Poradna duly
Jana Čurdová
@Katynka6
![]()
No, doufám, že si začátkem druhého trimestru lehce oddychnu 🙏
A jak starou máš dceru?
@Katynka6 Tak buď počkám teď o týden déle, anebo půjdu hned, srdíčko nebude a budu pak čekat 3 týdny do další kontroly
Tak to beru radši ten týden čekání.
Hlava se mi teď motá taky, to je hodně nepříjemné.
@BabyYoda dcera má dneska přesně 2 roky a 3 měsíce. Byla náš mezisváteční dáreček, i když jsem měla termín až v lednu. Podle MS se měla narodit 21. Ledna, pak jsem měla termín 11. Ledna, a na screeningu vyšel termín 7. Ledna a stejně se narodila ještě dříve. Ale jsem ráda, protože díky tomu jsem si mohla natáhnout rodičák na 4 roky. A kdyby nebylo druhé mimčo tak jsem si tím zajistila, že s ní budu ty 4 roky doma.
@pujda je vtipné, že manželovi se vybavují všechny příjemné benefity těhotenství. Např že budu mít větší prsa atd a já si začínám vzpomínat jenom na ty horší stránky 🤣
Dneska se mi zdálo, že jsem začala krvácet a miminko zemřelo. Uff, doteď je mi z toho hrozně. A hned ráno na mě vyskočil příspěvek od Markéty Frankové, to mi teda vůbec nepřidalo.
Jinak mě dneska docela bolí břicho, ale snad je to ok.
@pujda já to četla už včera večer, nedokážu si to vůbec představit, když už to není potrat na začátku, ale v pokročilém těhotenství.
Břicho mě občas taky bolí, a měla jsem to tak i u dcery ale roztahuje se děloha a natahují se vazy. Tak je třeba to všechno vydržet. Mě spíše trápí to nechutenství. Nemám na nic chuť, kdyz nic nejím tak je to ještě horší. Maso už nechci ani vidět. Takže jsem na bezmasé stravě a zachraňuje mě sladké. Měla jsem to tak i u dcery, když už nic tak jsem si uvařila třeba těstoviny s grankem a cukrem
a měla jsem ráda čínské polívky, dneska jdu do obchodu tak si zkusím nějakou koupit.
@Katynka6 Já jsem před těhotenstvím držela kalorické tabulky, jedla jsem vyváženě a zdravě, tak jsem si plánovala, jak budu jíst perfektně i v těhotenství a dám miminku všechny živiny. Prd! Na snídani jsem měla Milenu a na svačinu vlašský salát s rohlíkem. Mám úplnou nechuť si připravovat jídlo a házím do sebe samé rychlovky. A to jsem si ještě před měsícem tak ráda chystala a vyvařovala komplexní jídla.
@pujda jojo to znám
ale miminko si bere že zásob matky, tak prvně něco chybí matce a pak až dítěti, tak si říkám, že to přechodně prostě zvládnu i s takovým jídlem nejidlem. Kdybych se nutila do něčeho na co nemám chuť, tak bych asi zvracela, což nechci. A u dcery jsem cca kolem 15 týdne cítila úlevu a začala zase normálně jíst, tak si říkám, že to těch pár týdnů nebudu zase řešit.
Ale udělala jsi mi chuť na čokoládu ![]()
@Katynka6 Joo to je pravda, to jsi mě teď trochu uklidnila
Ale doufám, že to přejde. Tak si čokoládu dej ![]()
Tak jsem se dnes objednala, jsem 7+0 a sestra byla velmi překvapená, že volám až teď a chtěla, ať přijdu hned zítra, což nemůžu. Přitom všude čtu, jak je nejlepší jít až mezi 8tt - 9tt, že většina doktorů tak stejně objednává. No já si radši počkám, až bude srdíčko jisté. Ale nervózní jsem hodně.
Já si pořád říkám, že bych krvácela, nebo měla nějaké příznaky, kdyby to nebylo ok. A pak čtu příspěvek té Markéty, která potratila někdy v půlce února už v pokročilejším těhotenství a zjistila to na kontrole až po pár týdnech. Úplně mě to dneska rozhodilo, i když vím, že se takové příběhy bohužel dějí.
@pujda
No někdo asi fakt chodí/zve až na srdíčko. Ale přijde mi, že často se chodí na tu první dřívější kontrolu, aby se vyloučilo mimoděložní, nebo nějaká patologie a prostě se potvrdilo těhotenství.
Ale tak i doktoři k tomu přistupují různě
Já bych to asi nevydržela 😅
Jinak se přidávám do klubu - je mi tak čtvrtej den fakt zle 🙈 I psa venčim s pytlíkem na zvracení. Občas nemůžu jíst nic a pak bych zas snědla koláč na posezení ![]()
@BabyYoda Chtěla jsem se vyhnout tomu co minule. Těhotenství o týden mladší, místo 6+4 bylo 5+4, srdíčko nikde a musela jsem čekat 3 týdny. A to byly nervy. Tak snad se k tomu nebude nějak negativně vyjadřovat.
@pujda
Jo, to chápu.
A nečekala bych, že by to nějak extra řešila - sestřičky obvykle hrotěj víc, než doktoři
(i když já mám většinou celkem štěstí na oboje)
A kdy teda jdeš? ![]()
@BabyYoda V úterý, měla bych být 7+6, ale nemám moc pravidelné cykly, takže očekávám odchylku.
@pujda já jdu ve středu a budu 7+4, tak příští týden to budeme mít plodné na kontroly ![]()