TP listopad 2026

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
746
8.4.26 08:08

Holky mám po kontrole, prcek odpovídá 7+1 srdíčko krásně bije. Další kontrolu mám za 3 týdny. Udělá se ultrazvuk, a vezme se krev na nějaké ty nemoci a pak rovnou i na screening. A termín ultrazvuku screeningu mám 14.5. teď mi to přijde tak daleko, ale i teď těch 14 dní tak rychle uteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
8.4.26 12:58

@Katynka6 Gratuluji k srdíčku :srdce: Termín na screening ještě nemám a vůbec zatím nevím, zda jít. Jinak utz mi pokaždé dělal při každé návštěvě zadarmo. Jen za ty fotky platím.

• Citovat
  • Upravit
746
8.4.26 14:29

@pujda u první dcery jsem to vnímala jinak, šla jsem na screening s tím, že i nějaká vada pro mě neznamená hned ukončení těhotenství. Nakonec nám vyšlo riziko downa 1:208 ale jenom z krve, na ultrazvuku bylo vše v pořádku. Rozhodla jsem se pro NIPT testy a než došly výsledky, byla jsem pomalu v 5 měsíci a nedokázala jsem si představit, že i kdyby se ten Down potvrdil, že bych šla na potrat, když jsme se o dceru snažili rok a půl. Teď to vnímám jinak, dítě s postižením by ovlivnilo nejen nás, ale i dceru. V okolí máme rodinu, kde první dítě bylo s downem a druhé bez a vidím jak to ovlivňuje nejen rodinu, ale všechny okolo. Nyní jsem ráda za možnost co nejvíce vyšetření, i když to není 100% šance na zdravé dítě. Ale teď vím, že kdyby byla nějaká šance postiženého dítěte, raději se ho vzdám aby byla v životě ochranná dcera a její život. Ale to si musí každý rozhodnout sám. A jak vidíte u prvního těhu jsem to měla úplně jinak než teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
8.4.26 17:05

@Katynka6
Moc gratuluju :srdce:

Jinak jak píšeš o screeningu a testech - strašně doufám, že nebudu muset dělat nějaký rozhodnutí…Vůbec nevim, co bych dělala. Ale tvůj postoj naprosto chápu - pokud člověk už jedno dítě má, je to “priorita”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
13.4.26 11:22

Ahoj holky, tak jak to jde? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
13.4.26 17:58

@BabyYoda no u mě se totálně rozjelo nechutenství jako u dcery. Když mám na něco chuť, musím si to dát hned protože jinak za 10 minut už na to chuť nemám :zed: a na oběd miluju bramborovou kaší jen tak, jinak nic si extra s chutí nedám.

A včera jsme oznamili těhotenství mým rodičům. Nikomu dalšímu to říkat nebudeme, ale jsme spolu hodně často a pořád si něco vymyslet jsem nechtěla. S taťkou milujeme tatarák a nikdy jsem na něho neřekla ne, tak nevím jak by se tvářil kdybych začala říkat, že ho nechci :D a měli radost, tak se mi ulevilo, že to pro mě ti nejbližší ví a zbytků to řekněme až po screeningu. Kdy budete holky oznamovat vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
13.4.26 19:12

@Katynka6
To u mě se to strašně střídá - někde bych fakt snědla skoro cokoliv a jindy nic. Dneska jsem zrovna docela lítala se zvracenim. Paradoxně mám pocit, že větší problém je pití.

Jinak naši už to vědí. I pár nejbližších. Už si se mnou zažili i to, že to nevyšlo, takže vědí, že nic neni vyhraný a já jsem k blízkým dost otevřená.

Jinak dneska jsem si z kontroly odnesla průkazku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
13.4.26 19:57

@BabyYoda to zvracení je mi líto, já jsem nezvracela ani i dcery a teď doufám, že se mi to taky vyhne. Mám z toho úplnou panickou hrůzu, tak přeji ať je takových dní co nejméně.

