Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@3Petyogi taky už si říkám stará matka v srpnu mi bude 36let. Uplně vidím ty rozdíly vnímaní tehotentství ted a před 14lety. Pořád si říkám jak jsem to mohla vzvládnout mít dvě děti 22měsíců po sobě. pro mě sem byla hrdinka
Ted sem v 11týdnu nevolnosti ustupují ale zase se přidávají další nešvary jako bolesti podbřišku kvuli zvetšující děloze zánety, podráždeny močovy měchýř. Dětátko je plánované ale už se opravdu těším až budu sama svým pánem.
tak se holky držte ![]()
Karolina117
To jsem ráda, už se taky moc těším jsem zítra objednaná na 7 a v 11 pokračování, bude to náročný den..
@Jájjinka tak nám řekla, že to vypadá na holku, ale přesně to řeknou na tom druhém 🍀 tak už si počkáme 🙂
@Zuzza29 počkej, jako ze jdeš na 1.screening na 7h a v 11h co? 🙂
Karolina117, v 7 hoh mi berou krev a v 11 jdu na UTZ…bude to na celý den prostě…
@Karolína117 jj, už se těším, až to budu vědět, co to bude. A pak začnou nákupy 🤣 teda pokud to bude holčička 🙏 Na chlapečka mám vše po prvním 😀
@Jájjinka já mám doma taky dva chlapaky, tak jsem zvědavá, jestli budu kupovat další maskáče, nebo sponecky…zítra nám držte pesticky…
Ahoj, chtěla bych se k vám přidat. Původně jsem měla za to, že termín máme na Vánoce, tak jsem byla v TP prosinec. Měla jsem ještě rozhozenou a nepravidelnou MS kvůli kojení a v březnu mi vyšel těhotenský test negativní. Každopádně dnes na prvním vyšetření mě paní doktorka vyvedla z omylu a odpovídá dle poslední MS z února na 11+3. Termín určila zatím na 17.11. Je to naše třetí, doma máme Vítka (6 let) a Rozárii (15 měsíců), pohlaví si necháme jako překvápko k porodu.
Jinak mně je aktuálně 32 let.
@Zuzza29 Super, tak se pak ozvi
Držím palečky ![]()
@Jájjinka Jojo, taky už se chystám na nákupy… Těším se na to jako dítě na Vánoce
![]()
@Karolína117 ahoj holky, ohledně včerejška, nezapomenutelný zážitek, úplně něco jiného než před 8lety, a musím říct, že paní dr.(o 10let mladší než já:))byla naprosto úžasná, všechno vysvětlila, ukázala, přístup skvelý..mám dobré hodnoty, obrázek krásný, ale trošku mě vyděsila zpráva, že miminko má něco s chlopní, přesně nevím jak se ta vada jmenuje, ale prý je to ukaz poměrně častý q je dost pravděpodobné, že to vymizí do dalšího screeningu ve 24 týdnů…popr. manzel vypadal dost vyděšeně…věřím, že to nic nebude…
Ahoj holky, pridavam se k vam
jsem ted 13tt, screening ve ctvrtek… Myslela jsem, ze nevolnosti vymizi kolem 12tt, ale prd, jen se zmirnily 😀 jakmile treba hodinu nejim, je mi zle a obrací se mi zaludek stale…🤦
Boli me podbrisek, citim prsa… Nekdy mam takove,,pichani,, na spodek…jako kdyz si sedam na nuz…😀 Mate to taky nekdo, nebo jsem divna?
Vcera se mi stalo, ze po wc, ze me vysel kousek hnedeho hlenu…myslite, ze to mohlo byt tlakem? Nemohla to byt hlenova zatka? Od te doby zadne spineni, zadne velke bolesti nic.
A jeste mam takovy jakoze tlak na spodek…takze dokonaly blazen pozorovaci asi…4 tehu, jedno dite… Jedno zamlke tehu, jeden potrat po 20tt…
Ahoj, úplně tě chápu, po tom všem, že se víc pozoruješ. Já mám teď třetí těhu - první bez komplikací, druhé mimoděložní - zakončené akutní operací a odebrání levého vejcovodu, a teď třetí, jsem v 11.tt. Také se více pozoruji, a mám strach. Občas cítím pobolívání na té levé straně, tak nevím, jestli se ozývají nějaké jizvy..
Ohledně hnědého výtoku - to může být cokoliv. Může a nemusí to nic znamenat. Pokud vím, hlenová zátka odchází až těsně před porodem. Ale nejsem žádný odborník. ![]()
Tak se drž, ať to teď už všechno vyjde ![]()
Zdravím všechny,
mám dotaz.. Jsem 10+6tt a poslední dny mě úplně přestala bolet prsa, nejsou tak zpevněná, jako předtím a nejsem tolik unavená a celkově se cítím úplně jinak, než těch minimálně prvních 9tt… Mám lehce obavy.. Je to normální, že tyhle příznaky odpadnou už tak brzy? Nebo to může značit zamlklé těhotenství?.. Žádné krvácení se nekoná, ani nebyl žádný den, kdy bych měla nějaké výrazné bolesti po kterých by zmíněné příznaky začaly opadat.. Teď ve čtvrtek jdu na druhou kontrolu, screening a tak.. Ale nemám z toho dobrý pocit, že to tak najednou ustalo… Zažila jste to taky některá?
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,mám dotaz.. Jsem 10+6tt a poslední dny mě úplně přestala bolet prsa, nejsou tak zpevněná, jako předtím a nejsem tolik unavená a celkově se cítím úplně jinak, než těch minimálně prvních 9tt… Mám lehce obavy.. Je to normální, že tyhle příznaky odpadnou už tak brzy? Nebo to může značit zamlklé těhotenství?.. Žádné krvácení se nekoná, ani nebyl žádný den, kdy bych měla nějaké výrazné bolesti po kterých by zmíněné příznaky začaly opadat.. Teď ve čtvrtek jdu na druhou kontrolu, screening a tak.. Ale nemám z toho dobrý pocit, že to tak najednou ustalo… Zažila jste to taky některá?
Klid, příznaky se různě mění, odcházejí a přicházejí, zesilují a slábnou… Navíc jsi už téměř u konce prvního trimestru, kdy většinou obtíže ustávají. Nikdo ti samozřejmě neřekne, jestli to bude v pohodě. Někomu potíže ustoupily a dopadlo to blbě, někdo měl nevolnosti či bolest prsou ještě týden po revizi… Někdo nemá prakticky žádné příznaky celé těhotenství, někdo zvrací i na porodním sále…