Poradna duly
Jana Čurdová
@jezz1e gratuluji, ta je nadherna. A jaky byl odhad vahy? Je fakt malinka.
@jezz1e jeee, ta je překrásná. Moc gratuluji a ať hezky roste a jste brzy doma:)
@jezz1e Velka gratulace, at jste v poradku a brzy doma. Jak se citis po cisari? Mala neni otocena, je koncem panevnim, sedi si jak paša, tak mi hrozi planovany…bojim.
@jezz1e gratuluji k princezne ![]()
Takze odhad byl celkem presny ze? A delka? Na fotce nevypada nijak moc hubene, tak tipuji ze byla i kratka. Pokud muzes napises jak na tom byla a je s adaptaci? Inkubator jen skrz udrzeni tepla? Pripadne problemy s glykemii?
A jak jsi na tom byla s nalezem pri vyvolavani? Dekuji moc
Ja mam kontrolu v utery, ozvy i vaha s prutoky v porodnici tak uvidim jak dopadneme
strasne rada bych se vyhnula inkubatoru, ale i cisari, u mne se tedy telo zatim pripravuje pekne, uz se otevira branka, zmeny na cipku tak doufam ze by se vyvolani mohlo podarit ![]()
At jsi co nejdrive fit a muzes byt s malou co nejvice casu
Holky moc dekuji. Odhad 2070 mela uz 4.10, takze ted ma vicemene stejne. Je opravdu spis kratka nez hubena. Pri vytazeni zacala vriskat tak, ze bylo jasne, ze plice funguji skvele( mela jsem spinal). Vsechno ji bezi, jak ma. V inkubatoru je fakt jen kvuli teplote, ale uz dnes mi ji dali na klokankovani, prebaleni a nakrmeni. Pije ochotne a furt se tvari, ze chce pridat, takze velikost urcite brzy dozene.
Ja jsem taky v poradku, tlak mam tedy porad hranicni, ale dostavam jen fraxiparin. Rez bolel vcera v noci, pomohla kapacka paracetamolu a zhruba od poledne o brichu skoro nevim a v postate doted jsem byla u male, s pauzami na odstrikavani.
Jinak pred vyvolavanim jsem byla uplne zavrena, diky balonkovemu katetru jsem se v pondeli otevrela asi na dva cm, ale v utery jsem na vyvolavacky (6 tablet oralne) nereagovala vubec, spis jsem se zas zavrela. Navic mi zas vyskocil tlak, takze vcera bylo dost jasno.
Preji vsem bezproblemove porody, at mame ta nase zlaticka brzy v naruci.
PS: Podoli super, vsichni moc mili a vetsina pokoju je jiz po rekonstrukci.
Příspěvek upraven 18.10.19 v 19:15
@Lisianne ja mam taky maleho otocenho KP..a hrozi mi cisar..
I kdyz ted mi v nemocnici na kontrole rekli..ze se muzeme pokusit o porod KP.. tak nevim jak se rozhodnout. Jestli zkusit porod KP nebo jit na cisare
A jestli cisar, tak nevim jestli celkova narkoza nebo jen to umrtveni-od prsou dolu (nevim..jak se to jmenuje) 🤔 😊
@Bennca a ve ktere porodnici budes rodit? Ja rodila prvni dceru KP prirozene v Motole, a ted cekam treti a je opet KP, ale to bude zrejme cisar a v jine nemocnici. Prirozeny porod KP ma sva pravidla a musi byt dodrzeny urcite zakonitosti, aby se dalo rodit, jako nizsi odhad vahy ditete, přesná kolma poloha, dite do V a tak.
Ahoj holky, snad nevadí, ze se k Vám přidám. Mam TP dle UZ z prvního trimestru 21.11. podle dr jsem otehotnela 28.2. ale ja vim, ze 27.2. jsem mela slabeho ducha na testu a 28.2. + na clearblue. I když to doktorum reknu, nechtějí o tom.moc diskutovat, ze se nelze splest dle UZ. Ale js vím, ze to tak byt. nemohlo. Je to rozdil 12 dní, coz mi přijde hodně. Můžu se zeptat, nemáte s tím nejake zkušenosti? Děkuji za odpovědi. ![]()
@Dunlin
ja budu rodit v Moste…a pry se tam snazi o co nejmene cisaru.. 🤔 ale jak pises…- samozrejme mi rekli, ze musi byt dite male a spravne natocene. Je mi 40 a je to me prvni tehotenstvi..a nektere sestricky mi tvrdi, ze vzhedem k veku mi mozna vyhovi cisarem…a nektere tvrdi, ze pokud bude vse jak ma-tak prirozene 😊
@lucka.honza píše:
Ahoj holky, snad nevadí, ze se k Vám přidám. Mam TP dle UZ z prvního trimestru 21.11. podle dr jsem otehotnela 28.2. ale ja vim, ze 27.2. jsem mela slabeho ducha na testu a 28.2. + na clearblue. I když to doktorum reknu, nechtějí o tom.moc diskutovat, ze se nelze splest dle UZ. Ale js vím, ze to tak byt. nemohlo. Je to rozdil 12 dní, coz mi přijde hodně. Můžu se zeptat, nemáte s tím nejake zkušenosti? Děkuji za odpovědi.