Ale jinak je to těhotenství zatím jako pres kopírák, tak jsem zvědavá, zda to bude druhá holka nebo kluk. Nám je to úplně jedno a děkuji Bohu, že si nemusíme vybírat, protože opravdu nevím co bych chtěla víc. A tak jako u dcery se necháme překvapit až k porodu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.26 23:03

Ahoj, chtela bych se pridat…jsem 6+3. Treti dite, prijdu si teda jako prvorodicka mam uz vetsi deti 😀 a bylo to dost necekane, takze jsem stale v soku a nemuzu to porad nejak zpracovat. Treti jsme chteli pred lety, ale nakonec to vysumelo a ted prisel sok :D

• Citovat
  • Upravit
11
16.4.26 10:59

Mně je čím dál hůř. Únava je brutální. Nezvracím, ale několikrát jsem měla namále. Už se nemůžu dočkat další kontroly, jsem tentokrát nějaká celá nervózní, aby to bylo v pořádku.

@Anonymní píše: Více

Jak staré máš doma děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.26 19:39

@pujda 15 a 10

• Citovat
  • Upravit
79
18.4.26 12:24

Ahoj, ráda bych se k vám přidala dnes jsem přesně 11+0. Doma mám chlapečka má 4 roky a v říjnu jsme bohužel o miminko po dvou letech snažení přišli, stejně tak to nevyšlo před synem v roce 2020, to jsme se tedy nesnažili dlouho vyšlo to napoprvé, v obouch případech ZT, bez příznaků, nic jsem netušila. Syn se podařil 3 měsíce po ztrátě a tentokrát se zadařilo 4 měsíce po ztrátě❤️‍🩹 ❤️‍🩹 🌈. Moc se bojím, ale věřím, že teď to vyjde🍀 ✊. Screening mám až 5.5., včera jsem poprvé na angel sound našla srdíčko :srdce:
Na začátku jsem měla hematom a špinila, tak obavy byly velké, jsem na neschopence beru 3× denně dva utrogestany, pak následoval zánět, ale ten jsem rychle přeléčila a nakonec hraniční hodnoty cukrovky při odběru krve, poprvé jsem se nevešla do limitu, tak jsem šla na další odběr ( pila jsem v noci a ráno sirup s vodou sice hodně naředěný, ale byl sladký), když jsem šla po druhé hlídala jsem se a jsem těsně pod hranicí, měla jsem 5 a od 5,1 se posílá na diabetologii, takže se snažím raději sladké omezit …snad se už nic nepokazí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
20.4.26 15:23

Holky já se těším na druhý trimestr. Ráno si zpívám jak je mi dobře a že nejsem unavená, okolo oběda už usínám ve stoje a k večeru se přidají nevolnosti a večer už brečím, jak mi je :lol: :zed: ale když máme celý den s dcerou program, tak mi přijde, že je mi lépe, než když jsem celý den doma.

V létě nás čekají dvě svatby, tak už se pomalu začínám koukám po nějakých šatech. Tak abych měla prostor pro bříško, protože nevím jak bude velké. U dcery ještě na začátku 6 měsíce mi nikdo nevěřil, že jsem těhotná. Tentokráte bych si i přála aby to bříško vykouklo dříve. Na to, že jsem běžné v pase kost a kůže, tak teď to nafouklé bříško už ledacos prozrazuje a to mám v šatníku jenom úplně věci. Asi budu muset vyrazit na nákupy, nejraději nakupuju v Polsku v sekáči. Nerada ztrácím plno peněz za oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.26 20:17

Ja musim rict, ze jak jsem starsi snasim to tehu o dost hur. Jsem teprve 8tt, ale mam uplne atejne priznaky jako u PMS akorat mnohem vice :pocitac: unava extremni, podrazdenost, nechce se mi ani s nikym mluvit, nejradsi bych jenom lezela, zaludek na vode, prsa bolestivy snad to po 1.trimestru skonciii :zed:

• Citovat
  • Upravit
11
22.4.26 08:45

Já jsem právě brečela, protože jsem nenašla čistou misku :mrgreen: Žaludek je lepší, ale občas mě nevolnost přepadne. Ale únavu mám taky děsnou, takže s vámi vyhlížím druhý trimestr, i když jinak je to mé nejpohodovější těhotenství.
Na mě je to vidět už dost, musím nosit co nevolnější oblečení a rifle neobleču. Vždy jsem měla bříško větší, ale u prvního jsem si v 7. měsíci vzala volné šaty a ostatní nic nepoznali. A teď musím skrývat už od začátku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí