Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@wewa Tak to je paráda ![]()
Dnes jsem byla na UZ a prý hlavičkou dost naléhá… dostala jsem magnézko a klidovou léčbu naporučenou, to teda moc nevím, jak dodržím - cítím se absolutně v pohodě a bez pohybu si den neumím představit. Tak snad magnézko zabere a za 14 dnů na kontrole se snad ukáže, že se umoudřil a ještě se mu na svět nebude chtít jít… čípek naštěstí nezkrácen.
Ahoj holky, tak mě pro větší srandu včera bodla vosa.. Pěkně skoro do podpaždí, potvora. Alergik sice nejsem, ale mám to pěkně oteklé a červené ještě i teď, myslíte, že je to v pohodě..? Nechci panikařit, akorát jsem se dočetla, že by to zarudnutí a otok mělo právě do 24 hodin ustoupit. Tak teď nevím ![]()
@jasna.s no radši bych ten klidový režim moc nepodceňovala, kamarádce teď taky zjistili, že jí mimčo hodně naléhá na čípek a hrozí jí předčasný porod (rodí taky v listopadu), takže i když je jinak taky hrozně akční, tak teď chtě nechtě musí ležet.. ale snad to nebude ani u jedné z vás tak divoké ![]()
Holky, byla jsem ve vaně a našla tam velkej rosolovitej kus čehosi, myslím si, že to byla hlenová zátka a mám teď hroznej strach, k dr jdu ve čtvrtek
čekali byste nebo co si o tom mám myslet?
@Nikki5 Hlenova zatka byva vetsinou s krvi, ne? Snad to jeste nebyla ona.Ale co jsem cetla nejake zkušenosti jinych holek, tak se obcas stalo, ze jim hlenova zatka odesla treba v 31.tydnu a rodily az na termin.Tak bych jeste zbytecne neplasila.
@Nikki5 hlenová zátka to být mohla, já jí neměla krvavou ale může odejít a rodit nemusíš
ovšem doktorce bych volala…Já se dnes vrátila z nákupu a je mi od té doby na zvracení, celé odpo tvrdé břicho až teď je už na pohmat docela ok, ovšem ten pocit jako bych měla hlavičku těsně nad pipi mám pořád občas dokonce mám pocit jak kdyby se mi malej vrtal prstíkem v močáku
takže jdu spát a dočtu zítra…jo a s tou vosou klid, mamku bodl sršeň a splasklo to až druhej den…mohl by pomoct fenistil nebo claritine ale nevím jestli se v těhu smí ![]()
@Ivca99 no četla jsem i případy kde byla průhledná
@wewa uvidíme, vím, že může odejít i 4 týdny před prodem, snad to bude v pohodě. Počkám do zítra co se bude dít a kdyžtak si zajdu do nemocnice.
@Nikki5 Ahojky, taky myslím, že hlenová zátka je většinou s krví, tedy já jí tak měla, ale odešla mi až při začátku kontrakcí den před porodem, každopádně bych to konzultovala s doktorkou radši…
@wewa Tak jak, už je ti lépe? Mně včera odpo bylo taky nějak divně, vyzvedla jsem malou ze školky a pak celé odpo jen polehávala, pořád jsem malou cítila jak se mi tam tlačí, převaluje a bolel mě a píchal podbřišek, trochu jako při menzes, tak jsem trochu měla i strach, a břicho mi tvrdlo i při ležení, aniž bych dělala jakýkoliv pohyb, tak doufám, že to byla třeba jen změna tlaku a dneska už to bude ok, příjemně se ochladilo. Jinak jsem teď za týden přibrala kilo, a strašně mi vyskočilo břicho, je to vůbec možné, pořád tak pomaličku, polehoučku, a teď tohle.
![]()
@Janousova ahoj,tak dneska je mi rozhodně lépe
asi to bylo tou změnou počasí, akorát jsem teda totálně poštípaná od komárů
.S tím břichem je mi to jasný, já si koupila když jsem šla z poradny v HM těhu triko velikost M v poho…no a dneska jsem ho natáhla po 3 dnech a jakože mi leze nahoru a čouhá mi z něj pupík? Teď jsem ve stádiu že se začínám celkem dost těšit na porod a následný pobyt v porodnici
doufám že je i ostatním líp a že už se ty horka nevrátěj…a co malá ve školce?