A má smysl tohle řešit? (pokud tedy neřeší se otázka „čí to je“ - bez urážky). Pokud je plod v pořádku a roste, testy máš v pohodě, tak neřeš a prostě počkej kdy porodis. Aspoň tě nebudou stresovat, že máš malé mimčo jako mě. Krom toho, že za měsíc rodis, už je to fakt úplně jedno ![]()
@Bennca no, ja teda nevim jak v Mostě, ale vsude jinde je KP indikaci k cisari. Ja jsem dlouho zvazovala, zda zkusit u prvnoho tehu to KP porodit prirozene nebo se rovnou domluvit na cisare. Mela jsem v Motole moznost volby a nikdo me netlacit ani do jednoho. Nakonec to bylo dohodnuto tak, ze pokud se mi sam nerozjede porod, tak by mi den pred TP udelali cisare. ALE podminka byla, ze dite bude mit odhad vahy do 3,5kg a musi nasedat do V a musi mi pichnout epidural (ne do mrtva), abych citila kontrakce, ale kdyby cokoli, aby me prevedli na cisare hned bez cekani na anestezii.
Mala se narodila 8 dni pred TP, pri prijmu mě musel videt zkuseny lekar a musel mi udelat UZ, jestli je opravdu poloho plodu takova, jaka ma byt. Rodit me musel taky zkušený lékař a celou dobu mi blokovali operacni sal, kdyby mi museli nakonec udelat cisare. Jako porod byl uzasny, rada na nej vzpominam, ale bylo to vse o duvere k doktorum a jejich zkusenostem. Nevim, kolik deti se rodí v Mostě, ale Motol je tovarna na děti a tam jsem se fakt nebala. Navic jsme to meli 5 minut autem. Ted čekám třetí, ale kvůli tomu, ze jsme se prestehovali a druhy porod byl velmi rychly, volila jsem porodnici bliz a budu rodit na Bulovce a ne, ze bych jim neverila, ale neni ta duvera az takova a po druhem rychlem porodu uz mam strach, tak ja budu volit cisare. Navic druhá dcerka mela skoro 3,6kg, coz je hranice moznosti rodit KP u vicerodicky přirozeně. A na Bulovce davaji přednost spinalni anestezii pred celkovou. Takze pokud se tohle dite nakonec prece jenom neotoci, jakoze si myslim, ze ne, ja mam jasno. ALE ja rodila prvni dcerku v 29. Letech, nemela jsem v těhu žádné komplikace a zdravotne jsem na tom byla dobre. Ted ve 34 se citim totalne zhumplovana, tělo je unavene a dava mi to dost znat. Takze se nenech hlavne do niceho tlacit a pokud chces cisare, tak si ho vydupej a nebo zvol jinou porodnici.
@lucka.honza ultrazvuk je presnejsi nez dle ovulace, jde o to, ze zrejme na zacatku tehu bylo miminko mensi a neodpovidalo a na prvni UZ se srovnalo a jde proste o trochu napred než by podle tebe melo byt. Ja to mam naopak, dle MS bych mela byt o tyden vic, ale protoze jsem ovulaci mela o tyden pozdeji, tak mi dr. stanovila TP taky dle UZ a o ms uz nejde. Takze jak pise @Vrabuska, tohle je detail a dulezite je, jak je na tom přece mimco.
@Bennca @Dunlin v Mostě je porodnost cca 1400 děti ročně, nechám si debilní poznámky o tom, kdo tu nejvíc porodnici vytezuje
Ale pokud jde o zkušenosti, určitě bych jim věřila. Císař je prostě břišní operace se všemi riziky a nebylo by divu, že se tomu chtějí vyhnout. Rodila jsem tu už dvakrát, mám výhrady k přístupu personálu po zkušenostech a vadí mi to stadové-šup na kozu a tlač na povel. Na stranu druhou, jsou zkušení a mají perinatologicke centrum, prostě vím, že co se záchrany života týče, bude postaráno bez prodlevy kvůli případnému převozu z malé nemocnice. Já mám poruchu srazlivosti krve, musí mi redit krev a prcek neroste jak má, tedy volím jistotu a přežít se to dá těch pár dní.