Poradna duly
Jana Čurdová
@BabyYoda a krev na screening ti budou brát až v ten den? Já měla tuhle kontrolu hlavně kvůli té krvi. A předtím dělají ultrazvuk, aby se screening nedělal zbytečně kdyby se náhodou miminko přestalo vyvíjet.
A dneska odpoledne odjíždíme s kamarády na naší chalupu, tak mám radost, že kontrola dobře dopadla.
U první dcery mi začalo být dobře až v 5 měsíci, tak teď je to milé překvapení, že to jde i dřív mě udělat aspoň trošku žijící ![]()
Krev mi berou předem - 6.5.
Mám ten screening kompletně v Gennetu a právě ke svý doktorce jdu pak 18.5. s výsledky.
Ja jsem dneska byla na kontrolnich odberech a zitra se dozvim verdikt, jestli si uz ted budu muset zacit pichat injekce na redeni krve…dost me to desi, ze by to bylo cely tehotenstvi achjo…ale zase na druhou stranu budu asi vice v klidu, ze se nic nestane. 12.5. mam prvni vetsi UTZ a dostanu uz prukazku, tak jsem zvedava.
Jinak je mi porad nic moc, silena unava, zaludek se mi trepe snad celej den
![]()
Ahoj holky, taky se k vám přidám, i když já už začínám 2. Trimestr
Nevolnosti ustoupili a už konečně mohu poradně jíst.
Už víme i pohlaví protože dneska ( 30.4.) jsem mela 1. Screening Žádné potíže jen nižší železo.
Zajímalo by mě je tu někdo z Brna?
@BabyYoda A tys měla kontrolu jen na potvrzení a pak až screening? Nebo co myslíš mezikontrolou? Já jsem měla utz na potvrzení těhotenství a teď v 11+3 jsem měla druhou kontrolu hlavně kvůli krvi na screening, podle mě ani utz dělat nemusel, protože na screening jdu hned v pondělí. A pak další kontrola v červenci.
No já byla 8+2 na kontrole, kde jsem dostala průkazku a pak jdu až 12+5 na screening - a přijde mi to jako obří prodleva. Měla ksem kolem sebe dost ZT, takže prostě tebu a strašne by mi ulevilo, kdybych teď mohla ke svý doktorce na ultrazvuk. Chápu, že člověk s tim stejně nic neudělá, ale byla bych klidnější…a kdyby něco, radši bych to slyšela sama od svý doktorky, než s manželem v Gennetu.
Ale vim, že jsem v tomhle zbytečnej nervák. To prostě zkušenosti a asi i věk ![]()
A chápu, že Ti možná ultrazvuj dělat nemusel, ale dělal
a nějak mi přijde, že dost holky chodí kolem toho 10tt ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak co, už más výsledky? Myslim na Tebe.
@BabyYoda No ale na potvrzení jsi byla v 5+, což odpovídá těm třem utz za první trimestr, i když chápu, že po těch zkušenostech má člověk nervy a nejradši by tam byl furt. Prvni těhotenství jsem taky měla ZT, u druhého jsem to pak měla stejně jako ty, to čekání bylo k nevydržení.
Ahojte, taky se pridavam, dnes jsem 11+3, po ivf, takze tech ultrazvuku uz za sebou par mam, 7.5 jdu na 1.screening, mela jsem hematom a spineni a je to moje prvni tehu po 6 letech na klinice.
@Afeez Ahoj ja jsem kousek od Brna, celej zivot jsem zila v Brne, posledni 3 roky za Brnem
@BabyYoda Diky moc, dopadlo to na prd, takze si musim uz pichat injekce na redeni krve, je to poradna otrava kazdy den
tolik mesicu, to bude masakr…
Ahoj holky, screening mam 22.5., tak doufám že všechno dopadne dobře. Jelikož to je první těhotenství, tak pořádně nevim co mě čeká, tak uvidíme. Další kontrolu u gynekologa mam hned 25.5.
@Anonymní píše: Více
Ty jo, to mě mrzí.
Ale člověk nějak zvládne pro ty mrňouse všechno 🙏
Dobrý je, že seš pod kontrolou a je řešení. Ale rozumim, že je to fakt nepříjemný ![]()
Já jsem měla mít screening v pondělí, ale jsem nemocná. Měla jsem horečky, teď mám šílenou rýmu a bolí mě v krku, tak dost na prd. Na screening jdu příští týden.
Jinak teď řeším, zda pít kafe nebo ne. Úplně jsem na něho přestala mít chuť, když si ho jdu chystat, tak se dávím. Nechci jít proti svému tělu, věřím, že když na něco přestane mít chuť, má to svůj důvod. Jenže já to bez kafe nedávám ![]()
Jaj, to je smůla a musí to být dost vopruz. Tak snad Ti bude brzy dobře 🙏
Jinak - mně se dělá špatně už jen z představy kafe (a to jsem normálně dost kafíčkář). Asi bych to nelámala přes koleno, ale chápu, že mozek by chtěl 😅
Ja musim rict, ze ty chute se mi ted taky dost zmenily😀 to jsem v predchozich tehu nemela. Hlavne blaznil po vyvaru, ale jen hovezim a citrusech ![]()