Poradna duly
Jana Čurdová
@Bennca @Dunlin v Mostě je porodnost cca 1400 děti ročně, nechám si debilní poznámky o tom, kdo tu nejvíc porodnici vytezuje
Ale pokud jde o zkušenosti, určitě bych jim věřila. Císař je prostě břišní operace se všemi riziky a nebylo by divu, že se tomu chtějí vyhnout. Rodila jsem tu už dvakrát, mám výhrady k přístupu personálu po zkušenostech a vadí mi to stadové-šup na kozu a tlač na povel. Na stranu druhou, jsou zkušení a mají perinatologicke centrum, prostě vím, že co se záchrany života týče, bude postaráno bez prodlevy kvůli případnému převozu z malé nemocnice. Já mám poruchu srazlivosti krve, musí mi redit krev a prcek neroste jak má, tedy volím jistotu a přežít se to dá těch pár dní.
@Bennca ja mela prvni dite KP a mela jsem planovaneho cisare a jsem rada. Pak zjistili v zaveru extremne kratkou pupecni snuru. Takze by se dite nekdy behem prirozeneho porodu zaseklo hlavou a pru-er, delka snury neni na UZV hodnotitelna.
@Vrabuska tak o vyteznosti se asi nemusime hadat, jaka je sestava v Mostě. Jak jsem psala, Most neznam, znam Prahu nebo nemocnici, odkud pochazim. Ale @Bennca si musi proste sama zvazit všechny faktory a pocity. Samozrejme je cisar rizikovejsi nez porod KP prirozene a i u normalniho porodu se muze cokoli pos.at.
@lucka.honza rozhoduje termin dle screeningu, zbytek bych neresila
@Dunlin plně souhlasím
Ale zas tu mají spoustu materiálu, aby Mudri mohli mít skvělou praxi a co si pamatuji, tak na 6ti nedělí se maminky „tridily“ na pokoje podle jasného vzorce, který se logicky nikde nepíše, takže i v tomhle je klid. No budu držet palce ať hlavně vše dopadne ve zdraví a bez komplikací ![]()
@Vrabuska me jde o to, ze prvního syna mi vyvolavali a kdyby k tomu došlo tak si myslím ze bych přenášela o těch 12 dní uz navíc plus jejich 2 tydny zhruba.toho se bojím. o nic jineho mi nejde ![]()
@blumen to mě pak dr docela odbyl. neřekl mi nic co se tyce terminu…nezbyva nez čekat a treba to prijde samo. ![]()
@lucka.honza aha, chápu. Ten konec je ale hodně hlidany a časté návštěvy dr, tak se neboj, přijde to včas a kdo ví, třeba ti tenkrát blbě spočítali to první ![]()
@Vrabuska @Dunlin ja si chci prosadit cisare.. jsem s tim uz smirena.. 😊
A holky..pokud jste mela nektera planovaneho -delaji to driv nez je termin? Mne reklli v nemocnici, ze pokud je cisar planovany, tak drive nez se spusti porod sam..pry po 38+1 tt 🤔 🤔 🤔
@Bennca jj, nesmí se spustit porod. Zalezi na zvyklosti porodnice, kdy delaji. Ja budu rodit potreti, tak si myslim, ze u mne budou brat ohled i na předchozí porody.
@Bennca já měla plánovaného s dvojčaty 38+6tt, to mi řekli v porodnici, že to je úplně nejpozdější termín, kdy to plánují. Ale i tak měly děti obě přes 3kg.
@Bennca píše:
@Lisianne ja mam taky maleho otocenho KP..a hrozi mi cisar..
I kdyz ted mi v nemocnici na kontrole rekli..ze se muzeme pokusit o porod KP.. tak nevim jak se rozhodnout. Jestli zkusit porod KP nebo jit na cisare
A jestli cisar, tak nevim jestli celkova narkoza nebo jen to umrtveni-od prsou dolu (nevim..jak se to jmenuje) 🤔 😊
Jestli se neotočí, tak KP nebudu rodit přirozeně, jsou tam rizika velká pro dítě - např., že se to žvejkne a může se lehce přidusit a důsledky nechci ani pomyslet. První jsem rodila přirozeně, ted se císaře obávám, ale KP normálně ne. Ohl. té narokozy taky uvažujeme jakou - jestli úplnou nebo při vědomí. Třeba se ještě otočí, jinak to musíme zvládnout. Jestli to bude porod plánovaný (císař) tak uričtě do fakultky. Tam jsou vybaveni na kde co. U nás v okresní jen v případě překotného kdybychom nestihli dojet. Naposledy jsem rodila ve FNOL (Olomouc) a vše skělé. ![]()
@Lisianne proto se u KP prirozene musi delat jeste UZ a ma to sve zákonitosti, ve fakultce bych se ho nebala rodit, kdyby byly splneny vsechny podminky.
@Bennca U KP je císař obvykle pro lékaře první volba, naopak „prosadit si“ je třeba přirozený porod, pokud ho někdo chce. Sestra se ve 40 pokusila o přirozený, ale nakonec stejně dělali akutní sekci. Takže bych se nebala, že by Tě přemlouvali.