavicka naleha na cipek a pro prst, ale to uz mam mesic stejne:-) Tento tyden mi bude vysazovat prasky, utrogestan a magnosolv.:) Jsem zvedava az mi vysadi prasky jestli se zacne neco dit.nebo ne:-) Jinak ster na streptokoka dopadl negativni, tak jsem byla moc rada.
. Musim se priznat, ze za tech 14 dni uz bych i rada rodila, na maleho se strasne tesim, i kdyz na druhou stranu mi i po tom brisku bude smutno:-) Nejak jsem si zvykla:) Ale mam strasny strach z porodu, bojim se toho az to na me prijde, abych nezacala plasit
. Ale uklidnuji se tim, ze to zvladla kazda a ze to taky zvladnu.:) Na konci me prece ceka to nejkrasne co muzu v zivote mit:)
@Petulka1234 To bude dobrý, neboj. Já jsem po operaci defektu komorového septa, mela jsem nedomykavou chlopeň, mám už léta šelest nad plicnicí, na echu mi taky nasli nějaké drobné odchylky, ale rodit můžu normálně.
Takže se ničeho neboj. ![]()
Ahojky, tak jsem dopadla dobře, prý tam nevidí nic, co by mi bránilo v přirozeném porodu, tak jsem mu řekla, že mě moc potěšil
Jen mi řekl, že se mám potom někdy po šestinedělí zase objednat znova, protože teď v těhotenství je to vše v těle pozměněné, krevní oběh, řídší krev atd…že potom to bude lepší vyšetřování.
Ale ujišťoval mě, že tam nic strašného nevydí, jen malou nedomýkavost. Ale nic strašidelného.
Tak jsem moc klidnější.
@Raduš.ka44 aha, tak mě dnes taky řekl, že tam nic hrozného nevydí, jen malou nedomýkavost srdce, ale že to není nic strašného. Já jsem tam musela jít i kvůli sobě, kvůli svému pocitu, abych věděla, že můžu rodit přirozeně, prostě, abych slyšela to co mi dnes řekl, že od těch 10 let žádná strašná změna. Moc mě jeho slova uklidnila ![]()
@Lucík33 Přesně tak, až budeme držet v náručí ty naše krásné mrkající uzlíčky lásky, tak na vše kolem zapomeneme a bude to ten nejkrásnější zážitek v životě. ![]()
Ahoj maminy
,ted jsem tady dlouho nebyla, byla jsem tyden v nemocnici kvůli otokum a že mi padá čípek, dnes mě pustili, hurááá
…Naše miminko vážilo v 30tt 1460g a v 34+1tt mělo 2220g
..Těšim se na prod, až uvidim poprvé to naše štěstíčko
..Mějte se krásně ![]()
Holky druho- a vícerodičky prosím o radu, jak poznám, že mám jet?
střílí mi bolesti jakoby zespodu do zad, stejně tak křeče, zatím jednou za půl hodinky a interval se nezkracuje, vzhledem k tomu, že jsem 37+3, říkám si, že půjde o poslíčky a že jsem se jen přetížila lezením po nákupech, ale zas vzhledem k tomu, že moje mamča rodila tím stylem, že přišla bez bolestí na kontrolu a šla rovnou na sál, říkám si, abych to vůbec poznala
…moc díkyy ![]()
@Alie : Ahojky, nevím zda má odpověď už nepřichází pozdě.. ale jet máš pokud ti praskne voda, nebo máš kontrakce - pravidelné např. po 7minutách a nejdou rozehnat ani teplou vodou.. pak samozřejmě pokud by jsi krvácela.. lepší jet zbytečně než pozdě..
@Alie Ahoj, tak jak to dopadlo? myslím si, že to ještě porod nebude, že to budou jen poslíčky, i když člověk jak se říká nikdy přesně neví, že, tak hlavně ať jste v pořádku oba ![]()