Poradna duly
Jana Čurdová
@Pavlyynka mne taky zbyvaji jeste 3 tydny.. a cekam kluka.. 😊
Aniball nepouzivam..protoze se mi v tom ‚nejkrasnejsim obdobi v zivote zeny‘ porad vraci mykozy a 2× i herpes 😓 takze mam zakaz aniball
Ale..je to pry vyborna vec a porod to hodne usnadni..urychli… aspon takto mluvila v predporodnim kursu nase asistentka
@Bennca no jako ja ho teprv zacla pouzivat takze 2× a musim rict, ze je to fakt asi super v tom, ze ta zena opravdu si vyzkousi jaky to je az to mimco poleze ven. Nerikam, ze to boli ale je to neprijemny ale myslim, ze tim cvicenim si clovek zvykne. Takze zatim to jde dobre ale jsem teprv na zacatku na 19cm tak jsem zvedava kam az se dostanu. To je skoda no. Tak aspon to lneny seminko a malinik, to muzes ne?
@Pavlyynka jojo..to asi muzu..ale jak se mi objevil 2× herpes..a mimi polohou KP..tak mam uz na 100% jisteho cisare..😓 takze ja nemusim nicemu pomahat.. 😊
@Bennca tak to je uplne jina no. Tak hlavne at vse probiha v poradku. Nase male uz je pekne dlouho hlavou dolu. Dr rika, ze je lina aby se tocila, je uz tak 2 mesice aspon. Ale nikdy clovek nevi, kdy se to skvrne jeste otoci.
Moc vsem dekujeme!
Dnes nas pustili z Motola domu, tak uz si to uzivame doma ve ctyrech
Tak se tesim kdo bude dalsi z vas vsech na rade!
@lectriss tyjo to je rychlost
a motol dobry? Ja budu rodit u apolinare.
@Pavlyynka koukam,ze vsichni manzele to maji stejne
Ja jsem aniz bych to vedela ze budeme rodit sla den predtim nakupovat jeste nejake drobnosti a tak a manzel me furt prudil ze to pokousim a porodim! No a ono to o pulnoci fakt zacalo, tak si myslim ze v tu chvili si jen rikal “ joo ja jsem ti rikal ze mas sedet doma!” ![]()
@Pavlyynka ja ano pouzivam uz potreti, u prvniho i druheho bez poraneni tak snad to vyjde i potreti:D poprve jsem cvicila cca 12* a dostala se na 30cm, u druhe tak 8* a byla jsem na 29cm nejak nebyla chut a ted mam za sebou 4cviceni a jsem na 28cm ale tentokrat s kapkou krve u posledniho cviceni ve ctvrtek
hold jsme spechala, zitra mam kontrolu tak pak chci se vrhnout odpo zase na to jestli bude vse ok, mam ozvy i prutoky
Někdo tu psal, ze bude brát homeopatika na kojení. Koupila jsem si je taky, takže mě zajímá dávkování? Můžete mi poradit, ta co to tu psala tedy? Děkuji ![]()
@Kariss ja dostala dnes od sestřenice a jestli jsem ji poslouchala dobre rekla, ze si mam vzit 5 kuliček a vložit pod jazyk a nechat rozpustit. Ale taky si rada poslechnu jiny nazor ci pouziti.
@Kariss @Pavlyynka presne tak 5kulicek, ja si davala pred kazdym kojeni a zacinala jsem po tech 2hodinach co se dostala ze salu na pokoj, za tri dny jsem uz nebrala protoze vzdy mela mleka az moc, pozor nesmi prijit do kontaktu s kovem, takze nejlepe rovnou do puse nebo odsypat do vicka a pod jazyk. Jinak jsem vyuzila pozdeji kdyz byla potreba navysit laktaci cca okolo 3 a 6tydne tusim. Jinak jsme si hlidala i dostatek tekutin po cele sestinedeli, jak caje tak doma pak treba caro. Pokud je problem s nedostatkem mleka jsou pak tabletky bylinek piskavice a benedykt lekarsky tusim ze se bere 2* denne 3tablety, spousta maminek s nimi ma dobre zkusenosti, na bradavky hodne chvali puralen mast ktera se pred kojenim nemusi umyvat a hlavne nemit prsa v mokru, hodne casto menit kojici vlozky, u prvni jsem nevedela proc me porad tak boli a pali bradavky kdyz prisati bylo spravne a pomohlo menit fakt hodne casto a vetrat a nechavat oschnout, jakmile zustali vlhke a jeste jsem na ne priplacla vlozky tak byl problem s bolesti mnohem vetsi, ale i tak vice jak prvni tyden se mi kroutili palce u nohou pri kazdem prisati nez si bradavky zvykly,
Jinak nemam ted prehled zda jste prvorodicky ale me se osvetcila pak i rada zkusenejsich jakmile se naleji prsa a jsou tuha tak pred prisatim miminka bradavky chytit mezi prsty a snazit se je jakoby povytahnout (postavit) lepe se pak prckovi prisavalo, pripadne i zkusit odstrikat pokud to jde aby ten tlak nebyl takovy
@stiskoch ja jsem prvorodicka, me se hodi kazda rada od kazdeho
a pak clovek zjisti co mu vyhovuje ![]()
@Pavlyynka jojo ve vysledku si to kazda udelame dle sebe a sveho miminka
jako me ty plne balony fakt zaskocily
i to ze bradavky ikdyz pekne jakoby najednou temer nebyly