Poradna duly
Jana Čurdová
@Bennca K tomu kojení - Já byla po císaři na jipce a dítě v inkubatoru, ale ještě ten den přišla laktacni poradkyně a začala prsa stimulovat. Od druhého dne jsem stimulovala sama po 3 h, třetí den jsme mimčo poprvé prilozily a čtvrtý den ráno jsem měla prsa jak balóny
rozkojily se i všechny ostatní holky, co tu se mnou byly/jsou. Chce to hlavně trpělivost.
Ke tvorbe mleka je vhodne pripadne mit i tablety piskavice a benediktu lekarskeho pokud je problem s tvorbou, doporucuji se i homeopatika ricinnus 9ch (ty mam s sebou vzdy v porodnici a s mlekem problem nikdy nebyl).
Jinak zaklad je prikladat a prikladat co nejvice, urcite se neridit radami typu jen 5minut atd. Ci ze se smi znovu kojit nejdrive po 2 ci 3hodinach, to plati ciste u umeleho mleka, MM nikoliv, kojit klidne co pul hodiny a nejlepe nechat dite „odpadnout“. Po cisari je dobra odsavacka, ktera dite si nenahradi ale prsa take stimuluje pro tvorbu mleka
@jezz1e
Jak jste na tom? Uz se chystate s malou domu nebo zatim ne? Je super, ze kojeni slo a jde takhle pekne
mala urcite pekne roste
@stiskoch z vlastni zkusenosti s tebou moc nesouhlasim, urcite ze zacatku, nez si prsa zvyknou, rozhodne nenechat dite prsa jen zuzlat, k mliku to driv nepomuze a jen si dite zvykne na prso jako dudlik. To stejne s tim odpadnutim. To castejsi prikladani jako dobry, ale taky ne uplne porad.
@Dunlin v prsech je mlezivo nez se vytvori mleko, takze dite jen nezuzle ale ziskava dulezite latky hned uz pri prvnim sani
A proc by si melo z prsa delat dudlik? Kdyz netusi co to je za ubytecnou vec? Dcery 5 a 3let dudlik nikdy nemely v puse, prso neni jen o nutnosti pouze nakrmeni, ale take o uklidneni, ziskani pocitu bezpeci, lepe se jim udrzuje teplota, vyrovnavaji se s vjemy z okoli…
@stiskoch po vlastních zkušenostech prostě ne. čekám třetí dítě, tak vím své. U první dcerky jsem praktikovala to, co píšeš ty. Prsa v porodnici po dvou dnech na odpis do krve, pak chtěla být u prsu pořád. právě, že jí to uklidnovalo a ano, dudlík taky nemela. U druhé dcerky jsem nakojila 5 minut z kažého prsa a hotovo. Miminko spokojene, dudlik taky nemela, ja prsa v pohodě. Ale na to si každy musí přijít sám, jak to chce.
@stiskoch
@jezz1e
Jak jste na tom? Uz se chystate s malou domu nebo zatim ne? Je super, ze kojeni slo a jde takhle peknemala urcite pekne roste
Díky, zítra bychom měly jít domů
Malá začala přibírat, aktuálně má 1940 g (porodní váha byla 2012g), doktorům to prý k propuštění stačí, protože jinak je fakt šikovná a vypadá spokojeně. Kojím ob krmení a vysaje zhruba půlku dávky.
Taky jsem používala na rozkojení ricinnus, ale to přikládání udĕlá nejvíc.
Tady se tedy krmí cca po 3 hodinách, ale asi hlavně aby měli lékaři kontrolu, protože ta mrňata se hlady sama moc nebudí a odpadnou dost rychle. U běžného novorozence bych nezevšeobecňovala, každé dítě je jiné a způsob musí vyhovovat i matce, unavená vystresovaná matka toho moc nenakojí.
@Dunlin souhlas! Taky jsem malou nechala a prsa tragédie! Tak to bolelo a tolik krve a strupy vsude, ze mi ani to mliko neteklo a rychle jsme dokojili. Teď to rozhodne takhle dělat nebudu.
Ahoj holky, tak my uz se hlasime 1+1,Lara se narodila dnes po 15 hod a vazila 2744g, merila 47 cm
Nebyla to teda prochazka ruzovym sadem, ale mame to za sebou! Termin jsme meli 3.11.Tak Vam vsem drzime palce do finisovani a tesime se na prirustky!
@lectriss Gratuluji a přeji celé rodině hodně štěstí a zdraví! ![]()
@lectriss no to je super, gratulace. Ted uz se bude jen rodit
my mame jeste 3 tydny cas tak uvidine, kdy se mala rozhodne jit ven. Jeste jedu na 2 dny k nasim na moravu a manzelovi se to uz moc nelibi, ze cestuji. a koukam, ze zatim same holcicky ![]()