Jo ještě pro pobavení…včera jsem šla dělat (než mi začalo být špatně) kokosovou roládu tak jsem si dala na stranu 7 bílků, všechno připravila, mladej že bude pomáhat říkám ok…no jdu si dát mixér do zásuvky a on mezitím nabral mouku smíchanou s prdopečem a plnou hrst mi hodil do těch bílků? Myslela jsem že omdlím…dostal sprďáka že nesmí sahat jen koukat a že sypat může jenom s mámou…šla sem to zabalit a jestli jí upeču dneska tak budu dobrá, mám chuť na všechno hodit bobek ![]()
@wewa Jo,asi to bylo tou změnou počasí. Malá ve školce super, učitelky říkali, že je perfektní, už je přeci jen znát, že má rok školky za sebou a zná ten režim a všechno kolem. Dneska jsme byli ve školce první (včera druhý), jsme takový ranní ptáčata, ale já bych to jinak nestíhala do práce, horší začíná být to ranní buzení, jak už je v 6 ještě trochu tma, tak se jí vůbec nechce vstávat, no a mně taky ne ![]()
Tak jsem si včera říkala, že bych mohla pomalu začít chystat výbavičku, prát oblečky a tak, že přeci jen se to pomalu blíží, sice jako asi skoro všechno máme, ale něco je ve sklepě (rozložený kočár), něco je u babičky (postýlka), něco na chalupě (vanička, židlička), tak to potřebuju dát dohromady abych měla přehled, člověk nikdy neví co se může stát. No a určo musím ještě koupit přebalovací podložku na pultík nad pračku a osvědčené látkové lehátko do vaničky, teploměr, kosmetiku, plíny a věci pro mě do porodnice z toho nemám vůbec nic.. ![]()
@wewa To je dobrý pomocník
, no já mojí malou radši při vaření a pečení od sebe odháním, vím, že by to bylo víc škody než užitku…i když pravda, zas by to pro ní mohla být zábava, ale já na to nemám nervy ![]()
@Janousova No s tou výbavou jsme na tom tak stejně
a nejhorší je že mě ta taška do porodnice začíná docela stresovat…Jo kočár jsem zjistila že nejde rozkládat a skládat takže ještě budu shánět kočár asi, chlap samozřejmě brblá že hold nebudu kočár skládat ale já jsem chtěla stejně kupovat novej sporťák tak teď máme takovýhle trable ještě ![]()
@Janousova On je přitom naučenej, pomáhá fakt od malinka i obalovat žampionky, sýr, květák fakt všechno a pak jde a provede tohle
takže já na něj,,7 vajíček frajere´´
chlap ze mě měl prdelky ![]()
Tak holky, já mám ze včera takovej stres, že si začnu taky chystat tašku do porodnice a asi postavíme postýlku, „konečně“ mi včera začalo všechno tak trošku docházet, jakože budeme mít mimčo, a že to bude těžký…docela brzo
jinak jsem se nepochlubila s tím, že mě včera totálně naštvala tchýně. Měla jezdit se mnou do školy a hlídat malýho, včera úplně otočila, že malýho bude hlídat U NÍ DOMA, tak jsem ji jasně řekla, že to rozhodně ne, protože bych se k nim neměla jak večer dostat, když přijedu ze školy. Tak se mě ptala jak jsem si to představovala. Říkám, že jsem chtěla, aby hlídala u nás doma a pak tu mohla spát. Na to jsem si vyslechla jak to neexistuje, protože musí ráno do práce, no prostě úplně nepochopitelná „scéna“. Přitom do práce od nás to má 100m, od nich 10km - tohle mě fakt dostalo
. Manžel mi řekl, že by se to bez ní doma asi zbořilo ![]()
@wewa těch 7 vajíček by mě dostalo
asi bych nevěděla jestli brečet nebo se smát…
@Nikki5 tchýně jako z pohádky
jestli to má od vás blíž do práce tak nevím o co jí moc jde…ale jako bez mojí mámy by se to doma taky zbořilo, boužel i v práci a všude jinde
. a s těmi vajíčky no já upřímě chvilku brečela
na mě vždycky padne takováta panebože co dělám špatně a tak
ale pak přišel omluvil se, dal mi pusu tak dobrý a dneska už jsme upekli roládu, udělali guláš a ještě vaříme polívku a v pohodě je jak andílek.