Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, budu ráda, když se ke mě přidáte s termínem porodu v listopadu 2026. Já dneska našla dvě čárky na testu, mám 3 den zpoždění a pozitivní odpolední test. Mám ještě jeden, tak ten udělám ráno jenom pro potvrzení a teď čekání. Ráda bych si ho tady s vámi zkrátila. Doma máme jednu holčičku, která má 2 roky a skoro 3 měsíce. Zatím uvažuji jak to manželovi oznámím. Minule jsem mu vytvářela krabici s bodýčkem a testem, tentokráte se asi podívám po nějakém tom tričku pro dcerku,,budu velká sestra,, nebo něco takového ![]()
Termín porodu dle MS mi vychází 21.11 ![]()
Ahoj, přidám se k tobě. Jsem 4+6 dle ms, třetí děťátko
Manžela jsem si zavolala do koupelny k počůranému testu, nevidím úplně důvod oznamovat „speciálně“ a hlavně si neumím představit mu to hned neříct a nemít s kým sdílet tu radost, ale držet to v sobě ještě i před manželem ![]()
Dětem jsme to zatím neřekli, na to se těším strašně! Miminko si oba moc přáli.
Dneska jsem volala na gyndu a jsem objednaná již na příští středu 25.3 s dcerou jsem šla podle mě později, budu teprve 5+5 tak jsem zvědavá, co tam uvidí ![]()
Tak pak dej vědět, jak jsi dopadla. Já se chci objednat někdy na týden 7+. Ale to čekání je dlouhéé.
A jak se cítíš, máš nějaké příznaky? Na mě nějak padl strach, aby bylo vše v pořádku. Myslela jsem, že nás bude v diskuzi více, škoda ![]()
Včera mě šíleně bolely bradavky, to je asi tak zatím jediný příznak. S první dcerou jsem měla nechutenství a strašně jsem hubla v prvním trimestru, tak si říkám jaké to bude teď. Jako lepší nechutenství než zvracení, ale taky by to tentokráte mohlo být jen tak
no uvidíme, tebe něco trápí?
Ve středu jdu na první kontrolu tak jsem zvědavá. Myslím, že mě sestra objednala zbytečně brzo, ale zase si říkám, že se aspoň zkontroluje jestli je tam kde má být a na srdíčko pak ještě dojdu znovu.
Taky jsem myslela, že nás bude víc. U dcery nás bylo snad 40.
Ahoj,
přidávám se k vám a gratuluji ![]()
Dle MS bych byla 5+1, ale dle ovulace jsem 5+5 (mám hodně krátký cyklus a ovulaci skoro hned po MS) ![]()
Jinak dítě zatím bohužel nemám, mám za sebou už 2 samovolné potraty (druhý s revizí), 4 zákroky na čípku a kntomu vysoký věk (snažíme se už hodně dlouho, ale taky jsem hodně času měla zákaz).
Tak snad to tentokrát klapne ![]()
K doktorce jdu už zítra, mám vysoké hcg (přes 19000), takže by měla něco vidět…
Já jsem měla pár příznaků hned na začátku, pak zmizely, tak mě to trochu vylekalo. Teď je mi dobře, jsem jen dost unavená. Chtěla bych volat z kraje příštího týdne, tak uvidím, na kdy mě objedná. Já spoléhám na to, že kdyby to nebylo tam kde má, tak mám příznaky, ale četla jsem, že ty mohou přijít i dost později.
@BabyYoda Gratuluji, snad bude vše v pořádku.
@BabyYoda já jdu taky zítra na kontrolu, tak si dáme vědět jak jsme dopadly. Zítra budu 5+4.
S dcerou jsem měla vysoké HCG, hned od začátku jsem měla hodně silné čárky na testu a pak i při screeningu bylo vysoké a jen díky tomu nám vyšlo ziziko Down syndromu, takže jsem podstoupila NIPT testy, ty naštěstí byly v pořádku a máme zdravou dceru. Nyní doufám, že to HCG je normální a není ho až tak hodně abychom si ušetřili ty nervy.
@pujda podle příznaků podle mě nejde zjistit nic. Každá žena má jiné příznaky, jinak silné nebo i žádné a tahotenstvi bylo prospívající. Jako ano jsou příznaky, které značí že je třeba něco špatně. Ale jsou ženy které vůbec ani neví že jsou těhotné krom toho že měly pozitivní test.
Jee, tak držim palce a dáme si vědět ![]()
Jinak co se týče příznaků takhle v začátku, myslim, že jsem to měla pokaždý jinak… Poprvé skoro nic, jen prsa, a cítila jsem se super. Podruhý jsem dost zvracela už celkem brzy.
No a twď jsem šíleně unavená, mám nízkej tlak (takže se mi sem tam mozá hlava), pořád čúram a prsa mě bolej, ale nijak hrozně.
Já jsem u prvního zvracela, u druhého mi bylo dobře a byl to fakt nezvyk. Ale tentokrát jsem nějaké příznaky měla a ty pak zmizely, to mě trochu leká. Ale teď se různě objevují a mizí, takže snad ok.
Holky tak mám po první kontrole. Mimčo je tam kde má být, byla vidět dutinka 11 mm. Doktorka říkala, že to odpovídá 6 týdnu a nikde žádná cysta, u první dcery jsem měla velkou cystu, tak jsem ráda, že tentokráte jsme bez. Další kontrolu mám za 14 dní.
@pujda nebylo ještě vidět ani embryo, takže ani srdíčko, ale co jsem pročítala diskuze tak snad jenom 2 x jsem četla že už tam někdo měl srdíčko, ostatní, že tam v 5+4 kolikrát neměli ani ten váček. Tak jsem zatím spokojená s výsledkem. Za 14 dní už půjde hezky vidět